- ΜΥΘΟΣ?...απόψεις για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΟΛΟΙ ΣΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
Έχω την εντύπωση ότι η συζήτηση έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο και χαρακτηρίζεται από την σοβαρότητα τον ατόμων που συμμετέχουν!
Καθώς και έχει ξεφύγει από την θεωρεία και έχει καταλήξει σε ουσιαστικές προτάσεις για τις μετέπειτα κινήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Μέχρι στιγμής έχει προταθεί:
- Αύξηση ρυθμού γεννητικότητας
- Βελτίωση επιπέδου ελληνικής παιδείας, γνώση και προστασία της ελληνικής ιστορίας
- Βομβαρδισμός με χιλιάδες e-mail διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης
- Άσκηση του δικαιώματος Βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Κλείσιμο των Αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται στα επίσημα ελληνικά εδάφη
- Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στις Η.Π.Α. σε κάθε μορφή διευκόλυνσης στις Πολεμικές τους επιχειρήσεις ακόμα και απαγόρευση της χρήσης του Εναέριου Χώρου
- Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ
- Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 24 Νοεμβρίου καθώς και στη συμμετοχή σε κάθε συλλαλητήριο επί του θέματος
Από τις προτάσεις που αναφέρθηκαν, άλλες θεωρώ ότι είναι πραγματοποιήσιμες και άλλες ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν.
Το σημαντικότερο θεωρώ ότι είναι η συμμετοχή του λαού σε κάθε είδους δραστηριότητα σχετική με το θέμα. Στις Δημοκρατικές χώρες τη δύναμη την έχει ο λαός. Ας το αποδείξουμε για ακόμα μια φορά! Ας δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη όλοι μαζί! Για κάθε χαζή (ή και όχι) δικαιολογία (όχι απαραίτητα ελληνικού ενδιαφέροντος) κατεβαίνουμε στους δρόμους. Τώρα που αφορά ένα εθνικό ζήτημα ας κατέβουμε όλοι μαζί, να δείξουμε τη δύναμη του λαού. Και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη μα και σε όλη την Ελλάδα!!! Έτσι και κάθε πρόταση που είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί (όπως ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στις Η.Π.Α. σε κάθε μορφή διευκόλυνσης στις Πολεμικές τους επιχειρήσεις ακόμα και απαγόρευση της χρήσης του Εναέριου Χώρου), θα είναι πραγματοποιήσιμη! Πρέπει να πιέσουμε τις δύο μεγάλες παρατάξεις να δείξουν στοιχεία συνεργασίας. Να δείξουν χαρακτήρα. Δεν Πρέπει να αδρανήσουμε! Πρέπει να επιβλέπουμε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να διασφαλίσουμε στα σίγουρα τα εθνικά μας συμφέροντα. Πρέπει να τους πιέσουμε ώστε να λάβουν δραστικά και αποφασιστικά μέτρα ώστε να κερδίσουμε ξανά τον χαμένο μας σεβασμό από πλευράς των ξένων. Την μεγαλύτερη πίεση την ασκεί ο λαός! Αρκεί να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά!
Αλλά όλα αυτά όχι μόνο για το θέμα ονομασίας των Σκοπιανών. Όπως πολύ σωστά ανέφεραν οι αγαπητοί gusotos, athakandr,krisnna και schwabe, πρέπει με δυναμική αντίδραση και μαχητικότητα να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας και στα άλλα εθνικά ζητήματα και τα αποτρέψουμε τα σχέδια των Αμερικάνων, Τούρκων και Αλβανών περί διαμελισμού της Ελλάδος. Γιατί περί διαμελισμού πρόκειται όταν Τούρκοι και Αλβανοί θέλουν Αιγαίο, Κύπρο και Ήπειρο αντίστοιχα, με σύμμαχο τους Αμερικάνους.
Ξαναλέω: Πρέπει να αφυπνιστούμε! Να κινήσουμε μπροστά! Αντί εμείς να διεκδικήσουμε τα ΔΙΚΑ μας εδάφη (Κύπρος, Βόρεια Ήπειρος, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Μ.Ασία, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ) ξαφνικά όλοι διεκδικούνε δικά μας επίσημα εδάφη και χωρικά ύδατα. Σε λίγο μήπως και η Βουλγαρία θελήσει την Θεσσαλονίκη;
ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
Σιμωνίδης
"ΜΥΘΟΣ?...απόψεις για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
... ρε παιδιά συγνώμη γι'αυτό που θα πω, αλλά εγώ ως ελληνίδα διστάζω πολύ να κάνω παιδιά με τους έλληνες που κυκλοφορούν...... μοιάζει να μην έχει μείνει κανένας που να τιμάει την ιστορία αυτού του τόπου .... όχι και να κάνω παιδιά μαζί του...
... δεν θέλω να βγάλω άλλο έναν έλληνα του "ωχαδερφισμού", του "έκαστος περί πάρτης" και του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ?"...
... δεν θέλω να βγάλω αλλη μία ελληνίδα του "μου είπε ο Μάκης που του είπε ο Τάκης..."....
... και θα μου πείτε είναι πως θα τα μεγαλώσει κανείς... αλλά με τα γονίδια και την νοοτροπία του όποιου μπαμπά τους (έτσι όπως τον προσδιορίζω εδώ) δύσκολο μου φαίνεται...
Είσαι σίγουρη οτι τα έχεις δεί όλα ???
Για να συζητήσουμε λίίίγο
αυτό το θέμα !
* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
Το όνομα Μακεδονία , όπως και το όνομα Αχαία,Λακωνία, είναι απόλυτα Ελληνικά ονόματα και το ξέρει όλος ό πολιτισμένος κόσμος και ντουνιάς.
Η Αμερική , με όλους αυτούς τους πλάνητες σκηνίτες που την διοικούν νομίζει ότι θα κάνει "θέμα" την δήθεν αλλοίωση της ιστορίας.
Συμφωνώ με τον Schwabe.
Δεν χρειάζεται οι Ελληνίδες να αρχίσουν να γεννάνε σαν κουνέλες.
Εμείς οι Έλληνες τις έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας, και είμαστε πολύ περήφανοι για τις υπέροχες γυναίκες μας.
Ποτέ οι Έλληνες δεν μέτραγαν το πλήθος των εχθρών στις συγκρούσεις.
Κρατάγανε μια στάση, μιά στρατηγική που αποδείχτηκε νικηφόρα .
Ποτέ άλλοτε στην παγκόσμια ιστορία δεν υπήρξε μεγαλύτερος νικητής απο τους Έλληνες στα πεδία των μαχών.
Τους Έλληνες οργανωμένους και συντονισμένους.
Πιστεύω ότι το ζήτημα είναι κατα πόσο οι Έλληνες έκριναν ότι αυτό είναι μιά κρίση (που θα μας κλέψουν την ιστορία..... την καταγωγή μας... τα εθνικά μας σύμβολα....) ή μια κακοστημένη μασκαράτα ανώνυμων καί άεθνων Χαρβαρτικών χαρτογιακάδων του κόλου .
Η Εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ χάνει νερά απο παντού.
Αγγίξανε τα όρια της παράνοιας.
Τα παράπονα στα ΚΟΜΑΤΑ που εμείς αφήνουμε να μας "...".
quote:
ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ?
Έλα ντε, δε ντρέπεσαι; Παραθέτεις Ρίτσο... Ο Ρίτσος έφτυνε όλα αυτά που πιστεύεις.
quote:
Μέχρι στιγμής έχει προταθεί:
- Αύξηση ρυθμού γεννητικότητας
- Βελτίωση επιπέδου ελληνικής παιδείας, γνώση και προστασία της ελληνικής ιστορίας
- Βομβαρδισμός με χιλιάδες e-mail διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης
- Άσκηση του δικαιώματος Βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Κλείσιμο των Αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται στα επίσημα ελληνικά εδάφη
- Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στις Η.Π.Α. σε κάθε μορφή διευκόλυνσης στις Πολεμικές τους επιχειρήσεις ακόμα και απαγόρευση της χρήσης του Εναέριου Χώρου
- Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ
- Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 24 Νοεμβρίου καθώς και στη συμμετοχή σε κάθε συλλαλητήριο επί του θέματος
Το μόνο που δεν προτάθηκε είναι δωρεάν λοβοτομή σε όλα τα ταλιμπανοεθνίκια, αν και θα έλυνε και τα δικά τους προβλήματα και όλων των άλλων.
Εμένα μου φαίνεται πάντως ότι έχει ήδη υλοποιηθεί η έκχυση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων LSD στον υδροφόρο ορίζοντα της χώρας, δεν εξηγούνται αλλιώς τα όσα διαβάζω εδώ μέσα.
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
Ο ΡΙΤΣΟΣ ΕΦΤΥΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ?
ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΑΡΟΠΑΙΔΟ Ο ΡΙΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ : <<ΓΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ, ΒΛΑΣΤΗΜΑ ΘΕΙΟΝ, ΑΜΟΛΥΝΤΟ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΑΙΜΑ>>
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ LSD. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΤΛ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ MARMA ΚΑΙ junk95.
ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ.
ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ....ΝΟΜΙΖΩ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ.....!!!
ΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.....?
ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΜΑΣ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.....!
G.D
μια ακόμα πρόταση είναι να σταματήσουμε να καταναλώνουμε αμερικάνικα προϊόντα. Να σταματήσουν όλες οι εισαγωγές.
Πρέπει να αφυπνήσουμε τους Έλληνες που ζουν στην Αμερική και να κάνουν τις δικές τους πορείες. Όλοι μαζί ίσως ακουστούμε.
Τέτοια εθνικά θέματα πρέπει να μας ενώνουν σαν μια γροθιά.