ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έρωτας και ψυχική υγεία! - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Έρωτας και ψυχική υγεία! - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Εαρινός31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
30/04/2010, 14:29:30
Στις μέρες μα παρατηρείται μια αποξένωση των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα και αυτή καθ'εαυτή η κοινωνικότητα τείνει να γίνει ως όρος και όχι μόνο μια "καλή ανάμνηση".

Φόβος παντού , απο άνθρωπο σε άνθρωπο , απο άντρες σε γυναίκες , απο γυναίκες σε άνδρες , απο φίλο σε φίλο ....φόβος και εντός των ιδίων των ανθρώπων!

Ακόμα και αυτός ο έρωτας έχει διαστρεβλωθεί...αυτό το πανέμορφο συναίσθημα που έδινε φτερά στους ανθρώπους και ψυχική ευεξία , ακόμα και αυτό στιγματίσθηκε και πολλές φορές ενοχοποιήθηκε ακόμα και αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι που κρατούντο και κρατούσαν απο και αυτό το όμορφο συναίσθημα...!

Αυτοκτονούμε ως άνθρωποι , θυματοποιώντας την ίδια μας την φύση και τις φυσιολογικές λειτουργίες της και που όταν θα πάψουν να συντελλούνται , πλέον δεν θα είμαστε ανθρώπινο είδος???

Πόσο πιστεύετε , ότι η αποστασιοποίηση απο την ζωή -εν γένει- επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία των ανθρώπων και στην ψυχο-σωματική τους υγεία ... ???

ΥΓ:"Το έναυσμα για την ανάρτηση του θέματος , μου τo έδωσε μια έρευνα που έγινε και προβλήθηκε απο την τηλεόραση αυτές τις ημέρες , όπου άκουσον-άκουσον .... τα πορίσματα "θέλουν" ένα 60% και πλέον των νέων ανθρώπων να μην κάνουν έρωτα και πολλοί απο αυτούς να μην έχουν καν σχέση..."

-Είναι φυσιολογικό αυτό φίλοι μου???

soul

30/04/2010, 15:10:31
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΕΑΡΙΝΕ!!

quote:
"θέλουν" ένα 60% και πλέον των νέων ανθρώπων να μην κάνουν έρωτα και πολλοί απο αυτούς να μην έχουν καν σχέση..."

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ..

CHARMED

01/05/2010, 19:58:59
Αγαπητέ φίλε Εαρινέ.

Οφείλω να ομολογήσω οτι άνοιξες ενα πάρα πολύ ωραίο, επίκαιρο αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο να απαντήσει κανείς τόπικ.

Θα ξεκινήσω λοιπόν απο τους στίχους του τραγουδιστή που λέει
`ο ερωτας σου τοεχω πεί θέλει ψυχή και φαντασία μα εσύ τον κατάντησες μια τυπική διαδικασία``..

Να συνεχίσω λοιπόν με ενα απόσπασμα απο το ``Συμπόσιον του Πλάτωνα`` οπου αντιλαμβάνοταν τον έρωτα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Εναν τρόπο καθάριο, αληθινό και κυρίως ηθικό.
-------------
Αν τύχει κάποτε μάλιστα να συναντήσει το ίδιον εκείνο το πραγματικό του ήμισυ τότε πλέον η συγκίνησή τους είναι εξαιρετική από το αίσθημα στοργής, κοινής καταγωγής, έρωτος. Ούτε στιγμή, θα έλεγα, δεν δέχονται ν' αποχωρισθούν.

Οι ίδιοι δεν θα ήσαν σε θέση καν να εκφράσουν, τι θέλει επί τέλους ο ένας από τον άλλον. Διότι δεν είναι καθόλου δυνατόν να πιστευθεί, ότι είναι η ερωτική απόλαυση, και ότι επομένως χάριν αυτής ευχαριστούνται ο ένας από του άλλου την συμβίωση με πάθος τόσο σφοδρό. Κάτι άλλο είναι μάλλον -το βλέπει κανείς- αυτό που θέλει και των δύο η ψυχή, κάτι που δεν μπορεί να εκφράσει.

Διαισθάνεται όμως τι θέλει και το υποδηλώνει σκοτεινά.

Και αν, την ώρα που είναι πλαγιασμένοι μαζί, ερχόταν από πάνω τους ο Ήφαιστος με τα εργαλεία του και τους ρωτούσε:
"Τι είν' αυτό που ζητείτε, άνθρωποι, ο ένας από τον άλλον;"
Και αν εκείνοι δεν ήξεραν τι ν' απαντήσουν, και τους ρωτούσε και πάλι:
"Θέλετε μήπως αυτό; να μείνετε μαζί ο ένας με τον άλλον όσον το δυνατόν περισσότερο, ώστε και νύκτα και ημέρα να μην αποχωρίζεσθε;..."

Μόλις ακούσει αυτά, ούτε ένας -είμαστε βέβαιοι- δεν θα έλεγε όχι, ούτε θα εκδήλωνε άλλη επιθυμία. Αντίθετα θα πίστευε, πως άκουσε απαράλλακτα ό,τι τόσον καιρό τώρα ποθούσε, να ενωθεί και να συγχωνευθεί με τον αγαπημένο του, ώστε να γίνουν ένας αντί δύο.

Η αιτία τούτου είναι, ότι αυτή ήταν η πρωταρχική φύση και ότι κάποτε ήμασταν ολόκληροι.
Του ολοκλήρου λοιπόν ο πόθος και η ορμή έχει τ' όνομα Έρως…

---------------------

Πλατωνικός έρως λοιπόν απο αυτόν τον μεγάλο δάσκαλο τον Πλάτωνα.
Μην μου απαντήσεις σε παρακαλώ χρησιμοποιώντας τη ρήση του ηλίθιου του Ροίδη ``Πλατωνικός έρως , παξιμάδιον για τους μη έχοντας οδόντας``

Edited by - allzzaro on 01/05/2010 20:01:25

07/05/2010, 20:05:05
quote:

ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΕΑΡΙΝΕ!!

quote:
"θέλουν" ένα 60% και πλέον των νέων ανθρώπων να μην κάνουν έρωτα και πολλοί απο αυτούς να μην έχουν καν σχέση..."

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ..

CHARMED

Δηλαδή ... για πές ρε Ζουζούνι...

soul

08/05/2010, 12:00:42
quote:

XAXAXA ME ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

quote:
"θέλουν" ένα 60% και πλέον των νέων ανθρώπων να μην κάνουν έρωτα

ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ
ΕΝΕΡΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙΣ...
ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ..ΕΕΕ??

CHARMED

08/05/2010, 12:19:52
quote:

quote:

XAXAXA ME ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

quote:
"θέλουν" ένα 60% και πλέον των νέων ανθρώπων να μην κάνουν έρωτα

ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ..ΕΕΕ??

CHARMED

Και σύ μωρό μου , έσπευσες να τους πιστέψεις???

soul

08/05/2010, 15:01:14
quote:
ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ..ΕΕΕ??

Αν κάποιος μετατρέπει αυτήν την ενέργεια,τότε ζεί για πάντα.

09/05/2010, 11:14:53
quote:

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΛΙΩΝΩ ΟΜΩΣ..

ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΕ??

quote:
Αν κάποιος μετατρέπει αυτήν την ενέργεια,τότε ζεί για πάντα.

ΕΛΑΑΑ ΜΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ..!!

CHARMED

09/05/2010, 15:22:47
quote:

quote:

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΛΙΩΝΩ ΟΜΩΣ..

ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΕ??

CHARMED

Πηγή πολλών πραγμάτων...έμπνευσης προπαντων ΑΛΛΑ και ΚΑΛΗΣ ΖΩΗΣ...Κατάλαβες μικρό θηριάκι???

soul

10/05/2010, 15:17:48
quote:
.Κατάλαβες μικρό θηριάκι???

ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!

quote:
έμπνευσης προπαντων

ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ?Ε?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ?

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ..ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ

CHARMED

Edited by - CHARMED3 on 10/05/2010 15:18:44

11/05/2010, 00:08:02
quote:

quote:
.Κατάλαβες μικρό θηριάκι???

ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!

quote:
έμπνευσης προπαντων

ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ?Ε?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ?

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ..ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ

CHARMED

Edited by - CHARMED3 on 10/05/2010 15:18:44

Έμπνευση είναι το χαμόγελό σου...η γλυκειά σου η μορφή που οδηγεί την φαντασία μου σε εικονες όμορφες .... εικόνες με το βλέμμα σου γοητευμένο σαν με κοιτάς στα μάτια...μικρό και ανελέητο...

soul

11/05/2010, 01:47:53
ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ|||||ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΥΚΟΜΕΝΑ ΚΙΑΛΑ ΔΙΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΧΤΗΠΑ'Ι' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΙΩΘΟΥΝΕ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ .oreo slogan??
11/05/2010, 09:54:50
quote:
Έμπνευση είναι το χαμόγελό σου...η γλυκειά σου η μορφή που οδηγεί την φαντασία μου σε εικονες όμορφες .... εικόνες με το βλέμμα σου γοητευμένο σαν με κοιτάς στα μάτια...μικρό και ανελέητο...

ΜΠΡΑΒΟ!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ..(ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ?)

ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ..

ΜΗΠΩΣ ΒΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ?

CHARMED

11/05/2010, 09:57:06
quote:
ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ|||||ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΥΚΟΜΕΝΑ ΚΙΑΛΑ ΔΙΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΧΤΗΠΑ'Ι' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΙΩΘΟΥΝΕ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ .oreo slogan??

KAKO SLOGAN ΚΑΙ ΜΝ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ..

CHARMED

11/05/2010, 10:34:59
quote:

Οι γυναίκες υπάρχετε αποκλειστικά για να ικανοποιείτε τις επιθυμίες μας.Κατάλαβες μικρή? Σαν πολύ αέρα έχετε πάρει τώρα τελευταία.

11/05/2010, 11:11:10
Οι γυναίκες είναι διαβολικές,είναι ο πιό επικίνδυνος παράγοντας για την υγεία ενός άντρα.Αυτός που ερωτεύεται αληθινά,χάνει πλέον τον εαυτό του,δέν είναι πιά ο ίδιος.Αυτός που ήταν παλιά,πάει πέθανε.Ζεί μια κατάσταση απόλυτης εξάρτησης και μηδενικής ελευθερίας. Ο έρωτας είναι κόλαση και παράδεισος μαζί.
11/05/2010, 19:02:52
quote:

quote:

ΜΠΡΑΒΟ!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ..(ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ?)

ΜΗΠΩΣ ΒΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ?

CHARMED

Τι σημαίνει γυναίκα...για να σκεφτώ....

Η ύπαρξη εκείνη που με κάνει και υποκειμενικοποιούμε μέσα απο τα μάτια της στην θεση του άνδρα...εκείνη η ύπαρξη που κοιτάζοντάς με με έρωτα και σιγουριά , μου δηλώνει ξεκάθαρα ότι ..."ναί"...είσαι αληθινός άντρας..και με εκφάζεις ως γυναίκα και με καλύπτεις , κάνοντάς με να ξεχειλίζω απο πόθο πρωτόγνωρο για αρσενικό...!

Το υπόλοιπο δεν είναι "ανακοινώσιμο"....

soul

19/05/2010, 19:37:11
ο.κ.φιλε CHARMED sori....................................

Edited by - pandi on 19/05/2010 19:38:57

Edited by - pandi on 19/05/2010 19:40:01

19/05/2010, 21:52:09
quote:
ο.κ.φιλε CHARMED sori....................................

OK PANDI ΜΟΥ..ΔΝ ΕΓΙΝΕ ΤΠΤ
ΚΑΙ ΠΛΖ ΜΗ ΜΕ ΛΕΣ ΚΥΡΙΟ..ΔΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ..

quote:
Οι γυναίκες υπάρχετε αποκλειστικά για να ικανοποιείτε τις επιθυμίες μας

ΘΑ ΟΡΚΙΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ..

quote:
.Κατάλαβες μικρή? Σαν πολύ αέρα έχετε πάρει τώρα τελευταία.

ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΨΕΙΣ? ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

quote:
Η ύπαρξη εκείνη που με κάνει και υποκειμενικοποιούμε μέσα απο τα μάτια της στην θεση του άνδρα...εκείνη η ύπαρξη που κοιτάζοντάς με με έρωτα και σιγουριά , μου δηλώνει ξεκάθαρα ότι ..."ναί"...είσαι αληθινός άντρας..και με εκφάζεις ως γυναίκα και με καλύπτεις , κάνοντάς με να ξεχειλίζω απο πόθο πρωτόγνωρο για αρσενικό...!

ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ..

CHARMED

Edited by - CHARMED3 on 19/05/2010 21:53:13

19/05/2010, 21:56:54
quote:
Οι γυναίκες είναι διαβολικές,είναι ο πιό επικίνδυνος παράγοντας για την υγεία ενός άντρα.Αυτός που ερωτεύεται αληθινά,χάνει πλέον τον εαυτό του,δέν είναι πιά ο ίδιος.Αυτός που ήταν παλιά,πάει πέθανε.Ζεί μια κατάσταση απόλυτης εξάρτησης και μηδενικής ελευθερίας. Ο έρωτας είναι κόλαση και παράδεισος μαζί.

«Τι ήμουνα, τι είμαι και ποιο το μέλλον μου χωρίς εσένα στη μονότονη ζωή μου; Όπου κι αν κοιτώ εσένα αντικρίζω, σε κάθε λουλούδι της αυλής, στης χαραυγής τη λάμψη. Σπόρος μικρός στα χέρια σου με πότισες με κλάμα και με πόνο και να ‘μαι τώρα εδώ μεγάλος πια να σ’ έχω τόση ανάγκη. Μου στάθηκες μάνα, αδερφή, φίλη καλή και ταίρι κι εγώ το μόνο που μπορώ θεά μου να σε κάνω. Λαβύρινθος η σκέψη σου, παγίδα το μυαλό σου μα στην καρδιά σου λαχταρώ ταξίδι να σαλπάρω. Σειρήνα ομηρική μέσα στην τρικυμία το νου μου κλέβεις και δένομαι στων λόγων σου τα ίχνη. Μονάχα μια σου κίνηση, μονάχα μια σου λέξη τη μια μου φέρνει κόλαση, την άλλη παραδείσους. Πλάσμα ονειρικό με επιθυμίες που δεν καταλαβαίνω χαίρομαι που σ’ έχω εδώ σιμά μου να βαδίζεις. Δε ξέρω πώς να σου μιλήσω, τι άλλο να σου δώσω πέρα από χιλιάδες δάκρυα στο βωμό της ευτυχίας, από αμέτρητα όνειρα, σεβασμό και αγάπη δίχως τέλος. Φιγούρα ψεύτικη, χάρτινη, κρυμμένη σε αυταπάτες… προβάλλει τόσο φωτεινή σα στέκεται σιμά σου αφού εσύ της δίνεις φως σα να ‘τανε δικό σου φεγγαράκι, ήλιε μου χρυσοστόλιστε, απύθμενό μου πάθος…Σ’ έχω ανάγκη ότι κι αν κάνω, ότι κι αν πω, όπου κι αν πάω. Σώμα κενό, βαρύ μες στην σκουριά φαντάζω μακριά σου. Η ζωογόνος αύρα σου δύναμη μού προσφέρει να αγγίξω το θαύμα της ζωής φωτίζοντας το σκότος. Δίνεις παλμό στις νεκρές ημέρες κι αναμνήσεις και χαρίζεις στο αύριο κομμάτι του εαυτού σου. Άκου, ηχεί η σάλπιγγα της νέας μας πορείας προς έναν κόσμο θεϊκό που έφτιαξα για σένα. Σου απλώνω το χέρι στοργικά και σου ζητώ να ξαποστάσουμε κάπου στην άκρη του ουρανού, στη δύση των θαυμάτων. Σ’ ευχαριστώ…».

CHARMED