- Το Έπος του Γκιλγκαμές από τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
1) Οι Αιγύπτιοι είναι ο μοναδικός λαός με τον οποίο συνορεύουμε με τον οποίο δεν βρεθήκαμε σε εμπόλεμη κατάσταση ποτέ. (Διορθώστε με αν κάνω λάθος) .2) Έλληνες μισθοφόροι πήγαιναν και πολεμούσαν στο πλευρό των Αιγυπτίων.
1)ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ(ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ)
2)ΚΥΠΡΙΟ ΙΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙ ΕΣΥ???
ΕΙΔΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ? ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΜΝΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)
Α!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ!
ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!
ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ????
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
respect
Όσο για τα βιβλία της ιστορίας,έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που τελείωσα το σχολείο,αλλά απο ότι θυμάμαι οι σελίδες ήταν ελάχιστες γενικά για την πολύ σύγχρονη Ελληνική ιστορία (μεταπολεμική).Και αυτό το βρίσκω απόλυτα σωστό,γιατί η ιστορία πρέπει να είναι όσο το δυνατό αντικειμενική (πολύ περισσότερο όταν πρέπει να διδαχθεί σε παιδιά).Και για να γράψεις αντικειμενικη ιστορία θα πρέπει να βλέπεις τα πράγματα με "ψυχρό μάτι" και απο "απόσταση",πράγματα που μόνο το πέρασμα των χρόνων φέρνει.
Τώρα από τη δικιά μου εμπειρία,μέσω της συμμετοχής μου σε διάφορα message boards, groups,communities κλπ αυτό που έχω συμπεράνει σαν "γενική εικόνα" είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανοκαναδών και Βρετανών είναι παντελώς ουδέτεροι πρός την Ελλάδα,και δεν έχουν ιδέα για τα ζητήματα που μας καίνε.Αυτά σαν γενική εικόνα.Τώρα αν κοιτάξω μεμονομένα άτομα, έχω πράγματι συναντήσει πραγματικούς φιλέλληνες.Αυτοί ήταν κυρίως θαυμαστές της αρχαίας Ελλάδας και λάτρεις της Ελληνικής μυθολογίας.Έχω συναντήσει και "εχθρούς".Αυτοί ήταν συνήθως άτομα που επισκέφτηκαν κάποια στιγμή την Ελλάδα σαν τουρίστες και έπεσαν θύματα κλοπής από ταξιτζήδες,ταβερνιάρηδες,ξενοδόχους και άλλους καλούς "πρεσβευτές" του τουρισμού μας.Μια άλλη κατηγορία "εχθρών" ήταν διάφορα άτομα απο ακραίους εθνικιστικούς χώρους της βαλκανικής.Οι τελευταίοι ήταν φανερό ότι έμπαιναν απλά για να κάνουν την προπαγάνδα τους.
Τώρα για την χώρα που κατοικώ την Ολλανδία.Η απόλυτη ανοχή,η απόλυτη αδιαφορία για εθνικιστικά, φυλετικά ζητήματα.Οι άνθρωποι εδώ κρίνουν τους άλλους από την προσωπικότητα και συμπεριφορά τους και όχι από την καταγωγή.Τόσο απλά.

quote:
ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ? ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΜΝΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)
Εν τούτο το πρόβλημάσσας. ![]()
quote:quote:
ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ? ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΜΝΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)Εν τούτο το πρόβλημάσσας.
Το κακό, junk, με αυτές τις κορώνες, είναι οτι μόλις αντιπαραθέσει κάποιος μερικά ιστορικά συμβάντα και συσχετισμούς, εξαφανίζονται όλοι, οι μέχρι πρίν από 5 λεπτά ήταν τόσο ένθερμοι υποστηρικτές και οπαδοί.......
γιατί άραγε ?
Vril
Υ.Γ. Το πήρες το mail ?
ΥΓ: (Ναι;)
junk95 ΕΙΣΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ? ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ? ΜΕ ΤΟ
quote:?????
Εν τούτο το πρόβλημάσσας.
respect
Εμέις οι Κύπριοι πάντα είμασταν έλληνες πάντα αγαπούσαμε τον ελληνισμό και αν κοιτάξεις την ιστορία θα δεις πως ο ελληνισμό στην Κύπρο και στην Ελλάδα συνδέεται από τα πανάρχαια χρόνια είμαστε Έλληνες φυσικά έχουμε και τον τοπικό Κυπριακό πολιτισμό εκτός από τον ελληνικό μας σαν κάθε περιόχή.
Τώρα δεν απευθήνομαι σε κανένα μέλος εκτός αυτών που τους εκφράζουν αυτά
Με το να μήν μας αποκαλείς Έλληνες προσβάλεις τον ελληνισμό ολόκληρο και τις αρχές του προσβάλεις τους Έλληνες Κύπριους που πολέμησαν για τον Ελληνισμό στην διάρκια των αιώνα και προσβάλεις και τον τωρινό Κύπριο ο οποίος αγαπά τον ελληνισμό και νιώθει Έλληνας και λέω σε εσένα (δεν μιλώ προσωπικά στον ζανγκ35) που προσβάλεις τον Κυπριακό Ελληνισμό σαν σύνολο αλλά με αυτό τον τρόπο τον ελληνισμό ολόκληρο τους αγώνες των Ελλήνων στους οποίους πάντα συμετέχαν Κύπριοι - ποιός είναι ο σκοπός σου ; Πώς νιώθεις για την Κύπρο και την κατάσταση της , τι γνωρίζεις για τους Κύπριους και τους αγώνες του και δεν ντρέπεσαι να τους προσβάλεις , σκέφτου ξανά τον σκοπό σου , αλήθεια πιος έισαι εσύ να καθορίσεις στους Κύπριους τί να σκέφτονται πως να νιώθουν και μετά σαν μεγάλος άρχοντας να τους απορίπτεις. Δεν είναι υποκριτικό να ρωτάς αν νοίαζοντε οι Κύπριοι για τον ελληνισμό ενώ είναι μέρος του ελληνισμού οι ίδιοι δεν είναι υποκριτικό αυτό αν αναλογιστείς εσύ αν νοίαζεσαι για την Κύπρο , γιατί σε διαβεβαιώ ο Κύπριος νοίαζεται για τον ελληνισμό για την Κύπρο σαν πατρίδα του ιδιαίτερα για την ελλάδα γία τους απόδημους Έλληνες και για όλο τον Ελληνισμό γενικότερα.
Και τελίωνω εσύ που μας κατηγορείς , πιος είναι ο σκοπός σου ;
Πιος είσαι εσύ να μας πεις τι νοίωθουμε , τι είμαστε και τι αισθανόμαστε . Πιος είσαι εσύ να απαρνηθείς την ιστορία την γλώσα τα αισθήματα μας .
Ποιος αλήθεια είσαι , εμείς γνωρίζουμε τον εαυτό μας και είμαστε 100% Έλληνες εσύ αλήθεια πώς νίωθεις ;
Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας
Edited by - Ο Ελληνας on 28/07/2004 18:27:24