- ποιό μονοπάτι θεωρείτε πιο σημαντικό ?... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΔΙΑ,ΟΤΙ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΥΡ!!!
ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑ;
ΕΛΑΦΡΥΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;
ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΡΥΝΕ;
Η ΠΟΙΝΗ ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ;
ΦΙΛΕ Τ-ΣΕΕΚΕΡ
ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ Σ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Μα αλλοίμονο,καμία τέτοια σύγκριση και διάκριση δεν έχει σημασία.Σημασία μέγιστη,έχει το αποτέλεσμα των πράξεων αυτών των ανθρώπων ,η φωνή τους ,η ύπαρξη τους η ίδια ,η οποία αποτελεί πρότυπο και έμπνευση για τις παρούσες,επόμενες και μεθεπόμενες γενεές.
Γιατί αυτά τα πνεύματα προσωποποιούν τις λέξεις αδελφοποίηση-παγκοσμιότητα,αγάπη.
Ευχαριστώ φίλοι μου,χαιρετώ
Edited by - ΤΑΟ on 07/07/2004 12:12:42
quote:Ισως σε σχέση με το Μουσουλμανισμό ή και άλλες θρησκείες αυτά να απέχουν αλλα...Μήπως ακριβώς τα ίδια δεν εχει πει και ο Χριστός?
Δεν επιθυμώ το επίγειο βασίλειο,ζητώ το βασίλειο των Ουρανών που είναι η ψυχική απολύτρωση.Για να το πετύχω αυτό,δε χρειάζεται να ζητήσω καταφύγιο σε μία σπηλιά.Μπορώ να την κουβαλάω μέσα μου αν θέλω..
Για μένα η οδός της ΣΩΤΗΡΙΑΣ είναι η διαρκής εργασία για την εξυπηρέτηση της Χώρας μου και της Ανθρωπότητας...
Επιθυμώ να ζήσω αρμονικά με τους φίλους και τους εχθρούς.Ακόμη κι αν ένας Μουσουλμάνος,ή ένας Χριστιανός ,ή ένας Ινδός με περιφρονεί επιθυμώ να τον αγαπώ και να τον εξυπηρετώ ,όπως θα αγαπούσα και τη γυναίκα μου και το παιδί μου,ακόμη κι αν με μισούσαν.
Αλλά εδώ δεν είμαστε για να συγκρινουμε θρησκείες και δόγματα... σημασία έχει όπως πολύ σωστά αναφέρατε thoth και tao ότι ο ανθρωπισμός ξεπερνάει φυλές και δόγματα και ότι απλά εμφυσει την ανθρωπινη φύση . Οποιος τον ενστερνίζεται και εργάζεται έμπρακτα , όχι μόνο δηλαδή σε θεωρητικό επίπεδο , για την επικρατησή του τότε πιστεύω πως δικαιούται το "βασίλειο των ουρανών" όπως και αν αυτο το εννοεί ο καθένας, σε όποιο θρησκευτικό πλαίσιο και αν υπάγεται .
Σιγουρα thoth η επισήμανσή σου σχετικα με τον όρο "θρησκεία" είναι πολύ σημαντική.Και δυστυχώς απότι γίνεται αντιληπτο τα ιερατεία κατα το ρου της ιστορίας έχουν καταντήσει τον χριστιανισμό "θρησκεία" με την δεύτερη σημασία που ανέφερες...
Σχετικα επίσης με το αν συναντούμε αυτού του είδους την ανθρωπιστική δράση σε αλλες θρησκείες μήπως ο χριστιανισμός δεν είναι πλούσιος σε τέτοια παραδείγματα? η ταο πολύ σωστα αναφέρει ότι αν ψάξουμε θα βρούμε παμπολες περιπτωσεις σχετικα με φιλανρθωπίες , ίδρυση νοσοκομείων , ίδρυση σχολείων κλπ
Οσο για αυτο που είπες καποδίστρια για μένα ο ανθρωπισμός δεν είναι υποκειμενικός...
το πλαίσιο , το μονοπάτι μεσα στο οποίο επιτελείται μπορεί να διαφέρει αλλα στην ουσία δεν έχει σημασία. Μπορεί να αλλάζει μορφή αλλα είναι παντα Καλό , ένα απο τα λίγα "παντα" που μπορω να πω με βεβαιότητα , αν μιλαμε για γνήσιο Ανθρωπισμό.Το ότι τιμωρήθηκε απο το Δία δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την πράξη του προμηθέα όπως και το ότι ο σωκρατης τελικά ήπιε το κώνειο...
Εφόσον στα μονοπάτια ως πυξίδα υπάρχει η πραγματική Αγάπη τότε όπως και να αντιμετωπίζεται απο τους εκάστοτε Δίες ή ανθρωπους ,ο ανθρωπισμός είναι Υψηλός και Ιερός.
[center]"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
quote:
Το ότι τιμωρήθηκε απο το Δία δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την πράξη του προμηθέα όπως και το ότι ο σωκρατης τελικά ήπιε το κώνειο...
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΠΙΕ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.
Μ'ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΕΝΕΔΙΔΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ(ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ,ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ(Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ),ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΤΩ ΕΤΣΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ(ΤΑΞΗ,ΘΕΣΜΟΙ,ΚΑΝΟΝΕΣ,ΝΟΜΟΙ)ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΧΙ ΘΕΤΙΚΟ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ!!!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ(ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...).
Τ-ΣΕΕΚΕΡ,
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ,ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ...ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ Ο "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ".ΕΠ'ΑΥΤΟΥ ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ.

Δε μπορω να καταλάβω όμως που ακριβώς θες να καταλήξεις λέγωντας:
quote:
ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑ;
ΕΛΑΦΡΥΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;
ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΡΥΝΕ;
Η ΠΟΙΝΗ ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ;
Αλλα θεωρώ ότι ξεφύγαμε λίγο...
Κύριος σκοπός αυτου του θεματος δεν ήταν άλλη μία φιλοσοφική και θεωρητική συζήτηση πανω στον Φιλανθρωπισμό αλλα μια προσπαθεια για ώθηση του καθενός να σκεφτεί πως αυτός ο ίδιος θα μπορουσε να συμβάλει στο γενικότερο καλό. Και βέβαια ο καθένας μπορεί να είναι είτε φιλάθρωπος πνευαμτικά είτε υλιστικα...πιστεύω όμως πως το καλύτερο είναι να μετέχεις και των δύο . Αυτό που θελω εγω να επισημανω ότι πρέπει α κινηθούμε και στο πρακτικό επίπεδο εκτος των άλλων. Δηλαδή πώς μπορεί ο καθενας με κατι το ελαχιστο απο το ήδη περισσεύον του να ανακουφίσει λίγο τον πόνο του συνανθρωπου του .
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Ολοι κατα καιρους έχουμε καθήσει σε καφετέριες για "καφε" . Συχνά μου έχει τύχει να βρεθω σε μερη όπου είναι πολλες καφετέριες στη σειρά εντελώς γεματες απο συνομίληκους μου... όχι καπου καπου αλλα τον περισσότερο καιρό . Μπορεί αν εγώ δώσω 3 ευρώ θυσιαζοντας έναν καφέ το μήνα για παραδειγμα (που στην ουσία δεν αποτελεί θυσία αυτό μιας και έτσι και αλλιώς αυτός αγοραζεται απλα επειδή "έτσι πρέπει" όταν είσαι με τους φίλους σου ) να μην έχει και τεράστια σημασία . Αν όμως ο καθένας απο αυτα τα άτομα ήταν διατεθιμενα να θυσιάσει έναν καφέ το μήνα και αυτα τα χρηματα να τα προσφέρει για "χαμόγελο του παιδιού" για παράδειγα θα μαζεύονταν ένα αξιόλογο ποσό . Το μόνο που θα χρειάζοταν ήταν κατι το ελάχιστο , απλα απο πολλούς ταυτόχχρονα . Και εδω υπάρχει ένα πολύ απλό παράδειγμα για το πως μπορεί ο καθένας να κανει τη διαφορα...
Αν παράδειγμα εγω δεχτώ να θυσιασω δυό ωρίτσες το μήνα για να γυρίσω σε αυτες τις καφετεριες μοιράζοντας φυλλαδιακα που θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν καποιους είμαι σίγουρος πως καποιοι θα φιλοτιμούνταν και θα μου έδιναν καποια ευρω για αυτο το σκόπό . Αυτο αποτελεί ένα πολύ απλό παράδειγμα που μπορεί ο καθενας να το κάνει... Απο κει και περα αν υπαρχει η αναλογη θεληση και "παθος" μπορουμε να καταφέρνουμε τρομερά πραγματα!
[center]"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
quote:
απλά για τον εγωισμό του "Δια" που για καθαρά μικρόψυχους λόγους δεν ήθελε η φωτιά να παει στους ανθρώπους
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ...
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΞ' ΑΥΤΗΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΗΓΑΣΕΙ Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΣ, ΟΤΑΝ Ο ΖΕΥΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ.(ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΣ;)...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ,ΦΟΡΕΑ,ΣΥΛΛΟΓΟ Ή ΌΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ Ή ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΦΑΝΕΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ,ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ,ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ...
ΠΡΟΣ ΑΒΑΛΟΝ.
ΑΓΑΠΗΤΗ,ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ:"ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΔΙΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΦΩΤΙΑ;"
quote:
ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ:"ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΔΙΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΦΩΤΙΑ;"
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...
Ο Προμηθέας δεν ήταν φιλάνθρωπος απλά είχε μιαν ΑΠΟΣΤΟΛΗ όπως ο Ιησούς...
Ο Προμηθέας ήξερε...
την τιμωρία του καθώς και την τιμωρία του ανθρώπινου γένους τον κατακλυσμό και όμως το έκανε... έδωσε τη φωτιά γιατί ήξερε ότι "γεννήθηκε" ακριβώς για αυτό το σκοπό. Ηταν ταγμένος στο σκοπό του και υπεύθυνος γι'αυτή την αποστολή... και πίστεψέ με το μαρτύριό του έδωσε και αυτό ένα μήνυμα στους ανθρώπους όπως ο μαρτυρικός θάνατος του Ιησού...
Το σημαντικότερο μονοπάτι δεν είναι σίγουρα το συντομότερο...![]()

quote:quote:
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...
Ο Προμηθέας δεν ήταν φιλάνθρωπος απλά είχε μιαν ΑΠΟΣΤΟΛΗ όπως ο Ιησούς...
Ο Προμηθέας ήξερε...
την τιμωρία του καθώς και την τιμωρία του ανθρώπινου γένους τον κατακλυσμό και όμως το έκανε... έδωσε τη φωτιά γιατί ήξερε ότι "γεννήθηκε" ακριβώς για αυτό το σκοπό. Ηταν ταγμένος στο σκοπό του και υπεύθυνος γι'αυτή την αποστολή... και πίστεψέ με το μαρτύριό του έδωσε και αυτό ένα μήνυμα στους ανθρώπους όπως ο μαρτυρικός θάνατος του Ιησού...Το σημαντικότερο μονοπάτι δεν είναι σίγουρα το συντομότερο...
"Τάδε έφη Avallon"
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΒΑΛΟΝ,
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,ΩΣ ΜΗΝΥΜΑ,ΚΑΤ' ΕΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΥΣ...
ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΝ "ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΤΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ"!!!
ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...
Edited by - kapodistria on 19/07/2004 17:06:31
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΕΜΙΖΕΙΗ ΨΥΧΉ ΜΟΥ.ΕΠΙΤΕΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΘΑΡΡΩ ΠΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΤΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.
ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΡΔΙΑ,ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ" ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΓΚΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΨΗΛΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΌΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ.ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΟΜΙΖΩ.
ΚΑΛΛΙΟΠΗ
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Πολύ σωστή και όμορφη η τοποθέτησή σου
Καλή συνέχεια...

Σχετικα με αυτο που είπες για τις φιλανθρωπικες οργανωσεις φυσικα και εχεις δίκιο.Αλλα με αυτή τη λογική τί μπορείς να κανεις? Εφόσον δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε άμεσα στα άτομα που χρειάζονται αναγκαζόμαστε να εμπειστευτουμε τις γνωστες οργανωσεις και ελπίζουμε πως ένα μερος τουλαχιστον απο αυτα πουδίνουμε θα πανε για το σκοπο για τον οποίο προορίζονται.Καπου πρέπει κιεμείς να απευθυνθούμε...
Καλωσήρθες κιαπομενα γαλάζια σφαίρα.Σωστα αυτα που λες...
είσαι κι εσύ λοιπον της αποψη πως είναι αναπόφευκτο η ανελιξη να φέρει ευαισθησία απέναντι στον πόνο.
Το καλυτερο μονοπατι για καποιον,
ειναι αυτο που του προκαλει,
την μεγαλυτερη δυνατη σωματικη-ψυχικη-πνευματικη
ΔΙΑΣΤΟΛΗ,
αρα και την μεγαλυτερη δυνατοτητα και ικανοτητα,
να συμπεριλαβει τις δονησεις περισσοτερων οντων μεσα του,
και να ανεβει λιγο περισσοτερο προς την ΕΝΑΔΙΚΗ κατασταση.
Με αλλα λογια,ειναι το μονοπατι με την μικροτερη αντισταση,
καθως το περπατα κανεις,
το μονοπατι ,"που εχει καρδια"...
quote:
Με αλλα λογια,ειναι το μονοπατι με την μικροτερη αντισταση,
καθως το περπατα κανεις,το μονοπατι ,"που εχει καρδια"...
Mάλλον το δύσκολο μονοπάτι εννοείς...γιατί το εύκολο είναι άλλο...
Από τις πρώτες σκέψεις του ανθρώπου από αρχαιοτάτων χρόνων...
Αναρωτήθηκε ο Ηρακλής για τον δρόμο της Αρετής και της κακίας...
Αιώνες μετά εμείς αναρωτιόμαστε το ίδιο... το αριστερό ή το δεξί μονοπάτι?
Το εύκολο ή το δύσκολο?![]()

αλλα το μονοπατι,που οι κραδασμοι του,ειναι σε αρμονια,
με την ιδιοσυχνοτητα του μαθητη...
quote:
Sυμφωνώ ήλιε , συνήθως όταν ακολουθείς το μονοπάτι που...σου "ταιριάζει" το ξέρεις ενδόμυχα.

Προσεχε γιατι τα παγωνια τσιμπανε κιολας. *
εκεινος που ερχεται απο απεναντι ως "ο διδασκαλος που περιμενες..." ειναι το αποτελεσμα των διεργασιων που εντος σου εχουν γινει....//και αυτο δεν ειναι ποτε κατι μονιμο εκτος κι αν η ταχυτητα της ψυχης πανω στον τροχο του πεπρωμενου της ειναι τετοια ωστε να προκαμει να βρει/+τελικα ν'αποσυμβολισει μοναχα εναν, για την μια αυτη ζωη...
τι γινεται ομως καθε που ο διδασκαλος ερχεται ως πολλες ακτινες και οχι ως σημειο....
αναγνωριζω τα κομματια μου ναι,μα δυναμαι να αναγαγω τουτη την πολλαπλοτητα σε ενα;....εμενα ..;...χμ ναι κατι καταφερνω... ωστοσο πολυπλοκη τουτη η "αλχυμικη" διαδικασια μετουσιωσης των πολλων ψυχων σε σαρκα μια/κι ομως ειμαι μια..
/εδω....
αν σκεφτεις την αρχη της πολικοτητας στο εδω* που πεσαμε ...
ολα μπορουν να γινουν πολλα απο το δυο...
αρκει να μπορεις εν τελει να το δεις και ως μοναδα.
εντος οπως και σ'ενα καθρεφτη...αλλιως το βλεπεις σε αλλους.--
*(COURCOLOURFULLPLANET EARTH:)
(..Ηλιε-μου..:)---κεντρο εσυ... των ακτινων-μου)
shakti,
maybefasterthanthespeedoflighttonight>>>
till the (never)end...
there in neverland...

Edited by - ΑΤΜΑ on 26/07/2004 00:32:06
quote:
Κι εσυ Αβαλον τον βρηκες τον Δασκαλο σου ετσι?
Aν τον είχα βρει λες να ήμουν εδώ?...
quote:
Προσεχε γιατι τα παγωνια τσιμπανε κιολας. *
Kαι οι κότες επίσης όταν μπλεχτείς στα πίτουρά τους...
Βέβαια εκείνες το κάνουν όχι συνειδητά...
quote:
τι γινεται ομως καθε που ο διδασκαλος ερχεται ως πολλες ακτινες και οχι ως σημειο....]
Οι ακτίνες προέρχονται από το αυτό σημείο...
Εκτός κι αν είναι ακτίνες κύκλου... αλλά και τότε οδηγούν σε αυτό το σημείο...
Και στις δυο περιπτώσεις το σημείο είναι εκεί... δε μένει παρά να το ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...