ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η αχαλίνωτη φαντασία, το ανεξήγητο και το παράξενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η αχαλίνωτη φαντασία, το ανεξήγητο και το παράξενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

dim.kar30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MAX - X5Μέλος
10/06/2005, 17:20:00
Και αν κατα την διαρκεια της "πτησης" μπει κανενας κακος δαιμονας μεσα μου τι θα κανω???!!! Σε εναν αλλο ετυχε το διαβαζα πριν....Εδω δεν ανεχομαι τον εαυτο μου πολλες φορες, θα καταληξω με παρεα. Α οχι οχι νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο αντι για αστρικη προβολη να της την πεσω με πιο παραδοσιακες μεθοδους..
Αυτα και κατω τα χερια απο της δημοσιους υπαλληλους αποτελουν ενα σπουδαιο αλλοθι για ολους εμας που δουλευουμε..(λεμε τωρα..)
Αν παω στην πεντελη, φοραω μαυρα, κανω μια τελετη, θα δω επιτελους ενα φαντασμα εναν εξωγηινο, θα χαλασει το cd στο αυτοκινητο, θα γινω βρυκολακας, θα δω οραματα, κατι επιτελους διαολε!!!!!!??????
AngelosΜέλος
11/06/2005, 09:34:51
Χιουμορ βλέπω, αλλα to the point.

Αμα θελεις να δεις κάτι θα το δείς.

Αυτο διαχωρίζει τον ερευνητή απο τον αλαφροίσκιωτο.
Ο ερευνητής παντα μα ΠΑΝΤΑ ειναι οσο πιο δυσπιστος μπορεί.
(αλλιως δεν είναι ερευνητής αλλα αλαφροισκιωτος, φαντασιοπληκτος,
κ.τ.λ.)

Γιατι "Οταν περιμένεις με ανυπομονησία το φίλο σου χρειάζεται προσοχή για να μην μπερδεύεις τους χτύπους της καρδιάς σου με τον καλπαζμό του αλόγου του".

Αγγελος.

wendigoΜέλος
12/06/2005, 01:19:01
Συμφωνώ για τη διαφορά ερευνητή-αλαφροϊσκιωτου.
Επίμένω, όμως, πως κάπου χάνουμε την οπτική που θα μας επιτρέψει να δούμε το θέμα στην πληρότητά του.
Συχνά η αμιγώς σκεπτικιστική λογική αντιμετωπίζει τα φαινόμενα ως πειράματα. Καλό και αποδεκτό, αλλά δεν αγγίζει κατ'ανάγκη την φύση των παράξενων φαινομένων. Αναζητούμε προβλεψιμότητα και επαναληψιμότητα. Θεμιτό. Δεν είναι, όμως, οι μόνες παράμετροι που καθορίζουν ένα φαινόμενο. Βασίζονται στην σχέση αιτίου -αιτιατού (η οποία μπορεί να γίνει απατηλή).
Ψάχνω για παραδείγματα και δεν βρίσκω αυτά που θέλω. Ας είναι. Θα πω αυτά που σκέφτομαι. Μπορείς να αποδείξεις επιστημονικά πως νιώθεις βαθιά φιλία για έναν άνθρωπο; Μπορείς να αποδείξεις πως μόλις ένιωσες ερωτευμένος; Μπορείς να το επαναλάβεις για χάρη πειράματος; Ότι δεν είναι αποδείξιμο ή είναι βαθιά υποκειμενικό δεν υφίσταται;
Από ποιό σημείο και μετά μια απλή σειρά συμπτώσεων γίνεται μια καταιγίδα συγχρονικότητας και πώς μεταφέρεται αυτό σε έναν τρίτο;
Γιατί είναι απαραίτητο να μεταφερθεί; Τι τρανταχτό και ανέκλητο θα αποδειχθεί και θα κατανοηθεί;
Θέλω να καταλήξω πως δεν είναι όλα μετρήσιμα, τουλάχιστον με τα μέτρα που έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε. Μήπως αξίζει να επανεξετάσουμε τα εργαλεία μας; Μήπως οι παραδοσιακά επιστημονικές προσεγγίσεις είναι ανήμπορες να μας λύσουν τα ερωτήματα; (Δεχόμενοι πως είναι καλές για να εντοπίσουν ή να αποκλείσουν πιο... καθημερινές και λογικές εξηγήσεις).

No Method, No Guru, No Teacher

wolfowitzΜέλος
12/06/2005, 04:19:36
quote:
Ψάχνω για παραδείγματα και δεν βρίσκω αυτά που θέλω.

Να ενα απλο παραδειγμα: ο πονος

Δεν μπορει να επιβεβαιωθει αντικειμενικα, δεν υπαρχει πονομετρο!

Αυτο το τοσο συνηθισμενο συμπτωμα παραμενει υποκειμενικο και ενας καχυποπτος γιατρος που δεν μπορει να ανιχνευσει καποια εμμεσα επιβεβαιωτικα σημεια θα λεει ο,τι και ο Βριλ: κυριε ειστε φαντασιοπληκτος, τιποτα δεν επιβεβαιωνει επιστημονικα τον πονοδοντο σας

Edited by - wolfowitz on 12/06/2005 04:21:30

12/06/2005, 15:46:37

quote:

wolfowitz

σωστος ο ποιητης!

φιλτατε με εξεπληξες ευχαριστα!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

13/06/2005, 17:43:06
quote:

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!!
13/06/2005, 17:53:21
quote:

quote:
Ψάχνω για παραδείγματα και δεν βρίσκω αυτά που θέλω.

Αυτο το τοσο συνηθισμενο συμπτωμα παραμενει υποκειμενικο και ενας καχυποπτος γιατρος που δεν μπορει να ανιχνευσει καποια εμμεσα επιβεβαιωτικα σημεια θα λεει ο,τι και ο Βριλ: κυριε ειστε φαντασιοπληκτος, τιποτα δεν επιβεβαιωνει επιστημονικα τον πονοδοντο σας

Edited by - wolfowitz on 12/06/2005 04:21:30

Και όμως κάνεις λάθος.

Ο πόνος είναι ένα σήμα του οργανισμού πρός τον εγκέφαλο, για να αντιδράσει. Σημαίνει κάποια βλάβη ή ζημιά στον οργανισμό.

Πονόμετρο ?
Και όμως ο πόνος μπορεί να μετρηθεί, και χωρίς ειδικό όργανο. Ο ίδιος ο οργανισμός αντιδρά στον πόνο, με συσπάσεις, με φωνή, ακόμα και με σπασμούς. Ο πόνος είναι ανυπόφορος, ακριβώς επειδή από μόνος του δεν μπορεί να τον καταστλάξεις. Πρέπει να χορηγήσεις αναλγητικό, ναρκωτικό ή κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά, ο πόνος μπορεί να "μετρηθεί" και με τεχνικά μέσα, μετρώντας π.χ. τις δραστηριώτητες του εγκεφάλου. Τα σήματα του εγκεφάλου είναι ηλεκτρικά, οπότε με κατάλληλα όργανα (όχι όμως "πονόμετρα") φαίνονται οι δραστηριώτητες και τα σήματα του εγκεφάλου.

Τώρα, ο πονόδοντος ξέρουμε πολύ καλά οτι γίνεται αντιληπτός από τον πόνο που δημιουργεί η ίδια η βλάβη στο δόντι. Ο έμπειρος οδοντίατρος μπορεί να δεί την αιτία του πονόδοντου (τρύπα, σάπισμα, απόστημα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) και να αποφανθεί για το μέγεθος της ζημιάς και τον πόνο που προκαλεί.

Αυτό με το "φαντασιόπληκτος" δεν το κατάλαβα και πιθανών να μην το καταλαβατε και εσείς που σπεύσατε να συμφωνήσετε, παρορμόμενοι από το "πονόμετρο" και χωρίς να δείτε σφαιρικά το πράγμα.

dim.karΜέλος
13/06/2005, 19:35:13
Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με τον Vril. Και να αναφέρω ένα παράδειγμα: πώς γίνονται οι διαγνώσεις σε νεογέννητα παιδιά; Έχω προσωπικη εμπειρία.Λόγω του ότι και τα δύο μου παιδιά πέρασαν από θερμοκοιτίδα, είχα την ευκαιρία να ακούσω τους νεογνολόγους για τον τρόπο που εκτιμούσαν το εάν πονούσε ένα νεογνό ή όχι (δυσφορία, συριγμούς, κλάμα κλπ κλπ). Κάπως έπρεπε να ξέρουν εάν ένα νεογνό είναι άρρωστο ή όχι και αν πονάει ή όχι. Φυσικά ένας παιδίατρος ή νοεγνολόγος θα μας εξηγούσε καλύτερα... Και χωρίς ανάγκη εγκεφαλογράφου φίλε Vril!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

wolfowitzΜέλος
13/06/2005, 20:50:39
quote:
τους νεογνολόγους για τον τρόπο που εκτιμούσαν το εάν πονούσε ένα νεογνό ή όχι (δυσφορία, συριγμούς, κλάμα κλπ κλπ).

Εκτιμούν αγαπητε μου δεν αποδεικνυουν.

Δεν υπαρχει τροπος να μετρησεις αντικειμενικα την υπαρξη του πονου, την ενταση του, την εντοπιση του, κλπ οπως ας πουμε μετρας τον πυρετο η την πιεση

το κλαμα του μωρου συνοδευει τον πονο, δεν δειχνει πονο, πχ μπορει να ζεσταινεται η να κρυωνει!

(ανεφερα πρωτος: εμμεσα επιβεβαιωτικα σημεια)

Edited by - wolfowitz on 13/06/2005 20:56:08

wolfowitzΜέλος
13/06/2005, 21:06:42
quote:
Ο έμπειρος οδοντίατρος μπορεί να δεί την αιτία του πονόδοντου (τρύπα, σάπισμα, απόστημα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) και να αποφανθεί για το μέγεθος της ζημιάς και τον πόνο που προκαλεί.

Βριλ, ο οδοντογιατρος βλεπει την πιθανη αιτια του πονου και αποφαινεται... Τον πονο δεν τον βλεπει.

Αν εγω ισχυριζομαι πως εχω φοβερο πονοδοντο και δεν βρισκει κανενα χαλασμενο δοντι, δε μπορει να αποδειξει πως ποναω η πως υποκρινομαι η το οτιδηποτε.

Λογικα συμπερασματα μπορουν να βγουν οχι ομως αποδειξεις.

Και αυτο σημαινει πως την "μαρτυρια" δεν μπορεις να την ζυγισεις οπως προσπαθεις.

Αν γινοταν αυτο η δουλεια των δικαστων θα γινοταν εξαιρετικα ευκολη.