- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
οπως τον βλεπεις!! εξαλλου γυναικες κυβερνουν εδω και κανα δυο εκατομυρια χρονια
ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΠΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ...
Και κάτι ακόμα πιστεύεις ότι δεν υπάρχει φθόνος μετάξι γυναικών
Τουλάχιστον πιστεύω πώς εμείς οι άντρες είμαστε πιο ντόμπροι δεν υπάρχει αυτό το κλασικό γυναικείο φαινόμενο του αλλά λέω και αλλά σκέφτομαι
quote:
Δυστυχώς kswtikoula έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες που επιδιώκουν να εφαρμόζουν αυτά τα στερεότυπα και να στο πω πιο απλά θέλουν να δείχνουν χαζές
Και κάτι ακόμα πιστεύεις ότι δεν υπάρχει φθόνος μετάξι γυναικών
Τουλάχιστον πιστεύω πώς εμείς οι άντρες είμαστε πιο ντόμπροι δεν υπάρχει αυτό το κλασικό γυναικείο φαινόμενο του αλλά λέω και αλλά σκέφτομαι
Δεν θα σου πω σε καμμία περίπτωση ότι δεν συμφωνώ, συμφωνώ και επαυξάνω.Αλλά...ο γνωστός φαύλος κύκλος, μια έξυπνη γυναίκα ξεφεύγει από την εικόνα του <μάτια μισάνοιχτα, πόδια ορθάνοιχτα, μυαλό μεσάνυχτα> που κακά τα ψέμματα είναι η εικόνα που βολεύει το ρουν της κοινωνίας μας.
Το 90% των ανδρών ενδόμυχα πιστεύει ακόμη ότι η γυναίκα είναι κατώτερη του άνδρα.
Αν μια γυναίκα αποκτήσει μία κάποια θέση το κλασικό σχόλιο που την ακολουθεί είναι το ποιος ξέρει πόσα τσι... έκανε αυτή για να φτάσει τόσο ψηλά κλπ κλπ.
Επίσις ένας άντρας κρίνεται από το αν είναι πετυχημένος ενώ μια γυναίκα από το αν είναι παντρεμένη.
Τώρα ως προς το ότι οι γυναίκες κυβερνούν τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι μάλλον συγκαλυμμένη μετατόπιση ευθύνης παρά πραγματικότητα.
Ναι υπάρχουν μίση και προβλήματα μεταξύ γυναικών δεν ευαγγελίζομαι τον αγγελικό χαρακτήρα των γυναικών. Δεν μπορούν όλοι να αγαπιούνται δυστυχώς! Ούτε είπα ότι θα ήταν ο κόσμος σίγουρα καλύτερος, θα ήταν διαφορετικός ΣΙΓΟΥΡΑ και ίσως καλύτερος.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
ως προς το ότι οι γυναίκες κυβερνούν τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι μάλλον συγκαλυμμένη μετατόπιση ευθύνης παρά πραγματικότητα.
μαλλον θαπρεπε να μετρησεις ποσες γυναικες βρεθηκαν στο προσκηνιο (αλλα και στα παρασκηνια) της πολιτικης και της ιστοριας
και τι ειπε η ιστορια γιαυτες χιχιχι

Τελικά κανείς ως τώρα δεν μπόρεσε ούτε καν να διαννοηθεί έναν γυναικείο κόσμο.Όλοι μου απαντήσατε πως μάλλον ματαιοπονώ. Ίσως αυτό να αποδεικνύει το πόσο βολευόμαστε όλοι μας με το this is a mens world.
Μόνο σε κάποιο φορουμ διάβασα το εξής: ποιος μας βεβαιώνει πως είναι Ο Θεος και όχι Η Θεά(?). Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιος τολμηρός το έγραψε, αλλά αν ξαναβρώ το εν λόγω σχόλιο θα σας παραπέμψω.
Και ένας προβληματισμός γιατί η φύση σε όλες τις γλώσσες είναι ουσιαστικό θυληκού γένους.
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Με απασχολεί εδώ και καιρό το θέμα, και ήθελα να ρωτήσω κι εσας όλους, πως πιστεύεται ότι θα ήταν ο κόσμος αν τον κυβερνούσαν γυναίκες???
Φίλη μου.. η οντότητα που ακούει στο όνομα ``γυναίκα`` απο την αρχή της δημιουργίας της υποφέρει απο το σύνδρομο της ``εξουσίας``.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια , ζούσε στη σκιά της της ανδρικής εξουσίας , οπου την επηρέαζε σε κάθε βήμα της κρυβόμενη πίσω απο τον ορο ``αδύνατο φύλο``. Με τα χρόνια κατάφερε μετά απο πολύ αγώνα να αποκτήσει ισότητα και εξουσία σε τέτοιο βαθμό οπου σήμερα , αυτή τη στιγμή εχει καταφέρει να εχει πολύ περισσότερα δικαίωματα απο το ισχυρό φύλο. Το πάθος της να ξεπεράσει το ισχυρό φύλο και να κυβερνήσει τον ανδρικό πληθυσμό είναι μία αρρωστημένη κατάσταση και ενας αρρωστημένος πόθος που οι νόμοι του σύμπαντος... δεν νομίζω να της το επιτρέψουν![]()
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ
quote:
Η αλήθεια είναι πως το βασίζω μόνο στο γυναικείο ένστικτο. Έχω την παποίθηση πως οι γυναίκες λειτουργούν διαφορετικά(ως γυναίκα βέβαια πιστέυω και ωριμώτερα). Βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αν ο τρόπος σκέψης της γυναίκας θα ήαν ο ίδιος αν δεν μεσολαβούσαν όλα αυτά τα χρόνια καταπίεσης.Αλλά σε γενικές γραμμές έχω την αίσθηση πως ένας γυναικείος κόσμος θα περιλάμβανε πολύ λιγότερη βία και περισσότερο σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και τη μητέρα φύση.
ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ.....
1) ΜΑΡΙΟΝ ΟΛ'ΜΠΡΑΪΤ (Η ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΙΑ)
2)ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ "WOMEN RULE ON THIS PLANET..........
"
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
Να σου πω τι πιστεύω ότι είναι το άλλο μισό του άντρα δεν πιστεύω ότι μπορεί να ζήση ένας άντρας χωρίς μια γυναίκα είμαστε έτσι φτιαγμένοι ώστε το ένα να συμπληρώνει το άλλο έτσι όρισε η φύση
Είναι oμως στιγμές που λες πως η γυναίκα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο και θέλεις να της προσφέρεις τα πάντα
Και άλλες φορές που λες ότι δεν πρέπει να της προσφέρεις τίποτα
Τέλος πάντων φτάνω σε ένα συμπέρασμα ότι η γυναίκα είναι το καλό και το κακό μαζί
quote:1) ΜΑΡΙΟΝ ΟΛ'ΜΠΡΑΪΤ (Η ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΙΑ)
Δεν είναι λίγο άδικο φίλε μου μπροστά στα εκατομμύρια ανδρών που έκαναν και κάνουν τον κόσμο όπως είναι να πετάμε και τα εκατό ονόματα γυναικών για να είμαστε πάτσι???
Όχι μόνο η γυναίκα αλλά το σύμπαν ολόκληρο είναι το καλό και το κακό μαζί. Πάντα συνυπήρχαν και θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν.
Κατά την ταπεινή μου άποψη ούτε η γυναίκα μπορεί να κάνει χωρίς τον άντρα.Και οι γυναίκες επίσις έρχονται στιγμές που θέλουν να δώσουν τα πάντα σε κάποιον και στιγμές που μετανοιώνουν την 'ωρα και τη στιγμή που το θέλησαν.
Είδες όμως πόση κακία πέφτει:
Φίλη μου.. η οντότητα που ακούει στο όνομα ``γυναίκα`` απο την αρχή της δημιουργίας της υποφέρει απο το σύνδρομο της ``εξουσίας``.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια , ζούσε στη σκιά της της ανδρικής εξουσίας , οπου την επηρέαζε σε κάθε βήμα της κρυβόμενη πίσω απο τον ορο ``αδύνατο φύλο``. Με τα χρόνια κατάφερε μετά απο πολύ αγώνα να αποκτήσει ισότητα και εξουσία σε τέτοιο βαθμό οπου σήμερα , αυτή τη στιγμή εχει καταφέρει να εχει πολύ περισσότερα δικαίωματα απο το ισχυρό φύλο. Το πάθος της να ξεπεράσει το ισχυρό φύλο και να κυβερνήσει τον ανδρικό πληθυσμό είναι μία αρρωστημένη κατάσταση και ενας αρρωστημένος πόθος που οι νόμοι του σύμπαντος... δεν νομίζω να της το επιτρέψουν
λέει ο φίλος μας.
Και δεν τον κατακρίνω λόγω αυτής της δαιμονοποίησης που ανέφερα και πριν.
Απλά θα παραπέμψω τον φίλτατο alzzaro σε αυτό που λέω πιο πάνω για τα παιδικά παιχνίδια. Το παιχνίδι της εξουσίας είναι καθαρά αντρική ανάγκη.
Όπως λένε οι αγαπημένοι αδερφοί Κατσιμίχα: ένας γελοίος παρλαπίπας κοκοράκος
που όπου με παίρνει και μένα κοκορεύομαι, ένας μικρός και ζαλισμένος ανθρωπάκος
μες του φαλλού μου το φολκλόρ να κοροϊδεύομαι!!!
Προς Θεού δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον από τη συζήτηση, αναφέρομαι γενικά στο ανδρικό φύλλο και μάλιστα με λόγια ένός εκπροσώπου του.
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Όπως λένε οι αγαπημένοι αδερφοί Κατσιμίχα: ένας γελοίος παρλαπίπας κοκοράκος που όπου με παίρνει και μένα κοκορεύομαι, ένας μικρός και ζαλισμένος ανθρωπάκος μες του φαλλού μου το φολκλόρ να κοροϊδεύομαι!!!
Αγαπητή φίλη ``ξωτικούλα``,
Δυστυχώς , πάει καιρός που η εννοια του ``ισχυρού φύλου`` εχει πάει περίπατο. Προφανώς λοιπόν για κάποιον ομοιδεάτη της εννοιας αυτής θα προλαλεί ο φίλος μου ο Χάρης.
quote:
Απλά θα παραπέμψω τον φίλτατο alzzaro σε αυτό που λέω πιο πάνω για τα παιδικά παιχνίδια. Το παιχνίδι της εξουσίας είναι καθαρά αντρική ανάγκη
Νομίζω οτι πρόκειται για σχήμα οξύμωρο..
quote:
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ήταν εντελώς διαφορετικός, ίσως πολύ πολύ καλύτερος...
Τα παραπάνω λόγια είναι δικά σου .. και τα τελευταία αποτελούν το κύριο ερώτημα του τόπικ.. ο βαθύς στοχασμός ``να ήταν πολύ καλύτερος ο κόσμος όταν τον κυβερνούσαν γυναίκες`` είναι δικός σου. Ελπίζω λοιπόν να αντιλαμβάνεσαι το οξύμωρο του σχήματος.
Kανένας άνδρας .. φίλη ξωτικούλα δεν θα έκανε την ερώτηση αυτή ναρκισσευόμενος το φύλο του.
Φιλικά allzzaro
Edited by - allzzaro on 03/05/2005 19:14:35
quote:
ένας γελοίος παρλαπίπας κοκοράκος
που όπου με παίρνει και μένα κοκορεύομαι, ένας μικρός και ζαλισμένος ανθρωπάκος
μες του φαλλού μου το φολκλόρ να κοροϊδεύομαι!!!
και πιστευεις πως αυτος ο παρλαπιπας κοκορακος κυβερναει τον κοσμο??
μπα - cherche le femme

Και το άλλο πάλι ότι δεν είστε ξεκάθαρες σε αυτό που θέλετε να πείτε
Και ότι φιλία μεταξύ γυναικών δεν υπάρχει
Μια και ανάφερες το παράδειγμα με τα παιδικά παιχνίδια
Μην ψαχνής λοιπών να βρεις προτερήματα και μειονεκτήματα ανάμεσα στα δυο φύλλα γιατί ο καθένας πρέπει να παίζει το ρόλο του
Εν το μεταξύ σε διακρίνει μια παράξενη εμμονή λίγο πολύ στη σημερινή κοινωνία τα δικαιώματα είναι ίδια μου δίνεις την εντύπωση ότι θα ήθελες να μειωθούν τα δικαιώματα του άντρα
Αλλά ίσως η αιτία να είναι το ότι εγώ στη σκέψη ενός γυναικείου κόσμου, οραματίζομαι την έλλειψη εξουσίας και όχι την ανάληψή της από τις γυναίκες.Το συμμάζεμα του κόσμου όπως ακριβώς της οικογένειας από τη μάνα, φίλη, σύντροφο.
Ναι πιστευω ότι ένας γελοίος παρλάπίπας κοκοράκος κυβερνά τον κόσμο και τα παραδείγματα άπειρα (Χίτλερ, Μπους ο μεγάλος και ο μικρός, Σαντάμ κλπ κλπ). Δεν είναι τυχαίο ότι τα πραγματικά μεγάλα μυαλά απείχαν πάντα από την εξουσία και τους μηχανισμούς της.
Ίσως απλά να ονειροβατώ και να αναζητώ την ουτοπία, αλλά όπως κάποιοι κάνουν σενάρια για χρονοταξίδια και μέσω αυτών τη μεταβολή της σημερινής πραγματικότητας, έτσι κι εγώ δίνω τη δική μου εκδοχή.
Στη φαντασία κάποιου γεννήθηκε ο πλανήτης των πιθήκων.
Αυτό που ήθελα πάντως πιο πολύ να διαβάσω εδώ ήταν το τι πιστευεται ότι θα ήταν καλύτερο, τι χειρότερο και τι απλά διαφορετικο???
Δεν είμαι κατά των αντρών για κακή μου τύχη τον λατρευω τον παρλαπίπα κοκοράκο και θεωρώ τον τρόπο σκέψης του πολύ απλούστερο από την εξωνυχιστική ανάλυση των γυναικών.
Να 'στε καλά που συμμετέχετε. Ελπίζω να συνεχίσουμε.
Φιλικά
quote:
Ένα πες μου οι γυναίκες δεν έχουν την πονηριά στο αίματος
Και το άλλο πάλι ότι δεν είστε ξεκάθαρες σε αυτό που θέλετε να πείτε
Και ότι φιλία μεταξύ γυναικών δεν υπάρχει
Μια και ανάφερες το παράδειγμα με τα παιδικά παιχνίδιαΜην ψαχνής λοιπών να βρεις προτερήματα και μειονεκτήματα ανάμεσα στα δυο φύλλα γιατί ο καθένας πρέπει να παίζει το ρόλο του
Εν το μεταξύ σε διακρίνει μια παράξενη εμμονή λίγο πολύ στη σημερινή κοινωνία τα δικαιώματα είναι ίδια μου δίνεις την εντύπωση ότι θα ήθελες να μειωθούν τα δικαιώματα του άντρα
Δεν υπάρχει γυναικεία φιλία????????????????????????????????????????
Λυπάμαι πολύ αν αυτό πιστεύεις, αλλά δεν έχεις δίκιο καλέ μου.
Το ξεκάθαρο είνα πολύ σχετικό. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή αναλύουμαι πολύ τα πάντα, κάτι που το 99,9% των ανδρών δεν κάνει ποτέ.
Δεν με διακρίνει καμμιά εμμονή ως προς τα δικαιώματα του άντρα, καλώς και τα έχει.Αλλά πιστεύεις ειλικρινά ότι οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα ή καλύτερα την ίδια αντιμετώπιση από το κοινωνικό σύνολο???
Και σου δίνω το πολύ απλό παράδειγμα: είσαι κάπου μόνος και πας να πιεις ένα ποτό, μπορεί να γνωρίσεις και δυο τρία άτομα και να γίνετε ίσως και φίλοι, ή στη χειρότερη περίπτωση δεν θα σου δώσουν σημασία. Ξέρεις τι γίνεται όταν μι αγυναίκα πάει μόνη για ποτό. ΣΕΡΝΕΙ . Μήπως λοιπόν έχω κάποιο δίκιο???
Με εκτίμηση
quote:
Αλλά ίσως η αιτία να είναι το ότι εγώ στη σκέψη ενός γυναικείου κόσμου, οραματίζομαι την έλλειψη εξουσίας και όχι την ανάληψή της από τις γυναίκες.
Χμ.. τώρα αρχίζεις να ρίχνεις λίγο φώς..στην υπόθεση..
Εννοείς λοιπόν οτι η ανάληψη της εξουσίας απο τις γυναίκες .. θα είχε ώς αποτέλεσμα να εξαλειφθούν τα φαινόμενα τύπου Χίτλερ...
quote:
Δεν είναι τυχαίο ότι τα πραγματικά μεγάλα μυαλά απείχαν πάντα από την εξουσία και τους μηχανισμούς της.
Ναί αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν τα μεγάλα αυτά μυαλά είναι αρσενικού ή θηλυκού γένους.. οπότε τα νήματα τα κινεί.. μία γυναίκα..![]()
Καλά το ότι υπάρχει ένας μηχανισμός πίσω από την έννοια εξουσία που εγώ δεν τι δέχομαι σαν λέξη γιατί ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του ανεξαρτήτου φύλου αλλά ποτέ θα το καταλάβει ο κόσμος ότι παίζουμε το παιχνίδι τους
Άσε ξωτικουλα (ωραίο nickname) γιατί αυτό εξαρτάτε από πολλά όπως το ντύσιμο το και άλλα
Και πιστεύω δεν είναι κακό να την πέσεις σε μια γυναίκα που σου αρέσει βέβαια χωρίς να την προσβάλεις
Δεν εισηγούμε ότι τα φαινόμενα τύπου Χίτλερ θα εξαφανιστούν, αλλά δεν αρνούμε ότι το ίσως αυτό μου φαίνεται ισχυρό.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν συμμετέχουν γυναίκες στο θέμα.
Από τη μία θα μπορούσε να είναι απόδειξη της αποχής των γυναικών από παιχνίδια εξουσίας, από την άλλη ίσως τελικά είμαστε άξιες της μοίρας μας.
Καλό βράδυ σε όλους
quote:
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν συμμετέχουν γυναίκες στο θέμα.
Από τη μία θα μπορούσε να είναι απόδειξη της αποχής των γυναικών από παιχνίδια εξουσίας, από την άλλη ίσως τελικά είμαστε άξιες της μοίρας μας.
να λοιπόν μια γυναίκα στο θέμα!!!!
διάβασα προσεχτικά όσα γράφτηκαν έως τώρα!
να πω και εγώ τη γνώμη μου!
πιστεύω ότι μπορεί να ήταν και χειρότερα από ότι είναι τώρα καλά αν το δούμε σαν νοικοκύρεμα όπως λεει η ξωτικουλα αν όμως υπερισχύσει το εγώ μας?????
γιατί οι γυναίκες έγιναν πλέον και αυτές σκληρές και άκαρδες και δε μιλώ για 2-3 μιλάω για τις περισσότερες ευτυχώς καλώς η κακώς υπάρχουν ακόμη μερικες που φιλατουν Θερμοπύλες!
και μη σου φαίνεται παράξενο ξωτικουλα ούτε εγώ πιστεύω στη φίλια μεταξύ γυναικών !!
όσο για αυτό που λες ότι αντιμετώπισες όταν βγήκες μόνη το έχω βιώσει κανονικά και εγώ
υ.γ
αλλά θα μου άρεσε να βλέπω στη τv ένα παίδαρο ξετρελαμένο που ανακάλυψε το καλύτερο καθαριστικό για τους λεκέδες!!!!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι