ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί χρησιμότητας των Θρησκειών ...ο "λόγος"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί χρησιμότητας των Θρησκειών ...ο "λόγος"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/01/2011, 21:38:16
Φιλε ΠΛΑΤΩΝ δεν ξερω για τον γιατρο αλλα εγω δεν σε κατανοω και θα ηθελα περισσοτερα επ αυτου.Αν παλι δεν μπορεις να μπεις σε διαδικασια τετοια λογω του οτι δεν κατανοησες εσυ τι ειπαμε,Θα πρεπει να μας ζητησεις να επεκταθουμε.
Παντως μιλω για το μονοπατι που χαρασει ο καθενας στη ζωη του και αυτο δεν ειναι παλιο αλλα μοναδικο για καθε εναν.
Αλλωστε μολις περιεγραψες το δικο σου,για τον τροπο χειρισμου των σκεψεων σου.
ΠΛΑΤΩΝ φωτισε μας.
...................

Ας το δούμε νικομαχε, ισως να μην κατάλαβα καλα το σκεπτικό σας. 

Λες πως ο καθένας χαράζει ένα μονοπάτι, που είναι μοναδικό για τον καθένα, και αυτο ακολουθεί. 

1. Θες να πεις πως Διαβασες, σκεφτηκες, εξετασες απο διάφορα δεδομένα, και αποφανθηκες,  αυτο είναι το σωστό, και αυτο ακολουθώ?

2. θες να πεις πως κάτι σου άρεσε απο όσα ακούσες, πρόσθεσες κάτι δικό σου,  το ονομασες μοναπατι σου, και αυτο ακολουθεις και ασπαζεσαι?

3. θες να πεις, τίποτα απο όλα αυτα, είναι δικές μου σκέψεις, αυτές είναι, ειμαι σιγουρος πως ειναι δικες μου, και αυτές ακολουθω?

4. Θες να πεις κάτι άλλο?

Αν μπορουσε κάποιος να φωτησει κάποιον άλλο αγαπητέ νικομαχε, θα είμαστε ηλιοι....σε συμπαντικη γιορτή.

Δοκτορ
Προσωπικά ούτε και εγώ καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.
........
Ξεκαθάρισε (αν εχεις κατι να πεις) σε αυτο που ρώτησα τον νικομαχο, και τα βρίσκουμε.

Για τη σκέψη σκεπτόμενο, και τα περι συνηδεισης....άλλη ώρα.

02/01/2011, 21:46:15
quote:
makfor:
μολις πριν απο +/- 200 χρονια αρχισαμε να καταλαβαινουμε οτι ειμαστε ανθρωποι καθως μεχρι τοτε ειμασταν δημιουργηματα θεων
μολις πριν απο +/- 100 χρονια αρχισαμε να αναρωτιομαστε τι εχουμε "μεσα" τι ειναι ολα αυτα που νιωθουμε
μολις πριν απο +/- 50 χρονια αρχισαμε να διαβαζουμε το μεσα μας
μολις πριν απο +/- 30 χρονια αρχισαμε να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ (ολοι μας και οχι μονο οι επιστημονες) για το "μεσα" μας και πλεον οταν μας σηκωνεται (τα αγορακια αλλα τα κοριτσακια ας σκεφτουν κατι αντιστοιχο) δεν κανουμε το σταυρο μας και δεν αρχιζουμε το μαστιγωμα ...
τι θελω να πω ? οτι μολις αρχισαμε να μπουσουλαμε στο "μεσα" μας στην "ψυχη" μας εαν θελετε , μολις τωρα ανακαλυπτουμε τον κοσμο που τοσα χρονια ειτε δεν ξεραμε οτι υπηρχε ειτε μας τον εκρυβαν ειτε μας τον παρουσιαζαν ως σατανα και διαλογο και κολαση ... ως μωρακια θα κανουμε και τις πατατες μας αλλα εχουμε ολο τον χρονο στην διαθεση μας να μεγαλωσουμε και να κανουμε το μεγαλο βημα ... να εξαφανισουμε ολους τους ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ εχθρους μας !!!!
η θρησκεια ειχε και για την ωρα εχει επιλεξει τον ρολο της σκιας ... μας κρατα μεσα στην σπηλια της αγνοιας και μας λεει οτι εξω θα μας φαει ο λυκος .. μονο που καποιοι ηδη εχουν βγει εκει εξω και ειδαν το φως , ειδαν τον ανθρωπο ... η αντιστροφη μετρηση εχει αρχισει ... που θα βγαλει δε ξερω ... ευχομαι σε κατι "καλο" για ολους τους ανθρωπους ... αλλα ακομη ειναι νωρις να βγαλουμε συμπερασματα ...

Και χθες και σήμερα είμαστε δημιουργήματα Θεού.
Ούτε χθες ούτε σήμερα μαστιγωνόμαστε όταν μας σηκώνεται. Και χθες και σήμερα ή τον παίζαμε ή μας τον έπαιζαν.
Και χθες και σήμερα, η θρησκεία δεν έπαιζε κανέναν σκιερό ρόλο.
Και χθες και σήμερα, κάποιοι λένε ότι βγήκαν από τη θρησκεία και είδαν φως.
Και χθες και σήμερα, κάποιοι λένε ότι μπήκαν στη θρησκεία και είδαν φως.
Και χθες και σήμερα, κανένας δε φοβόταν μήπως τον φάει ο λύκος αν βγει από τη θρησκεία.
Και χθες και σήμερα, τις ίδιες πάνω κοτσάνες λένε όσοι έχουν κόμπλεξ με τη θρησκεία.

quote:
makfor:
η θρησκεια , αυτο που μας ειχε δωσει μεχρι σημερα ηταν η καταπιεση του μεσα μας , των συναισθηματων , ιδεων , σκεψεων και κατηγορουσε τον ανθρωπο για ολα αυτα ... αυτο ειχε και εχει ως αποτελεσμα την δημιουργια ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ καταστασεων ... τοσες που ξεπερνανε το ποσοστο του τυχαιου ή της συμπτωσης ... στρεβλωσεις παντου που ειτε μας αρεσει ειτε οχι η θρησκεια επεβαλε - περασε στην κοινωνια ,,, μη ξεχναμε την δυναμη που ειχε πριν απο 200 χρονια , πριν απο 1000 , πριν απο 2000 ... δεκτον δεν φταιει η θρησκεια ως εννοια , αλλα οι πιστοι και οι εκπροσωποι της που ειτε την ΓΡΑΨΑΝ λαθος ειτε την ΜΕΤΑΦΡΑΣΑΝ λαθος ... το αποτελεσμα ομως φαινεται οτι ηταν ακρα καταστροφικο για τον ανθρωπο ... μονο την γνωση να αναλογιστει κανεις που εχει χαθει απο 3 θρησκειες της μεσογειου ... αντιλαμβανεται το μεγεθος της ζημιας...

Η Θρησκεία, δεν είναι παρά το βουνό όπου βρίσκεται η λύτρωση, επειδή όμως κάποιοι είναι ανίκανοι να ανέβουν σε ένα τέτοιο βουνό, προτιμούν ως λύση όχι την προσπάθεια, αλλά να γκρεμίσουν αυτό το βουνό! να το κάνουν ένα μικρό ανάχωμα μπας και ανέβουν και αυτοί!
Ειλικρινά τέτοιο κόμπλεξ κατωτερότητας δεν έχω ξαναδεί.
Δεν πιστεύεις, μην πιστεύεις με γεια σου με χαρά σου!...... δεν δικαιούσαι όμως να κρίνεις αυτούς που πιστεύουν!.
Και για να στο κάνω ποιο λιανά, επειδή εσύ είσαι ανίκανος να καταλάβεις κάποια πράγματα θα πρέπει όλοι να γίνουμε σαν τα μούτρα σου?

quote:
makfor:
σημερα η θρησκεια επιμενει στα ιδια , αντι να "ασπαστει" και να "προσαρμοσει" τα οσα η συγχρονη ψυχολογια , βιολογια και ολες οι επιστημες εχουν φερει στο φως και εχουν εξηγησει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ... αυτη καθετε (ειδικα στην ελλαδα) και κυνηγαει φαντασματα και διδασκει το ψεμα ... αυτο θεωρω ειναι και η αιτια που οι πολιτες εχουν απομακρυνθει απο αυτη , οταν αλλα λες , αλλα κανεις και αλλα προτυνεις ειναι εμφανες οτι υπαρχει διχασμος "προσωπικοτητας" και πλεον ο πολιτης και να σκεφτει ξερει και να κρινει αλλα πολυ περισσοτερο μπορει να δει και να μαθει ...σε αντιθεση με το παρελθον

Τόσα αντιλαμβάνεσαι.....τόσα λες!

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Ναι, χάσαμε τη τεχνολογία γαμώτο.. θα μπορούσαμε να χουμε πυρηνικές βόμβες από τον μεσάιωνα για παράδειγμα.

Καλόοοο!

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Εχετε σκεφθει ποτε ποσα παιδακια θα σωζωνταν απο τους δρομους αν η αμυθητη περιουσια της θρησκειας,τα βοηθουσε?

Που είδες εσύ ότι είναι αμύθητη? στοιχεία?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Εχει χωρίσει τη θρησκεία απο τη ζωη. Εφτιαξε μοναστήρια, οπου αποκλησθηκε μαζι με τη βλακεία του, τις εικόνες, τα παρακάλια, και τις νοητικές προεκτάσεις και φαντασιες του, ποτε δεν άκουσε το Χριστό που του έλεγε, είμαι η αλήθεια το φως και η ζωη.
Θρησκεία, είναι η ζωη.
Οποίος άνθρωπος μας βγάλει απο τα συμπεράσματα μας, τις σιγουριες μας, αυτο που πιστεύεουμε, γινεται επικίνδυνος.
Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τον εμποδίσουμε.
Θα τον σκοτωσουμε, ισως μετα να τον κάνουμε θεο μας, και αυτο γιατι δεν ζουμε, ζουμε στο ψεμμα, ζούμε στις φυλακές της σιγουριάς,στη φυλακή της ιδέας, στη φυλακη της φανασιας,
στη εσωτερικη φυλακη....που συνεχώς δημιουργούμε.

Αντί να δούμε την αλήθεια το φως και τη ζωη, να ξυπνησπυμε στην ανθρωπια, στην αγαπη
στην αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα,αντί να ελευθεροθουμε απο τον εγωισμό, το μίσος και το φόβο, φτιάξαμε εκκλησίες και μοναστήρια, τρέχουμε για θαύματα, εικονιτσες, κοντοσχοινια, παρακάλια, προκαταλήψεις, ελπίδες, κλάμα, συγκινησοπανουκλες και μοναχούς χαζοβιοληδες, που μιλάνε για τα μέλλοντα, χάνοντας τα παρόντα

Έχεις ζητήσεις με πολλούς μοναχούς για να τους αποκαλείς έτσι?
Αν ναι, σε ποια μονή? ποιο έτος? και πως τον έλεγαν τον χαζοβιόλη αυτό μοναχό?
Στις εκκλησίες ο κόσμος βρίσκει αυτό που αναζητά, τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Χάρη.
Αυτά χρειάζεται ο κόσμος αυτά φτιάχνει.

Για σένα μία εικόνα είναι απλά η ύλη. Το ξύλο. Εμείς οι χριστιανοί δεν βλέπουμε με γυμνό τον οφθαλμό το ξύλο και το χαρτί ή τις μπογιές, αλλά την παράσταση αυτής και με τη χάρη του Θεού εκεί βρίσκουμε τη ψυχική μας ευφράδεια.

Δε σε καλύπτει η εικόνα, μην την κοιτάς.
Δε σε καλύπτει ο μοναχός, μην μπας να τον ακούσεις.
Δε σε καλύπτει η θρησκεία, μην τη δέχεσαι.
Κανένας δε θα σε αναζητήσει για να σου αλλάξει γνώμη.

Εσύ όμως γιατί στρέφεσαι με τόσο κακία κατά ανθρώπων που δε γνωρίζεις ούτε εξ όψεως και κατά φιλοσοφιών που δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου?

Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο επιθετικό σε κάτι που δε γνωρίζεις?
Τι είναι αυτό που σε κάνει ενώ δεν το δέχεσαι, να ασχολείσαι μαζί του και να το υβρίζεις και να το συκοφαντείς?
Μήπως όλα αυτά είναι η απόδειξη της υπάρξεώς Του?

Μήπως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε και ο Κύριος:
επειδή θα πληθύνει η κακία και η φαυλότης, θα ψυχρανθεί η προς τον Θεόν αγάπη. ?

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

02/01/2011, 22:02:14
quote:
Εαρινός:
Ευρωπαίος...
Γιατί τις λές "Διαβολικές συμπεριφορές"???
Πριν απο την "κλοπή" και την "αδικία"...τι προυπάρχει φίλε Ευρωπαίε που καθοδηγεί τον άνθρωπο σε αυτές τις πράξεις???

Έγραψα για διαβολικές ενέργειες, διαβολή σημαίνει η κακή και ύπουλη-δόλια συμπεριφορά, η οποία έρχεται να διαβάλλει με την συμπεριφορά της την αγαθή και να την μετατρέψει σε διαβολική.

quote:
Εαρινός:
Εσύ μπορείς να θεωρεί ότι θέλεις φίλε μου περί του ότι 1+1=2...προφανώς θα είσαι και ο μόνςο άνθρωπος σε τουτο τον κόσμο , που ορίζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του..μπράβο σου φίλε μου , χαίρομαι ιδιάιτερα για σένα..

Να σαι καλά.

quote:
Εαρινός:
Όσο για τους γονείς μου φίλε Ευρωπαίε...θα σου έλεγα ότι σαν είπα αυτήν την έκφραση δεν εννοούσα ότι είναι παλιάνθρωποι ή κλέφτες..αλλα για κάθε πράγμα που έβλεπαν να συμβαίνει γύρω -όπως εξάλλου και οι περισσότεροι- θέματα υγείας..ατυχήματα..λάθος επιλογές ανθρώπων ή δικές τους κλπ...τα απέδιδαν το καλό στον "Θεό" και το κακό στον "διάβολο"...

Έπαιξε λοιπόν ρόλο η θρησκεία στο να μην είναι κλέφτες ή παλιάνθρωποι? τι σου είπαν όταν τους ρώτησες?
Εγώ πάντως από πλευράς μου, δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει για παράδειγμα, ότι κάποιος έχει καρκίνο γιατί του τον έστειλε ο διάβολος!
Μήπως τα φουσκώνεις λίγο σαν το φαρινάπ, για να κάνει εντύπωση το κέικ?

quote:
Εαρινός:
Εγώ να βρεθώ προ εκπλήξεων Φίλε μου..???
Με χαρά μου , αν έχεις κάτι υπ'οψιν σου να το πείς..αλλα στο λέω εκ των προτέρων.."απολύτως τίποτα"...ΤΙΠΟΤΑ!!!
Περιμένω τις απαντήσεις σου και θα τα πούμε εκ των υστέρων "εκτενέστερα"...

Δεν μου απάντησες! σε ξαναρωτάω: "Έχεις μελετήσει όλες τις θρησκείες και πως θα γίνει?"

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 02/01/2011 22:07:01

02/01/2011, 22:10:17
quote:

quote:
Εαρινός:
Ευρωπαίος...
Γιατί τις λές "Διαβολικές συμπεριφορές"???
Πριν απο την "κλοπή" και την "αδικία"...τι προυπάρχει φίλε Ευρωπαίε που καθοδηγεί τον άνθρωπο σε αυτές τις πράξεις???

Έγραψα για διαβολικές ενέργειες, διαβολή σημαίνει η κακή και ύπουλυ-δόλια συμπεριφορά, η οποία έρχεται να διαβάλλει με την συμπεριφορά της την αγαθή και να την μετατρέψει σε διαβολική.

quote:
Εαρινός:
Εσύ μπορείς να θεωρεί ότι θέλεις φίλε μου περί του ότι 1+1=2...προφανώς θα είσαι και ο μόνςο άνθρωπος σε τουτο τον κόσμο , που ορίζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του..μπράβο σου φίλε μου , χαίρομαι ιδιάιτερα για σένα..

Να σαι καλά.

quote:
Εαρινός:
Όσο για τους γονείς μου φίλε Ευρωπαίε...θα σου έλεγα ότι σαν είπα αυτήν την έκφραση δεν εννοούσα ότι είναι παλιάνθρωποι ή κλέφτες..αλλα για κάθε πράγμα που έβλεπαν να συμβαίνει γύρω -όπως εξάλλου και οι περισσότεροι- θέματα υγείας..ατυχήματα..λάθος επιλογές ανθρώπων ή δικές τους κλπ...τα απέδιδαν το καλό στον "Θεό" και το κακό στον "διάβολο"...

Έπαιξε λοιπόν ρόλο η θρησκεία στο να μην είναι κλέφτες ή παλιάνθρωποι? τι σου είπαν όταν τους ρώτησες?
Εγώ πάντως από πλευράς μου, δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει για παράδειγμα, ότι κάποιος έχει καρκίνο γιατί του τον έστειλε ο διάβολος!
Μήπως τα φουσκώνεις λίγο σαν το φαρινάπ, για να κάνει εντύπωση το κέικ?

quote:
Εαρινός:
Εγώ να βρεθώ προ εκπλήξεων Φίλε μου..???
Με χαρά μου , αν έχεις κάτι υπ'οψιν σου να το πείς..αλλα στο λέω εκ των προτέρων.."απολύτως τίποτα"...ΤΙΠΟΤΑ!!!
Περιμένω τις απαντήσεις σου και θα τα πούμε εκ των υστέρων "εκτενέστερα"...

Δεν μου απάντησες? σε ξαναρωτάω: "Έχεις μελετήσει όλες τις θρησκείες και πως θα γίνει?"

Edited by - europaios2 on 02/01/2011 22:05:10

Άλλα σε ρωτάω , άλλα απαντάς..."τι 'χες Γιάννη , τι 'χα πάντα"

Βεβαίως και τις έχω μελετήσει όσο χρειάζεται...και σου ξαναλέω.."ΤΙΠΟΤΑ"..με ακόμα πιο κεφαλαία δεν μπορώ να στο γράψω.."ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑ"...ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Αν εσύ έχεις κάτι υπ'οψιν σου , σ'ακούω/ούμε...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 02/01/2011 22:11:11

02/01/2011, 22:21:50
quote:
Φυσικά και πρόσφεραν και πάνω απ 'όλα την ελπίδα.
Ο χριστιανικός κόσμος, δεν μπορείς να πεις ότι ήταν καλύτερος ή χειρότερος. Αυτό που μπορείς να πεις είναι ότι ήταν ενήμερος.
Και μπορεί για πολλούς ανθρώπους ο λόγος του Ιησού να μπήκε από το ένα αυτί και να βγήκε από το άλλο, αλλά για άλλους ανθρώπους να μπήκε και να έμεινε.
Και να σου κάνω μία υποθετική ερώτηση. Εάν υποθέσουμε ότι σε όλα τα κράτη-αυτοκρατορίες κ.λ.π. ταυτόγχρονα έβγαιναν να κυβερνήσουν Άγιοι άνθρωποι και Πατέρες της Εκκλησίας, όπως οι τρεις θεολόγοι για παράδειγμα, ή ο Γρηγόριος ο Παλαμάς, θα ήταν ή όχι καλύτερος ο κόσμος?
Φυσικά και θα ήταν, μόνο ένας φανατισμένος άνθρωπος θα μπορούσε να ισχυριστεί το αντίθετο.
Δεν ήσαν όμως αυτοί στο τιμόνι της πολιτικής, στο τιμόνι της εξουσίας.
Ανέκαθεν ήσαν άνθρωποι που η πλειοψηφία τους, δεν ακολουθούσε τη χριστιανική γραμμά.

Φιλαρακι,με τα αν δεν γραφεται η ιστορια.Αν αρχισω εγω τα αν γινοταν αυτο και αν γινοταν εκεινο,θα χρειαστω 1000 σελιδες.Εδω μιλαμε για το υπαρκτο αποτελεσμα του χριστιανικου κοσμου.

Οποιος νομιζει οτι ο χριστιανικος κοσμος ηταν καλυτερος απο τον προ χριστιανικο,απλα κοροιδευει τον εαυτο του.

Σοφοι και εντιμοι ανθρωποι υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα,ειτε ως χριστιανοι ειτε ως οποιουδηποτε δογματος.Η ιστορια ομως εγραψε αυτο που λεω εγω και αυτο δεν αλλαζει με υποθεσεις,δυστυχως.Ο χριστιανικος κοσμος ηταν αδικος-απανθρωπος-ελεεινος.Το κηρυγμα αγαπης του ιησου δεν αλλαξε τιποτα,εκτος απο τις τσεπες αυτων που εκμεταλευονται διαχρονικα τα θρησκευτικα πιστευω του απλου λαου.

02/01/2011, 22:24:20
Σκαρτάδος...

-Σοφοι και εντιμοι ανθρωποι υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα,ειτε ως χριστιανοι ειτε ως οποιουδηποτε δογματος...

Συμφωνώ απόλυτα!!!

02/01/2011, 22:31:58
Έχεις ζητήσεις με πολλούς μοναχούς για να τους αποκαλείς έτσι?
...................
Κανε μια βόλτα στο Υουtube, εχει αρκετά μαργαριτάρια.

Αν ναι, σε ποια μονή? ποιο έτος? και πως τον έλεγαν τον χαζοβιόλη αυτό μοναχό?
.....................

Ένας? δεν καταλαβες καλα! Χαζοβιοληδες είναι όλοι τους. Για μένα φυσικά. Για σένα είναι άγιοι, θεοί, και ότι θέλεις.

Ευροπαιος
Στις εκκλησίες ο κόσμος βρίσκει αυτό που αναζητά, τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Χάρη.
Αυτά χρειάζεται ο κόσμος αυτά φτιάχνει.
...................
Άμα τα χρειάζεται, ο κόσμος να παει στην εκκλησια,
 εμείς εδω γράφει εσωτερικά, μας εχει δωθει ελευθερια να γράφουμε αυτα που σκεπτόμαστε, και ΕΣΥ πάλι εισαι ελευθερος να γράφεις πως δεν συμφωνείς...

Σε φόρουμ είμαστε, όχι στα τσιφλίκια σας.
.........
ευροπαιος,
Για σένα μία εικόνα είναι απλά η ύλη. Το ξύλο. Εμείς οι χριστιανοί δεν βλέπουμε με γυμνό τον οφθαλμό το ξύλο και το χαρτί ή τις μπογιές, αλλά την παράσταση αυτής και με τη χάρη του Θεού εκεί βρίσκουμε τη ψυχική μας ευφράδεια.
...........
Ναι φίλε μου, ότι θες ΕΣΥ. Εγω λέω πως πάτε όλοι, για την κυριακάτικη δόση σας. 
Και αν παρακανετε αταξιες (στη ζωη) η συνειδησουλα σας βρίσκει καταφύγιο και αγαλιαση με εξομολόγηση..

Ευροπαιος
Δε σε καλύπτει η εικόνα, μην την κοιτάς.
Δε σε καλύπτει ο μοναχός, μην μπας να τον ακούσεις.
Δε σε καλύπτει η θρησκεία, μην τη δέχεσαι.
Κανένας δε θα σε αναζητήσει για να σου αλλάξει γνώμη.
...............
Μα δεν πάω στην εκλησια η στα μοναστήρια να αλλάξω σε κάποιο γνώμη. 

Εκτός πια και πιστεύεις πως εδω μέσα απαγορεύεται να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, και καλα θα κανείς να διαβάσεις τους κανωνες του φόρουμ και που εσυ γράφεις.

Ευροπαιος
Εσύ όμως γιατί στρέφεσαι με τόσο κακία κατά ανθρώπων που δε γνωρίζεις ούτε εξ όψεως και κατά φιλοσοφιών που δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου?
..........

Κόψε κάτι, μπερδευεις τις θρησκολυψιες με φιλοσοφία. Οι πρώτες είναι οι μπούρδες και τυφλωνουν, η φιλοσοφία ανοίγει το μυαλο, δεν σε κάνει ακόλουθο και πρόβατο.

Ευροπαιος
Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο επιθετικό σε κάτι που δε γνωρίζεις?

Τι είναι αυτο που σε κάνει επιθετικό, αφού εσυ γνωρίζεις την αγάπη/Χριστό?

Ευροπαιος,
Τι είναι αυτό που σε κάνει ενώ δεν το δέχεσαι, να ασχολείσαι μαζί του και να το υβρίζεις και να το συκοφαντείς?

Τι είναι αυτο που σε κάνει να πιστεύεις πως υβριζω και το συκοφαντω? 

Βρες μου ένα πόστ ένα μόνο, που γράφω κάτι εναντίον του χριστου/αγάπη.

Ευροπαιος
Μήπως όλα αυτά είναι η απόδειξη της υπάρξεώς Του?
.........
Δεν έθεσα ποτε πρόβλημα υπάρξεως του χριστου. 

Πρόβλημα βλακείας των προβάτων ακολουθών του, που στο όνομα του ανεμιζουν σημαίες και ευλογουν πολέμους. 

Ευροπαιος
Μήπως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε και ο Κύριος:
επειδή θα πληθύνει η κακία και η φαυλότης, θα ψυχρανθεί η προς τον Θεόν αγάπη. ?
.................

Πως όχι, αφού στην υπογραφή σου, ευλογεις και πρόωθεις το θάνατο?

02/01/2011, 22:47:28
http://www.youtube.com/watch?v=0Nft0H8lGas&feature=related

02/01/2011, 22:49:20
quote:
Εαρινός:
Βεβαίως και τις έχω μελετήσει όσο χρειάζεται...και σου ξαναλέω.."ΤΙΠΟΤΑ".

Μάλιστα.....
για πες μου φίλε μου γιατί προέκυψε η ανάγκη για τη μετεξέλιξη του αρχικού Βουδισμού Χιναγυάνα και του Σακυαμούνι, όπου επιδιώκεται η κατ' άτομο και όχι η γενική λύτρωση στον μετεγενέστερο και εξελιγμένο Βουδισμό Μαχαγυάνα?
Τι από τις δύο σε συγκινεί περισσότερο και γιατί? Ποια είναι η σχέση της κάθε μίας με τον χριστιανισμό και γιατί ο ιστορικός Βούδας εξοστρακίζεται στη Νιρβάνα?

Τι είναι αυτό που προκαλεί εντύπωση στον απλό αναγνώστη των πηγαίων κειμένων του ινδικού Βουδισμού αν όχι του Βουδικού κανόνος που αναφέρεται στα 500 χρόνια του Βούδα?

Τι είναι αυτό που βλέπει κάθε φορά ο Θιβετιανός Βουδιστής που γίνεται χριστιανός?

Αν λοιπόν έχεις μελετήσει όπως λες, θα μπορέσουμε να κάνουμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

02/01/2011, 22:52:00
quote:

Πλάτωνα μου αρέσουν αυτά που γράφεις, αλλά άμα δεν σταματήσετε το γενικό πόλεμο στις θρησκείες θα πρέπει να σας θάψω. Λυπάμαι.

Γραψε ότι θες φίλε.

Έχω φύγει....