- Ουπς..!!! Λάθος..!! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Δε σε καταλαβαινω βρε Γιωργο...
Μιλάς για εννοιες και ιδεες όπως φώτιση , επίπεδα, μυημένος, επ’ απειρον, που δεν μου λένε η δεν θέλω να μου πουν τιποτα…
- Παραπανω ειρωνευτηκες το χωρο, οτι δε θαπρεπε να λεγεται Esoterica αλλα Filosofica. Τωρα καποιοι οροι εσωτερισμου δε σου λενε τιποτα. Πες μας φιλε μου, σε ποιο γνωστικο αντικειμενο πανω θες να συζητησουμε, αν θες βεβαια να συζητησουμε και οχι να ειρωνευεσαι και να αντιδρας,ετσι, για την αντιδραση.
- Εισαι οπαδος της θεωριας του χαους. Μαλλον σαρεσει το χαος. Αδιαφορεις βεβαια οτι και τα πλεον χαοτικα συστηματα εχουν μια εγγενη ταση αυτοοργανωσης. Παραγνωριζεις το γεγονος οτι και στα πλεον τυχαια συμβαντα υπαρχει ο ακαμπτος νομος της στατιστικης κατανομης των συμβαντων.Υπαρχει εντροπια στο συμπαν, υπαρχει ομως και αρνητικη εντροπια...
- Ας δουμε λοιπον την εξελιξη απο αλλη σκοπια....Ξεκιναμε ολοι να μαζευουμε εγκυκλοπααιδικες γνωσεις στην αρχη... Κατοπιν ανακαλυπτουμε οτι κοιτωντας καποια/ον στο δρομο, αυτος σκονταφτει,η μαντεουμε κατι που προκειται να γινει...Καλωσηρθαμε στον κοσμο της μαγγανειας....Σαυτο το επιπεδο γνωσεων αρχιζουμε και εξασκουμε καποια "μαγικα" και νομιζουμε οτι πιασαμε τον παπα απο #$%$#^. Αν δεν καθαρισουμε το ερμο το υποσεινηδητο μας, οι "μαγικες" ενασχολησεις θα μας οδηγησουν στο "διαολο" και δεν το λεω μεταφυσικα αλλα τελειως ρεαλιστικα, γιατι τοτε θα "πεσουμε" αναμεσα στα τρομακτικα τερατα του υποσεινηδητου μας.
- Καποτε και ο θεος αγανακτα και εγκαταλειπει τον ανθρωπο και σαυτον μενει μονο το κτηνος. Οποτε φιλε μου, αδικα θα πασχιζεις να διακρινεις μεσα του το θεο!!!
Καταλαβαίνω την καλή σου πρόθεση αλλά αν το δεχτώ αυτό θα μπω στον πειρασμό του να δικαιολογούμαι. Με βολεύει, τότε, παναθεμά με, και δεν προσπαθώ όσο θα έπρεπε ![]()
Πως το κάνουν αυτοί οι σοφοί;;; Μόνο και μόνο για την ψυχραιμία τους και τον αυτοέλεγχό τους (ας μην υπολογίσουμε και τις ανώτερες αρετές τους), τους βγάζω το... καπέλο.
Αντίθετα εγώ... @#~%@#! Πίσω μου σε έχω Σατανά...
Θα γράψω 100 φορές την φράση του R. Bach, για αυτοπαραδειγματισμό
:

quote:
ε σε καταλαβαινω βρε Γιωργο...
αυτό το καταλαβα….
quote:
Παραπανω ειρωνευτηκες το χωρο, οτι δε θαπρεπε να λεγεται Esoterica αλλα Filosofica. Τωρα καποιοι οροι εσωτερισμου δε σου λενε τιποτα. Πες μας φιλε μου, σε ποιο γνωστικο αντικειμενο πανω θες να συζητησουμε, αν θες βεβαια να συζητησουμε και οχι να ειρωνευεσαι και να αντιδρας,ετσι, για την αντιδραση.
Οι οροι του εσωτερισμού μου λένε ότι ακριβώς θέλω να μου πούνε….
Αν θελω να συζητήσουμε …? Ριξε σε παρακαλώ μια ματιά στα φορουμ…
quote:
Εισαι οπαδος της θεωριας του χαους. Μαλλον σαρεσει το χαος. Αδιαφορεις βεβαια οτι και τα πλεον χαοτικα συστηματα εχουν μια εγγενη ταση αυτοοργανωσης. Παραγνωριζεις το γεγονος οτι και στα πλεον τυχαια συμβαντα υπαρχει ο ακαμπτος νομος της στατιστικης κατανομης των συμβαντων.Υπαρχει εντροπια στο συμπαν, υπαρχει ομως και αρνητικη εντροπια
Ειμαι οπαδός της μαγείας του χάους ... (chaos Magick) ….![]()
Και τα πλεον οργανομενα συστηματα εχουν μια εγγενη χαοτική τάση
quote:
Ας δουμε λοιπον την εξελιξη απο αλλη σκοπια....Ξεκιναμε ολοι να μαζευουμε εγκυκλοπααιδικες γνωσεις στην αρχη... Κατοπιν ανακαλυπτουμε οτι κοιτωντας καποια/ον στο δρομο, αυτος σκονταφτει,η μαντεουμε κατι που προκειται να γινει...Καλωσηρθαμε στον κοσμο της μαγγανειας....Σαυτο το επιπεδο γνωσεων αρχιζουμε και εξασκουμε καποια "μαγικα" και νομιζουμε οτι πιασαμε τον παπα απο #$%$#^. Αν δεν καθαρισουμε το ερμο το υποσεινηδητο μας, οι "μαγικες" ενασχολησεις θα μας οδηγησουν στο "διαολο" και δεν το λεω μεταφυσικα αλλα τελειως ρεαλιστικα, γιατι τοτε θα "πεσουμε" αναμεσα στα τρομακτικα τερατα του υποσεινηδητου μας.
Ε, αμα καταφερουμε και απαγκιστρωθουμε απο τα φαινομενα και τις σκιες, τοτε μπορουμε να δουμε και να κατανοησουμε τις σχεσεις που διεπουν τα φαινομενα. Καλωσηρθαμε στη φιλοσοφια....Καπου στο μακρυνο μελλον, ισως αρχισουμε να αντιλαμβανομαστε και τα αιτια και τους σκοπους των νομων που γενναν φαινομενα...
Παλι μου μιλάς για το δικό σου συστημα φιλε πασχάλη..…. μου λες…. Ξεκινάμε…..μπλα..μπλα… κατόπιν….μπλα…μπλα… καλοσυρθες…..μας οδηγουν εκει… αμα καταφέρεις καθαρίζεις μετα….. τερατάκια… και πάμε στην φιλοσοφία…και ισως αρχισεις μετα…..
Εντολες… οδηγείες… νόμους..του δικού σου παιχνιδίου/κοσμοθεωρίας.. !!!! Που ακριβως δεν καταλάβες ότι ειμαστε σε διαφορετικό [παιχνίδι] και ότι το δικο σου δεν είναι το μοναδικό….
Πες μου εχεις επιλέξη να μην προσπαθεις να καταλάβεις το {διαφορετικό} όπως το ανέφερε ο φίλος thot στο παραπάνω μηνημα ?
Γιώργος![]()
και ολα αυτα χωρις να χάσετε κανενα κιλο..
οι πιθηκοι εχουν μονο ένα ελάχιστο ποσοστο διαφοράς DNA (νομίζω ένα .60%) με τους ανθρωπους.. και όμως τοσο διαφορετικα κοντα….…
Σκέψου το 10% (μην σου πω και παραπάνω) πνευματικη διαφορά ….ποσο διαφορετικά κτηνώδες είναι…..!!
Είναι απλα τοσο διαφορετικοι πλεον….αστους φίλε η φυση/θεος θα τους αναλάβει η θα τους ξεχάσει όπως λεει και ο φίλος ο Πασχάλης…
Γιώργος![]()
Όπως πανω ετσι κατω δεν λένε..!!!![]()
ΦΙΛΕ Πασχαλη ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
quote:
Προς τον Τρισμεγιστο...
Καποτε και ο θεος αγανακτα και εγκαταλειπει τον ανθρωπο και σαυτον μενει μονο το κτηνος. Οποτε φιλε μου, αδικα θα πασχιζεις να διακρινεις μεσα του το θεο!!!
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ..
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...........
ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΩΣΟΥΜΕ (ΤΟΝ ΘΕΟ) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙΠΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
quote:
Ε, αμα καταφερουμε και απαγκιστρωθουμε απο τα φαινομενα και τις σκιες, τοτε μπορουμε να δουμε και να κατανοησουμε τις σχεσεις που διεπουν τα φαινομενα. Καλωσηρθαμε στη φιλοσοφια....Καπου στο μακρυνο μελλον, ισως αρχισουμε να αντιλαμβανομαστε και τα αιτια και τους σκοπους των νομων που γενναν φαινομενα...
Τώρα όσον αφορά τα λόγια του Πασχάλη……….
quote:
Καποτε και ο θεος αγανακτα και εγκαταλειπει τον ανθρωπο και σαυτον μενει μονο το κτηνος. Οποτε φιλε μου, αδικα θα πασχιζεις να διακρινεις μεσα του το θεο!!!
Είμαι σίγουρος ότι είναι καθαρά αλληγορικής χροιάς.![]()

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 26/06/2003 22:01:31
Oι διάφορες του Πίθηκου από τον άνθρωπο είναι τρομερές…με την έννοια πως ο πίθηκος ούτε τα κορδόνια… δεν μπορεί να δέσει….*(δεν έχει ανάγκη) μα στις ανάγκες του είναι και πολύ καλλίτερος του ανθρώπου…*(αναρρίχηση στα δένδρα)
Αφού είμαστε ανθρώπινα όντα λοιπόν…. ας ασχοληθούμε με τα ανθρώπινα…
Κάνουμε λάθη? Σαν άνθρωπος το παραδέχομαι πως κάνω τέτοια….μα λέω πως είμαι σε θέση να τα διορθώσω…Ακόμα λέω πως έμαθα να ακούω και τον άλλο… τον εσωτερικό… τον πολιτικό… εσένα….τον Μάγο…
Ο Μάγος είναι ελεύθερος από αυτά? Τα λαθη?
Αν ναι…μας λέει και εμάς πως γίνεται κάτι τέτοιο? Είναι μήπως λάθος η ερώτηση?
Αν ειναι….τοποθέτησε την εσύ όπως νομίζεις καλλίτερα….απάντησε…..(προσωπικά θα ασπασθώ τι λες) ίσως ξανά εκφρασθώ αν θέλεις…. μιας και Άσχετα από το σωστό η λάθος της βλέψης μου, η συζήτηση ήταν περί ΛΑΘΟΥΣ… έστω και Φιλοσοφικά είπα τι σκεφτόμουν.
Εγραψες..
quote:
Δεν είναι μόνο το να μαθαίνεις απο τα λάθη των άλλων ….αλλά και να δεις τι θεωρούν οι άλλοι σαν λάθος….
Περιμενουμε...τα δικα σου....Μεχρι τωρα χρησιμοποίησες την φιλοσοφικη διαδικασια...μαθηματα 1, 2, .....διαλογο....![]()
Που ειναι η Μαγικη????
Τα λάθη φίλε πλατωνα είναι μέρος του μάγου (όπως και ολων μας- είναι μέρος του τι ειμαστε )
….το μονο που επιθημει/επιλέγει είναι η αλήθεια/πραγματικότητα να διατηρησει τα λάθη του… χωρις την σπατάλη της συνεχής αναθεώρισης του τι είναι σωστο η λάθος….
Βλεπεις δεν είναι τα λάθη που πρεπει να απελευθερωθεις φιλε μου …αλλα η πραγματικότητα (σωστο/λάθος) των αλλων….
Γιώργος ![]()
…. της τρομοκρατικής οργάνωσης Μασα – Μασα..
quote:
….το μονο που επιθημει/επιλέγει είναι η αλήθεια/πραγματικότητα να διατηρησει τα λάθη του… χωρις την σπατάλη της συνεχής αναθεώρισης του τι είναι σωστο η λάθος….
Βλεπεις δεν είναι τα λάθη που πρεπει να απελευθερωθεις φιλε μου …αλλα η πραγματικότητα (σωστο/λάθος) των αλλων….
Αν είναι έτσι φίλε Γιώργο, σου προτείνω να εξετάσεις τι επιθημει/επιλέγει και τις σκέψεις… (αλήθεια / πραγματικότητα) των
Χίτλερ..
Στάλιν..
Σταυροφορων...
Ενός Μαφιόζου….Τρομοκράτη….Ληστή…..και παει λεγοντας!
Θα δεις πως οι επιθημιες/επιλογες οπως και το σκεπτικό (αλήθεια / πραγματικότητα )… είναι πολύ κοντά σε ότι γράφεις!
Πάντως οτι υποστηρίζεις...ειναι κοντα στη σκέψη…. ο τέλειος άνθρωπος του Νιτσε... χωρίς δικαστήρια / αστυνομίες, καλό / κακό…. κλπ)
μα χρειάζεται και μια κοινωνία ΣΟΦΩΝ ανθρώπων…..Σε καποιους αυτο διεφυγε!
....μα και στην κοινωνια του Πλατωνα βρισκουμε αναλογες σκεψεις, παντα απο.... ανεβασμενα οντα!!!![]()
Αντε βρε Γιωργη, μπας και κανουμε μια αρχη απο το εσωτερικα!![]()