ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ποιό μονοπάτι θεωρείτε πιο σημαντικό ?... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ποιό μονοπάτι θεωρείτε πιο σημαντικό ?... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kapodistria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
HeliosΜέλος
26/07/2004, 15:16:14
Ειναι πολυ σημαντικο να καταλαβαινει
και να επικοινωνει κανεις
αρχικα με την προσωπικοτητα του,
και μετα ισως με την Ατομικοτητα του.
Για να γινει αυτο πρεπει
ναναι ο εαυτος του.
Ο διδασκαλος ειναι ο μαθητης
και ο μαθητης ειναι ο δασκαλος.
Δεν πρεπει να υπαρχουν φραγματα
μεταξυ τους,
απο ιερατεια ,οργανωσεις,ιερα βιβλια κλπ
αλλα πληρης και αμεση επαφη.
Τοτε,αφου ξερει κανεις τι θελει
μπορει να καταλαβει και τις αντιδρασεις του
απεναντι στο οποιο μονοπατι και τους αντιπροσωπους του,
και να δει αν του κανει.
Ετσι, στην ουσια,πρεπει κανεις να ξερει
απο την αρχη...
για το τελος...
και αυτη ειναι και η ουσιαστικη πρωτη μυηση,
δηλ.Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ-ΣΚΕΨΗ,
και οχι οι ψευτοτελετουργιες και ψευτομυησεις,
ψευτομυητων διαφορων εσωτερικων καφενειων,
που περνιενται για εσωτερικες οργανωσεις,
και το μονον που καταφερνουν
ειναι να επιτεινουν τον υπνο των κοπαδιων τους...
αλλα και τις ψευδαισθησεις και τον εγωισμο τους...

26/07/2004, 20:07:27
quote:
τι γινεται ομως καθε που ο διδασκαλος ερχεται ως πολλες ακτινες και οχι ως σημειο....]

Οι ακτίνες προέρχονται από το αυτό σημείο...
Εκτός κι αν είναι ακτίνες κύκλου... αλλά και τότε οδηγούν σε αυτό το σημείο...
Και στις δυο περιπτώσεις το σημείο είναι εκεί... δε μένει παρά να το ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...

ναι ετσι θα απαντουσα...επακριβως μαλιστα αφου διαβαζω μαλλον τα λογια μου...:))
συμφωνεις δηλαδη τελικα με τα λογια μου..:))

Ο Ηλιος πιστοποιει με αλλα λογια το αυτο/

--ευχαριστω ηλιατωρα--

(και κατι σχετικο μ' ενα φαινομενικα ασχετο μα ευστοχο..."σε σχεση" με το θεμα//
αυτο με τις κοτες και τα πιτουρα αν το δεις κατα αναλογια....
σκεψου πως μαλλον το ενα ειναι τοσο σημαντικο οσο και το αλλο...)

...
εχω ξετρελαθει με τον κομητη που θα πεσει.. μεσα στο...νερο...και θα αναψει τους 5 κυκλους φωτιας εκιε πανω στο νερο ..απο εκει
θ'αναδιδει αγαλμα...Ελληνα θεου....:))

Αβαλλον αν δεν καταλαβες ακομη να πω ...μετραμε αντιστροφα..για τους αγωνες..:))(ασε τα πιτουρα/δουλεια δουλεια δουλεια...:))

Αtma in lv
till the (never)end...
there in neverland...
27/07/2004, 23:34:14
quote:
ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΑΣΤΕΡΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΣΧΙΖΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΤΑΙΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΣΩΣΕΙ" ΟΛΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΕΚΕΙΝΟΣ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ :"ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ".

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!
ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ! ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΑΒΑΙΝΕΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ!!

Το συγκεκριμένο το έχω διαβάσει και εγώ και πραγματικά ένιωσα πως είχα ξεχάσει πόσο απλά είναι τα πράγματα..
Συμφωνώ φίλε μου...

Πάντως.. ενώ εμάς μας δίνεται η ευκαιρία να διαβάσουμε και να κάνουμε καλύτερους τους εαυτούς μας εκείνοι δεν έχουν καν την επιλογή ...............
Να Ζήσουν!!

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

28/07/2004, 00:33:15
Υπήρξαν πολλοί οι πατέρες που βοήθησαν να αλλάξει η αντίληψη για τον κόσμο αλλά και του ίδιου του κόσμου... Αυτοί έβαλαν τα θεμέλια σε αυτά που κατανοούμε εμείς σήμερα.. Πολλοί από αυτούς συνέβαλλαν στην απαλλαγή της εξαθλίωσης, τουλάχιστον κάποτε .. είτε γιατί πολέμησαν, είτε γιατί προβλημάτισαν με τις σκέψεις τους, με την λογική τους, με την πίστη τους.. Εκείνοι, αυτό που ήταν να κάνουν.. καλός ή καμιά φορά και κακός το έκαναν..

Εμείς όμως τί καλούμαστε να κάνουμε?

Να θέσω και ένα ακόμη ερώτημα:
Από όσα έχουν ειπωθεί... είτε γιατί ψάχνουμε την φώτιση, είτε γιατί είμαστε ευαισθητοποιημένοι... Με πιο τρόπο θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε σε αυτόν τον κόσμο?

Εκεί που εκείνοι έκαναν άλματα, εμείς τοςυ ψάχνουμε ακόμα (και καλά κάνουμε, δεν κατακρίνω).. Εκεί που εκείνοι έκαναν πράξεις, όμως, εμείς?

Να πω επίσης πως δεν συμφωνώ με την σύγκριση των ανθρώπων που συνεισφέρουν σήμερα με την βοήθεια στον κόσμο με εκείνους που πρωτοπόρησαν με το πνεύμα τους... Νομίζω πως ο κόσμος τούς χρειάζεται όλους... Ειδικά όμως σήμερα χρειάζεται ανθρώπους που δεν κοιτάνε μόνο αυτό που λέγεται εαυτούλης ..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

28/07/2004, 11:14:01
quote:
ναι ετσι θα απαντουσα...επακριβως μαλιστα αφου διαβαζω μαλλον τα λογια μου...:))συμφωνεις δηλαδη τελικα με τα λογια μου..:))

Αφού τα λόγια μου είναι και δικά σου μάλλον συμφωνώ...

"Τάδε έφη Avallon"
T-SEEKERΜέλος
29/07/2004, 12:47:52
"Πώς θα μπορουσαμε να συνεισφερουμε σε αυτον τον κόσμο ?"αναρωτιέσαι... καταρχας και μόνο που μπαίνουμε σε αυτη τη διαδικασία να σκεφτούμε και λιγο έξω απο τον "ευατουλη" σου όπως πολυ σωστα είπες σημαίνει πως είμαστε σε καλό δρόμο .
Θεωρώ πως για να συνεισφέρουμε σε αυτο τον κόσμο πρέπει να κανουμε τρία πραγματα παράλληλα : (πολυ συνοπτικα μιας και θα καταλαβαίνεις )
- βελτίωση του εαυτου μας μιας και εμείς αποτελούμε μερος αυτου του κόσμου (αν το έκαναναν όλοι αυτο θα ήμασταν πολύ καλύτερα )
- ιδεολογικός αγωνας και ενίσχυση των άλλων
- πρακτικός αγώνας και ενίσχυση των άλλων ( κι εδω εννοώ αυτα που ήδη έχουν αναφερθεί περι φαρμακων τρομίκων κλπ )

και αυτο το "των άλλων" ακούγεται πολύ γενικό αλλα δεν είναι . ξεκίνα απο τον διπλανό σου , τον γείτονά σου... σήκωσε λίγο το κεφαλι και κοίταξε αυτον που είναι κοντα σου .Αυτος σε χρειάζεται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ...

Πιστεύω πως τα προηγούμενα μυνήματα είναι αρκετα διαφωτιστικα για αυτές τις τρεις πορείες . Ρίξε μια ματια

[center]"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

29/07/2004, 14:13:28
- ποιό μονοπάτι θεωρείτε πιο σημαντικό?

Απάντηση "εσωτεριστή":

- Το δικό μου...
Γιατί οι παρωπίδες δεν κάνουν ΠΟΤΕ καλό...

"Τάδε έφη Avallon"
ΚάθυΜέλος
01/08/2004, 00:40:26
Καλημέρα,

Καλό μήνα των
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004

Ευχόμεθα την ομαλή και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.

Ελπίζομε η 28η ΟΛΥΜΠΙΑΣ να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και τέλος προσδοκούμε στην φωτισμένη έμπνευση,
των συζητήσεών μας.

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία.......

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

T-SEEKERΜέλος
03/08/2004, 19:32:41
καλό avallon , πολύ καλό!

Λοιπόν , μιας και βλέπω ότι το παρον θεμα δεν "τραβάει" άλλο ( περίμενα βέβαια πως η "φιλανθρωπία" θα ενδιέφερε αρκετά περισσότερους) θα παρακαλούσα καποιον συντονιστή/ρια να το κλειδώσει ωστε να μείνει στην παρούσα μορφή

Eυχαριστώ εκ των προτέρων

***AKΥΡΟΝ***
Δεν έχω δικαίωμα να ζητάω κατι τέτοιο μόνο και μόνο επειδή εγώ ξεκίνησα αυτό το θεμα,λάθος μου.Ανοιχτό λοιπόν...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

Edited by - T-SEEKER on 03/08/2004 19:44:52

Edited by - T-SEEKER on 06/08/2004 10:59:43

Δημ.Νέο Μέλος
05/08/2004, 23:59:40
Γειά σας φίλοι μου.
Μονοπάτι με πλούσια εσωτερικά αγκάθια, αλλά με άπλετο ΦΩΣ...
Hi

τα χαμηλωμενα φωτα κανουν σκιες στα προσωπα μας και τα παραμορφωνουν.
Δια τούτο μόνο φως.
Ελατε στο φως, ξεχαστε τις σκιες.