- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: Έργο Θεού ή Διαβόλου? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
orfeas7:
«Είμαι σε μία ηλικία κοντά σε αυτήν του γάμου!»
Schwabe
Με το καλό φίλε μου! Όλα να σου πάνε όπως τα επιθυμείς!
Κάτσε βρε. Μπορεί να θέλει να το ξανασκεφτεί ο άνθρωπος. Δώστου μια δεύτερη ευκαιρία.
Φίλε ορφέα, μην ακούς. Οι παντρεμένοι ακολουθούν το παραμύθι της αλεπούς με την κομμένη ουρά. Επειδή είχε χάσει αυτή την ουρά της, προέτρεπε και τα υπόλοιπα ζώα του δάσους να κόψουν τη δική τους για να είναι στη μόδα.
"Παρελθέτω απ'εμού το ποτήριον τούτο"
macedon
τώρα που το λες…..αν σκεφτώ και πόσα τράβηξα και έφαγα, έ μάλλον κάτι έχει η υπόθεση!!![]()
Αλλά, από την άλλη, τι στα κομμάτι θα κάνουμε δίχως?![]()
Όταν θα….ξαναγεννηθώ γυναίκα…θα σου πω!![]()
![]()
![]()
"Άντε, και μ'ένα καλό κορίτσι".
Γιατί βρε;
Το σωστό είναι: "Αντε και με πολλά καλά κορίτσια".
macedon
Από τα λίγα που γνωρίζω και αισθάνομαι θα μπορούσα να πω και να συμφωνήσω με κάποιους φίλους παραπάνω…Είμαστε, βιώνουμε, νιώθουμε, ζούμε, πιστεύουμε, λέμε αυτό που μας αξίζει και που είμαστε. Θέλω να πω δηλαδή ότι τα «βλέπουμε» όλα από την γωνία της εξέλιξης στην οποία βρισκόμαστε…Αν δείτε ακόμη και η κοινωνία στην οποία συμβιώνουμε όλοι είναι ανάλογα ώριμη με αυτό που είμαστε. Βέβαια μπόρεσαν και ξέφυγαν από τα οποιαδήποτε καλούπια. Είναι ένας καλός αγώνας και αυτός…
Και κάτι τελευταίο προς το παρόν…νομίζω ότι τον οποιοδήποτε Θεό δεν πρόκειται να μας τον δείξει κάνεις ιερέας, μάγος, άγγελος ή όπως αλλιώς πείτε τον παρά η ίδια η καρδία μας, η ψυχή μας τον διαμορφώνει όπως θέλει. Ας την ακούσουμε και αυτήν λίγο, έχει να μας πει πολλά!
Καλά ας είστε...
εγώ τώρα,,,,ΤΙ ΝΑ ΠΩ?![]()
![]()
Τι να πω εφόσον τα διαβάζουνε και κάτι κοινοί γνωστοί με τη γυναίκα μου……![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.geocities.com/secretzonegr/drake.htm
http://www.mindtrap.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=88
http://en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΔΙΚΕΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ :
http://www.station1.net/DouglasJones/drake.htm
YΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..
ΠΑΛΙΑ ΑΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΘΑ ΣΟΥΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ..ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΝΝΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Edited by - beyond on 06/05/2005 16:18:55
quote:
Επανερχόμενος στην αρχική αφετηρία του θέματος, προτείνω να αρχίσουμε να απορρίπτουμε μια ολάκερη συλλογή κακών και μισαλλόδοξων ιδεών που έχουνε επινοήσει οι χριστιανοί σχολαστικιστές.
Για σένα όλοι οι Χριστιανοί είναι ρατσιστές και "ανόητοι" (με την έννοια ότι δέχονται κάτι που δεν είδαν και απλά καλούνται να πιστέψουν). Για σένα οι Χριστιανοί νιώθουν ανώτεροι από τους υπόλοιπους, μισούν τον συνάνθρωπό του, μισούν τον κόσμο και την ύλη, δεν έχουν αξίες(ή οι αξίες τους είναι ψεύτικες) και βρίσκονται σε ένα όνειρο μη θέλοντας να ξυπνήσουν και να δουν την πραγματικότητα.
Φίλε Schwabe, Οι Χριστιανοί, οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί (το "πραγματικοί" πάρ'το όπως θέλεις) είναι πάνω απ' όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Γνωρίζω πολλούς που είναι όλα τα άλλα εκτός από αυτά που πιστεύεις. Τόση ευγένεια ψυχής, τόση καλοσύνη, εξυπνάδα και ταπεινοφροσύνη. Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα σπάνια αυτά χαρακτηρηστικά και να είναι Χριστιανοί? ΑΠ: Απλά έχουν πάρει τα διδάγματα του Χριστιανισμού και τα έκαναν πράξη.
Παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων που ούτε εγώ αλλά ούτε και εσύ μπορείς να αμφισβητήσεις είναι τα παλλικάρια, αυτοί οι ΗΡΩΕΣ που μας έκαναν περήφανους και που έγιναν το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση και που όλος παραδόξος πίστευαν στο Θεό και την Ορθοδοξία.
Φιλικά,
akk
"Όμορφη και παράξενη πατρίδα, ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα"
«Για σένα όλοι οι Χριστιανοί είναι ρατσιστές και "ανόητοι"…. Για σένα οι Χριστιανοί νιώθουν ανώτεροι από τους υπόλοιπους, μισούν τον συνάνθρωπό του, μισούν τον κόσμο και την ύλη, δεν έχουν αξίες..»
Μιλάω για ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ως θρησκεία, ως σύνολο και δόγμα, και όχι για τους κατ’επίφαση τυπολάτρες χριστιανούς αγαπητή μου. Εξάλλου, τι από τα όσα γράφω είναι ψέμα?
Άλλο το ένα, στην ουσία, και άλλο το άλλο.
Γνωρίζω και εγώ ούκ ολίγους, και είναι όλοι μια χαρά……παγανιστές ουσιαστικά! Κάνουνε ακριβώς ότι δεν πρέπει να κάνουνε, αλλά κατά τα άλλα…πηγαίνουνε Χριστούγεννα και Πάσχα μέχρι τον αυλόγυρο της εκκλησίας.
Για αυτούς τους πιστούς μιλάς? Εάν μιλάς για άλλους, τότε θα πρέπει πρώτα να τους μετρήσεις.
Το θέμα είναι ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ όταν φτάνει το χτένι στον κόμπο? Τι γίνεται όταν πρόκειται να αναρτηθεί τέμενος Μουσουλμανικό στην γειτονιά μας? Εκεί, χαίρονται οι χριστιανοί εξίσου για τον συνάνθρωπο ή βγάζουνε…σπυριά?
Απάντησε μου σε παρακαλώ με ειλικρίνεια, απάντησε μου κοιτώντας την ιστορία των ανθρώπων και όχι τις θεωρητικές ηθικολογίες.
akk:
«Οι Χριστιανοί, οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι πάνω απ' όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ.»
Αυτό τι λέει? Άνθρωποι, όταν όλα είναι καλά και δεν μας αμφισβητούνε τον θεό μας, είναι και οι Μουσουλμάνοι. Αυτό δεν σημαίνει όμως και τίποτα.
Και τέλος, ΠΟΘΕΝ το τεκμήριο του «σωστού ορθόδοξου» και προπάντων ΠΟΘΕΝ το τεκμήριο της ορθότητας που ευαγγελίζεται η ορθοδοξία?
akk:
«Παραδείγματα τέτοιων ……είναι τα παλλικάρια, αυτοί οι ΗΡΩΕΣ που μας έκαναν περήφανους και που έγιναν το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση και που όλος παραδόξος πίστευαν στο Θεό και την Ορθοδοξία.»
Η φιλική εταιρία ήτανε ένα σύνολο μυημένων ανθρώπων με ευρύτερη κατανόηση και διαφώτιση του Γαλλικού ρεύματος. Μην τα συγχέεις όλα εκ της ταμπέλας. Και εγώ εάν ζούσα εκείνη την εποχή, τα ίδια θα έλεγα στον αμόρφωτο λαό.
Ο Κολοκοτρώνης είχε γραμμένους τους παπάδες στα παλαιά του υποδήματα, γι’αυτό και τον κυνήγησαν τόσο. Ο αδερφός του προδώθηκε στους Τούρκους από ορθόδοξο μοναχό. Ο Ο.Ανδρούτσος δεν ήταν καν χριστιανός.
Ήταν όμως ¨Έλληνας στη ψυχή και το μυαλό. Και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από την οποιαδήποτε θρησκεία και θεό.
quote:
Γνωρίζω και εγώ ούκ ολίγους, και είναι όλοι μια χαρά……παγανιστές ουσιαστικά! Κάνουνε ακριβώς ότι δεν πρέπει να κάνουνε, αλλά κατά τα άλλα…πηγαίνουνε Χριστούγεννα και Πάσχα μέχρι τον αυλόγυρο της εκκλησίας.Για αυτούς τους πιστούς μιλάς? Εάν μιλάς για άλλους, τότε θα πρέπει πρώτα να τους μετρήσεις.
Όπως πρέπει να μετρήσουμε και τους ανθρώπους που έχουν ψυχή(δεν μιλώ για το θεό) σε όλο τον κόσμο, για να δεις ότι είναι λίγοι. Έτσι λοιπόν και με τους Χριστιανούς. Άλλοι είναι αυτό που αποκαλώ "πραγματικοί" Χριστιανοί και οι άλλοι απλά δεν είναι(και που δεν συμπεριφέρονται όπως αρμόζει), όπως για παράδειγμα αυτοί που λες ότι έχεις γνωρίσει.
quote:
Η φιλική εταιρία ήτανε ένα σύνολο μυημένων ανθρώπων με ευρύτερη κατανόηση και διαφώτιση του Γαλλικού ρεύματος. Μην τα συγχέεις όλα εκ της ταμπέλας. Και εγώ εάν ζούσα εκείνη την εποχή, τα ίδια θα έλεγα στον αμόρφωτο λαό.Ο Κολοκοτρώνης είχε γραμμένους τους παπάδες στα παλαιά του υποδήματα, γι’αυτό και τον κυνήγησαν τόσο. Ο αδερφός του προδώθηκε στους Τούρκους από ορθόδοξο μοναχό. Ο Ο.Ανδρούτσος δεν ήταν καν χριστιανός.
Ήταν όμως ¨Έλληνας στη ψυχή και το μυαλό. Και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από την οποιαδήποτε θρησκεία και θεό.
Ποιός μίλησε για φιλική εταιρία?
Μίλησα για πρόσφατα παραδείγματα όπως αυτά των ΗΡΩΩΝ της Κύπρου το 55-59, του 74 αλλά και του 1993 (Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού).
Ανθρώπους που μας έκαναν περήφανους και που υπήρξαν Χριστιανοί, χωρίς καμια αμφισβήτηση.
Φιλικά,
akk
"Όμορφη και παράξενη πατρίδα, ωσάν αυτή που μου ‘λαχε δεν είδα"
«Άλλοι είναι αυτό που αποκαλώ "πραγματικοί" Χριστιανοί και οι άλλοι απλά δεν είναι, όπως για παράδειγμα αυτοί που λες ότι έχεις γνωρίσει.»
Μόνο που αυτοί οι «άλλοι» είναι το 99% των χριστιανών αγαπητή μου. Έχεις καμία αμφιβολία?
Επομένως, ποιο είναι το συμπέρασμα? Μήπως ότι απλά είναι ανεφάρμοστη η ηθική που προτάσσει το δόγμα?
akk:
«Ποιός μίλησε για φιλική εταιρία?»
Συγνώμη, αλλά μίλησες για ήρωες. Δεν ήξερα ότι εννοούσες Κύπριους ήρωες. Έπρεπε να το ξεκαθαρίσεις.
akk:
«Ανθρώπους που μας έκαναν περήφανους και που υπήρξαν Χριστιανοί, χωρίς καμια αμφισβήτηση.»
Υπήρξαν χριστιανοί διότι γεννήθηκαν σε χριστιανική χώρα. Εάν ζούσανε αλλού τότε θα ήτανε Βουδιστές ή οτιδήποτε άλλο.
Εξάλλου, ο χριστιανισμός δεν αποτελεί δα και κανένα μάθημα για πατριωτισμό. Και αυτό διότι ο χριστιανισμός δεν αναγνωρίζει έθνη αλλά πιστούς. Δεν απευθύνεται σε πατρίδες αλλά σε εκκλησιές. Δεν έχει αποστολή να σώζει σπίτι και ελευθερία αλλά πίστη και ψυχή.
Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου έπεσε με λίγες χιλιάδες μάχιμων στρατιωτών στα τείχη, όταν πάνω από 400.00 μοναχοί αναζητούσαν την…Εν Χριστώ ειρήνη!
Σε κάνουνε αυτά επίσης περήφανη ή ανήκουνε όλοι αυτοί που υπηρέτησαν το θρησκευτικό συμφέρον τους στους «μη πραγματικούς»?