ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μας διαβάζουν και παιδιά.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μας διαβάζουν και παιδιά.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

KERRY KING9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
10/05/2006, 12:56:23
Δημιούργησα το παρόν θέμα για να μεταφέρουμε εδώ την διαφωνία μας/παρεξήγηση με τον Βριλ και να μην γεμίζουμε τζάμπα σελίδες το θέμα του PaNo.

Θίχτηκαν λεπτά θέματα όπως η ανάγνωση παιδιών, ευαισθησία και προστασία, επιστήμη και τσαρλατανισμός, σαύρες, δολοπλοκίες, Λευκες Αδελφότητες και γω δεν ξέρω τι άλλο.....

Φίλε Dying Incubus με την ηρεμία που σε διακρίνει (είσαι άψογος συντονιστής) το κατάλαβες γρήγορα το πρόβλημα. Δεν υπάρχει στην ουσία διαφωνία, δημιουργήθηκε σύγχηση – παρεξήγηση από την παρορμητικότητα κάποιων.

Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω παρέμβαση στο θέμα, διάβαζα τις ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις μεταξύ της Medtech και του Gentleman και από εκεί μπήκα στον κόπο να διαβάσω τα ποστ του PaNo.

Για να κλείσω με τον PaNo : Δεν έχω δικαίωμα να τον κρίνω... Αναφέρεται σε πράγματα που δεν έχω καν τον χρόνο να κατανοήσω και να ασχοληθώ, έριξα μια πού βιαστική ματιά στα γραφόμενά του και τις παραπομπές του και τον προκάλεσα να μεταφράσει αυτός αυτα που μας παραθέτει. Ο άνθρωπος έχει την δική του κοσμοθεωρία, το άμα την ασπάζομαι ή όχι δεν έχει καμμία σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι ποιός θα κάνει διάλογο μαζί του και γιατί.

Κάποιοι τον αντιμετωπίζουν ως βαρεμένο. Εντάξει, ούτε ο πρώτος τρελός είναι εδώ μέσα και ούτε θα είναι και ο τελευταίος. Το να σπας πλάκα με έναν τρελό είναι για μένα απαράδεκτο. Αν ο άνθρωπος είναι διαταραγμένος ωφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε κατάλληλα και σίγουρα υπαρχουν ειδικοί για αυτή την δουλειά. Δεν είναι κατάλληλος ο σπηλαιολόγος, ο κηπουρός και ο manager για αυτή την δουλειά....

Άλλοι τον αντιμετωπίζουν ως όργανο με συγκεκριμένο δόλιο σκοπό. Και εδώ πιπιλάμε την καραμέλα «κλείστε τον, είναι επικύνδινος και μας διαβάζουν και παιδία»... Έτσι θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας δηλαδή ? Με το να παριστάνουμε τους cyberμπάτσους και να φιμώνουμε τον επικύνδινο ? Αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός φίλοι μου και όχι «ευαισθησία». Και άμα δηλαδή διώξεις τον dealer που την αράζει έξω από το σχολείο σημαίνει ότι προστάτεψες το παιδί σου από τα ναρκωτικά φίλε AZAX_XAZA ? Μάλλον εσύ το έχεις καταλάβει λάθος, γιατί πως θα φυλλάξεις το κοριτσάκι σου που κάνει chat στο forum της Barbie και συνομιλάει με την 13χρονη Νανσυ από την Γερμανία που στην ουσία είναι ο 50χρονος Dirk ????

H ουσία είναι να μάθουμε τα παιδιά μας να γνωρίζουν, να κρίνουν και να αποφεύγουν. Η ουσία είναι τα παιδιά μας να διαβάσουν τη θεωρία του PaNo και εσύ να την καταρίψεις με παραδείγματα που το παιδί θα καταλάβει (πχ η θρυλική μπανάνα). Άμα το παιδί δει αντίδραση «κλείστε τον, είναι μ@@@@@ς και δεν ξέρει τι λέει και θα κάνει ζημιά», το παιδί από περιέργεια και μόνο θα θέλει να μάθει περισσότερα. Και δεν θα έχει πλέον το Forum να δει την άλλη όψη, θα το έχεις στείλει συστημένο σε αυτόν που εσύ φοβάσαι.

Όταν ήμουνα έφηβος (και πιό μικρός ακόμα), μου την σπάγανε αφάνταστα φράσεις του τύπου «το κάνω για το καλό σου», ή «το κάνω για να σε φυλλάξω». Γιατί να διαφέρουν τα παιδιά σήμερα ? Δεν πρέπει να υποτιμούμε τα παιδιά. Για να μπαίνουν σε αυτό τον χώρο, δύο είναι οι λόγοι : (1) Ψάχνουν απαντήσεις – (2) Ψάχνουν τρόπους. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, εγώ αυτούς αντιλαμβάνομαι...

Αυτά που ψάχνουν απαντήσεις, πρέπει να δούνε απαντήσεις. Άμα βλεπουν χλευασμούς και αφορισμούς ίσως και να σπάνε πλάκα, ίσως όμως και να βαρεθουν και να αποχωρήσουν. Θα αποχωρήσουν με τι εντυπώσεις όμως ?

Θαρρώ πως υποτιμάμε τα παιδιά άμα θεωρούμε πως επειδή ανάφερε ο PaNo το παράδειγμα με το νερό, θα πάνε σώνει και καλά να βάλουνε το χέρι στο βραστό νερό. Με αυτή την λογική, μην τα αφήνετε να βλέπουνε Superman γιατί θα φουντάρουν από καμμία ταράτσα. Δυστυχώς στατιστικά θα υπάρχουν πάντα τέτοιες περιπτώσεις, ωφείλουμε όμως να τους ανοίξουμε τα μάτια και όχι να τους τα σκεπάσουμε.

Αυτά που ψάχνουν τρόπους, είναι ήδη αποφασισμένα. Και όσο βλέπουν να χλευάζονται οι ιδέες τους τόσο θα γίνονται και πιό αντιδραστικά. Ψάχνουν τροπους να καλέσουν πνεύματα, να ρίξουν χαρτιά, να χρησιμοποιήσουν τα ποτηράκια, να ενεργοποιήσουν το DNA τους...... Με το να τους λέμε «ρε τι μ@@@@@ες είναι αυτές» απλά τα απομακρύνουμε περισσότερο. Πρέπει να τα πλησιάσουμε και να τους εξηγήσουμε ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα «γι’αυτό και αυτό τον λόγο». Ο άλλος θα βγει και θα πει «μα γίνεται !!!!», αν είσαι μάγκας θα του αποδείξεις ότι δεν γίνεται, δεν θα του πεις «είσαι μ@@@@@ας, δεν ασχολούμαι μαζί σου».

Θα μπορούσα να επεκταθώ και σε άλλα, ενδεχωμένως όμως να υπάρξει αντίλογος στα παραπάνω, οπότε κάνω πάυση εδώ, για να δω αντιδράσεις.

ΥΓ : Μιλάω από την πλευρά ενός 35χρονου, που περιμένει με αγωνία να γίνει μπαμπάς ενός μπόμπιρα τον Σεπτέμβριο.

ΒρίλΜέλος
10/05/2006, 15:04:35
quote:

Agapitoi filoi gia sas.

To onoma mou ine PaNo kai zo in New York.
To xerete oti mporite na energopiisete to DNA sas? Kai omos mporite hrisimopiontas tehnikes oramatismou pou ine free sto Internet.

Εγώ δεν βρήκα κάποια απόδειξη ότι τελικά δουλεύει αυτή η μέθοδος και του προσφέρει κάτι παραπάνω.

Βλέπω ότι τα έχει χαμένα και δεν ξέρει τι λέει.

Αν είναι με "ενεργοποίηση" να καταντήσεις έτσι, άστο καλύτερα...

quote:

Afto simeni oti o kathenas apo emas ehi alous 1727 eaftous se olo to time matrix.

Χμ. Για να γυρίσουμε λίγο στο θέμα της αποδοχής των ιδεών...
Και που ξέρω εγώ, ότι δεν το εννοεί και αυτό ?

Και που ξέρω εγώ, ότι όποιος το πάρει άκριτα αυτό, κινδυνεύει να βάλει τον ΕΝΑ του εαυτό σε σοβαρό κίνδυνο?

Υπάρχει κάποια ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι εγώ, εσύ, ο άλλος, η άλλη,έχει άλλους 1.726 εαυτούς, που άμα ... χαλάσει ο ένας, αυτό εδώ, δε πειράζει, έχω άλλους 1.726 ?

Είναι επικίνδυνος λοιπόν ?
Κρίνετέ το μόνοι σας.

Ας πάμε στο επικίνδυνος.
Προφανώς εμένα αναφέρεις Κέρυ, όταν λές Σπηλαιολόγος. (Η πιθανότητα να το είπες για ... ακαδημαϊούς λόγους είναι λιγοστοί ώς απίθανοι.)
Λοιπόν...
Ασχολούμαι με τη Σπηλαιολογία, είμαι όμως πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Ασχολούμαι με τη Σπηλαιολογία, και μάλιστα με την κάθετη, που περιλαμβάνει ΚΑΙ τεχνικές κατάβασης/ανάβασης με σχοινί. Σε μεγάλα ύψη, που εμείς τα θεωρούμε ... βάθη. Ας έχει.
Την τεχνική να ανεβοκατεβαίνεις σχοινιά, την μαθαίνεις σε σχολή. Η σχολή αυτή λέγεται "Σεμινάριο" και την διοργανώνουν διάφοροι Σύλλογοι, που ασχολούνται με τη Σπηλαιολογία. Αυτονόητο, ότι όσο πιο μεγάλη δράση και εμπειρέια έχει ο κάθε Σύλλογος, τόσο ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ εκπαίδευση πάνω σε αυτό το αντικείμενο παίρνεις.
Μίλησα όμως ρητά για τη λέξη "Σχολή" και επίσεις για το ρήμα "μαθαίνεις". Σημαίνει ότι μαθαίνεις κάνεις και στο τέλος δίνεις και εξετάσεις. Δεν σου ήρθε να πάρειε ένα σχοινί από το Χρωματοπωλείο (το λέω ρητά, το σκοινί αυτό δεν κάνει, όσο και να μην του φαίνεται) και πας να κρεμαστείς στον γκρεμό.
Ο γκρεμός είναι πραγματικότητα, το ίδιο και η βαρύτητα, οι νόμοι της φυσικής, οι Αρχές της Μηχανολογίας, και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν ... τεχνικές "οραματισμού" ή "πιστεύω και διαμορφώνω πραγματικότητες". Αν δεν ξέρεις, θα σκοτωθείς. Τελεία και παύλα. Είμαι απόλυτος ? Ναι είμαι. Έχω λόγο να είμαι απόλυτος ? ΝΑι, έχω. Κάτι ξέρω γύρω από αυτό το θέμα και γι αυτό και το λέω.

Εγώ, σε καμία περίπτωση, δεν θα έλεγα "Γειά σας, είμαι ο Αντρέας, ζώ στην Αθήνα, και όποιος θέλει, ας βρεί ένα σχοινί και πάμε να διαμορφώσουμε με οραματισμό τους Νόμους της Βαρύτητας και να αλλάξουμε ότι δε μας αρέσει". Έχει κάποια διαφορά, που την βλέπω εγώ, και σύμφωνα με τα πιστεύω μου, δεν είναι σωστό να "βγώ" και να μιλήσω έτσι.
Το μόνο που λέω, έιναι, υπάρχουν Σχολές και όποιος ΕΝΗΛΙΚΑΣ θέλει, μπορεί να τις παρακολουθήσει και να μάθει τεχνικές κάθετης Σπηλαιολογίας. Αντίστοιχα υπάρχουν Σχολές Ορειβασίας, Καταδύσεων και ότι άλλο θέλεις.
Οι τεχνικές έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Εγώ το βλέπω. άλλοι το βλέπουν ?

Γιατί δεν παίρνουμε παιδάκια να κάνουμε αυτά που κάνουμε ?

Γιατί είναι θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Όποιος κάνει αυτά τα σπόρ πρέπει να γνωρίζει τους κινδύνους τους και να καταλαβαίνει τι κάνει.

Αυτά που κάνουμε, τα κάνουμε λαμβάνοντας υπ΄όψη κανόνες ασφαλείας και όλοι είναι υποχρεωμένοι να τους τηρούν. Άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα δεν έχουν θέση σε εμάς. Και θα παραπέμψω σε κάποιο "ανέκδοτο", που το λέει ο γνωστός Σπηλαιολόγος Νίκος Λελούδας, που έλαβε χώρα σε κάποιο εκπαιδευτικό σεμινάριο που συμμετείχε, ότι σε κάποιο σπήλαιο ήταν ένας που είπε "ακούω φωνές". Φυσικά τον έβγαλαν έξω και του είπαν "δεν κάνεις". Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Γιατί αυτό το περιστατικό που αναφέρω δεν έχει την ίδια εγκυρότητα με εκείνο το ανεκδιήγητο παράδειγμα του ΠαΝο, σχετικά με το παιδάκι που πήρε το μήλο μέσα από καυτό νερό χωρίς να καεί. Γιατί το πρώτο είναι υπαρκτό, υπάρχει σαν μαρτυρία και έιναι καταγεγραμένο, και με ονόματα και τοποθεσίες και ημερομηνία, ενώ το δεύτεο είανι καθαρά ... αοριστολογικό: Ένα (παιδάκι), κάπου (στην Αφρική), κάποτε (πρίν 100 χρόνια), που ...

Και γιατί δε λέμε που έγινε και πότε ? Γιατί θίγονται άτομα και υποληψεις. Όταν σου πεί κάποιος, άντε παιδάκι μου δε μας κάνεις γιατί μπαινοβγαίνεις στη Λευκή Αδελφότητα, δε θίγονται υπολήψεις ? Άσχετα, αν είναι αντικειμενικά είναι φρονιμότερο το άτομο αυτό πραγματικά να μη βάζει σε κίνδυνο άλλους, που δε του φταίνε σε τίποτα, δε χρειάζεται να τον κάνουμε και ονομαστικά ρόμπα τον άνθρωπο. Πήγε σπίτι του και έληξε για μας το θέμα.

*συνεχίζεται

11/05/2006, 08:33:03
Το "σπηλαιολόγος" δεν γράφτηκε με καμμία πρόθεση ειρωνίας, το διευκρινίζω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Δεν αρνούμαι ότι φωτογράφιζα εσένα, πάντως ελπίχω να έγινα κατανοητός όταν ανέφερα πως όυτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας μας είναι φρόνιμο να αντιμετωπίζουμε "διαταραγμένα" άτομα, αφού ενδεχωμένως να τους κάνουμε μεγαλύτερο κακό.

Δεν διαφωνώ με τίποτα από αυτά που έχεις γράψει εδώ και θα ηθελα πραγματικά και την συμμετοχή του ΑΖΑΧ_ΧΑΖΑ μιας και είχαμε την διαφωνία πάνω στο "μπαινουν και παιδιά στο φόρουμ"....

Περιμένω την συνέχεια σου.

ΒρίλΜέλος
11/05/2006, 10:44:38
Δεν έχω πρόβλημα.. Εξάλλου, πιθανών να μην το ξέρεις, και ο Dim.Kar και ο Azax είμαστε της ίδιας... Σπηλαιολογίας.

Συνεχίζω λοιπόν.

Σχετικά με το θέμα ότι μπαίνουν παιδιά, πράγματι είναι έτσι. Και η τοποθέτησή σου "ότι δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε μακριά απ όλα" είναι και αυτή σωστή.
Όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχει και εδώ η αντίθετη πλευρά. Άν δεν αναχαιτίσουμε την ... κάθοδο του ΠαΝο (ή του κάθε αντίστοιχου), με το σκεπτικό που ανέπτυξες, τότε κάνουμε το εξής.
Δίνουμε βήμα σε έναν σαλταρισμένο, να λέει ότι του καπνίσει. Όσοι δεν συμφωνούμε, αποχωρούμε και δεν μένει πουθενά έστω και μια υποψία ότι αυτά που λέει δεν στέκουν. Πώς να φανεί, αφού είπαμε ότι δεν συμφωνούμε και αποχωρήσαμε.
Μένουν λοιπόν όλα τα παλαβά, και ο καθένας που θα τα διαβάσει, είτε μικρός είτε μεγάλος, θα σκεφτεί, ότι για να μήν υπάρχει καμία αντίρρηση, προφανώς είναι .. σωστά.
Και να το πρόβλημα, από την άλλη μεριά τωρα.
Άν του φέρεις αντιρρήσεις, -λές εσύ- ότι θα αυξήσεις την περιέργεια και θα τον κάνεις και ήρωα. Άν δεν του φέρεις αντιρρήσεις -λέω εγώ- θα νομίζει κάποιος ότι αυτά που λέει ότι είναι σωστά, αφού δεν υπάρχει κανείς να του αντιμηλήσει, άρα, τον ανέδειξες σε ...γκουρού (που κατά τη γνώμη μου, εκεί το πάει)

Διάλεξε λοιπόν, τι είναι καλύτερο και τι είναι χειρότερο.

Πάντως, η παρέμβαση του Αζάχ είναι σωστή, έστω και εν μέρει, αλλά δεν θα ήταν σωστό να συνεχίσεις μια σταυροφορία εναντίων του Αζάχ, επειδή ίσως στς λεπτομέρειες διαφωνείς με την παρέμβασή του.
Αλλού είναι το πρόβλημα.

Edited by - Βρίλ on 11/05/2006 10:46:51

11/05/2006, 11:55:23
Χμμμ!

Πρώτα απ' όλα να σου ευχηθώ, αγαπητέ KERRY KING, για την επικείμενη απόκτηση του γιού σου!
Με το καλό!

Νομίζω οτι πέραν του αρχικού σκοπού του topic (της διευθέτησης κι επίλυσης δηλαδή της "παρανόησης" που επήλθε μεταξύ σας στο topic 12 STRAND DNA ACTIVATION) αυτό το θέμα θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει μια συζήτηση γύρω από τα παιδιά, το διαδίκτυο και την προστασία τους.
Τι λέτε?

Πρώτα απ' όλα, φίλοι μου, νομίζω πως θα συμφωνήσουμε όλοι οτι ένα παιδί έχει τόσο εύθραυστη ψυχοσύνθεση, μιάς και μόλις σ' αυτή την ηλικία αρχίζει και την διαπλάθει, οπότε θέλει προσοχή και λεπτούς χειρισμούς στο τι πληροφορίες λαμβάνει και με ποιόν τρόπο θα τις λάβει.

Ας σκεφτούμε όμως και το γεγονός οτι σε ένα παιδί (και πολλές φορές ακόμα και σ' έναν ενήλικα) η δράση φέρνει αντίδραση.
Αν σ' ένα παιδί για παράδειγμα του πείς να μην φάει πάρα πολύ παγωτό γιατί το λές εσύ κι αυτό είναι, είναι πολύ πιθανόν από αντίδραση να φάει μεγάλη ποσότητα.
Όταν του πείς όμως οτι αν φάει πολύ παγωτό θα λάβει αρχικά μια ικανοποίηση από την ωραία του γεύση αλλά μετά αυτή η ικανοποίηση θα μετατραπεί σε πόνο (οπότε θα είναι σα να μην έχει κερδίσει τίποτα στην ουσία) είναι πιθανόν να σε ακούσει.

Τι θέλω να πώ μ' αυτό το απλοϊκό παράδειγμα?
Μεγάλη βαρύτητα στην δεικτικότητα μιας κατάστασης που αντιμετωπίζει ένα παιδί, φίλοι μου, έχει να κάνει ο τρόπος με τον οποίον του παρουσιάζεται αυτή η κατάσταση.
Σίγουρα ένα παιδί μπορεί να διαβάσει το οτιδήποτε στο Διαδίκτυο, αυτό είναι αναμφισβήτητο με την εισβολή του Internet στην ζωή μας.
Φυσικά αυτό θα συμβαίνει σε μια ηλικία της ζωής του που ένα παιδί θα μπορεί να κρίνει μερικά πράγματα.
Αποκλείεται αυτό να γίνει πχ στα 3,5 ή 7 του χρόνια γιατί απλούστατα δεν ξέρει να διαβάσει....

Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρώ πιο ελκυστικό για ένα παιδί (ή κι έφηβο) να νιώσει έλξη για ένα θέμα όπου εκτυλίσσονται συγκρούσεις.
Όταν ειρωνευτούμε κάποιον δημοσίως με σκοπό να προστατέψουμε μια άλλη ομάδα ανθρώπων ενδέχεται να κάνουμε αυτόν τον άνθρωπο ήρωα στα μάτια τους.
Το σκεφτήκατε αυτό, αγαπητοί?
Αν εγώ πχ ανοίξω ένα θέμα και πώ οτι αν πιστέψω οτι μπορώ να πετάξω θα το επιτύχω, υπάρχουν 2 περιπτώσεις.
Είτε να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι να με ειρωνευτούν είτε να μου εξηγήσουν με κάθε λογικό τρόπο γιατί αυτό είναι αδύνατον.

Μπορεί τα κίνητρα και των 2 αυτών ομάδων να είναι το ίδιο αγαθά και να περιστρέφονται γύρω από την θέληση τους για την προστασία των ανηλίκων.
Δεν έχει όμως μόνο αυτό σημασία, αγαπητοί.
Σημασία έχει ο τρόπος όπου θα προσπαθήσεις να το επιτύχεις αυτό.

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του KERRY KING να αντικρούουμε απόψεις κι όχι άτομα.
Να αντικρούουμε με τον ορθό διάλογο και με ήπιους τόνους.
Συμφωνώ απόλυτα επίσης με τον Βρίλ να προσπαθούμε να εκλογικεύουμε ό,τι ακούμε και να μην το δεχόμαστε αυτό όπως είναι.
Κι απ' ό,τι φάνηκε είστε κι οι 2 αρκετά ικανοί ώστε να ενσαρκώνετε τις θέσεις σας και να μην μένουν στα λόγια.
Αυτές όμως οι 2 θέσεις δεν είναι καθόλου αντίθετες μεταξύ τους.
Ίσα - ίσα που μπορούν κάλλιστα να αλληλοσυμπληρώνονται και να μας δώσουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Έχοντας αυτό υπόψιν μου και διακρίνοντας τα αγαθά κίνητρα και των 2 σας, τοποθετήθηκα κι είπα οτι στην ουσία υπάρχει παρανόηση κι όχι σύγκρουση μεταξύ σας, κάτι το οποίο συνεχίζω να πιστεύω.
Κι αν το σκεφτείτε προσεκτικότερα ίσως το αντιληφθείτε κι οι 2 αυτό το πράγμα...

In anticipation of my resurrection...

11/05/2006, 12:19:48
Σιγά-σιγά συννενοούμαστε επιτέλους....

'Εχει πλάκα, υποστηρίζουμε το ίδιο πράγμα αλλά πως τα καταφέρνουμε και διαφωνούμε δεν μπορώ να το καταλάβω.

Εγώ λέω : Αφήνουμε τον καθένα να πει αυτό που πιστεύει και αυτός που έχει επιχειρήματα τον αποστομώνει. Αν τον πάρουμε στην πλάκα δεν φέρνουμε αποτέλεσμα γιατί (1) Μπορεί να είναι ψυχοπαθης οπότε είναι άκομψο να γελάμε με το πρόβλημα κάποιου και επιβαρύνουμε την κατάτασή (2) Του δίνουμε την ευκαιρία να γίνει θύμα και να κερδίζει συμπάθειες.

Οπότε απαντάμε μόνο με επιχειρήματα (εκτός και βέβαια πρόκειτε για πετυχημένο χιούμορ - πχ ιπτάμενοι γάϊδαροι και ροζ ελέφαντες) και περιμένουμε αντίλογο. Έτσι δίνουμε και το παράδειγμα στα παιδιά που μας διαβάζουν...

Δεν τον κλείνουμε άμα δεν τον αποτελειώσουμε με τα επιχειρήματά μας, γιατί έτσι μένουν εντυπώσεις και το κακό έχει γίνει.

Δεν μιλάω προσωπικά για τον PaNo, μιλάω γενικά με οτιδήποτε πιστεύετε ότι δημιουργεί κυνδίνους εδώ μέσα, γιατί άμα είναι απλές κουφαμάρες δεν ασχολούμαστε καν - σωστα ?

Πουθενά πάντως δεν αναφέρω "οσοι δεν συμφωνούμε - αποχωρούμε" γιατί αυτό δεν είναι διάλογος πια. Άμα όλοι συμφωνούσαμε δεν θα υπήρχε καν λόγος να συζητήσουμε.

Με τον ΑΖΑΧ_ΧΑΖΑ προς θεού δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ήθελα με τον τρόπο μου να του πω πως με νοιάζει και με παρανοιάζει η προστασία των παιδιών, απλά θεωρώ πιό ουσιαστική την κρίση του παιδιού και όχι την δική μου παρουσία/αστυνόμευση. Πιστεύω πάντως πως κατά βάθος και οι δύο συμφωνούμε.

Φίλε Dying_Incubus σ'ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου. Για άλλη μιά φορά με έχεις καλύψει πλήρως και συμφωνώ μαζί σου να δώσουμε όλοι μας τα φώτα μας πάνω στο θέμα των παιδιών. Ελπίζω πως θα μας διαβάσουν και παιδιά σε αυτό το θέμα και θα μας πούνε και την άποψή τους.

11/05/2006, 12:41:11
Έννοια σου και τον ξέρω τον παλιό σου λογαριασμό
hendrixΜέλος
11/05/2006, 15:02:03
Οπωσδηποτε, στο ονομα των προκαταληψεων και των φοβων μας, δεν πρεπει να αρνουμαστε το δικαιωμα στην βλακεια και στους υπολοιπους ομοιους μας. Ιδιως οταν τους σφιγγουμε στον εγκεφαλο το τσερκι της γεροντικης ηθικολογιας.

12/05/2006, 09:30:01
Καλημέρα Hendrix,

Λίγο αινιγματικό το post σου.....

Η βλακεία (με βάση τον πως την κρίνουμε η πλειονότητα ας πούμε) σίγουρα από κάπου πηγάζει και υπάρχει λόγος που είναι βλακεία.

Μπορεί να είναι απλά οι ασυναρτησία στο μυαλό ενός ανθρώπου, κάπου άκουσε - κάπου είδε - κάπου τα κατάλαβε με τον τρόπο του και προσπαθεί κάτι να πει. Σε αυτή την περίπτωση ο συνετός άνθρωπος θα προσπαθήσει μία, θα προσπαθήσει δύο, αν στο τέλος δεν καταφέρει να του αλλάξει μυαλά θα τον αφήσει στην ησυχία του. Με τον να τον βρίζει δεν φέρνει αποτέλεσμα, ίσα-ίσα που μειώνει και το δικό του επίπεδο.

Τώρα αν ο "βλάκας" είναι πνευματικά διαταραγμένος, σε καμμία περίπτωση δεν τον εμπαίζουμε, για τους λόγους που υποστήριξα παραπάνω (ας μην τα επαναλαμβάνουμε).

Άμα είναι δόλιος και εξυπηρετεί επικύνδινους σκοπούς, τον κατατροπώνεις με την ανοτερότητα σου και τα επιχειρήματά σου.

Τα σημερινά παιδιά θεωρώ πως είναι αρκετά ξύπνια να αντιλαμβάνονται την βλακεία. Τα μπερδεμένα είναι που πρέπει να βοηθήσουμε να αντιληφθούν.....