- Βλέπει κανείς εκφράσεις στα πρόσωπα των νεκρών? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Mrityam
Mrityam
ENGAGED TO THE RIFLE BY MY SIDE
όσο μπορείς
Mrityam
όσο μπορείς
Mrityam
Το χαμόγελο του Γέροντος Ιωσήφ από την αιωνιότητα

Περισσότερα εδώ:
http://agioritis.pblogs.gr/to-hamogelo-toy-gerontos-iwshf-apo-thn-aiwniothta.html

Mrityam
Στο σάιτ που έχει βάλει ως λινκ έχει και άλλες φωτογραφίες του ίδιου, πριν το....manipulation. Εκεί βλέπουμε ολοφάνερα τη διαφορά, για παράδειγμα το στόμα είναι ανοιχτό και το ''χαμόγελο'' απουσιάζει. Στην σελίδα μας λέει ο αρθρογράφος πως <<....ΟΧΙ, δεν κοιμήθηκε χαμογελώντας, αλλά ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.>> Χαμογέλασε γιατί τον έβγαλαν φωτογραφία με το νέο i-phone. (Ναι, ειρωνεύομαι γιατί δεν μπορώ να ακούω και να διαβάζω μαλα.κey.s)
Βέβαια εσύ αναφέρεσαι σε κάτι διαφορετικό που δεν μου κάνει εντύπωση, με την έννοια πως το μυαλό είναι τόσο λαβυρινθώδες που μπορούμε να δούμε, να ακούσουμε και να αισθανθούμε πράγματα και καταστάσεις που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.
**Όταν λες βλέπεις, που τα βλέπεις; πόσο συχνά βλέπεις νεκρούς; εργάζεσαι σε γραφείο τελετών για παράδειγμα;
Mrityam
Βέβαια εκείνος (και εδώ δεν αναφέρομαι σε σένα, μιλάω γενικά
) που θέλει να πιστεύει πως συμβαίνει κάτι άλλο ''περίεργο'' και επιμένει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ψυχολογία, έχει όλο το δικαίωμα να το κάνει, αλλά και ο Δον Κιχότης περίεργα πράγματα έβλεπε, όμως......
Τέλος πάντων, ίσως να υπάρχει κάτι πίσω από όλα αυτά, ίσως όμως και όχι, κανένας δεν ξέρει, πόσο μάλλον να μπορεί να αποδείξει.
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 08/01/2012 19:21:13
quote:
Θεωρώ πως απλά είναι η ιδέα σου. Σε τέτοιες συνθήκες το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και μπορεί να επηρεάσει δραματικά τις αισθήσεις μας. Τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ έχω αντίστοιχες εμπειρίες στις κηδείες του παππού και της γιαγιάς μου πριν πολλά χρόνια. Αλλαγή έκφρασης προσώπου, ψίθυροι που περνούσαν φευγαλέα από μέσα μου, διακυμάνσεις στην φωτεινότατα του χώρου κλπ.Βέβαια εκείνος (και εδώ δεν αναφέρομαι σε σένα, μιλάω γενικά
) που θέλει να πιστεύει πως συμβαίνει κάτι άλλο ''περίεργο'' και επιμένει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ψυχολογία, έχει όλο το δικαίωμα να το κάνει, αλλά και ο Δον Κιχότης περίεργα πράγματα έβλεπε, όμως......
Τέλος πάντων, ίσως να υπάρχει κάτι πίσω από όλα αυτά, ίσως όμως και όχι, κανένας δεν ξέρει, πόσο μάλλον να μπορεί να αποδείξει.
Αν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε κάτι, αν η επιστήμη δεν έχει τα μέσα για να δώσει μια ερμηνεία σε ένα φαινόμενο, δεν πάει να πει πως θα πρέπει να το θεωρήσουμε ως μη γινόμενο γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ως φανατικοί και τυφλοί.

quote:quote:
Θεωρώ πως απλά είναι η ιδέα σου. Σε τέτοιες συνθήκες το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και μπορεί να επηρεάσει δραματικά τις αισθήσεις μας. Τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ έχω αντίστοιχες εμπειρίες στις κηδείες του παππού και της γιαγιάς μου πριν πολλά χρόνια. Αλλαγή έκφρασης προσώπου, ψίθυροι που περνούσαν φευγαλέα από μέσα μου, διακυμάνσεις στην φωτεινότατα του χώρου κλπ.Βέβαια εκείνος (και εδώ δεν αναφέρομαι σε σένα, μιλάω γενικά
Αν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε κάτι, αν η επιστήμη δεν έχει τα μέσα για να δώσει μια ερμηνεία σε ένα φαινόμενο, δεν πάει να πει πως θα πρέπει να το θεωρήσουμε ως μη γινόμενο γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ως φανατικοί και τυφλοί.
Βεβαίως, γιαυτό έγραψα αυτό που είναι σε bold.
Mrityam
Ήθελα να ρωτήσω την mrityam, αν βλέπει κάτι άλλο ασυνήθιστο, η αυτο συμβαίνει μόνο σε κηδείες. (ασυνήθιστο ενοω κάτι που δεν πευτει στην αντίληψη των γύρω σου)
Mrityam
Σου συμβαίνει, απο πάντα, η μετα απο κάποια ηλικία / η καποιο διαφορετικο τροπο ζωής?
Σε καταλαβαίνω όταν γράφεις πως δεν το θεωρείς προνόμιο...
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 08/01/2012 20:11:07
Mrityam
Θα ακολουθήσω την ροή που δίνει στην συζήτηση ο Πλάτωνας. ![]()