ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λίγο πριν παραδοθείς στη νυχτερινή αγκαλιά του Υπνου και του Μορφέα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Λίγο πριν παραδοθείς στη νυχτερινή αγκαλιά του Υπνου και του Μορφέα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

maraki86 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
maraki8Μέλος
26/01/2007, 09:10:35
χαχαχα,πολύ καλό Στράτο!!!
Τι να κάνουμε που μας αρέσει ο ύπνος.Πως το λέγανε εκείνο το παλιό..."Ο ύπνος θρέφει τα μωρά και ο ήλιος τα μοσχάρια"...ίσως άσχετο αλλά όταν κοιμάμαι τόσες ώρες,σαν μοσχάρι νιώθω!!!!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

26/01/2007, 09:41:41
Φίλε μου Ευστράτιε, όντως έγραψες!
Δεν είχα δει την απάντηση σου και τώρα που την είδα γέλασα!

quote:
Τι να κάνουμε που μας αρέσει ο ύπνος.Πως το λέγανε εκείνο το παλιό..."Ο ύπνος θρέφει τα μωρά και ο ήλιος τα μοσχάρια"...ίσως άσχετο αλλά όταν κοιμάμαι τόσες ώρες,σαν μοσχάρι νιώθω!!!!

Κι εγώ κάπως έτσι νιώθω, ειδικά αν δεν έχω κοιμηθεί το βράδυ και κοιμηθώ το μεσημέρι.
Μέρα πέφτω και νύχτα σηκώνομαι!

In anticipation of my resurrection...

ArelaΜέλος
28/01/2007, 11:55:20
'Εχω τόση πνευματική ενασχόληση όλη μέρα, κι έχω και τόσο έντονη τάση υπνηλίας αυτόν τον καιρό, που αρκεί ν'αράξω σε μια πολυθρόνα να ξαποστάσω, είτε ακούγοντας μουσική, είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο, είτε χαζεύοντας τηλεόραση για να κοιμηθώ επί τόπου.

Το θέμα της έντονης υπνηλίας με απασχολεί ιδιαίτερα- το'χω ψάξει και δεν εντάσσεται σε κάποιο οργανικό πρόβλημα. Συμβαίνει και σ'άλλους άραγε αυτό?

28/01/2007, 20:24:33
Αγαπητή μου Arela, χαίρομαι που σε συναντώ μετά από τόσο καιρό κοντά μας!

Απ' ό,τι είπες η πνευματική σου ενασχόληση κατά την διάρκεια της ημέρας είναι μεγάλη οπότε το μυαλό σου θέλει να ξεκουραστεί.
Τι το καλύτερο λοιπόν από τον ύπνο για επανατροφοδότηση ή κάτι που είναι πολύ χαλαρωτικό όπως η ανάγνωση κάποιου βιβλίου πχ.

ArelaΜέλος
30/01/2007, 18:45:37
Κι εγώ χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω φίλε μου.

Λογική και κατανοητή η εξήγηση που δίνεις, αλλά νομίζω ότι τελευταία αυτο΄το φαινόμενο ανεξήγητης υπνηλίας, αρχίζει να χτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων. Τουλάχιστον στο τσατ ρουμ που έχω και συνομιλώ με πολλά παιδιά, αυτό διαπιστώνω. Στην περίπτωσή μου, συχνά φτάνει σε όρια απίστευτα, να κάθομαι σε μια πολυθρόνα, να εστιάζω σε μια ταινία ή ντοκυμαντέρ που θέλω να δω, και να βαραίνουν αμέσως τα βλέφαρά μου. Ακόμα και όταν κάθομαι (χαλαρά πάντα και στο σπίτι μόνο αυτό) με κανά δυο φιλαράκια για κουβεντούλα μπορεί να το πάθω! Δουλεύω χρόνια. Ο πνευματικός κάματος είναι σχεδόν τρόπος ζωής για μένα. Οπότε δύσκολο να το αποδώσω μόνο σ'αυτό. Κι αν συνυπολογίσουμε ότι δεν έχω και εμφανές πρόβλημα υγείας βάσει των πρόσφατων αιμάτολογικών εξετάσεων που έκανα... το πράγμα τείνει καμιά φορά να πάρει περίεργες κι αλλόκοτες διαστάσεις στη σκέψη μου.

31/01/2007, 09:16:34
Αγαπητή μου Arela, θα μπορούσα να πω οτι μάλλον συμβαίνει το αντίθετο - τουλάχιστον απ' όσο έχω ακούσει εγώ.
Πιο πολλά κρούσματα αϋπνίας παρά υπνηλίας.
Η πιο συχνή αιτία για αυτό είναι το άγχος, έχουμε φορτώσει τον εαυτό μας με τόσες έννοιες που είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε να κάνουμε κάτι πολύ απλό όπως να κοιμηθούμε.
Τώρα για την υπνηλία, τι να πω.
Κάνεις μια ωραιότατη υπνοθεραπεία!