ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "The Butterfly Effect", το Παράδοξο της Πεταλούδας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- "The Butterfly Effect", το Παράδοξο της Πεταλούδας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
zagreasΜέλος
22/04/2004, 10:41:13
Αγαπιτοι φιλοι για σας.

Η συχρονη ερευνα της συνειδησης και η βιωματικη ψυχοθεραπεια εχουν αποκαλυψει πως οι βαθυτερες πηγες του ανικανοποιητου που
νιωθουμε και της επιδιωξης τελειοτητας, βρισκεται βαθια μεσα μας. Αυτη η ακορεστη λαχταρα που κινει τη ανθρωπινη
ζωη ειναι εντελει υπερατομικης φυσης. Με τα λογια του Νταντε Αλιγκιερι,<Η επιθυμια για τελειοτητα ειναι αυτη η επιθυμια
που κανει παντοτε καθε χαρα να φαινεται ατελης, γιατι δεν υπαρχει χαρα η απολαυση τοσο μεγαλη σε αυτη την ζωη
που να μπορει να σβησει την διψα στην ψυχη μας>

Γενικα μιλωντας, οι βαθυτερες υπερατομικες ριζες της ακορεστης απληστιας γινονται καλυτερα κατανοητες μεσω του ορου που επινοησε ο Κεν Γουιλμπερ
<ατμανικη προβολη>.
Η αληθινη μας φυση ειναι θεια-Θεος, οσιρις, Διονυσος, Χριστος, Βουδας, Αλλαχ, Βραχμαν Ταο- και μολονοτι η διαδικασια της δημιουργιας μας χωριζει
και μας αποξενωνει απο την πηγη μας, Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
Η βαθυτερη κινητηρια δυναμη της ψυχης σε ολα τα επιπεδα της συνειδησιακης εξελιξης ειναι η επιστροφη στη
εμπειρια της θειας μας φυσης. Ωστοσο, οι περιορισμενες συνθηκες των διαδοχικων σταδιων της εξελιξης
εμποδιζουν μια ολοκληρομενη εμπειρια απελευθεροσης εντος μας και υπο μορφη θεου.

Η αληθηνη υπερβαση απαιτει το θανατο του χωριστου ΕΓΩ, το θανατο ως αποκλειστικου υποκειμενου.
Λογω του φοβου της εκμηδενισης και λογω της προσκολλησης στο ΕΓΩ, το ατομο πρεπει να βρισκει διαρκως υποκαταστατα και αναπληρωματα
του <ατμαν>, τα οποια ειναι διαφορετικα σε καθε ειδικο σταδιο. Για το εμβρυο και το νεογεννητο, αυτο σημαινει την εκπληρωση οπως βιωνεται στην καλη μητρα
και στο καλο στηθος. Για το νηπιο, ειναι η ικανοποιηση των φυσιολογικων αναγκων που αντιστοιχουν στη ηλικια.
Για τον ενηλικα το ευρος των <ατμανικων προβολων> ειναι μεγαλο, περιλαμβανει, εκτος απο την τροφη και το σεξ,
τα χρηματα, την φημη, την εξουσια, την εμφανιση,την γνωση και πολλα αλλα.

Λογω της βαθυτερης αισθησης πως η αληθινη μας ταυτοτητα ειναι η ολοτητα της κοσμικης δημιουργιας
και η ιδια η δημιουργικη αρχη, τα υποκαταστατα οποιοδηποτε βαθμου και ευρους -οι ατμανικες προβολες-
ποτε δεν μας ικανοποιουν εντελως. Μονο η εμπειρια της θειας μας φυσης σε εκστασικες καταστασεις συνειδησης
ειναι σε θεση να ικανοποιησει τις βαθυτερες αναγκες μας. Ετσι η εσχατη λυση των προβληματων μας
βρισκεται στον εσωτερικο κοσμο, οχι στις εγκοσμιες επιδιωξεις οποιουδηποτε ειδους και ευρους.
Ο Περσης ποιητης και μυστικος Τζελαλουντιν Ρουμι το εχει εκφρασει πολυ καθαρα

<ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
-ΦΗΜΗ, ΓΟΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΥΣ, ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΓΗ, ΠΑΛΑΤΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΕΡΓΑ, ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ-
Ο ΑΓΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΛΑ.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΠΛΑ,
ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ <ΕΝΑ>.

Για αυτο το λογο σας ...κρινω ολους αθωους

Και σας ...απαλλασω ολων των κατηγοριων.

Ωχ ..την ψωνισε ο πεταλουδας

Σας χαιρετω

999

22/04/2004, 14:43:53
quote:

ΑΤΜΑ, κάνε λίγο "κράτει" με τις τροποποιήσεις των μηνυμάτων σου γιατί με ζάλισες!! Και μάλλον δεν είμαι και ο μόνος στον οποίον συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Κανόνας 1ος: χρησιμοποιούμε την λειτουργία επεξεργασίας μηνυμάτων μόνον για ορθρογραφικές, συντακτικές ή γραμματικές διορθώσεις. Επίσης μόνον για μορφοποιήσεις του κειμένου(π.χ. bolds, italics κ.ο.κ.) όταν δεν αλλοιώνουν το νόημα του μηνύματος, αλλά έχουν μόνον ως σκοπό την πληρέστερη παρουσίασή του.

Κανόνας 2ος: δεν σβήνουμε τις υποσημειώσεις Επεξεργασίας(δηλ. τα "Edited by - ΑΤΜΑ on ..." για παράδειγμα) που η εφαρμογή των Forums τοποθετεί αυτόματα μετά από κάθε τροποποίηση. Απλά για να γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι πόσες τροποποιήσεις έχει δεχτεί κάποιο μήνυμα και πότε ακριβώς. Εσύ, αλήθεια γιατί το κάνεις αυτό; Και ειδικά στο παραπάνω μήνυμά σου, σβήνοντας κάθε φορά όλες τις προηγούμενες υποσημειώσεις; Περιμένω μία απάντηση σε αυτό...

Κανόνας 3ος: Υπό συνθήκες επιτρέπεται η προσθήκη, αφαίρεση, γενικότερα τροποποίηση του μηνύματος μόνον για μικρό χρονικό διάστημα μετά την αρχική συγγραφή του και μόνον εφόσον δεν έχει απαντήσει κάποιος άλλος ήδη. Κάτι σαν αυτό που γίνεται και σε μία ζωντανή Συζήτηση με το "συγνώμη, ήθελα να πω..." ή "συγνώμη, για να διευκρινήσω καλύτερα...". Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, είτε εφόσον έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα είτε γιατί έχουν υπάρξει άλλες απαντήσεις, το πρέπον είναι να υπάρχει άλλο διευκρινιστικό μήνυμα(καινούργιο, ξέχωρο από το προηγούμενο) ή εάν γίνει μία "απαραίτητη" προσθήκη στο προηγούμενο μήνυμα(π.χ. παράθεση ενός κειμένου ή αποφθέγματος ή εικόνας κ.ο.κ.) με σκοπό τον εμπλουτισμό του και όχι την αλλοίωση του νοήματός του, να αναγράφεται εμφανώς ότι έγινε η συγκεκριμένη τροποποίηση και για ποιον ακριβώς λόγο, από το ίδιο το Μέλος ή/και να υπάρξει και καινούργιο μήνυμα που σύντομα να αναφέρει την τροποποίηση.

Πιστεύω ότι αυτά είναι γενικά αυτονόητα και εμπίπτουν στους γενικούς κανόνες μίας σωστής Συζήτησης ούτως ή άλλως. Παρολαυτά, τα αναφέρω πιο συγκεκριμένα και εδώ με την ευκαιρία αυτή, καθώς βλέπω πως συνεχίζουν και υπάρχουν τέτοια περιστατικά.

--------------------------------------------------------------------

Εγώ προσωπικά πάντως δεν διορθώνω! Εάν χρειαστεί, Επαν-Ορθώνω.

--------------------------------------------------------------------

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν βρισκόμαστε σε κάποια "ζούγκλα του μαυροπίνακα", όπου κάποιος μπορεί να παίρνει το σφουγγάρι και να σβήνει, κατά πως θέλει, αυτό που ήδη έχει γραφτεί στην "ροή της Ιστορίας" μας...

... να με συμπαθάτε! Ελπίζω!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

(ας σε ζαλησω κι εγω λιγο καλο μου μηχανημα//ολο εσυ μου το κανεις...)

φανταζομαι μαλωνεις την ατμα για να σ'ακουσουν αλλοι...(γιατι βρε αντμιν δεν την μαλωνει κι εσυ...αχ!//ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΑΛΩΝΕΙς ΕΜΕΝΑ;;;; )

ε !λοιπον αγαπητε ,οντως "ειναι αυτονοητα" αυτα που μου υποδεικνυεις.
δεν νομιζω να θελεις και απαντησεις//τοσες φορες που σε ρωτησα με μειλ/δεν πηρα ουτε μια/εγω ιατι να το κανω..δημοσια;;;;

γι αυτο θα πω μοναχα αυτο:
"δεν διορθωνω...απλα//επανορθωνω"...(οπως ειπες κι εσυ)κατι σαν το "7 ημερες"//αντιστοιχο του παραδοξου ψυχολογικου θριλερ που ζω με μερικες λυσασμενες που εχουν πει οτι ειμαι τρελη ανισσοροπη οτι εχω γενικα προβλημα....
και εσυ ουτε καν πηρες θεση ουτε καν ειπες πως ειναι αντιδεοντολιγικο να θιγουν την προσωπικοτητα ενος μελους που βρισκεται τοσο καιρο στο φορουμ//αλλα μαλλον θα λες κι εσυ οτι δεν εχω τιποτα δωσει και δεν αξιζω ...οπως λενε τοι κοτες που με εβαλαν στη διαδικασια να μπερδευτω με τα πιτουρα...
δεν τις αφηνα να πεινασουν τρομαρα μου...ηθελα να εξηγησω κιολας...

να τωρα...\

αντε καλο μου ταξιδι ...θα σας ξαναβρω οταν θελω να συγχιστω λιγακι...παλι απο τα ιδια προσωπα...(α...βρε! λενκολας...τι ηθελα και μιλαγα:)...εχεις δικιο! ειναι κουραστικο..μα δεν σταματανε με τιποτα αν δεν πουν την τελευταια κουβεντα...ας πουν λοιπον:)

αντμιν σβηνω την ωρα επιδιοθρωσης γιατι ειναι αντιαισθητικη...οπως ειχε πει καποια..."μελος":)

αρχισες να αμφιβαλλεις κι εσυ για την αγνοτητα των προθεσεων μου;;;/αυτος ηταν και ο στοχος ---ναι αυτων των..."αορατων"...

ειμαι αναμεσα στη θαλασσα λεω να απολαυσω τη θεα αφου τελειωνει και η καρτα μου:)
τυχερε αντμνιν....για χαρη σου εχασα τοση θεα...
φιλια απο την νυμφη που εγινε πελαγος...
[8[8

Technoshamanism

Edited by - ΑΤΜΑ on 22/04/2004 14:47:43

22/04/2004, 19:29:50
quote:
"δεν διορθωνω...απλα//επανορθωνω"...(οπως ειπες κι εσυ)κατι σαν το "7 ημερες"//αντιστοιχο του παραδοξου ψυχολογικου θριλερ που ζω με μερικες λυσασμενες που εχουν πει οτι ειμαι τρελη ανισσοροπη οτι εχω γενικα προβλημα....
και εσυ ουτε καν πηρες θεση ουτε καν ειπες πως ειναι αντιδεοντολιγικο να θιγουν την προσωπικοτητα ενος μελους που βρισκεται τοσο καιρο στο φορουμ//αλλα μαλλον θα λες κι εσυ οτι δεν εχω τιποτα δωσει και δεν αξιζω ...οπως λενε τοι κοτες που με εβαλαν στη διαδικασια να μπερδευτω με τα πιτουρα...

"Τάδε έφη Avallon"
23/04/2004, 00:11:43

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

23/04/2004, 01:49:25
ΑΜΑΛΙΑ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
23/04/2004, 02:20:30
quote:

ΑΜΑΛΙΑ

me?
Butterfly!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Edited by - amalia on 23/04/2004 02:21:24

savelΜέλος
03/05/2004, 23:05:20
MPRABO ,KALI FASI
MPIKATE ,**** TO THEMA TOU TOMMY
VARETHIKATE NA MALLIOTRAVIESTE KAI TWRA
MIN TON IDATE TON PANAI.

ZITW O ESOTERISMOS

Επέμβαση από Admin για
απρεπή φρασεολογία

Just_A_ManΜέλος
03/05/2004, 23:47:25
quote:

MPRABO ,KALI FASI
MPIKATE ,GAMISATE TO THEMA TOU TOMMY
VARETHIKATE NA MALLIOTRAVIESTE KAI TWRA
MIN TON IDATE TON PANAI.

ZITW O ESOTERISMOS

Θα μας ήταν ωφέλιμο, να μας εξηγήσεις με ποιο τρόπο βοηθάς το θέμα του Tommy με το παραπάνω μήνυμα.
Εξάλλου δεν μας λες κάτι που δεν γνωρίζουμε.

Ποια είναι, η καλή προαίρεση, για το παραπάνω μήνυμα σου?

Όσοι είμαστε λάθος (τουλάχιστον μιλάω για τον εαυτό μου) το γνωρίζουμε.

Με αγαθή Αγάπη.

Just a man.

Edited by - Just_A_Man on 03/05/2004 23:47:54

04/05/2004, 16:27:53
Όπως φαίνεται το "Μέλος" savel, την μόνη διάθεση που επιδεικνύει είναι να εισέρχεται αραιά και που στα Forums και να κάνει δεικτικά, αγενή και σαφώς μη δημιουργικά σχόλια παρόλες τις επισημάνσεις που έχει δεχτεί για τη συμπεριφορά αυτή. Ίσως να αποτελεί γι'αυτόν/ήν κάποιου είδους διασκέδαση... Η συμμετοχή του στις Συζητήσεις κρίνεται ως Μηδενική. Για Δια-Σκέδαση δε, είμαι σίγουρος πως μπορούμε να του προτείνουμε πολλά άλλα sites και χώρους που ενδείκνυνται γι'αυτό.

Τελευταία προειδοποίηση. Με την επόμενη θα απενεργοποιηθεί ταυτόχρονα και ο συγκεκριμένος Λογαριασμός.

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

04/05/2004, 18:04:49
Eεε... κύριε Admin... H επέμβαση λόγω απρεπής φρασεολογίας έγινε,
αλλά το μήνυμα υπάρχει κ αυτούσιο ακριβώς από κάτω....
;;;;

Edited by - Valnta on 04/05/2004 18:05:58