- ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΑΝΥΣΗΧΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΘΕΟ. ΛΟΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΑΝ ΤΥΠΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!
ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ. ΕΙΧΑ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ ΚΙ ΕΥΕΞΙΑ. ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ!
ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΡΓΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΚΙΣΜΟ). ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΦΘΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΗΛ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΕΧΑΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΩΣ ΘΕΙΟ. ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΥΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ.
ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΙΗ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ (ΠΧ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ) ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ? ΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΜΥΧΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΟΥΜΕ?
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΘΕΟ"

Οπότε δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία να αναλύσουμε τον Θεό από την θρησκειολογική σκοπιά.
Ο Θεός λοιπόν μπορεί να ενυπάρχει παντού, σε οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας και μπορούμε να τον αναζητήσουμε παντού.
Από την φύση μέχρι και τον εαυτό μας.
Πολλοί ίσως να έχουμε χάσει αυτή την επαφή που είχαμε μαζί του, άλλοι ίσως να μην την έχουμε γνωρίσει, άλλοι να νομίζουμε οτι την έχουμε βρει κτλ.
Αλήθεια όμως, πως αντιλαμβανόμαστε οτι την έχουμε βρει, φίλε μου?

In anticipation of my resurrection...
ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΙΟ. ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΑΝ.
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΘΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΙΨΑ ΚΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.
ΕΓΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΘΑΣΩ ΣΤΑ 28 ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΓΕΥΤΕΙ- ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΠΛΕΟΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ- ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ.
ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ.... ΑΥΤΟ ΝΙΩΘΩ... ΑΥΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ...
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΙΣ ΕΝΙΩΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

Η αντίληψη του αλλά κι η πίστη του κάθε ανθρώπου σε αυτό είναι μια υπόθεση υποκειμενική.
Κάποιος ενδεχομένως να πιστεύει σε έναν Θεό και κάποιος άλλος όχι.
Ή πάλι μπορεί για χρόνια να μην πιστεύει κάπου κι αργότερα να πιστεύει ή και το αντίστροφο.
quote:
ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
Θα μπορούσες λίγο να μου εξηγήσεις τι εννοείς, φίλε μου, λέγοντας οτι η αναζήτηση του θείου είναι μια μεταβλητή κατάσταση βίωσης του?
Εννοείς οτι μεταβάλλεται η ένταση με την οποία νιώθουμε κοντά μας κάποια Ανώτερη Δύναμη?

Lux e tenebris
quote:
Ίσως εννοεί αυτό που ονομάζουμε "interactive". Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα άστοχο...
Μα, ούτε εγώ... ![]()

quote:
ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΕΧΑΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΩΣ ΘΕΙΟ. ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΥΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ.
Προσωπικά εγώ μεγάλωσα με μια αμυδρή εικόνα του τι είναι Χριστιανισμός, ήξερα δηλαδή τα πολύ απλά βασικά και οι γονείς μου είναι Χριστιανοί αλλά χωρίς πολλά πολλά, δηλαδή ποτέ δεν μας πήγαιναν εκκλησία, ή να κοινωνήσουμε ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο είχα μια αίσθηση ότι Θεός υπάρχει και όλα τα άλλα που μου είχαν πει τα είχα αφήσει με ένα ερωτηματικό κάπου στο κεφάλι μου. Κάποια στιγμή παρόλο που όπως λες ούτε εγώ ένοιωσα ποτέ ότι ο Θεός είναι σιωπή έχασα την πίστη μου σε αυτόν και κατέφυγα επίσης σε περίεργους δρόμους που δεν είχαν σχέση με υλισμό ή σάρκα όσο με μια περίεργη αντίληψη των πραγμάτων.
quote:
ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΙΗ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
Ένα χρόνο περίπου μετά ξύπνησα ένα πρωί συνειδητοποιώντας ότι πλέον δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου κι ότι αυτό που πλέον έβλεπα σε εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Ένοιωθα πως ήταν ένα εγώ, που ουδεμία σχέση είχε όμως με την ψυχή μου. Ζήτησα από αυτή την δύναμη που είχα γνωρίσει να επιστρέψει και να με βοηθήσει, και ήταν τόσο άμεση η ανταπόκριση και η αλλαγή που υπήρξε στον εαυτό μου και στην ζωή μου που θεωρώ ότι ήταν ίσως από την πιο δυνατή εμπειρία που είχα μαζί Του.
quote:
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ (ΠΧ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ) ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ?
Kαι για μένα αυτό που ονομάζω Θεός δεν έχει συγκεκριμένο όνομα ούτε ανήκει σε συγκεκριμένη θρησκεία. Όμως κατά την αποψή μου δεν είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας και συγχρόνως είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι Αυτού. Είμαστε μια αλληλένδετη αλυσίδα. Ο Θεός για μένα είναι μια νοήμον συμπαντική ενέργεια πολύ δύσκολη να κατανοηθεί από την ανθρώπινη λογική η οποία έχει την τάση να περιορίζει, να συγκεκριμενοποιεί και να οριοθετεί.
Είμαστε μέρη Αυτού κι Αυτός μέρος δικός μας. Κάπως έτσι τουλάχιστον το αισθάνομαι εγώ.
Ο εαυτός για εμένα είναι μια δημιουργία της ψυχής προκειμένου να εκφραστεί μέσα από την ύλη, μία δημιουργία που όμως δέχεται επιρροές από τα βιώματα της, από τον κοινωνικό της περίγυρο κ.λ.π. Η ψυχή όμως είναι ουσία από το Θείο. Αν το εγώ υπερισχύσει της ψυχής τότε η ψυχή θα ξεχάσει την προέλευση της και θα αποξενωθεί από το θείο, αν η ψυχή υπερισχύσει του εγώ τότε το εγώ θα αναπτυχθεί με πιο πνευματικό τρόπο.
Και είμαστε απόλυτα ελεύθεροι στο πως θα δημιουργήσουμε αυτό το εγώ, βάση αυτού του εγώ θα απορροφήσουμε εξωτερικά στοιχεία θετικά ή αρνητικά για την ψυχή μας. Το εγώ, αυτό που ονομάζουμε εαυτός ή προσωπικότητα, για εμένα είναι το τούνελ μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου.
Όλα αυτά φυσικά είναι δικά μου ερεθίσματα και δικές μου ιδεολογίες, είναι ο τρόπος που προσωπικά αισθάνομαι τον Θεό.
ΑΓΑΠΙΤΕ Marte ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΟΥ;;
ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ.
Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
Η ΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΠΙΣΤΕΥΩ, ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ.
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ "ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΙΟ,ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ.
ΣΑΝ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣΡΥΘΜΟΥΣΤΟΥ ΘΕΙΟΥ.ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ, ΣΚΕΨΗ, ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.
ΦΙΛΕ serenite ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΙ ΕΓΩ,ΑΠΛΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΨΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΖΗΤΩ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!
ΟΜΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ.. ΕΡΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΑΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΗ ΤΟΥ...
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΣΕΝΑ..
ΦΙΛΕ ellovos ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ.
ΕΞΗΓΩ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΤΙΣ ΒΙΩΣΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙΖΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ.
ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
quote:
Ο Θεός για μένα είναι μια νοήμον συμπαντική ενέργεια πολύ δύσκολη να κατανοηθεί από την ανθρώπινη λογική η οποία έχει την τάση να περιορίζει, να συγκεκριμενοποιεί και να οριοθετεί.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!
ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dying_Incubus ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ, ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ-ΘΕΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΑΛΛΑ ΠΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ,ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ, ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ, ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ.

Όχι όμως να απαλλαγούμε από αυτό εξ' ολοκλήρου γιατί σε έναν βαθμό μπορεί να είναι ωφέλιμο για την προσωπικότητα μας.
Απλά να έχουμε την διάκριση να αντιληφθούμε πότε μας ωφελεί και πότε μας ζημιώνει.
Κι αυτό θέλει πολύ μεγάλη τριβή...
quote:
ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dying_Incubus ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ, ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ-ΘΕΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΑΛΛΑ ΠΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ,ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ, ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ, ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ.
Νομίζω πως θα συμφωνήσω. ![]()
Το θείο ή έστω η Ανώτερη Δύναμη είναι σταθερή κι αμετάβλητη είτε εμείς την βιώσουμε είτε δεν την βιώσουμε.
Από την στιγμή όμως που ο εαυτός μας μεταβάλλεται και δεν παραμένει σταθερός είναι λογικό να μεταβάλλεται κι η πίστη μας.
Άλλωστε κι η κίνηση - μεταβολή δεν είναι μια ένδειξη εξέλιξης?
Μια ένδειξη οτι κάνουμε κάποια βήματα...? ![]()

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.Με αλλα λογια ο ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΖΩΗ και ο θεος-Ζωη ζει μεσα στη ζωη που εφτιαξε η οποια εχει το πνευμα του που ειναι ζωη ετσι ο θεος ειναι ζωη και ζει μεσα σε αυτη.Ως δημιουργικο πνευμα ο θεος με την απεραντη αγαθοτητα και σοφια του δημιουργει τελεια δημιουργηματα οπως και αυτος (κατ εικονα και καθ ομοιωση)αλλα ο ιδιος δεν ειναι δημιουργημα βεβαια-κατι που μας δινει μια μονομη διαφορα με τον θεο-αυτος δεν ειχε δημιουργο.
2:Μαρτε,πιστευω οτι εχω νιωσει αναλογα με αυτο που ειπες και συμφωνω με αυτο:ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΦΘΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΗΛ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Και πρεπει να προσθεσω οτι το αλλο δυσκολο για να φτασει καποιος στην τελειοτητα(γιατι το να ασχολιται καποιος με το θεο στο τελος τον φτανει στη τελειοτητα-με πολυ κοπο βεβαια) ειναι οτι πχ για να νικησει τους φοβους του πρεπει να τους αντιμετοπισει και με τα εφοδια που του εχει δωσει ο θεος και με τα ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ(πχ αλλο ειδος αντιληψης εχει το σκακι αλλο τα μαθηματικα κλπ ενας ανθρωπος μπορει να μαθενει-δημιουργει ειδη αντιληψης στον εαυτο του και να εξασκηται σε και με αυτα.
mike
k.