ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Knight MIXAIL28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Knight MIXAILΜέλος
18/04/2003, 01:40:05
Εν οψη του ερχομενου δεκαημερου,
εν οψη αυτης της παναρχαιας αιωνιας και παγκοσμιου γιορτης
της Φυσεως θα προτεινα
να καταθεσουμε τις αποψεις μας πανω στο μεγαλο αυτο Μυστηριο.

Πως κατανοουμε το συνολο του δραματος,τις διαφορες στιγμες του
πως προσεγγιζουμε την πληθωρα των προσωπων που το απαρτιζουν

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

drumx13Μέλος
18/04/2003, 18:43:31
στον κοσμο που υπαρχει μονο το "εγω" ολα γυρω μου ειναι περισπαστικα στοιχεια "αμαρτιες" προς την πορεια μου προς το θειο
Οι επιλογες μου ειναι να φυγω η να πονεσω και ο πονος του ιησου ειναι ο δρομος...
.... οι ενοχες και η τυψεις.... γιατι καποιος σταυρωθηκε επειδη ηθελε να βοηθεισει.
Ακομα ειθελε να με κανει να αισθανθω αδερφος με εσενα..... και εδω αλλος ενας πονος αλλη μια θλιψη ..Μου ειπε ακομα οτι δεν πρεπει να φοβαμαι τον θανατο για να μην πεφτω στο "ματαιο", αλλα "εγω" τον φοβαμαι...γιατι ειμαι αναξιος. Πονεσε και σταυρωθηκε για να μου δειξει οτι το σωμα μου δεν εχει σημασια μπροστα στην αδερφοτητα και οτι ειναι χρησιμο συναμα στους φτωχους, οτι πρεπει να κοπω κοματια σε καποιο δειπνο μυστικο και να ταισω τους πεινασμενους...
να δινω τα παντα και να μην θελω τιποτα να ειμαι ελευθερος και ενωμενος μαζι με ολους
Ετσι σταυρωθηκε απλα και μοιραια ως σαν να εκπληρωνε μια μαποια προφητεια για να μην δημηουργησει βια γιατι μπορουσε να φερει το χαος και τον θανατο αν ηθελε ...
...αντι αυτου ακουλουθησε μια μοιρα επκληκτικη στην ιστορια που αλλος επαναστατης ακομα δεν τολμησε...
μου εδειξε τι ειναι αγαπη σε ολες της μορφες και οτι η αγαπη προυποθετει εξαφανιση του "εγω" και αυτοθυσια. Με διδαξε να γυριζω το μαγουλο οταν με χτυπουν και να συγχωρω για να μην χαλασω την αδερφοτητα...οπως συγχωρεσε αυτος του δημιους του....
καποιοι ειπαν οτι αναστηθηκε καποιοι ειπαν οτι τον ειδαν μακαρι να ειναι και ετσι... αλλα δεν εχει σημασια....
Σημασια εχει οτι προσπαθεισε να βοηθεισει....
να ξεπερασω της διαφορες μου με εσενα αδερφε μου
Και για ολα αυτα σημερα και καθε μερα ειμαι θλιμενος.... ειμαι θλιμενος γιατι γυρω μου βλεπω οτι τζαμπα πηγε ο ανθρωπος...
και ελπιζω οτι θα βρουμε καποιο κοινο μονοπατι που θα μας κανει ολους αδερφια.....
αδερφια του

love for what is comming and forgivness for the past...

Knight MIXAILΜέλος
18/04/2003, 18:43:39
Πασχα είναι λεξη αιγυπτιακη και σημαινει ΔΙΑΒΑΣΗ Συνδεετα με την γιορτη των Αιγυπτιων για την εαρινη ισημερια. Το περασμα από το σκοταδι του χειμωνα στο φως της ανοιξης. Ουσιαστικα ηταν η διαβαση του Ηλιου από τον ισημερινο
Οι Εβραιοι διατηρησαν την γιορτη ως αναμνηση της διαβασης της ερυθρας θαλασσης.
Είναι λοιπον η αποφαση αλλα και το πρωτο βημα εξω από την γη της σκλαβιας της καταπιεσης και των βασανων. Η διαβαση από την σκλαβια στην ελευθερια
Βεβαια, τοτε βρεθηκαν μονοι μεσα στην απεραντη ερημο. Δεν ανηκαν στον κοσμο που αφησαν πισω τους αλλα ουτε στον νέο , που στο κατω-κατω δεν τον ειχαν δει καν
Αυτή η στιγμη του αποχωρισμου από το παλιο κοσμο, ετρωγαν αζυμο ψωμι και χορτα. Ότι παρειχε η γη χωρις κατεργασια. Τετοιο δειπνο εκανε και ο Ιησους την Μ.Πεμ. Αυτή την στιγμη του εθνους του εορταζε
Είναι από τις μεγαλες γιορτες των Εβραιων Ακομα και την δυσκολη περιοδο της Ιερας εξετασης και το κυνηγι των εβραιων στην Ισπανια προσπαθουσαν να την τηρουν Κατά τον μεσαιωνα και άλλες αδελφοτητες εορταζαν την διελευση προς την ελευθερια του πνευματικου επιπεδου.
Ο Χριστιανισμος μετεθεσε την εορτη κατά την Κυριακη του Πασχα, τοποθετωνταςτον συμβολισμο της στο πνευματικο επιπεδο. Διελευση από
τον θανατο στην ζωη της Αληθειας.
Το Πασχα λοιπον είναι εορτη του Περασματος.

Θυμαμε μικρος που περναγα κατω από τον επιταφιο.Μας προετρεπαν τοτε, οι παπουδες οι γονεις, να το κανουμε
Ποσες φορες στην αναζητηση διαβασαμε, -γνωρισαμε?- την λεγομενη τελετη ‘διελευση δια της θυρας του θανατου» η «επισκεψη στον ταφο του…»
Τελικα ποσες φορες το καναμε και δεν το κατανοησαμε πληρως
Και όταν το κατανοησαμε η νομισαμε ότι το κατανοησαμε δεν το προσπαθησαμε

Φετος ας ειμαστε και εμεις αναμεσα σε εκεινους που θα ξεκινησουν για ένα νέο και παντα επικινδυνο περασμα. Ο Αμνος, αυτος που σημαδεψε το κατωφλι των συντροφων του Μωυση, είναι η ισχυρη αποφαση της αποκοπης από τα δεσμα του σημερα, του σιγουρου, του βολεματος., από τον φοβο του αγνωστου που υπαρχει μεχρι την «υποσχεμενη Γη»
Ελεγαν οι Ιπποτες « Εχω ελευθερια σκεψεως και ζητω να κατακτησω την ελευθερια της διαβασεως»
Ας αγωνιστουμε

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΛΗ ΛΕΦΤΕΡΙΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Knight MIXAHΛ

22/04/2003, 14:08:57
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.....

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ....
ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ...
ΗΘΕΛΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ .......

ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ .......

Εχω ελευθερια σκεψεως και ζητω να κατακτησω την ελευθερια της διαβασεως

ΜΕ ΑΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ????????

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

22/04/2003, 20:12:39
Μεγάλο το θέμα και μπορούμε να το δούμε από πολλές μεριές .

Η μία που νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε είναι, ότι αν δούμε την εβδομάδα των παθών σαν ένα σύμβολο, τότε μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα .

Ας ξεδιπλώσω όμως τη σκέψη μου .

Τι έκανε ο Μεγάλος Διδάσκαλος ;
Περπάτησε ένα δρόμο γεμάτο εμπόδια , ένα δρόμο δύσκολο , και τον περπάτησε μέχρι τέλους με μόνο γνώμονα την Αγάπη .
Σε αυτό το δύσκολο δρόμο είχε στο πλευρό του τους αδελφούς του και μαθητές του , μα εκείνος έφερε το βαρύ φορτίο .
Και ;
Και πέτυχε να δώσει Φως με τα έργα του , με την πίστη του να περπατήσει αυτό το δρόμο μέχρι το τέλος .
Ανταμείφθηκε .

Άσχετα αν είσαι Χριστιανός , Μωαμεθανός ή ότι άλλο αυτό που δείχνει η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ότι η πίστη στο δρόμο της αλήθειας φέρνει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα .

Αυτός κατέλυσε το σκότος .
Αυτός προδόθηκε από αδελφό .
Αυτός δίδαξε την Αγάπη .
Αυτός έδωσε το δρόμο για το Φως .

Μεγάλη η κουβέντα αδελφοί μου και πολλά τα νοήματα .

Εύχομαι ολόψυχα το Ανέσπερο Φως της αναστάσεως να φωτίσει τις καρδίες σας και να μας οδηγήσει όλους στο δρόμο της Αγάπης .

Ευχαριστώ Μαρία για όλα . . .

O αναζητών
Apostolos

drumx13Μέλος
22/04/2003, 20:58:17
καλησπερα αδερφια...
εχετε τολμησει να ζησετε 40 μερες νηστεια και σκεψη ετσι ωστε να μεσα απο την αναζητηση που παραγει αυτη η διαδικασια( σε οποιον ξερει γιατι κανει οτι κανει και εχει μια μικρη μυρουδια ορθοδοξιας)
αναζητησει που σε φερνει σε ανωτερα επιπεδα σκεψης και σε κανει να βιωνεις την μεγαλη εβδομαδα το θειο δραμα με την καταληλη συναισθηματικη φορτιση
Η λυπη που φερνει αυτη η διαδικασια ειναι απεραντη
η καθαροτητα του νου που σε κανει να βλεπεις τα πραγματα γυμνα ειναι το ζητουμενο..
και η ανασταση ερχεται ως επιστεγασμα πιστης και ως ελπιδα που παραγεται απο την διαδικασια της αγαπης...
Αγαπη που και στην περιπτωση αυτη ειναι ασκηση
Ασκηση που κανεις στον εαυτο σου για να δεις τα ορια σου...μετα απο αυτο πλεον εισαι σιγουρος για το τι πρεπει να κανεις ο τροπος για να γινεις πλεον αδερφος Του ειναι μπροστα στα ματια σου..

Το εκανα μια φορα καποτε πριν απο χρονια και ηταν μοναδικα ..
απο τοτε ειναι το ζητουμενο καθε πασχα....

μια σημειωση:
δεν λεω οτι αυτο γινεται μονο μεσω της ορθοδοξιας ουτε οτι εγω ξερω την ορθοδοξια καλυτερα απο αλλους...
Λεω οτι αυτο ειναι ΕΝΑΣ τροπος ... ενα καλο μονοπατι ...
απο τα πολλα...

Knight MIXAILΜέλος
22/04/2003, 22:10:49
Καλησπερα αδελφια.
Χμμμ Μεγαλη λεξη λεμε ολοι μας

Ο θεος της Ερημου,της μοναξιας.
Καιει ο Ηλιος απο ψηλα, φουντωνει η φωτια μεσα μας.
Πυρωνει ο νους και η καρδια του ανθρωπου.
Μα μολις μπει στην πολη ?? Μπορει να σηκωσει τον Σταυρο Του ??

Γνωριζεται αδελφια την "αδελφοτητα της Θλιψης"?
Εχετε ακουσει οτι ο Ιουδας μια αποστολη επιτελουσε ??
Η γλωσσα του πoιητη (υ.γ1) : " Αδελφε μου αγαπημενε, καλως ηρθες ... σηκωσου απανω ορθος και σωσε με..."

Καθε μερα, καθε πασχα, Τον σταυρωνουμε.
Καθε μερα μας μιλα: "Ως ποτε πια θα σας βαστω ?
Κι ως ποτε απανω στην λασπη σας θα σας φυσω το πνευμα ?"

και μας διαταζει: "αρον τον..." σταυρο σου και περιπατη
"αρον τον ..." σταυρου του και περιπατη

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

υ.γ.1 Καζαντζακης Θεατρο "Χριστος"

23/04/2003, 09:20:10
Καλημέρα σας

Φίλτατε Drumx13 , ναι το κάνω πολλά χρόνια .
Το κάνω για ένα και μόνο λόγο , είναι ο μόνος τρόπος να πω ….

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΡΙΑ ……

Και βιώνω πολλά πίστεψε με .

O αναζητών
Apostolos

elpidaΜέλος
23/04/2003, 10:53:12
Η Μεγάλη Εβδομάδα και οι ημέρες της Ανάστασης, αποτελούν σταθμό για την ελληνορθόδοξη παράδοση, και αφορμή για να βιώνουν οι Νεοέλληνες την έντονη σχέση τόσο με το Θεό, όσο και με τον συνάνθρωπό τους.

Tο πνευματικό μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής έγκειται στην θυσία και την Ανάσταση του Χριστού αποτελώντας αφετηρία της ανθρώπινης ανάστασης.

Ο πρωταγωνιστής των ημερών ο Ιερός Ναός. Οι ακολουθίες, τα πνευματικά μηνύματα, η στροφή του ανθρώπου στον εαυτό του, η προσπάθεια για αποτίναξη της αμαρτίας, η αγάπη, η Θεία Κοινωνία, ο Επιτάφιος και η πορεία του, τα λαϊκά έθιμα, η πασχαλινή ατμόσφαιρα, όλα αυτά καθιστούν την Εκκλησία πρωταγωνιστή στην ανθρώπινη ζωή.

Είναι ευχάριστο να παρατηρεί κανείς την σημερινή σχέση του Νεοέλληνα με την Εκκλησία. Πολλοί ζούνε έντονα το κλίμα των ημερών, ομολογούν την πίστη τους και αναπτύσσονται πνευματικά κοινωνικά και προσωπικά.

Ο Υιός του Φωτός ο καταλύσας το σκότος. Η προσευχή η ταπεινότητα, αλλά και η αγάπη μεταμορφώνουν όσους τα ενστερνίζονται και αποτελούν πορεία ζωής.

23/04/2003, 10:53:42
Την καλημέρα μου σε όλους....

Χθές, Μεγάλη Τρίτη ήταν η μέρα με το τροπάριο της Κασσιανής...
Η Κασσιανή....
Μα ποιά ήταν ΤΕΛΙΚΑ η Κασσιανή;;;;

Μήπως η "Εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΗ Θεότητα αναλαβουσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ κοιμίζει...", είναι η ΨΥΧΗ του Ανθρώπου;;;;

Μήπως ο ΜΥΣΤΙΚΗΣΤΗΣ που εμπνεύστηκε το τροπάρι, έκλεισε μέσα στον ύμνο, την "κάψουλα" που εις τους αιώνες θα μεταφέρει το μήνυμα της Αθανασίας της ΨΥΧΗΣ, αλλά που προτίστως πρέπει να διέλθει του ΤΑΦΟΥ και του ΘΑΝΑΤΟΥ;;;
Οι Τέκτονες φίλοι μου, θα ανακαλύψουν ΠΟΛΛΑ μέσα σε αυτό το τροπάρι απο τη ΜΥΗΤΙΚΗ τους διαδικασία...

Και να πώ ότι εχθές το ευαγέλιο που ακούστηε στους ναούς ήταν του Ιωάννη ΙΒ'17-50 που αναφέρει το θέμα των Ελληνών που πήγαν να προσκυνήσουν στο ναό και να συναντηθούν μαζί Του, με τον Ιησού...

Συνδέστε τα δύο αυτά ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ διαφορετικά και άσχετα γεγονότα και ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ....

Την καλημέρα μου με την ευχή, να μπορέσει επιτέλους η ΨΥΧΗ να ΔΕΙ....
Αλλά τι λέω...
Πάλι έβαλα τη λέξη ΕΠΙ του ΤΕΛΟΥΣ...
Τότε θα έχουμε τη ΘΕΩΣΗ......

Κέλσος ο Φιλαλήθης

23/04/2003, 11:04:50
Με αφορμή την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ απάντηση της Ελπίδας με τη δική μου, θα πώ ότι ΝΑΙ πάντα ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ είναι ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ...
Πάντα...

Αλλά ποιός είναι ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ;;;
Μα αυτός που ο Ενανθρωπισμένος Λόγος, ο Απωλεσθής Λόγος, είπε οτι μπορεί να ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ και σε ΤΡΕΙΣ ημέρες να ΑΝΟΙΚΟΔΩΜΙΣΕΙ...

Ο Ιερός Ναός, είναι το ΣΩΜΑ του Ανθρώπου που περικλείει ΜΕΣΑ του, ΕΝΤΟΣ του την Ψυχή (Κασσιανή) και που αυτή, η ΨΥΧΗ περικλείει το ΠΝΕΥΜΑ, ΤΡΙΜΑ της Πρώτης του Παντώς Πηγής....

Ο Ιερός Ναός...
Πόσα ΜΥΣΤΙΚΑ κρύβει;;;;
Πόσα ΜΥΣΤΙΚΑ φανερώνει;;;

Την καλημέρα μου ιδιαιτέρος στην Ελπίδα, που χωρίς αυτήν, την ΕΛΠΙΔΑ που έμεινε μέσα στο κουτι της Πανδώρας, η ζωή θα ήταν πραγματικά μια ΚΟΛΑΣΗ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

23/04/2003, 13:03:45
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ...

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ..

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ..... (ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ)

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

23/04/2003, 19:10:47
Κάποιες στιγμές στο παρελθόν ένιωθα αποκομμένος από αυτό που ονομάζουμε κοινωνία .
Σήμερα έχω το εσωτερικά και τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που το απαρτίζουν .
Σας ευχαριστώ ….

Αγαπημένε ΦΙΛΕ Κέλσο απλά συνταυτίζομε και περιμένω να ξεδιπλώσεις τη σκέψη σου .

Αβατάρ , Ιππότη Μιχαήλ εύχομαι το ανέσπερο Φως να λάμπει στις καρδιές μας .

O αναζητών
Apostolos

24/04/2003, 16:23:11
Καλησπερίζω τους καλούς μου φίλους και ΣΥΝΟΔΗΠΟΡΟΥΣ, στα μονοπάτια της ΓΝΩΣΗΣ...

Αγαπητέ Ράμογλου και σήμερα στα τροπάρια θα ακουστούν λόγια ΣΟΦΙΑΣ που δεν συντάχθηκαν απο το παπαδαριό της τότε εποχής...
ΟΧΙ...
Τα τροπάρια Φωτισμένοι (Buddha) Μυστικηστές τα συνέταξαν και ΕΚΡΥΨΑΝ μέσα τα ΜΥΣΤΙΚΑ της Προαιώνιας Σοφίας, της Σοφίας που ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ...

Και μιάς και κάποιος ΦΙΛΟΣ μου μίλησε κάποτε για τη ΜΑΡΙΑ τη Θεοτόκο, σήμερα ο υμνωδός θα ψάλει:
"Θεοτόκε, η τεκούσα ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ υπέρ ΛΟΓΟΝ τον ΚΤΙΣΤΗΝ τον ίδιον, αυτόν δυσώπει σώσαι τας ψυχάς ημών"

Για ποιόν ΚΤΙΣΤΗΝ να μιλά ο υμνωδός;;;
Μα για Εκείνον που και πάλι σήμερα ψάλει ο υμνωδός:
"Σήμερον έλεγεν ο ΚΤΙΣΤΗΣ ουρανού και γής τοις ευατού μαθητάς:
'Ηγγικεν η ώρα και έφθασε ο Ιούδας ο παραδίδους με..."

'Οταν οι ΤΕΚΤΟΝΕΣ το όνομα της Θεότητας το κωδικοποιούν με τα αρχικά Μ.Α.Τ.Σ. κάτι γνωρίζουν βαθύτερο απο εκείνους που τους ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ως ΑΘΕΟΥΣ!!!!!
Μέγας ΑρχιΤΕΚΤΟΝΑΣ Του Σύμπαντος, ο κτίστης του ΟΥΡΑΝΟΥ και της ΓΗΣ....

Σήμερον κρεμάται επι ξύλου, ο εν ύδασι τη γή κρεμάσας...
Στέφανον εξ ανκαθών περιτίθεται ο των αγγέλων βασιλεύς...
Λόγχη εκεντήθει ο Υιός της Παρθένου....
Προσκυνούμεν σου τα πάθη Χριστέ

Πόσο άδικο ακούγεται ότι είναι ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ!!!!!
Δηλαδή είναι ΑΔΙΚΟ να κινήσαι προς Εκείνον!!!!
Με σκοπό να ΕΝΩΘΕΙΣ και να ΤΑΥΤΙΣΤΗΣ μαζί Του.....

Τον κρεμάσανε επάνω στον Γολγοθά, στον τόπο που αποκαλείται ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ!!!!

Ω! πόσα μυστικά κρύβοντε εδώ... εκεί... ΠΑΝΤΟΥ!!!!!

"Μη πλανάσθαι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Αυτός γάρ εστίν
ο εν θαλάσση σώσας και εν ερήμω θρέψας
Αυτός έστιν
η ΖΩΗ και το ΦΩΣ και η ΕΙΡΗΝΗ του ΚΟΣΜΟΥ"

Κέλσος ο Φιλαλήθης

24/04/2003, 21:20:22
……. Και επι των ιματισμό μου έβαλον κλήρον ….

Συνέχισε ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ μένω στη σιωπή και παρατηρώ ….

O αναζητών
Apostolos

Knight MIXAILΜέλος
24/04/2003, 21:39:33
Μεγαλη Πεμπτη

Εχω μια φωτια μεσα μου, που οι κυματισμοι των φλογων της οριζουν την Παγκοσμια αρμονια. Προσπαθω να παλλομαι στον ρυθμο τους. Διπλα της ερχονται και ζεσταινονται ...κοσμος πολυς. "δωσε και σε μενα λιγο χρονο." "...λιγο χρημα" "...λιγη προσοχη" "...εχω αναγκη απο..."
Απολαμβανω το φωτεινο προσωπο τους και καθως πανω τους αντανακλονται οι φλογες, η φωτια μεγαλωνει.

Τοτε ειναι που πλησιαζει ενας , μαλλον γνωστος μου, παντως εχει την μορφη μου. "Η φωτια αυτη, ειναι η δικη ΜΟΥ φωτια, ποτε επιτελους θα καθησω και εγω διπλα της ηρεμα και απλα, να απολαυσω την ζεστασια της, να ξαποστασω ? Την αναλωνεις, την μοιραζεις, σε ολους,σε ολους τους ΑΛΛΟΥΣ, ποτε σε μενα."

Χιλιαδες προσωπα, γνωριμα, ξυπνουν και πλησιαζουν μαζι του.
Δυο-τρεις εργατικοι,μα ειναι στιγμες που κουραζονται , "ασε συνεχιζουμε αυριο..." Ανθρωπινο και φυσιολογικο λεω.

Καποιοι αλλοι, ενθερμοι ζηλωτες, αλλα... αναρωτιουνται συνεχεια , πως θα κανουν 'χωριο' τοσοι διαφορετικοι ανθρωποι μεταξυ τους, δεν μιλουν δα και ολες τις γλωσσες του κοσμου. Θυμηθυκα την 'βαβυλωνια", το θεατρικο. Μεσα απ την ζωη βγαλμενο.

Ειναι και καποιος δισπιστος, συνεχεια αμφιβαλλει για την χρησιμοτητα της φωτιας. "Εξ αλλου η νυκτα ειναι γλυκια και η αναμνηση του Ηλιου παντα κοντα. Δεν αργει να ξημερωσει."

Ειναι και αρκετοι μαλλον αβουλοι. Ενιοτε με ζητωκραυγαζουν και αλλοτε με βριζουν. Δεν βρισκω ακρη με αυτους. Αλλα γνωστοι ειναι , τους ανεχομαι.
Ειναι κι αλλοι που οταν βγαινουν απο την βολη τους, καλυτερα εχουν να σβησουν την φωτια. 'Που να τρεχουμε τωρα ...'

Πολλοι μαζευτηκαν αποψε. Παρατηρωντας τους, αμελησα για ξυλα. Οσα μεινανε, στην προσπαθεια μου να του πεισω για την ομορφια της, τους τα μοιρασα. Η Φωτια εσβησε. Η δυναμη, ο Λογος, που τους κρατουσε ενωμενους, "...απωλεσθη..."
Τωρα πια τσακωνονται μεταξυ τους, και ολοι μαζι εναντιον μου.
Αχρηστε δεν εισαι ικανος για τιποτα.
Κουραστηκα και εγω . Φευγω παω αλλου , μακρυα σας. ????

Αυτο που συνγκρατουσε τοσες δυναμεις σε αρμονια και το συνολο το ελεγα "ανθρωπο ΜΙΧΑΗΛ", λογω αδιαφοριας, εφησυχασμου και αμελειας χαθηκε
Τωρα πια συντροφια κανω με προληψεις, προκαταληψεις, οτι ελεγα ελαττωμα, φοβο και αγνοια .....

Παλιοτερα, μικρος,το σημερινο δραμα, φανταζε μακρινο και σαν παραμυθι. Καποιος, καπου, καποτε, μια φορα κι εναν καιρο. Εξ αλλου οι καιροι αλλαξαν. Δεν ισχυουν τα ιδια.

Ειμαι βεβαιος τωρα πια, πως το δραμα συντελειται συνεχως, τωρα , εδω, , μεσα μου.

Αυριο,???καθε μερα και στιγμη, θα επισκεφτω τον ταφο Του. Εκει που πριν λιγο εκαιγε η Φωτια. Να αναμνησθω τις ομορφιες, την γλυκα, την χαρα και την θαλπωρη της,- τις Αρετες του Διδασκαλου- που εχασα.

Μηπως Ανασταση υπαρχει μονο οταν το Καθηκον και η Αναγκη γινουν βαθεια ΔΙΚΗ μας αποφαση ??
Οταν, οτι επιθυμεις, το εφαρμοζεις εδω και τωρα. Χωρις ενδιασμους και επιφυλαξεις ???
Μηπως απλα πρεπει να επιτελουμε το εργο μας,και μονο

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΛΗ ΛΕΦΤΕΡΙΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

thothΙδρυτικό Μέλος
24/04/2003, 22:12:54
Γεια σου Knight MIXAIL.

Νομίζω ότι κάτι σημαντικό μέσα από την ψυχή σου και τα βιώματά σου μας φέρνεις σήμερα σε αυτό το topic.

Σεβόμενος, διακριτικά, τις σκέψεις σου, δεν ζητάω τίποτα παραπάνω.

Μόνο μια σκέψη μου.

Η φωτιά έκανε το έργο της. Αλλά δεν εξαφανίστηκε. Έφυγε και γύρισε εκεί πίσω από όπου ήρθε και θα ξαναέρθει χίλιες δυο φορές μέχρι να κάψει όλη την ύλη που εμποδίζει την λάμψη του ακατάληπτου ΕΝΟΣ, μέχρι να δείξει ότι όλος αυτός ο κόσμος είναι φτιαγμένος από άχυρα και ξύλα.

Σoυ εύχομαι να είσαι πάντα εκεί, κάθε φορά, φορέας-δαυλός της φωτιάς για να βοηθάς σε αυτόν τον μαραθώνιο του πνεύματος, που μεταφέρει το δώρο του Προμηθέα σε εμάς.

"Να είσαι σαν το κερί. Να φωτίζεις τον κόσμο λιώνοντας τον εαυτό σου"

Εγώ δεν θα ευχηθώ "καλή ελευθερία", γιατί το Καλό είναι η Ελευθερία

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/04/2003, 00:47:22
Και το καταπέτασμα του ναού εσχίσθει...

Μα και ο Πέπλος της 'Ισιδος;;;;

Το ΙΔΙΟ έκρυβαν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ....

Τον 'Ηλιο της Δικαίοσύνης ή τον 'Ήλιο του Μεσονυχτίου...

Μα σίγουρα τον ΗΛΙΟ, όπως στη φωτογραφία...

Μα και αυτός, είναι ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

25/04/2003, 03:16:17

Μα τελικά η πορεία στο Φως επέρχεται μέσα από το δρόμο της μύησης, ακόμα και ο Διδάσκαλος διδάσκεται, η ατραπός και οι δοκιμασίες της φέρνουν τη λύτρωση.

Φως εκ Φωτός …………

O αναζητών
Apostolos

Edited by - Ramoglou on 25/04/2003 03:33:29

drumx13Μέλος
25/04/2003, 07:20:22
χθες κρεμοταν επι ξυλου...
σημερα κατεβαινει στον Αδη και η μαρια( ο ανθρωπος) κλαιει, οι μαθητες (αργοτερα ... εκλησια) κρυβονται και περιμενουν, ο ιουδας (εκλησια εξαγορασμενη στην υπηρεσια του κρατος) αυτοκτονει,ο Πετρος ο αγαπημενος Του ( η εκλησια του χτισμενη στην πετρα ..Ο Ναος ) τον αρνητε 3 φορες μεχρι τελικα να μετανοησει με τον ερχομο της μερας, του φωτος....της αυγης.... του εωσφορου.
Ο Βαραβας (το εγω-συμφερον τον ανθρωπων) σωσμενος αλλα γεματος ενοχες.
Οι ρωμαιοι (κρατος) κανουν την δουλεια τους υπηρετοντας και υπακουοντας στον λαο..
Ο ληστης που θετει το ερωτημα του ...που προκαλει τον χριστο να σωθει και να σωσει...
ποιος ειναι στα αληθεια τι συμβολιζει????