ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προς ophelia.... - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- Προς ophelia.... - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Jejeje8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
27/02/2005, 03:09:43
Αγαπητή ophelia
Σε προηγούμενο μήνυμά σου ανέφερες ότι δεν μπορείς να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Αν δεν σου είναι κόπος απάντησε αρχικά στις παρακάτω δύο ερωτήσεις:

(α) Το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε ξαφνικά;
(β) Εμφανίζεται μόνο όταν προσπαθείς να εισάγεις κείμενο σε κάποιον browser; Δηλαδή μπορείς να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες σε άλλες εφαρμογές των Windows (για παράδειγμα σε επεξεργαστές κειμένου);

Αυτά για αρχή!!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να λυθεί το πρόβλημά σου.

--Je^3--

opheliaΝέο Μέλος
27/02/2005, 10:30:04
Ί±»·ΌµΑ!! gia na katalaveis vre Jejeje edw 8aeprepe na leei kalhmera!!!

kalh sou mera loipon!!

to provlhma auto emfanisthke entelws 3afnika, meta apo mia anazhthsh sto Google...

ki etsi mporw na grapsw me ellhnikous xarakthres sto yahoo search, kai sto word, pou8ena allou omws, oute Google, oute se logariasmous e-mail, oute edw fusika...

akolou8hsa ta vhmata pou proteine enas filos sto sundesmo pou mou edwkes, ma tipota!!! snif, snif...

s'euxaristw polu gia th vov8eia sou!!!!as alpisoume oti kati 8a vgei...

filika Nata...

27/02/2005, 17:14:50
quote:
Ί±»·ΌµΑ!!
Μάλλον πρόκειται περί εξωγήινης παρέμασης!
Τουλάχιστον, άφησε ανέπαφα τα θαυμαστικά...

ophelia μην απελπίζεσαι.
Πιστεύω πως ο jejeje θα καταφέρει να βρει λύση στο πρόβλημα.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

27/02/2005, 17:54:32
Αγαπητή ophelia,
Λοιπόν θεωρώ ότι κοίταξες τα topics τα οποία σου έστειλα σε προηγούμενο μήνυμα αλλά δεν έβγαλες κάποια άκρη. Δηλαδή το πρόβλημα δεν οφείλεται ούτε στη μη εγκατάσταση της ελληνικής γλώσσας στα settings του Regional Options, ούτε στο λανθασμένο encoding της σελίδας στον browser σου (αφού μπορείς να διαβάζεις τα μηνύματα των υπολοίπων στα ελληνικά).

Πριν σου παραθέσω την απάντησή μου πήγαινε στα Options του Internet Explorer (Tools | Internet Options) και πάτησε το κουμπί Fonts (στο tab General). Επέλεξε από το "Language script" --> Greek και τόσο στο "Web page font" όσο και στο "Plain text font" γραμματοσειρές οι οποίες θα εμφανίζουν ελληνικούς χαρακτήρες στο πλαίσιο εμφάνισης. Κάνε apply κλείσε και ξανα-άνοιξε τον Internet Explorer και δες αν δημιουργηθεί πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Αν η παραπάνω διαδικασία δεν οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ή είχε τεθεί το language script στα ελληνικά τότε το πρόβλημα οφείλεται στον browser που χρησιμοποιείς. Δεν είμαι χρήστης του Internet Explorer (προσωπικά χρησιμοποιώ τον Mozilla Firefox χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ως αναφορά στην εμφάνιση των ελληνικών χαρακτήρων) και να σου πω την αλήθεια δεν έχω άμεση απάντηση στο πρόβλημά σου. Ψάχνω στο internet μήπως βρω κάποια λύση. Έχω ήδη ψάξει στη βάση δεδομένων της Microsoft αλλά έως τώρα δεν έχω βρει κάποια αξιόπιστη απάντηση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνω τα ακόλουθα:
(1) Να γράφεις το κείμενο σε έναν επεξεργαστή κειμένου (Notepad, MS Word, Wordpad) και στη συνέχεια με copy-paste να το εισάγεις στο text box. Τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα!! Λίγο αγγαρεία αλλά τουλάχιστον θα εμφανίζονται σωστά οι ελληνικοί χαρακτήρες.
(2) Να τρέξεις το Windows Update (%SystemRoot%system32wupdmgr.exe) ή στον Internet Explorer στο μενού Tools | Windows Update και να κατεβάσεις όλα τα τελευταία updates που αφορούν στον Internet Explorer.
(3) Σε περίπτωση που ούτε και αυτό δεν βοηθήσει την κατάσταση καλό θα ήταν να κάνεις μία απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Internet Explorer.

Aν παρ' όλα αυτά δεν γίνει τίποτα η λύση είναι να αλλάξεις browser!
Πάντως περίμενε λίγο ακόμα. Θα συνεχίσω το ψάξιμο!!

Φιλικά
--Je^3--

Edited by - Jejeje on 27/02/2005 18:06:51

opheliaΝέο Μέλος
28/02/2005, 00:39:57
Αγαπητέ Jejeje,

Όχι, εννοείται οτι δεν κατάφερα να βρω τη λύση διότι ως γνωστών είμαι παντελώς άχρηστη σε ό,τι αφορά τις νέες τεχνολογίες....

Χαμένος κόπος καλε μου......

Καλή είναι και επικόλληση.....

Χίλια ευχαριστώ πάντως για το χρόνο που αφιέρωσες......

Φιλικά Νάτα.

28/02/2005, 11:35:22
Καλή μου ophelia,
Λοιπόν θα αρχίσουμε τη διαδικασία βήμα-βήμα. Το πρόβλημα με την αδυναμία εισαγωγής κειμένου με ελληνικούς χαρακτήρες στον Internet Explorer οφείλεται στην ίδια την εφαρμογή, ίσως γιατί αυτή έχει "προσβληθεί" από κάποιο spyware.
Πριν αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης του υπολογιστή σου καλό θα ήταν να κοιτάξεις αυτό που σου έγραψα αρχικά στο προηγούμενό μου μήνυμα.
Λοιπόν...
Άνοιξε τον Internet Explorer και πήγαινε στο μενού Tools | Internet Options. Μετά στο tab General πάτησε το κουμπί fonts οπότε θα εμφανιστεί στην οθόνη σου ένα παράθυρο με τίτλο Fonts. Επέλεξε από το "Language script" την επιλογή των ελληνικών [Greek] και τόσο στο "Web page font" όσο και στο "Plain text font" επέλεξε γραμματοσειρές οι οποίες θα εμφανίζουν ελληνικούς χαρακτήρες στο πλαίσιο εμφάνισης πιο κάτω (ελληνικά). Πάτα OK και στο αρχικό παράθυρο πάτα APPLY και μετά ΟΚ. Κλείσε τον Internet Explorer, ξαναάνοιξέ τον και δες αν έχει λυθεί το πρόβλημα.
Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τα παραπάνω βήματα προτείνω να κάνεις update στον Internet Explorer. Για να το κάνεις αυτό άνοιξε τον Internet Explorer και πήγαινε στο μενού Tools | Windows Update. Στο σημείο αυτό θα συνδεθείς με τους servers της Microsoft για να επιτευχθεί η διαδικασία αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος και των βασικών εφαρμογών του υπολογιστή σου. Αρχικά θα γίνει έλεγχος και στη συνέχεια μία πρόταση για την επιλογή των ενημερωμένων εκδόσεων για εγκατάσταση. Επέλεξε ότι αφορά στον Internet Explorer και στη συνέχεια επέλεξε το "αναθεώρηση και εγκατάσταση ενημερωμένων εκδόσεων" όπου και θα αρχίσει το "κατέβασμα" και τέλος η εγκατάσταση των ενημερωμένων εκδόσεων που θα επιλέξεις. Πολύ πιθανό στο τέλος να χρειαστεί να κάνεις restart στον υπολογιστή σου. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή ξαναπροσπάθησε να δεις μήπως έχει λυθεί το πρόβλημα.
Αν και πάλι δεν έχει λυθεί, το επόμενο βήμα αφορά στο "καθάρισμα" του υπολογιστή σου από "ανεπιθύμητα προγράμματα". Πολλές φορές κατά το χρονικό διάστημα που βρίσκεσαι στο Internet (και σε περίπτωση που δεν προστατεύεις τον υπολογιστή σου από κακόβουλους χρήστες με χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών) είναι δυνατή η εγκατάσταση στον υπολογιστή σου, από άλλους χρήστες, προγραμμάτων ή κώδικα τα οποία επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή σου ή στην χειρότερη περίπτωση δίνουν τη δυνατότητα στον κακόβουλο χρήστη να εκμεταλλευτεί πλήρως τον υπολογιστή σου.
Στο συγκεκριμένο θέμα θα αναφερθώ μόνο στις εφαρμογές μέσω των οποίων θα προσπαθήσω να λύσω το πρόβλημά σου.
Γενικά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές μέσω των οποίων μπορεί να προστατευθεί κάποιος από αυτά τα ανεπιθύμητα προγράμματα. Εγώ χρησιμοποιώ το Ad-Aware της Lavasoft, το οποίο υπάρχει και σε δωρεάν έκδοση εδώ και έχει μέγεθος 2.51ΜΒ. Κατέβασέ το (download now!) και εγκατέστησέ του στον υπολογιστή σου.
Aν έχουν πάει όλα καλά μπορούμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια! Περιμένω απάντηση.

Φιλικά
--Je^3--

28/02/2005, 11:44:24
Αγαπητή ophelia
Αν παρόλα αυτά, τα ανωτέρω σου φαίνονται ακατόρθωτα, ενημέρωσέ με μήπως βρεθεί άλλος τρόπος επίλυσης του προβλήματός σου. Αν έχεις κάποιο γνωστό ο οποίος έχει περισσότερες γνώσεις σε υπολογιστές από εσένα και μπορεί να σε βοηθήσει στην υλοποίηση της προτεινόμενης διαδικασίας, πες του να διαβάσει την άποψή μου και να την εφαρμόσει στον υπολογιστή σου.
Είμαι σίγουρος ότι η λύση θα βρεθεί και θα μπορέσεις να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες!!

Φιλικά
--Je^3--

Edited by - Jejeje on 28/02/2005 11:46:10

-elix-Νέο Μέλος
08/04/2005, 14:25:17
Ισως να έχει βρεθεί ήδη η λύση αλλά είπα να γράψω κι εγώ κάτι στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν κι άλλοι το ίδιο πρόβλημα:
όταν συμβαίνει ξαφνικά να μην γίνονται δεκτά τα ελληνικά στον Explorer κατά πάσα πιθανότητα φταίει κάποιο πρόγραμμα adware, spyware ή παρεμφερή όπως αυτά τα toolbar helpers δηλαδή υποπρογράμματα, ίσως αθώα, που ενσωματώνονται στον internet explorer ή στον netscape και χαλάνε τις ρυθμίσεις. Η λύση: αρχικά χρειάζεται να καθαρίσετε τη σαβούρα με το ad-aware (ή κάποιο άλλο anti-spyware)και μετά πρέπει να απεγκαταστήσετε τυχόν adware πρόγραμμα από το add/remove programs και τελειώσατε. Μια δυσκολία: πολλές φορές τα spyware αρνούνται πεισματικά να απεγκατασταθούν όπως πχ το navexcel toolbar που δεν ανταποκρίθηκε στο ´uninstall´. Εκεί πρέπει να γίνει manual uninstall, κάτι που σημαίνει ότι θα βάλετε χέρι στη registry. Προσοχή λοιπόν να βρείτε τις σωστές οδηγίες απεγκατάστασης για το εκάστοτε πρόγραμμα που θέλετε να ξεφορτωθείτε διότι μια λάθος σειρά να σβήσετε στη registry, καήκατε!
Ελπίζω να βοήθησα.
Καλή τύχη!