- τα χαπια μουυυυυυυυυυυυυυυ(συνομωσιες παντου!) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
NASAROYTAKI έχω την εντύπωση πως ξέχασες πολύ γρήγορα αυτά που σου έγραψε η amalia στο συγκεκριμένο θέμα που είχες ανοίξει…!!!Τελικα τι βυθισε τον τιτανικο;
Όπως επίσης και πολύ σημαντικό είναι και αυτό που αναφέρει η amalia…. «Φυσικά, η δική σου τοποθέτηση είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία! Είτε αυτή αποτελεί μια προσωπική άποψη, είτε μια συλλογή και συνδυασμό στοιχείων που έχεις κάνει.» ….(η υπογράμμιση δική μου) και που δεν βλέπω να συμβαίνει σε κανένα από τα θέματα που έχεις ανοίξει, καθώς η θα έχει μόνο άρθρα από άλλα φόρουμ ή θα αναφέρεσαι σε παράξενα που ξεπερνούν και την "έννοια" του παράξενου…
και θα έχουν εισαγωγή μόνο δυο γραμμές, χωρίς καν να μπορείς να τα υποστηρίξεις για να υπάρχει κάποιος διάλογος που θα προσφέρει κάτι σε όσους τα διαβάζουν.
εγω πιστευω οτι σε μερικα θεματα δεν χρειαζεται η δικη μου γνωμη γιατι φωναζουν απο μονα τους. αν πιστευετε οτι το κανω σκοπιμως ειλικρινα και παλι συγνωμη.
τουλαχιστον αυτη την φορα εβαλα συντακτη!![]()
(για γελια και για κλαματα ειμαι)
και αν μπορω να κανω ενα σχολιο:
το παραξενο πιστευω δεν ειναι μονο για ουφο και για φαντασματα. ειναι για οτι δεν υπαρχει εξηγηση ή γενικως οτιδηποτε παραξενο.
βεβαια αυτο αποψη μου ειναι και αμα θελετε στο παραξενο να βαζω πιο σχετικα θεματα, οκ θα το κανω...
ειλικρινα και παλι συγνωμη

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει ξεχωριστό!
quote:
εγω πιστευω οτι σε μερικα θεματα δεν χρειαζεται η δικη μου γνωμη γιατι φωναζουν απο μονα τους. αν πιστευετε οτι το κανω σκοπιμως ειλικρινα και παλι συγνωμη.
σου το λενε για να εχεις δικια σου συμμετοχη και οχι "κονσερβα"... ειναι πιο καλο να πεις και εσυ αυτο που πιστευεις ![]()

Θεωρίες συνομωσίας...από αυτές που λατρεύω να μισώ...με αφορμή αυτό που έγραψε παραπάνω το τρολ Vampyre…
Είχα κάνει μερικές έρευνες παλιότερα πάνω στη λατρεμένη τριλογία του Matrix. Κατέληξα στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι περιέχει πλήθος αλληγορικών περιγραφών και εσωτερικών διδασκαλιών. Οι προφανέστερες είναι φυσικά ο πλατωνικός μύθος του σπηλαίου στο πρώτο (και καλύτερο) μέρος και η αρχετυπικά εξιλεωτική θυσία του ηλιακού ήρωα στο φινάλε. Αυτά τα δύο όμως αποτελούν ένα απειροελάχιστο μέρος των συνολικών συμβολισμών της τριλογίας.
Anyway, εκτός από τους διάφορους συμβολισμούς της τριλογίας μου είχαν κάνει εντύπωση και άλλα δύο πράγματα: πρώτον, το ότι οι δημιουργοί και «σεναριογράφοι» αδερφοί Γουατσόσφσκι παραδοσιακά δεν δίνουν καθόλου μα καθόλου συνεντεύξεις για τις ταινίες τους και ειδικά όσον αφορά το Μάτριξ έχουν τηρήσει μία αξιοπερίεργη σιγή ιχθύος χωρίς να έχουν δώσει ούτε μία συνέντευξη! Από μία άποψη όμως αυτό είναι λογικό διότι βάζω στοίχημα ότι το σενάριο δεν είναι δικό τους αλλά τους δόθηκε από κάπου αλλού με αντάλλαγμα την υπόσχεση να μην πουν τίποτα απολύτως για την ταινία (φυσιογνωμικά και μόνο φαίνεται ότι τα δύο αδέρφια είναι technology freaks και αποκλείω να έχουν επινοήσει οι ίδιοι τις βαθύτατες και «μυητικές» αλληγορίες της τριλογίας).
Το δεύτερο είναι ότι στην περίφημη σκηνή της ανάκρισης του Neo φαίνεται ότι το διαβατήριο του πρωταγωνιστή λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001!!! Στο dvd βέβαια αυτό δεν φαίνεται καλά όμως με μία υψηλή ανάλυση της φωτογραφίας (βλέπε http://www.youtube.com/watch?v=oCIXwNNv1Ww) αυτό φαίνεται καθαρά!! Η ταινία επί τη ευκαιρία βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες τέλη Μαρτίου του 1999. Και εδώ λοιπόν είναι πού αναρωτιέσαι «ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ»???? Να είναι σύμπτωση? Αποκλείεται...Η εν λόγω ημερομηνία είναι τόσο κομβική, ειδικά για τις ΗΠΑ, που η πιθανότητα να μιλάμε για σύμπτωση είναι απειροελάχιστη....
Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κάποιου είδους «προφητεία»...αυτό που συνέβη εδώ είναι μία «κωδικοποιημένη επικοινωνία»...το διπλό χτύπημα της 09/11 γνωρίζουμε πλέον ότι ήταν δουλειά εκ των έσω...και ότι ετοιμαζόταν από πολύ καιρό πριν...μπορεί να έχει γίνει πλέον καραμέλα όμως δεν παύει να είναι μία αδιαμφισβήτητη αλήθεια...υπήρξε ένα πλήθος από insiders που όχι μόνο επέτρεψαν να συμβεί αλλά και το οργάνωσαν στην πραμικρή του λεπτομέρεια...φαίνεται επίσης βέβαιο πως το συγκεκριμένο χτύπημα είχε προσχεδιαστεί χρόνια πριν στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής της Νέας Τάξης όσον αφορά την προώθηση της «παγκόσμιας τρομοκρατίας» και όχι μόνο....το σενάριο λοιπόν επινοήθηκε από «τέκτονες» (με ή χωρίς εισαγωγικά, δηλαδή ανθρώπους που γνώριζαν για το προσχεδιασμένο μεγάλο χτύπημα) και ορισμένα μηνύματά της απευθύνονταν αποκλειστικά σε «τέκτονες» και μόνο από αυτούς θα μπορούσαν να κωδικοποιηθούν στα πλαίσια της γνωστοποίησης (ή επιβεβαίωσης) της παραπάνω ημερομηνίας! Έχω δε την εντύπωση ότι το Μάτριξ δεν ήταν η πρώτη ταινία που εφαρμόστηκε η παραπάνω τακτική! Είναι πολλά πιστεύω τα μηνύματα που έχουν κατά καιρούς ανταλλαχθεί μέσω κωδικοποιημένων Μύθων!
Και να μην ξεχάσω βέβαια να αναφέρω και την προφητική ταινία "Η Πολιορκία" (1998) που περιγράφει ανεπάλληλους βομβαρδισμούς της Νέας Υόρκης από μουσουλμάνους τρομοκράτες. Η ταινία ξεκινάει δείχνοντας τους Δίδυμους Πύργους ενώ κάποια στιγμή μας ξεναγεί στα αρχεία της CIA όπου φιγουράρει ο Οσάμα μπιν Λάντεν ως ένας από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους για τις ΗΠΑ. Η προφητικότητα αυτής της ταινίας έγκειται κυρίως στην πρόβλεψη των συνεπειών των τρομοκρατικών επιθέσεων: στη μεν ταινία επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος, στη δε πραγματικότα τον Οκτώβριο του 2001 υπογράφτηκε το περιβόητο "Patriot Act" στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ, προωθώντας την εφαρμογή ενός άνευ προηγουμένου φακελώματος σε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ (τηλέφωνα, email, τραπεζικοί, ιατρικοί λογαριασμοί κτλ.)