- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Νομίζω πως εννοούμε το ίδιο πράγμα.
Η ενέργειά μας είναι και ενέργεια του σύμπαντος. Αυτή η ενέργεια βρίσκεται μέσα μας, έξω μας, παντού.
Το να θεραπεύεις με την δική σου την ενέργεια σημαίνει ότι έχεις μάθει και να συλλέγεις ενέργεια, αλλά και να την κατευθύνεις. Το ίδιο στην ουσία δεν γίνεται με το ρέϊκι; Με κάποιον τρόπο - ίσως διαφορετικό - αλλά η ουσία είναι ίδια.
αυτή...που τα κατάφερε!
ΕΙΧΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ??????
ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ???????
ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΗΓΗ
ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΣΟΥ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ..............
ΦΙΛΙΚΑ
quote:
ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ...
(ΩΩ!!! ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ "χρονου-χρηματος" ΘΑΛΕΓΑ!)
γραφεις καλη μου ΑΤΜΑ
και συμφωνω -αν καταλαβα καλα.
το να ζητησεις βοηθεια -εστω και επι χρημασι- αν αυτο ειναι απαραιτητο, δεν το βρισκω κακο.
ισως ειναι πιθανο ο καθενας μας μετα απο αναζητηση να φτασει στην πηγη αυτης της ενεργειας, ακομη και στη θεωση...
αλλα αν εισαι μπλοκαρισμενος και μπορεις να επισπευσεις αυτη τη διαδικασια, γιατι να μην πληρωσεις γιαυτο?
οταν αγοραζουμε ενα βιβλιο -πληρωνουμε
οταν το διαβαζουμε στη βιβλιοθηκη -πληρωνουμε (ειτε για τη διαδρομη απο το σπιτι προς τη βιβλιοθηκη, ειτε απλα σε χρονο)
ο,τιδηποτε παιρνουμε, πληρωνουμε παντα ενα τιμημα, τιποτε δε γινεται τσαμπα. τιποτε δε χαριζεται. το αντιτιμο μπορει να ειναι σε καθε περιπτωση διαφορετικο, αλλα κατι πληρωνουμε παντα.
εχω ακουσει για ανθρωπους που μυηθηκαν στο ρεικι και δεν πληρωσαν... δεν ειχαν. δεν νομιζω οτι αν δεν εχεις τα χρηματα και εχεις αποδειξει οτι θελεις πολυ να μυηθεις καποιος θα σου το στερησει.
λιλιθ -η πρωτη γυναικα
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ...............
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΚΟΜΑ...........ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΡΧΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.....
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.......
χρονος+χρημα ανφερα..μονο αυτο το διπολο...
δε μιλησα περι τιμηματος!
ειναι απο γνωστο εως δεδομενο..
οπως αυτο που γνωριζουμε απο παιδια ακομα
...οπως λεει ενα ...της ιωδους ακτινας...
αν το ανακαλυψεις..καλεισαι να μαθεις να χειριζεσαι..
αυτο που ηδη γνωριζεις..
στην αλλη περιπτωση...
μαθαινεις...
να χειριζεσαι..κατι...+το ανακαλυπτεις...το καλεις-το ελκεις-
με τεχνικη!
εεεε!!δεν ειναι το ιδιο!!!!
σα να λεμε οτι..ειναι ιδια
η μεθοδος σιλβα
(ελεγχομενη + κατεξακολουθηση..προσπαθεια..προς μια "εναρμονηση" να το πω!...)
με την ευδαιμονια που κατακτας..ξεπερνωντας...τα εμποδια του βιου...
γνωριζοντας..+ αποκωδικοποιωντας,χωρις 'πληρωμη' με χρηματα...
μα με πη-γαια ενεργεια ...
το θεμα δεν ειναι αν διαφωνω 'η αν συμφωνω!
παντα υπαρχουν δυο πλευρες!
+ δεν μου αρεσει η πολωση...ειμαι διπλο ζωδιο...
που αναγαγεται σε κατι παρθενο...
δεν μπορω να ακολουθησω μονο το ενα...
αφου γνωριζω..πως υπαρχει εξισου..ιδιο.
+ η φυσικη ταση που εχω..
ειναι η εναρμονηση των...
κατι σαν κυρηκειο..
(οπως αναφερω σε καποιο τοπικ..)
με δυο αντιθετα+διδυμα ρευματα...
καλουμαι να τα θεσω σε ροη...ελικοειδη...
μαλλον αυτο ειναι +ο,τι πρεπει ο καθενας να ειναι σε θεση ν'αναγνωρισει στην ενσαρκωση του ... σε ανθρωπο...
αντι να πληρωσει για να του... το πουν....
Αυτο!
ε..λπιζω να εγινα κατανοητη...αυτη..τη φορα..![]()
Vande!
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 05/04/2003 19:11:54
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΕΛΕΙΑ
ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
GIA SOU RE INDIGO TSAXPINIKO......

ΙΩΔΕΣ ΑΓΟΡΙ...ΠΕΡΑ ΑΠ'ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΜΕΙΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ...
(ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΙΩΝ...ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ)
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ +ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ...
ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ...![]()
ΧΜΜ...ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ...ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΕ(
) ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ;
Vande!
Εγώ, λοιπόν, έμαθα για το Ρέικι κατά λάθος ( ; ) από σύμπτωση ( ; ) μιλόντας με μια κοπέλα στο chat. Δεδομένου ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο άρχισα να διαβάζω γι αυτή την « επιστήμη». Ενθουσιάστικα με το γεγονός ότι μπορεί κανείς τόσο απλά όσο η απλή επαφή να φέρει σε ισορροπία και υγεία τον οργανισμό. Ο καθένας μπορεί να γίνει
« θεραπευτής» του ίδου του εαυτού και των άλλων. Σκεύτικα πόσα πολλά πράγματα θα μπορούσα να εξ-ισορροπήσω σ εμένα και όντας σε καλύτερη κατάσταση να βοηθήσω και τους άλλους ανθρώπους γύρω μου.
Εμαθα για κάποια Δασκάλα και έκλεισα αμέσως συνάντηση για την πρώτη μου μύηση. Δεν σας κρύβω ότι μου κακοφάνηκε που πλήρωσα. Δεν έδωσα άλλη σκέψη στο γεγονός αυτό. Εκανα αυτοθεραπίες Ρέικι κάθε μέρα. Με την Δασκάλα μου αναπτύχθηκε φιλική σχέση. Πολύ σύντομα πήρα και τον δεύτερο βαθμό, τον οποίο επίσης πλήρωσα.
Οι σχέσεις μου με την Δασκαλά μου ήταν κάτι παραπάνω από φιλικές, αδελφικές. Αυτός ο άνθρωπος με βοήθησε σε πάρα πολλά πνευματικά και καθημερινά θέματα. Περνούσαμε παρέα πολλές ώρες σχεδόν καθημερινά. Γνώρισα πολλά άλλα παιδία του Ρέικι, κάναμε ανταλλαγές και μιλούσαμε για τις πνευματικές μας αναζητήσεις.
Εστελνα Ρέικι σε όλους όσους μου το ζητούσαν, έκανα θεραπίες από κοντά και μακρυά. Πήρα και τον τρίτο βαθμό, τον οποίο όμως δεν πλήρωσα, λόγω της σχέσης μου με την Δασκάλα μου και το γεγονός ότι δεν είχα χρήματα εκείνο τον καιρό. Ετσι κι αλλίως όμως υπήρχε μια ισορροπία ανάμεσα σ εμένα ως μαθήτρια και την Δασκάλα μου σε καθημερινή βάση « δούνε και λαβείν»
Παρόλλο που ζει από τις μυήσει και θεραπίες του Ρέικι, ποτέ μα ποτέ δεν αρνήθηκε να δώση μύηση ή να στείλει Ρέικι σε κάποιον που έχει ανάγκη, είτε γνωστός είτε άγνωστος.
Οφείλω στο Ρέικι τις μεγάλες αλλάγες που έγιναν σ εμένα ως προσωπικότητα και στα γεγονότα της ζωής μου που ακολούθησαν.
Δεδομένου ότι οφείλουμε σεβασμό κι εκτίμηση στον Δάσκαλό μας η πληρωμή έναντι αυτών που μας μαθαίνει πιστεύω ότι είναι το ευκολότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Κανένας Δάσκαλος δεν αρνήθηκε να δώσει τις γνώσεις του στον πραγματικό αναζητητή και όλοι οι Δάσκαλοι θα ήταν το ίδιο ευχαριστημένοι αν τους προσφέραμε ένα μπουκέτο λουλούδια. Εγώ ένιωθα πολλές φορές την ανάγκη να ευχαριστήσω την Δασκάλα μου για όλα αυτά που μου έδωσε – και δεν ήταν μόνο οι μύησεις – γι αυτό της έκανα δώρα χαράς.
Είναι που εγώ ένιωθα χαρά, αγάπη και ευγνωμοσύνη για το σύμπαν που μας έφερε κοντά και τις υπέροχες στιγμές ανταλλάγης που ζήσαμε.
Προφανώς δεν είμαι από τα παιδιά που γνώριζαν την ενέργεια από μικρά.
Εγώ έμαθα - ή μάλλον θυμήθηκα - αρκετά μεγάλη για την Συμπατική Ενέργεια.
Αυτό δεν μειώνει την ενέργεια της Ενέργειας J
Θεωρώ σημαντικό να μαθαίνει ο κόσμος για το Ρέικι , την συμπατική ενέργεια, και τα καλά που προσφέρει είτε γιατί απλά θέλει να θεραπεύσει τους μόνιμους πονοκεφάλους του, που τον βασανίζουν, είτε γιατί είναι κάτι που θυμάται από περασμένες ενσαρκώσεις.
Εγώ ξεκίνησα από το Ρέικι για να βρεθώ σε διάφορα και διαφορετικά μονοπάτια αναζήτησης. Για μένα αυτό είναι που έχει ουσία, η αναζήτηση.
Ως αγνή και καθαρή συμπατική ενέργεια οδηγεί τον καθένα από μας προς τον προορισμό του.
Ελπίζω να μην σας κούρασα J
Η φύση της ψυχής μας είναι η χαρά.
Ας δίνουμε χαρά στους άλλους σε οποιαδήποτε μορφή το έχουν ανάγκη
quote:
οταν αγοραζουμε ενα βιβλιο -πληρωνουμε
οταν το διαβαζουμε στη βιβλιοθηκη -πληρωνουμε (ειτε για τη διαδρομη απο το σπιτι προς τη βιβλιοθηκη, ειτε απλα σε χρονο)ο,τιδηποτε παιρνουμε, πληρωνουμε παντα ενα τιμημα, τιποτε δε γινεται τσαμπα. τιποτε δε χαριζεται. το αντιτιμο μπορει να ειναι σε καθε περιπτωση διαφορετικο, αλλα κατι πληρωνουμε παντα.
Θα συμφωνήσω χίλια τοις εκατό μαζί σου
Οπως πολύ σωστά αναφέρεις είναι θέμα αντιτίμου, πάντα πρέπει κάτι να πληρώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Κάτι που θα είναι αξίας για εμάς, είτε αυτό είναι χρήμα είτε είναι προσπάθεια είτε είναι χρόνος είτε δεν ξέρω τι άλλο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε την προσωπική μας ενεργειακή σφραγίδα.
Θυμάμαι πριν 6 μήνες περίπου κάποιος μου είχε δείξει ένα βιβλίο μαγείας.
Ηταν πραγματικά ένα κομψοτέχνημα...
Δερματόδετο με εξαιρετικής ποιότητας δέρμα, με επίχρυσα σπιράλ, με ένα επίχρυσο λουκετάκι να κλειδώνει...
Το δε εσωτερικό του ήταν από εξαιρετικής ποιότητας φύλλα (σίγουρα δεν ήταν απλό χαρτί), ενώ το περιεχόμενο ήταν γραμμένο με πένα (μαύρο μελάνι), με καλλιγραφικά γράμματα.
Πραγματικά χάζευες, δεν χόρταινες να το βλέπεις...
Αυτός ο κύριος είχε κατασκευάσει μόνος του αυτό το βιβλίο και είχε ξοδέψει περίπου 6 μήνες!!!
Το δε περιεχόμενό του όπως μου είπε...κυκλοφορεί και στο εμπόριο ως ένα απλό βιβλίο (αν θυμάμαι καλά ήταν κάποιο βιβλίο του Crowley).
Oπως μου εξήγησε δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να το αγόραζε έτοιμο, καθώς έπερεπε να καταβάλλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του...
η επόμενη λύση...την οποία και ακολούθησε τελικά...ήταν να το κατασκευάσει ο ίδιος...
Φαντάζεσθε πόσο έχει φορτισθεί ενεργειακά αυτό το βιβλίο;
Αυτός είναι και ο αντικειμενικός σκοπός...η σωστή ενεργειακή φόρτιση...
Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος να πέσουμε σε αετονύχιδες...οπότε...κλαψ πάνε τα λεφτάκια μας...
![]()
Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...
Είμαι νέος σε αυτό το site που με χαρά βρήκα.
Ήθελα να πω πως πιστεύω ότι το Ρέικι δεν είναι χάρισμα όπως ειπώθηκε παραπάνω από τον indigo_boy. Είναι κάτι απόλυτα φυσικό.
Η ιδιότητα να είναι κανείς αγωγός της ενέργειας είναι κάτι που μας συνοδεύει από τη γέννηση μας. Ο καθένας μπορεί να δώσει ενέργεια σε κάποιον άλλον (τόσα από τα δικά του αποθέματα όσο και χρησιμοποιώντας το σώμα του ως αγωγό). Όμως, μεγαλώνοντας, οι μεσημβρινοί μας και τα τσάκρα μας κλείνουν τόσο γιατί δεν τους φροντίζουμε ασκούμενοι όσο και λόγω συνηθειών που αποκτούμε, όπως το να καθόμαστε καμπουριασμένοι, το να τρώμε ό,τι μας δίνουν κ.ά. Σιγά-σιγά η κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα μειώνεται κι έρχονται τα προβλήματα υγείας κι ο θάνατος.
Δε θέλω με αυτά να προσβάλλω τον indigo_boy ούτε να "του την πω". Δεν τον γνωρίζω, δε μου έχει κάνει κάτι, ούτε ξέρω τι εμπειρίες έχει. Θέλω μόνο να καταθέσω αυτό που συμπεραίνω από τη δική μου έως τώρα πορεία. Ίσως να κάνω έγω λάθος.
Καλημέρα σε όλους
Υ.Γ.: Μήπως γνωρίζετε κάποια ομάδα ρέικι ή chi kung ή Falun Dafa στην Πάτρα;