ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μπορει η ψυχη να παει σε ενα αλλο ον; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μπορει η ψυχη να παει σε ενα αλλο ον; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

lazaros36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
lazarosΝέο Μέλος
19/10/2005, 22:48:22
Γινεται κατι τετοιο; δλδ με τον θανοατο ενος ανθρωπου η ψυχη του να παει σε ενα αλλο ον, οπως λογου χαρη καποιο ερπετο,θηλαστικο κτλ..
ΜορφέαςΜέλος
19/10/2005, 23:08:36
Φίλε Λάζαρε, σύμφωνα με τον Βουδισμό, η ψυχή του ανθρώπου μπορεί να μετεμψυχωθεί σε οποιοδήποτε άλλο ον ακόμα και σε πέτρα ή και σε φυτό, ανάλογα με τις πράξεις της ζωής του.

Άλλες θεωρίες λένε οτι αυτά είναι τελειώς διαφορετικά επίπεδα εξέλιξης και έτσι δεν γίνεται η ανθρώπινη ψυχή να μετενσαρκωθεί σε κάτι άλλο εκτός από άνθρωπο.

Η αλήθεια όμως είναι... αυτή που θα δούμε όταν πεθάνουμε...

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

20/10/2005, 03:03:43
lazaros
μπορείς να ανατρέξεις και σε κάποια παλιότερα θέματα, σχετικά με τη μετενσάρκωση - μετεμψύχωση:

Κάρμα & Μετενσάρκωση (σειρά γνώσης)
κάνε κλικ^^^^

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ
κάνε κλικ^^^^

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
κάνε κλικ^^^^

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Deghar AdharkΜέλος
05/11/2005, 21:28:01
ισως,παντως εγω δεν θα διστασω να σκοτωσω την κατσαριδα που θα βρω....ακομα και αν ειναι θεια μου

ουτε χθες ηρθα
ουτε αυριο θα φυγω

psytekkΜέλος
06/11/2005, 02:06:02
σε οτι συνειδειτοποιει πηγαινει αν ειχε τασεις προσφορας αγαπης πλημμηρισμενα απο αγαπη λογικα θα ενσωματωθει στην παγκοσμια συνειδηση η σε οντα ανωτερου πολιτισμου.αν κατακερματιστει λογω φθορας απο μισος, ασχημα συναισθηματα κτλ κατακερματιζεται και επιστρεφει σε ανθρωπινο σωμα να ξεπληρωσει της αμαρτιες του και να διδαχθει υπηρετοντας το καρμα του στην <κολαση γη>η γινετε ζωο πηγαινοντας αρκετα βηματα πισω ωστε να <ανοικοδομηθει>λογικα αν ενσαρκωθει σε ενα σταδιο πισω απο το ον ανθρωπος τοτε περχεται αυτο που λεμε πνευματικος θανατος <απωλεια μνημης>.....ειμαστε πολυ τυχεροι που ειμαστε εστω και ανθρωποι....πιστευω οτι ο βουδισμος απαντα πληρως στα ερωτηματα σου

1983

Edited by - psytekk on 06/11/2005 02:08:37

Edited by - psytekk on 06/11/2005 02:10:27

Edited by - psytekk on 06/11/2005 02:11:16

Edited by - psytekk on 06/11/2005 02:16:21

06/11/2005, 04:21:00
Μάλλον το θέμα αυτό προοριζόταν να απενεργοποιηθεί.

Ζητώ συγνώμη σε όσους συνέχισαν με απαντήσεις μετά από τη δική μου παρέμβαση.
Μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

22/08/2010, 08:40:41
quote:

Αγαπητή Καποδίστρια ισως αυτά να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις ..

http://olme-attik.att.sch.gr/katkemete.pdf

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=105871

Αυτά.....

http://www.youtube.com/watch?v=MVWJtFAEajI

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

Ω!μα ναι,αγαπητέ μου lorenzo,
αντελήφθην πλήρως το ...νόημα,κυρίως
εκείνο του ..."καταστατικού" !!!
Πολύ διαφωτιστικά ...όλα,ακόμη και
τα σχόλια του άρθρου του Focus

Αλλά το βιντεάκι,όπως πάντα το
ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!

Πολύ Καλημέρα, από Καποδίστρια !

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

22/08/2010, 08:50:24
quote:

quote:
Θάνατος είναι ο περιορισμός και η αδυναμία επαφής με οτιδήποτε γύρω μας...Θάνατος είναι η εσωτερική συναισθηματική πίεση που μας χωρίζει καταστατικά και αίρει την αρμονία εντός μας...Θάνατος είναι η "μονομερής ματιά" ή ο "μονομερής δρόμος"....αλλα και η εξαρτησή μας και η πίστη μας , ότι δεν υπάρχουν και άλλοι πάμπολλοι δρόμοι...!

Θάνατος είναι η έλλειψη σφαιρικής άποψης ως προς τα πράγματα και ιδιαίτερα η μη γνώση του εαυτού μας και η ελλειπής φροντίδα του..."σώματος και πνεύματος"...!!!

Θάνατος είναι ο "καθημερινός Θάνατος"...που οριζεται απο την "απομόνωση εν μέσω τόσων πολλών ανθρώπων"....απο την μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας , απο την μη δυνατότητά μας "να ακούσουμε και να ακουσθούμε..."....να αντιληφθούμε τον εαυτό μας και τους υπολοίπους...

Θάνατος είναι η συνεχής και αδιάλλειπτη κατάσταση της μη ικανοποίησης απ'οτιδήποτε...και μάλιστα ο πιο χειρότερος Θάνατος...

"Ο αργός Θάνατος" και η άρνηση για την ζωή.....ο συντελλεσμένος εκ των έσω...!!!

Σχετικα με την πρόταση της παράθεσης θα ήθελα να πω οτι αυτός ο ορισμός περιγράφει τα βασικά κριτήρια της κατάθλιψης.
Πιστέυω οτι για να απαλλαγούμε απο αυτήν την κατάσταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συναισθηματικός θάνατος θα πρέπει να απαλλαγούμε απο τα καθε λογής ''σκουπίδια ''που εχουμε επιτρέψει να συσσωρευτούν γύρω μας.
Ολα αυτά που μας περικύκλωσαν οταν εν ονόματι των ιδεών συμβιβαστήκαμε με ατομα και καταστάσεις ανάρμοστες της ουσίας μας , ολα αυτα που αρνηθηκαμε να φωτίσουμε και τα σκεπάσαμε συζητώντας ''μεταξύ μας'', ολα αυτά που μας χωρίζουνε απο την δική μας πραγματικότητα και απο την αλήθεια της κοσμικής πρόνοιας.

<< Ας εμπιστευτούμε το αιώνιο πνεύμα που καταστρέφει και αφανίζει μόνο γιατί ειναι η ανεύρετη και η αιώνια δημιουργική πνόή κάθε ζωής. Η ορμή για καταστροφή ειναι συνάμα και ορμή για δημιουργία >>
Μιχαήλ Μπακούνιν.

--Confucius

Edited by - lorenzo on 21/08/2010 11:46:59

Σήμερα είναι Κυριακή,
τουτέστιν αργία,
έχει συννεφιά και
πολύ καλή θερμοκρασία (29ο C),
άρα συνθήκες ευνοϊκές για μια
εκδρομή στην ...φύση!!!

Τι καλύτερο φάρμακο κατά της
...κατάθλιψης,θα μπορούσε
να υπάρξει;!!!

22/08/2010, 13:01:49
quote:

quote:
Θάνατος είναι η εσωτερική συναισθηματική πίεση που μας χωρίζει καταστατικά και αίρει την αρμονία εντός μας...

Αγαπητέ μου Εαρινέ,πολύ
θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι
εννοείς στην παραπάνω φράση...
Δυσκολεύομαι να καταλάβω...

Μπορεί και να είμαι χαζή;

................

"Καταστατικά"...η αλλοτρίωση του υποκειμένου μέσα στο "εγώ"...η σχίση του υποκειμένου μέσα στην γλώσσα..ορίζοντας έτσι το υποκείμενο του ασυνειδήτου...το υποκείμενο της εκφοράς...το υποκείμενο του εκφερομενου..με τελικό αποτέλεσμα την τραγική διαπίστωση την οριζόμενη απο τον αποκλεισμό του ιδίου του υποκειμένου και του διαρκώς -πλέον- εγκλωβισμένου απο το "πραγματικό" εντός του και του μονίμως διαφοροποιημένου απο την πραγματικότητα..!!!

Ελπίζω να "επανέκτησα" την ευγένεια μου φίλη Καποδίστρια...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
22/08/2010, 13:18:37
quote:

Αγαπητέ Εαρινέ,νομίζω πως θα
μπορούσες να γράψεις επεξηγηματικά δυό λόγια,
επί της ερωτήσεώς μου,παρά
να σχολιάσεις με "ειρωνικό"(;)τρόπο
την απορία μου...
Συγγνώμη αν ήταν
τόσο "χαζή" που σε έκανε να
ξεφύγεις από τα όρια της
αδιαμφησβήτητης,κατά τα άλλα
ευγενείας που σε διακρίνει...

Δεν υπήρξε καμμιά ειρωνία φίλη μου , σε διαβεβαιώ...μάλλον διάθεση για χιούμορ θα έλεγα...

lorenzoΜέλος
22/08/2010, 13:41:16

να υπάρξει;!!!

Μην το λες μη....

http://www.youtube.com/watch?v=ckuRhgP7o5A&feature=related

μην το λες αυτό!!!

http://www.youtube.com/watch?v=T9W_i03UA4o&feature=related

--Confucius

Edited by - lorenzo on 22/08/2010 13:47:58

22/08/2010, 13:43:32
quote:

να υπάρξει;!!!

Μην το λες μη....

--Confucius

Το σέξ το άγριο στην φύση...ο ορισμός της επιστροφής στην φύση...

lorenzoΜέλος
22/08/2010, 15:01:54
quote:
Το σέξ το άγριο στην φύση...ο ορισμός της επιστροφής στην φύση

Μμμ!!!Το σεξ ειναι οντως το αντίδοτο στην κατάθλιψη , στην ασυναρτησία, στις ατέρμονες συζητήσεις που γίνονται για να γίνονται...και γενικά θα ελέγα οτι ξεμπλοκάρει πάσης φύσεως ενεργειες ..
Η επιστροφή στην φύση συνεπάγεται ρυθμό, νομοτέλεια,αυθορμητισμό και ποικιλία και οσον αφορά την ''αγριάδα'' και το χάδι και την ''ηρεμία''.
Ο ερωτας που κυρίαρχο στοιχείο εκδηλωσης του ειναι το αγκάλιασμα, εκανε τον ουρανό να λατρέψει την γή και την θάλασσα να τραγουδήσει στα αστέρια αλλα ολα αυτά εγιναν οταν μια εκρηξη πάθους συντελέστηκε στο σύμπαν ''αγρια''...

--Confucius

22/08/2010, 15:23:59
quote:

quote:

Μμμ!!!Το σεξ ειναι οντως το αντίδοτο στην κατάθλιψη , στην ασυναρτησία, στις ατέρμονες συζητήσεις που γίνονται για να γίνονται...και γενικά θα ελέγα οτι ξεμπλοκάρει πάσης φύσεως ενεργειες ..
Η επιστροφή στην φύση συνεπάγεται ρυθμό, νομοτέλεια,αυθορμητισμό και ποικιλία και οσον αφορά την ''αγριάδα'' και το χάδι και την ''ηρεμία''.
Ο ερωτας που κυρίαρχο στοιχείο εκδηλωσης του ειναι το αγκάλιασμα, εκανε τον ουρανό να λατρέψει την γή και την θάλασσα να τραγουδήσει στα αστέρια αλλα ολα αυτά εγιναν οταν μια εκρηξη πάθους συντελέστηκε στο σύμπαν ''αγρια''...

--Confucius

Τώρα με "πήδηξες" άγριΑ...μα ουσιαστικά , τρύπα στο μυαλό μου Λορέντζο...

apo to A os to ΩΝέο Μέλος
22/08/2010, 15:26:12
μια παροιμια λεει: στο θανατο να γελας και στη γεννα να κλες!
ολα γυρο μας εχουν αρχη και τελος! γιατι να μη γινει και στον ανθρωπο αυτος ο κυκλος;
με αυτον τον κυκλο της ζωης παμε μονο μπροστα! υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα γυρο μας που μας το φανερονουν! το φεγγαρι ειναι το ποιο ζωντανο παραδειγμα! γεμιση, πανσεληνος, χαση και σκοτινο φεγγαρι! η γεμιση ειναι το ξεκινημα της νεας ζωης που ειναι φανερο στα ματια μας! η πανσεληνος ειναι η ολοκληρωση οπου και αυτην η φαση ειναι ορατη μπροσταμας! μετα η χαση η εσωστρεφεια και η ωριμοτητα που την βλεπουμε και αυτη! ερχετε και το σκοτινο φεγγαρι που δεν ειναι ορατο μπροσταμας και εδω ξεκινα το μιστηριο! τα ματια μας δε βλεπουν πουθενα το φεγγαρι το θεορουμε ανυπαρκτο οτι ειναι μια φαση κενη, χαμενη! δεν ειναι ομος ετσι!!!!!! το φεγγαρι αυτο το διαστημα δυναμονη ελευθερονετε αποκτα δυναμεις και ξανα αρχιζει απο την αρχη!
αυτο κανει και ενα φυτο που μεσα απο την ομορφια του αρχιζει να μαρενει και να ριχνει στη γη οτι ποιο πολυτιμο εχει τους σπορους! οι σποροι δε φαινοντε, αλλες φορες πεφτουν στη γη και αλλες τους περνει ο αερας. απο αυτο το φενομενο χανα δημιουγει η φυση νεα ζωη και το ιδος μενει ζωντανο! αυτο κανει και η ψυχη μας!
ο χριστος με το θανατο του μας κανει αναφορα για νεο ξεκινημα!
η ιστορια που ξερουμε και ειναι γραμμενη στα βιβλια ειναι μετα απο τον θανατο! λεν οτι τα παλια αντικειμενα που εχουμε στο σπιτι πρεπει να τα πεταμε για να παρουν την θεση τους τα νεα! μετα απο μια καταστροφη δημιουργιτε μια νεα ταξη πραγματων!
ολα αυτα ειναι παραδειγματα που μας φανερονουν την αρμονια του κυκλου! που σε ολο τον κοσμο δεν υπαρχει ποιο αρμονικο σχημα!!!!! και το παντρεμα ζωης και θανατου ειναι ο κυκλος!!!!!
δεν ειναι παραξενω που πολοι ασκητες, αγιοι, προφητες και μαγοι κανου μοναχικη ζωη. πολοι τους λεν οτι ειναι τρελοι, καταθλιπτικοι ισως και νεκροι εν ζωη! αλλα δε γνωριζουν οτι αυτοι οι ανθρωποι τα πνευματικα αγαθα που περνουν ειναι απιστευτα πολα!!!!! δε γνωριζουν οτι ζωη δεν ειναι μονο να περπατω να τροω και να αναλωνω ψυχη και σωμα! αλλα ζωη ειναι και ο θαντος!!!!!

an de mporeis na kaneis kalo min kaneis tote oyte kako!

22/08/2010, 15:30:25
quote:

μια παροιμια λεει: στο θανατο να γελας και στη γεννα να κλες!
ολα γυρο μας εχουν αρχη και τελος! γιατι να μη γινει και στον ανθρωπο αυτος ο κυκλος;
με αυτον τον κυκλο της ζωης παμε μονο μπροστα! υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα γυρο μας που μας το φανερονουν! το φεγγαρι ειναι το ποιο ζωντανο παραδειγμα! γεμιση, πανσεληνος, χαση και σκοτινο φεγγαρι! η γεμιση ειναι το ξεκινημα της νεας ζωης που ειναι φανερο στα ματια μας! η πανσεληνος ειναι η ολοκληρωση οπου και αυτην η φαση ειναι ορατη μπροσταμας! μετα η χαση η εσωστρεφεια και η ωριμοτητα που την βλεπουμε και αυτη! ερχετε και το σκοτινο φεγγαρι που δεν ειναι ορατο μπροσταμας και εδω ξεκινα το μιστηριο! τα ματια μας δε βλεπουν πουθενα το φεγγαρι το θεορουμε ανυπαρκτο οτι ειναι μια φαση κενη, χαμενη! δεν ειναι ομος ετσι!!!!!! το φεγγαρι αυτο το διαστημα δυναμονη ελευθερονετε αποκτα δυναμεις και ξανα αρχιζει απο την αρχη!
αυτο κανει και ενα φυτο που μεσα απο την ομορφια του αρχιζει να μαρενει και να ριχνει στη γη οτι ποιο πολυτιμο εχει τους σπορους! οι σποροι δε φαινοντε, αλλες φορες πεφτουν στη γη και αλλες τους περνει ο αερας. απο αυτο το φενομενο χανα δημιουγει η φυση νεα ζωη και το ιδος μενει ζωντανο! αυτο κανει και η ψυχη μας!
ο χριστος με το θανατο του μας κανει αναφορα για νεο ξεκινημα!
η ιστορια που ξερουμε και ειναι γραμμενη στα βιβλια ειναι μετα απο τον θανατο! λεν οτι τα παλια αντικειμενα που εχουμε στο σπιτι πρεπει να τα πεταμε για να παρουν την θεση τους τα νεα! μετα απο μια καταστροφη δημιουργιτε μια νεα ταξη πραγματων!
ολα αυτα ειναι παραδειγματα που μας φανερονουν την αρμονια του κυκλου! που σε ολο τον κοσμο δεν υπαρχει ποιο αρμονικο σχημα!!!!! και το παντρεμα ζωης και θανατου ειναι ο κυκλος!!!!!
δεν ειναι παραξενω που πολοι ασκητες, αγιοι, προφητες και μαγοι κανου μοναχικη ζωη. πολοι τους λεν οτι ειναι τρελοι, καταθλιπτικοι ισως και νεκροι εν ζωη! αλλα δε γνωριζουν οτι αυτοι οι ανθρωποι τα πνευματικα αγαθα που περνουν ειναι απιστευτα πολα!!!!! δε γνωριζουν οτι ζωη δεν ειναι μονο να περπατω να τροω και να αναλωνω ψυχη και σωμα! αλλα ζωη ειναι και ο θαντος!!!!!

an de mporeis na kaneis kalo min kaneis tote oyte kako!

Καλώς τον φίλο μας....

Για τα πνευματικά αγαθά στην απομόνωση δεν θα τοποθετηθώ ακόμα φίλε μου......θα περιμένω και άλλες τοποθετήσεις σου...

22/08/2010, 17:06:58
quote:

quote:

quote:
Θάνατος είναι η εσωτερική συναισθηματική πίεση που μας χωρίζει καταστατικά και αίρει την αρμονία εντός μας...

Αγαπητέ μου Εαρινέ,πολύ
θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι
εννοείς στην παραπάνω φράση...
Δυσκολεύομαι να καταλάβω...

Μπορεί και να είμαι χαζή;

................

"Καταστατικά"...η αλλοτρίωση του υποκειμένου μέσα στο "εγώ"...η σχίση του υποκειμένου μέσα στην γλώσσα..ορίζοντας έτσι το υποκείμενο του ασυνειδήτου...το υποκείμενο της εκφοράς...το υποκείμενο του εκφερομενου..με τελικό αποτέλεσμα την τραγική διαπίστωση την οριζόμενη απο τον αποκλεισμό του ιδίου του υποκειμένου και του διαρκώς -πλέον- εγκλωβισμένου απο το "πραγματικό" εντός του και του μονίμως διαφοροποιημένου απο την πραγματικότητα..!!!

Ελπίζω να "επανέκτησα" την ευγένεια μου φίλη Καποδίστρια...

Και τώρα γιατι εμένα αυτά που λες
Αγαπητέ Εαρινέ με παραπέμπουν σ'αυτό;

http://www.youtube.com/watch?v=CbxvLF8pn6s

...μια που ...αστειευόμαστε!!!

22/08/2010, 17:23:53
quote:

quote:

να υπάρξει;!!!

Μην το λες μη....

--Confucius

Το σέξ το άγριο στην φύση...ο ορισμός της επιστροφής στην φύση...

http://www.youtube.com/watch?v=YwTd6H-_05Q

22/08/2010, 17:30:43
quote:

quote:

--Confucius

22/08/2010, 17:45:50