ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΖΩΗ Σ' ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΖΩΗ Σ' ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

190031 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
lencolasΜέλος
19/11/2003, 20:53:57
ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ...
ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΒΟΥΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ...
Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ, ΑΣΦΥΚΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ..

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

Darkangel_78Μέλος
19/11/2003, 23:30:17
quote:

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΒΟΥΚΙ

"...Όταν κλειστείς στο σπίτι σου μπορώ να σε βρω.Αν κλειστείς στο καβούκι σου είναι μάταιο να σε αναζητήσει κανείς..."
Κάπως έτσι δεν το έλεγε ο Καλίλ Γκιμπράν? Αν όχι διορθώστε με.
Πάντως όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από τους αγαπητούς φίλους ,το κουτί είναι μέσα μας και όχι έξω μας...

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

endoramaΜέλος
20/11/2003, 22:48:57
οπως και να εχει ομως το κουτι ειναι ανθρωπινη εφευρεση και ειμαστε δεσμιοι του εαυτου μας

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

SteppenwolfΝέο Μέλος
21/11/2003, 15:08:11
Κουτί = κελί.

Μπορεί να σε φυλακίζει αλλά μπορεί και να σε προστατεύει από κάτι που δεν αντέχεις.

Με το που ερχόμαστε στη ζωή τοποθετούμαστε σε κουτιά-κελιά.
Αρχικά η οικογένεια, έπειτα το σχολείο, η κοινωνία, ο κόσμος μας.

Όλα αυτά μας περιορίζουν, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο.

Κάποια στιγμή, οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την ύπαρξη τους και προσπαθούν να τα υπερβούν. Και πολλοί τα καταφέρνουν.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ξεχνούν ότι το σημαντικότερο κουτί-κελί είναι αυτό που συγκρατεί-περιορίζει το μυαλό και τις αισθήσεις τους.

Όλα τα προηγούμενα κουτιά ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν στο μυαλό, τις αισθήσεις και την ψυχή μας περιορισμούς και όρια, πρέπει και απαγορεύεται, ικανότητες και αδυναμίες. Αυτή η διαδικασία ξεκινάει από την πρώτη μας επαφή με τη ζωή και διαρκεί μέχρι την τελευταία μας. (ίσως και μετά,δεν ξέρω).
Γι αυτό και είναι δύσκολο για τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει ότι σε πρώτη φάση αυτό που "ΕΙΝΑΙ" ουσιαστικά είναι αυτό που κάποιοι "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ" άλλοι με δόλο κι άλλοι κατα λάθος. Ο άνθρωπος έχει την ψευδαίσθηση της επιλογής.

Όταν το συνειδητοποιήσει, τότε έχει κάνει το πρώτο βήμα για να ξεφύγει.

Το επόμενο είναι να γκρεμίσει το "ΕΙΝΑΙ" του. Όλα αυτά που υπάρχουν βαθιά μέσα του, είτε λέγονται αρχές, είτε πιστεύω, είτε συλλογικές μνήμες κτλ. Κι αυτό γιατί όλα αυτά δημιουργήθηκαν σε στιγμές όπου εκείνος δεν μετείχε, δεν έκρινε το τι άλλοι τοποθετούσαν μέσα σε αυτόν. Η διαδικασία του γκρεμίσματος είναι επώδυνη και διαρκής. Αλλά είναι και απαραίτητη.

Μόνο όταν ο άνθρωπος αδειάσει, μπορεί να δει και να αισθανθεί με ανοιχτό μυαλό και τότε μπορεί να αρχίσει να ψάχνει. Τότε αποχτά την δυνατότητα της επιλογής. Τότε καταλαβαίνει ότι ακόμα κι αν η αλήθεια είναι μια, οι τρόποι με τους οποίους ο καθένας την αντιλαμβάνεται και οι δρόμοι με τους οποίους ο καθένας φτάνει σε αυτή είναι πολλοί και ποτέ ίδιοι. Μαθαίνει την ανεκτικότητα μαζί με την κριτική. Και τότε αρχίζει και οικοδομεί το δικό του, προσωπικό "ΕΙΝΑΙ".

Μήπως όμως αυτό που οικοδομεί τότε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καινούργιο κουτί;

21/11/2003, 16:05:47
Πρώτα απ' όλα φίλη Steppenwolf καλωςήρθες στο Esoterica
quote:
Μήπως όμως αυτό που οικοδομεί τότε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καινούργιο κουτί;

Αν ο άνθρωπος ξαναβλέπει τον κόσμο για πρωτη φορά, κάθε φορά
Αν απομυθοποιεί (γκρεμίζει) και ταυτόχρονα είναι δέκτης των πάντων
Τότε είναι σε συνεχη κίνηση, όπως τα πάντα γύρω του
είναι "ρευστός" και μπορει να κυλίσει παντού.
Οπότε ένα κουτί που συνεχώς γκρεμίζεται, δεν υφίσταται.

SteppenwolfΝέο Μέλος
21/11/2003, 17:12:26
quote:

Οπότε ένα κουτί που συνεχώς γκρεμίζεται, δεν υφίσταται.

Χμ.. ομολογώ πως αυτό μου είχε διαφύγει...

Και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα

For my life
Still ahead
Pity me...

21/11/2003, 18:35:57
ΕΓΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΜΑΥΡΕΣ" ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ,
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ,ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ,ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ!!!
ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ,ΓΑΛΗΝΙΟΣ,ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ!!!
ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ...ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ!!!
ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΤΟΥΣ,ΜΕ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΥΚΝΟΦΥΤΑ ΔΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ!!!
ΜΕ ΛΑΜΠΕΡΑ ΠΡΩΙΝΑ,ΠΟΥ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΛΩΧΕΡΑ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΑΧΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΥΧΤΕΣ ΑΣΤΡΟΦΩΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΤΙΣ ΓΑΛΗΝΙΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΟΥ...
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΜΟΥ!!!
ΕΝΑΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΒΙΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΣ ΜΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ!!!
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΩ!!!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!
ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΥΤΑΚΙ!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

21/11/2003, 19:07:40
ομορφο θεμα ,αλλα ποιο να διαλεξω ;;;; το κουτι Α ;;,το κουτι Β ;;, η την ΚΟΥΡΤΙΝΑ ;;; :)))))

αν διαλεξω το κουτι Α ,ειναι η υπαρξη μου,αν διαλεξω το κουτι Β,ειναι η ευτυχια μου,αν διαλεξω την ΚΟΥΡΤΙΝΑ ,ειναι η μοναξια μου...

αραγες εχω επιλογες για να διαλλεξω ;;;; ΄

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

21/11/2003, 19:25:36
Μάλλον τα βλέπεις διπλά φίλε Μάνο (ή τριπλά;)
Πάλι τα πινες;!

Το κουτί είναι ΕΝΑ και τα 'χει ΟΛΑ
Πάρτο και δε θα χάσεις!...

Αντε και το επόμενο μπουκάλι κερασμένο απο μένα σ'όλη τη παρέα
Να 'στε καλά φίλοι μου

Edited by - 1900 on 21/11/2003 19:27:33

spiritΜέλος
21/11/2003, 21:17:41

H ζωη σ ενα κουτι θα μπορουσε να ειναι η ασκητικη ζωη των μοναχων,κελι η κουτι τι σημασια εχει;
ομ

dsm

Darkangel_78Μέλος
21/11/2003, 23:49:34
quote:

ομορφο θεμα ,αλλα ποιο να διαλεξω ;;;; το κουτι Α ;;,το κουτι Β ;;, η την ΚΟΥΡΤΙΝΑ ;;; :)))))

Διάλεξέ τα όλα ή μη διαλέξεις τίποτα!Εσύ βάζεις τους περιορισμούς: να διαλέξω ή το ένα ή το άλλο ή το παρακάτω...
Και πως είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος τί κρύβεται πίσω από το κάθε τί?
Μήπως είναι σκοπός ζωής να ανοίξουμε όλες τις κουρτίνες και να σπάσουμε όλα τα κουτιά?
Πάντως όσες φορές το δοκίμασα,το αποτέλεσμα ήταν λυτρωτικό!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"