ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ATHANATOS31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ATHANATOSΝέο Μέλος
08/08/2003, 14:52:10
GEIA SAS FILOI MOU.EXO KAPOIES APORIES.PISTEUO OTI TO MEGALYTERO MEROS THS GHS EXEI ANKALYFTEI APO ELLHNES.AN PARATHRHSETE TA ONOMATA STHN ASIA EINAI ELLHNIKA.TA NHSIA POLYNHSIA ,MELANHSIA POU EINAI ELLHNIKES LEXEIS EINAI OI ONOMASIES TON NHSION AYTON STH GLOSSA TON KATOIKON.EPISHS YPARXEI POLLH GIOYNAN,DHLADH IONIA STHN KINA,H LEXH INDIA SHMAINEI EN DIA, DHLADH STO DIA.EPISHS ENTYPOSH PROKALEI TO OTI STHN KARAIVIKI YPARXEI NHSI ANDROS,YPARXEI KAI STO XARTH,NHSI RODOS,H POLLH FILADELFIA STIS USA,POLI MINEAPOLIS,STHN PARAGOUAH YPARXEI POLLH FILADELFEIA.EPISHS OI PERISOTEROI KATOIKOI THS AMERIKANIKHS HPEIROU POU HRTHAN APO THN ISPANIA EINAI VASKOI KAI EINAI ELLHNIKHS KATAGOGHS.AKOMH ENA NHSI STH XAVAI LEGETAI SAMOS.EYXARISTO.OPOIA APOPSH EXETAI PANO SE AUTO TO THEMA THA ME XAROPOIOUSE AN THN PARATHETATE.

hrismigΜέλος
08/08/2003, 16:09:29
quote:

...PISTEUO OTI TO MEGALYTERO MEROS THS GHS EXEI ANKALYFTEI APO ELLHNES.

Γειά σου και σε 'σένα φίλε μου, αλλά δεν είναι υποτιμιτικό εσύ που θες να λέγεσε και Έλληνας να μην έχεις ανακαλύψει ακόμα την Ελληνική Γραφή;

ATHANATOSΝέο Μέλος
08/08/2003, 16:18:27
POLY EXYPNAKISTIKI I SYMVOULH SOU FILE MOU .MOU EDOSES TROMERI APANTISI ESY POU LES OTI DEN ANAKALYPSA THN ELLHNIKI GRAFI.MALLON DEN THA XEREIS TI THA PEI ELLADA.

ATHANATOSΝέο Μέλος
08/08/2003, 16:19:42
A KAI NA MHN XEXASO TO LEGESAI ME A I OXI EPSILON ETSI?MATHE KALA ELLHNIKA

hrismigΜέλος
09/08/2003, 14:21:02
Δεν είπα αυτό φίλε μου. Είπα απλώς ότι λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Γιατί όταν γράφεις με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι δεν σε ενδιαφέρει που ο συνάνθρωπός σου θα δυσκολευτεί να το διαβάσει! Άρα ΔΕΝ σκέφτεσαι ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Διάβασε Πλάτωνα να δεις ποιοί θεωρούντε Έλληνες. ΣΕΒΑΣΜΟ θέλει φίλε μου...ΣΕΒΑΣΜΟ!!!

ATHANATOSΝέο Μέλος
09/08/2003, 14:42:06
OI ANTHELLHNES KAI FILOEVRAIOI SYNEXIZOUN TO ERGO TOUS ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.KOITAXE POSOI GRAFOUN ME LATINIKOUS XARAKTHRES SE ALLA FORUM.VLEPO DEN XEREIS TIPOTA SXETIKA ME TO THEMA POU ETHESA.DEN NOMIZO NA EXEIS ELLHNIKO AIMA.ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.

ATHANATOSΝέο Μέλος
09/08/2003, 14:46:58
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ.ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΝΤΑΙ ΜΕ Α Ι ,ΟΧΙ ΕΨΙΛΟΝ.ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ.ΜΑΘΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

09/08/2003, 16:48:44
φιλε αθανατε,ανοιξες ενα σοβαρο θεμα,αυτο σημαινει πως και η συνεχεια,αν μη τι αλλο ,πρεπει να ειναι το ιδιο σοβαρη.ειναι κριμα απο μια επισημανση η οτιδηποτε αλλο ,σου κανει καποιος,να χανεις την ψυχραιμια σου και να καταφευγεις σε λογια που δεν αντιπροσωπευουν κανενα αλλο εκτος απο'σενα.
στο θεμα τωρα που παραθετεις,και στο περου και στο νεο μεξικο,εχουν βρεθει επιγραφες και συμβολα αρχαια ελληνικα.
η πολη γιουναν,ειναι επαρχεια ολοκληρη που αριθμη παρα πολλους κατοικους και βρισκεται οντως στην κινα.υπαρχουν κινεζοι με ξανθα μαλλια και γαλαζια ματια ,οι οποιοι υποστηριζουν πως καταγονται απο τους στρατιωτες του αλεξανδρου.στην χιλη υπαρχουν οι αραουκανοι,οι οποιοι επισης λενε πως καταγονται απο τους ελληνες.
με απεραντο σεβασμο,το φιλαρακι σας,ο μανος

ATHANATOSΝέο Μέλος
09/08/2003, 23:43:25
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΝΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΟΥΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο Π.Χ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΛΥΚΟΥΡΓΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ,ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΛΕΥΚΟΥΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΑΟΥΚΑΝΟΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ,ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ,ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΕΩΝ ΟΠΩΣ ΡΩΜΗ,ΝΑΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ,ΝΙΣ-ΝΙΚΑΙΑ,ΜΟΝΑΚΟ-ΜΟΝΑΧΟΣ,ΚΑΛΑΒΡΙΑ,ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ.

mariha2912Μέλος
10/08/2003, 05:13:21
ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ- ΕΙΧΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΩΝ.ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

10/08/2003, 06:46:02
...Πότε θα καταλάβουν κάποιοι (ρητορική ερώτηση-δεν φωτογραφίζω ή κατονομάζω κάποιους) οτι το Φώς του πνεύματος δόθηκε στην Αρχαία Ελλάδα...έκτοτε σκοτάδι...
δε μπορεί οι Αρχαίοι Έλληνες να ήσαν κοινοί θνητοί.
Δε ξέρω ποιός υποστηρίζει οτι οι Έλληνες ήταν εξω-γήινοι και το επισημαίνω για να μην αφήσω υπόνοιες τέτοιου είδους...
Αυτό που αισθάνομαι με όλα όσα γνωρίζω, είναι πως όχι!...
Δε μπορεί ρε παιδιά οι Έλληνες να ήσαν οι μόνοι άνθρωποι που δημιούργησαν τόσο ξεχωριστό και μοναδικό πολιτισμό...
Όλοι αυτή η μυθολογία για τους Θεούς και τα παράξενα φαινόμενα,
μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο μυθολογία αλλά ήταν η προσπάθεια εξήγησης (με τον τρόπο που μπορούσαν εκείνα τα χρόνια) για το γεγονός οτι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν απλοί Άνθρωποι?...
Αυτό με βάζει σε πολλές σκέψεις τελευταία...και θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με τα Αρχαία συγγράματα των Ελλήνων Αρχαίων φιλοσόφων.

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

ATHANATOSΝέο Μέλος
10/08/2003, 12:18:34
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΡΙΗΑ2912 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,ΟΠΩΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΟΙΚΟΣ-ΕΒΡΑΙΚΟΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΠΟΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΟΙΝΙΚΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.

ATHANATOSΝέο Μέλος
10/08/2003, 12:23:15
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΡΕΠΤΙΛΕ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΔΟΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

10/08/2003, 14:20:52
καλημερα φιλοι μου
mariha,μενεις σε μια μαγευτικα ομορφη περιοχη,στους Δελφους,μιλας για τους φοινικες,σα να τους εχεις ζησει ,σα να ξερεις αν εχουν προσφερει κατι,πες μας εναν φοινικα που να εχει το μεγαλειο του μιλτιαδη,του θεμιστοκλη,του σωκρατη ,του αριστοφανη.δεν θελω να σε φερω σε δυσκολη θεση,ομως επειδης δεν μου αρεσει να αναφερονται σε εναν λαο,ο οποιος δεν εχει δωσει και προσφερει τοσα οσα εμεις οι ελληνες ,γι'αυτο απαντησα .
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

KaFriLaΜέλος
10/08/2003, 14:42:27
Κανεις σας δεν γνωριζει οτι στην Οκλαχομα εχουν βρεθει διπλοι πελεκεις
σημαδια του μινωικου πολιτισμου , στον αμαζονιο εχουν βρεθει πλοιαρια ελληνικης κατασκευης . Κανεις σας δεν εχει ακουσει για το ταξιδι στιν Υπερβορεια του Πυθεα . Φυσικα και οι Ελληνες εχουν ανακαλυψει το μεγαλυτερο μερος της Γης ...

'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'

10/08/2003, 16:48:09
Μιλάτε λες και ξέρουμε ποιοί ακριβώς ήταν οι Φοίνικες, βρε παιδιά!

"The Phoenicians called themselves Canaanites, and modern researchers tell us they were the descendants of two groups, the early Canaanites who inhabited the coast of Lebanon, and the Sea People who invaded Lebanon about l200 B.C.

The early Canaanites had a limited ship building technology, sailing only flat bottomed barges that hugged the shore.
The invading Sea People, some of whom stayed on, introduced among other things, a much more sophisticated maritime technology.

Thus their descendants, the Phoenicians, appeared on the scene with an established maritime tradition, and the technology to build ships with a keeled hull.
- Pat Remler."

Και ποιοί τελικά ήσαν οι Λαοί της Θάλασσας;!

Ακόμα ας μην ξεχνάμε ότι οι φοίνικες (οι εμπνευστές της αλφαβήτου!) έχουν αφήσει ελάχιστα γραπτά μνημεία. Σχεδόν ότι γνωρίζουμε για αυτούς είναι από τα Ελληνικά και τα Ρωμαϊκά αρχεία.

Οσο για Ελληνικά στοιχεία που λέμε ότι βρέθηκαν εδώ και εκεί, αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν έγινε μια σοβαρή και υπεύθυνη EΠΙΣΗΜΗ κρατική ή πανεπιστημιακή μελέτη, ώστε να γνωρίζουμε ποιά από αυτά τα στοιχεία είναι αληθινά και ποιά μυθεύματα.

Οι χάρτες των Πτολεμαίων και τα ελληνικά νομίσματα που βρέθηκαν στην Νέα Ζηλανδία
http://www.zealand.org.nz/history.htm

Ptolemaic coins have been found in Northland. The first coin was found by leonard Schmidt about 1950 on the beach at Okiato Point, in the Bay of Islands - a Ptolemy VI bronze coin that would have been in circulation from 181-145 BC.
The second was an almost identical coin, found in Auckland, dating from 221 - 204 BC.

Αιγυπτιακή ή Ελληνική γνώση; Ιδού η απορία!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

10/08/2003, 17:06:02
A! Να πω και κάτι άλλο για τους Φοίνικες, βρε παιδιά.

Πώς γίνεται ένας τέτοιος λαός, ικανότατων ταξειδευτών και εμπόρων, αλλά και εφευρετών, να έχει μείνει στην Ιστορία με το Ελληνικό του όνομα;!
Δηλαδή φαντάζεστε ότι θα μπορούσε ποτέ οι αρχαίοι Ελληνες να είχαν μείνει στην Ιστορία με το όνομα που τους είχαν δώσει είτε οι Αιγύπτιοι είτε οποιοσδήποτε άλλος πολιτισμός και όχι με το δικό τους όνομα;! (δηλαδή χωρίς την ταυτότητα λαού-πολιτισμού;)... και ταυτόχρονα ο αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός να θεωρείτο τότε και να θεωρείται ακόμα "μεγάλος ή σπουδαίος";!!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

10/08/2003, 20:21:28
http://www.touregypt.net/alexhis1.htm
http://ancienthistory.about.com/cs/biowomen/
http://www.archaeology.org/online/features/pelusium/
http://www.crystalinks.com/ptolemaic.html
http://www.theoi.com/Cult/AphroditeCult.html
ostria,προσωπικα δεν εχω μελετησει την ιστορια των φοινικων ,το γεγονος ομως πως η γραμμικη α και β ειναι ελληνικης προελευσης και επινοησης,καταριπτει καθε ισχυρισμο περι προελευσης της αλφαβητου απο τους φοινικες.δευτερον οπω θα διαπιστωσεις ο πτολεμαιος ο πρωτος μεχρι την κλεοπατρα την εβδομη ειχαν ελληνικη καταγωγη.
το οτι ενας λαος που η ονομασια του εχει ελληνικη προελευση και εμεινε με αυτην ,(φοινιξ),μου λεει ,οπως και εσενα φανταζομαι ,πως οι φοινικες ,πρεπει να ηταν ενα ακομη ελληνικο φυλο,σα τους φιλισταιους,η τους ιεσσαι η εσσαιους(οι οποιοι ασπαστηκαν την ιουδαικη θρησκεια και εμεναν στην περιοχη της νεκρας θαλασσας.
αν κανω λαθος καπου συγχωρεσε με.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ,ο μανος σας

Edited by - manos on 10/08/2003 22:20:02

DAGONΜέλος
11/08/2003, 03:14:28
Αγαπητοί φίλοι,

Τα ταξίδια των Ελλήνων στην Αμερική είναι μία ιστορία που ξεκινά από τα Προϊστορικά χρόνια.

1)Αργοναυτική εκστρατεία(κάποιοι λένε ότι πραγματοποιήθηκε το 11000 πΧ και υπάρχει και μία άποψη βάσει των Ορφικών που υποστηρίζει ότι έγινε το 1650 πΧ). Η Αργώ, σύμφωνα με τα κείμενα του Απολλωνίου του Ροδίου, ξεκίνησε από την Ιωλκό(Βόλος), διέσχισε την Μεσόγειο και τον Ατλαντικό και έφτασε μέχρι την Νότιο Βραζιλία. Οι Αργοναύτες εισέπλευσαν στον ποταμό Ρίο ντε λα Πάλμα και έφθασαν μέχρι τους πρόποδες των Άνδεων όπου βρίσκονταν οι Κόχλοι.

2)Σύμφωνα με την Αμερικανίδα αρχαιολόγο Μερτζ, ο Οδυσσέας μετά τον Τρωικό πόλεμο, περιπλανήθηκε στον Ατλαντικό και έφθασε στην Κ.Αμερική (Κόλπειον ρεύμα, Golf Stream) όπου εκείνο το σημείο-σύμφωνα με το έπος-είναι η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Στα σύνορα Βραζιλίας-Ουρουγουάης βρέθηκαν ελληνικές επιγραφές που ενισχύουν την άποψη αυτή.

3)Πολλά κτίσματα της Νότιας και της Κεντρικής Αμερικής(Μάγυας, Αζτέκοι, Ίνκας) φέρουν τεχνοτροπία Αιγαιατική(πχ μαίανδρους στην διακόσμηση). Πολλές λέξεις αυτών των λαών μοιάζουν με ελληνικές ή είναι και αυτούσιες ελληνικές.

mariha2912Μέλος
11/08/2003, 03:27:11
ΡΙΞΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
Πριν το ανατολικό κομμάτι του Μεξικό (Ατλαντίς) έγινε ο βυθός αυτού που σήμερα γνωρίζουμε τουλάχιστον σαν κομμάτι του Κόλπου του Μεξικού και της Καραϊβικής θάλασσας, το παρόν στενό κομμάτι βάλτου και ο ποταμός Chimalapan που συνδέει τις βόρειες Veracruz και Oaxaca, τον ισθμό του Tehuantepec, ήταν ένας φαρδύς θαλάσσιος δρόμος που ένωνε τον Κόλπο του Μεξικού με τον Ειρηνικό. Πριν τέσσερις χιλιάδες χρόνια περίπου, τα πλοία έπλεαν διασχίζοντας εύκολα από την ανατολική ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό σε μερικές ώρες, εκατοντάδες χρόνια αφού η Ατλαντίδα βυθίστηκε, οι Φοίνικες έμποροι διέσχιζαν τον Ισθμό από τον Ειρηνικό.

Ο Ελληνας ιστορικός Διόδωρος Σικελιώτης είπε ότι οι Καρθαργίνιοι Φοίνικες κατείχαν ένα μεγάλο και πλούσιο νησί στον Ατλαντικό ωκεανό. Αναφορικά με αυτόν, οι Φοίνικες το βρήκαν τυχαία όταν μερικά από τα πλοία τους είχαν χαθεί και έφτασαν στο νησί από τα ρεύματα του ατλαντικού. Επίσης ισχυρίστηκε ότι οι Φοίνικες κράτησαν μυστικό τον εμπορικό δρόμο προς σ' αυτό το νησί.

Ο Πλούταρχος 2 μ.Χ. έγραψε ότι και οι Φοίνικες και οι Ελληνες είχαν επισκεφτεί αυτό το νησί το οποίο ήταν "στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού". Οι Ελληνες ακόμη είχαν παντρευτεί με ιθαγενείς γυναίκες.

Από τις μέρες των ισπανικών κατακτήσεων, οι κάτοικοι του Μεξικού είχαν ονειρευτεί την διεύρυνση του ποταμού Chimalapan (Sheemala-pahn), ξανασυνδέοντας τις δυο ακτές . Στις βόρειο ινδιάνικες γλώσσες, Shimal= " ο βοράς", Pan= "Φοίνικες, εμπόριο, ανταλλαγή", Thus, Shimal -Pan= "οι βόρειοι Φοίνικες".

Ο Παναμάς βρίσκεται μακριά προς τον νότο του ισθμού του Tehuantepec. Το όνομά του επίσης προέρχεται από τα σανσκριτικά ή από το Κασμίρ : Pani = (Φοίνικας, έμπορος), Maha= ( μεγάλος, μέγας), Pani-Maha= ( ο μεγάλος κάτοικος της Φοινίκης). Προφανώς οι αρχαίοι Φοίνικες και οι Ατλάντιοι προτιμούσαν να πηγαίνουν στον Ειρηνικό μέσω του δρόμου του Παναμά.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ESOTERICA ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ www.pathfinder.gr/xpaths/anc_ciliz/12.html

ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΕΧΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΕΚΕΙ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΘΑΝΑΤΟ, ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ.