- Γνωριζοντας τα ζωα - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Άντα, υποψιάζομαι ότι το παραπάνω θα σε ενδιαφέρει, όπως επίσης αρκετούς από τους συμμετέχοντες...![]()
Ε, όλο και κάποιους συμμετέχοντες θα ενδιαφέρει! ![]()
Προσέξτε πάντως κάτι πολύ σημαντικό που αναφέρει το άρθρο για την σχέση ιδιοκτήτριας - παπαγάλου:
quote:
Η Δρ Goodall δηλώνει ότι τα λεκτικά «πυροτεχνήματα» του N'kisi αποτελούν αξιοσημείωτο παράδειγμα της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών ειδών. Σε ένα πείραμα, ο παπαγάλος και η ιδιοκτήτριά του τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια και κινηματογραφήθηκαν, ενώ η ιδιοκτήτρια άνοιγε τυχαία επιλεγμένους φακέλους που είχαν μέσα φωτογραφίες. Η ανάλυση έδειξε ότι την ίδια στιγμή ο παπαγάλος ανταποκρίθηκε με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά, σε συχνότητα τρεις φορές μεγαλύτερη απ' όση θα περίμενε κανείς να προκύψει λόγω τύχης.
Ένα είδος τηλεπαθητικής ικανότητας μεταξύ του ανθρώπου και του παπαγάλου?
Μήπως θα μπορούσε να συμβαίνει το ίδιο και με άλλα ζώα?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ε, όλο και κάποιους συμμετέχοντες θα ενδιαφέρει!![]()
Και εγώ αγαπώ ιδιαίτερα όχι μονάχα τους παπαγάλους αλλά όλα τα φαντασμαγορικά πτηνά.![]()
Ο παπαγάλος έχει επικεντρώσει όλα τα προσόντα του στο ωραίο χάρισμα της ομιλίας η προφορά του δέν διαφέρει καθόλου απο την ανθρώπινη. Με την κατάλληλη εκπαίδευση το λεξιλόγιο του διευρύνεται συνεχώς μαθαίνοντας να προφέρει την κάθε λέξη ανάλογα με την περίσταση.
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί
Αμαλια μου πολυ πολυ καλο!
Να'σαι καλα!
Ξερεις εσυ τα ευαισθητα κουμπια μας φαινετε....
χεχεχε!
Καλε μου Dying_Incubus,σαφος και τα ζωα εχουν τηλεπαθητικες ικανοτητες με τους 'ιδιοκτητες' τους.
Ειναι ακριβως οπως και με τους ανθρωπους.
Φυσικα πιστευω πως για να συμβει κατι τετοιο θα πρεπει να υπαρχει πρωτα καλη επικοινωνια μεταξυ τους.
Εχω συναντησει ζωα που δεν ειχαν την διαθεση να επικοινωνησουν ή που απλα το αρνιοντουσαν.
Σε αυτη την περιπτωση δεν επεμεινα να ασχοληθω μαζι τους διοτι με το ζορι τιποτα δεν γινετε.
Θα πρεπει η σχεση αναμεσα ανθρωπου και ζωου να υποστηριζετε κι απο τις δυο πλευρες,ειδαλλως δεν θα υπαρξει καλο αποτελεσμα.
Καλε/η μου bob_cat,
μιας και εχουμε αναφερθει στα πουλια και το λεξιλογιο τους να σου φερω ενα προσωπικο παραδειγμα που αποδεικνυει πως καταλαβαινουν καθε τι που μας συμβαινει.Και που δεν παπαγαλιζουν απλα αλλα μπορουν να εχουν την αντιληψη και για το ποτε πρεπει να ειπωθει κατι.
Η δικια μου παπαγαλινα μπορει να με παρατηρει ολη την ημερα,να μπω και να βγω απο το σπιτι δεκαδες φορες.
Πως καταλαβαινει ομως η ατιμη ποτε θα φυγω και μου λεει 'γεια σου'!!!
Ακομα κιαν δεν κανω τις ιδιες κινησεις.Εχω επιχειρησει να φυγω με χιλιαδες τροπους,να βγω με την τσαντα ή τα κλειδια μου.Αλλα και παλι δεν υπηρξε κατι που να δικαιολογει το πως καταλαβαινει οτι φευγω...
Αυτο ειναι ενα μυστηριο τοσο για εμενα οσο και για τα ατομα που ζουν στο σπιτι.
Παντα με συναρπαζουν τα ατιμα!!!
Mε εκτιμηση Άντα
Από την εμπειρία μου με διάφορα ζώα μπορώ να πω οτι πιο εύκολο για μένα να "επικοινωνήσω" με τις γάτες.
Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλά αυτό έχω παρατηρήσει από παιδί.
Σχεδόν όποιο γατί συναντώ είναι αρκετά φιλικό μαζί μου.
Με τα σκυλιά εξίσου τα πάω καλά παρόλο που δεν είχα ποτέ.
Το πιο δύσκολο πιστεύω πως είναι το πουλί.
Απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο να εξοικειωθεί με τον άνθρωπο που το φροντίζει κι αρκετή υπομονή για την εκπαίδευση του.
Μια εμπειρία μου με πύθωνα μετράει για να βγάλω πόρισμα για τα φίδια? ![]()

Χμ....
Ξερεις φιλε Dying_Incubus,
καμια φορα δεν μπορουμε εμεις να προσεγγισουμε καποια ζωα γιατι ισως δεν μας εκφραζουν.Ειτε ως τροπος συμπεριφορας γενικοτερα ειτε γιατι δεν αντιπροσωπευουν καποιο ειδος του δικου μας χαρακτηρα.
Καθε εμπειρια μας μετραει ωστε να βγαλουμε συμπερασματα,απλα τις περισοτερες φορες ανατρεποντε..![]()
Παλαιοτερα ειχα κι εγω ασχοληθει με τα φιδια...
Ειναι αρκετα ενδιφεροντα.
Αν εχεις καποιες εμπειριες που να σου εκαναν εντυπωση γιατι δεν τις μοιραζεσε μαζι μας?
Ξερεις πολλοι θελουν να ασχοληθουν τα φιδια αλλα φοβουντε στην ιδεα του αγνωστου και διατηρουν αδικα την εντυπωση του πολυ επικυνδινου.
Προσωπικα πιστευω πως τα φιδια δεν δενονται με τον ανθρωπο.Μπορει να ξεχωρισουν τον 'ιδιοκτητη'τους αλλα δεν εχω εντοπισει καποια συναισθηματα που ισως να εκφραζουν.
Mε εκτιμηση Άντα
Γενικά τα αποφεύγω μέχρι κάποιος να μου πει ότι το συγκεκριμένο φίδι που έχω μπροστά μου δεν είναι δηλητηριώδες.
Στο εξοχικό μου γενικά έχει αρκετά φίδια ανά περιόδους.
Αυτό σημαίνει πως το ένα καλοκαίρι μπορεί να μην δω ούτε ένα ενώ το άλλο να δω αρκετά.
Θυμάμαι πριν 5 - 6 χρόνια ήμουν στο εξοχικό μου κι ένα μεσημέρι μιλούσα στο κινητό.
Αφηρημένος από την συνομιλία μου, έφυγα από την βεράντα και κατέβηκα στο χωράφι περπατώντας και καπνίζοντας.
Κάποια στιγμή κοντοστάθηκα κάπου και μιλούσα όταν κάτι δίπλα μου κινήθηκε.
"Πιάνοντας" την κίνηση με την άκρη του ματιού μου σκέφτηκα πως θα είναι τίποτα χόρτα λόγω του αέρα, στην συνέχεια όμως παρατήρησα πως δεν είχε καθόλου αέρα.
Κοιτάζοντας λοιπόν προσεκτικά δίπλα μου είδα έναν Διαμαντή καφέ και γύρω στο 1 μέτρο (?) περίπου.
Σκεπτόμενος πως μπορεί να είναι οχιά φρίκαρα λίγο, έκλεισα το τηλέφωνο και περίμενα να φύγει για να φύγω κι εγώ.
Το πιστεύεις πως στεκόταν εκεί για κάμποση ώρα χωρίς να φεύγει?
Όχι τίποτα άλλο, νόμισα οτι θα με δάγκωνε! ![]()
Κάποια στιγμή έφυγε κι εκεί χωρίσαν οι δρόμοι μας.
Ίσως να είχε αισθανθεί τον φόβο μου κι είτε φοβήθηκε επίσης είτε προσπαθούσε να αντιληφθεί από που ερχόταν γιατί δεν κινιόμουν καθόλου για να με δει.
Σε άλλες περιπτώσεις έχω δει πύθωνες σε κάποια πανηγύρια στο λαιμό κάποιου ανθρώπου.
Γνωρίζοντας πως είναι μη δηλητηριώδη φίδια κι εκπαιδευμένα, δεν είχα πρόβλημα να σταθώ κοντά τους και να τα χαϊδέψω.
Μια φορά μονάχα μου ήρθε και τον έβαλα στο λαιμό μου οπότε είναι κι η μόνη εμπειρία μου με κάποια "στενή επαφή" με φίδι! ![]()
Για αυτό σου λέω, έχω περίεργη σχέση με τα φίδια... ![]()

Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που τα συγκεκριμένα πουλιά απαντάνε σε ερωτήσεις του ανθρώπου που τα φροντίζει με τις σωστές απαντήσεις και δείχνουν να μπορούν να έχουν μια μορφή επικοινωνίας με τον άνθρωπο αυτόν - ή και με άλλους.
Ίσως να αναπαράγουν σε άσχετες στιγμές κάποια λέξη επειδή την άκουσαν απλά κάπου, ίσως να την συνέδεσαν με κάποια συγκεκριμένη αντίδραση ή χειρονομία.
Κάποιος υποτυπώδης διάλογος πάντως γίνεται. ![]()

Καλοι μου φιλοι καλημερα!
Φιλε Dying_Incubus,μπορω να πω πως εχω μεγαλυτερη εμπειρια απο εσενα στα φιδια.![]()
Γενικα συμπαθω τα φιδια,κι ετσι εχω φροντισει να παρω καποιες αγκαλιτσες καμποσα απο αυτα.χεχεχε!
Στο περιστατικο που περιεγραψες ομολογω πως το καλυτερο που μπορουσες να κανεις ηταν να σταθεις ακινητος.Στην περιοχη που μενω εχουμε παρα πολλα φιδια,ειδικα αφου μενω και κοντα σε ποταμι...
Κι εμενα μου ετυχε να περνανε κοντα μου,αλλα δεν θα ξεχασω ποτε μια φορα που πραγματικα περασε επανω απο το παππουτσι μου ενα.
Οσο συμπαθες κι αν μου ειναι η αληθεια ειναι πως μου ειχε σηκωθει η τριχα καγκελο!!!
Καλε/η μου iphigeneia,να σου πω την αληθεια μου....
Ειμαι σιγουρη 100/100 πως καταλαβαινουν απολυτα οι παπαγαλοι και ολα τα ζωα τα παντα.
Εχουν νοηση οπως κι εμεις κι ας θελουμε να πιστευουμε πως ειμαστε μοναδικοι.
Αυτη ειναι προσωπικη αποψη φυσικα και δεν περιμενω να την υιοθετησει καποιος απο εσας.
Αλλα οταν ζω καθημερινα με την παπαγαλινα μου,την ζω σε καθε της στιγμη και πιστεψε με πως καταλαβαινει τα παντα.
Δεν μπορω να πω πως παπαγαλιζει.
Οταν παπαγαλιζει ενα πουλι δεν μπορει να εχει την νοηση να συνειδητοποιει ποτε κατι θα προκαλεσει γελιο και να γελασει μαζι σου πριν προλαβεις εσυ ο ιδιος να το δειξεις.
Ουτε και οταν κανει σκανδαλιες θα σου το παιξει αδιαφορος και ξαφνικα θα θυμηθει πως ειναι ναζιαρικο και θελει φιλακια και χαδακια.
Αυτα εινα χαρακτηριστικα που συνθετουν χαρακτηρες!
Και δεν μπορεις να διαμορφωσεις χαρακτηρα εαν δεν μπορεις να εχεις εκτος απο νοηση και συναισθηματα.
Δεν ειναι λοιπον τα παντα θεμα αντιληψεις και παπαγαλισμου.
Mε εκτιμηση Άντα