ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζομαστε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζομαστε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

astral-project30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/07/2005, 11:40:59
Όταν εννοείτε πρόβλημα υγείας, αναφερόμαστε στο σωματικό πρόβλημα, κάτι το οποίο έχει αναφέρει κι ο ίδιος. Αν κάποιος υπονοεί ψυχολογικό πρόβλημα υγείας το θεωρώ ανώφελο μιάς και δεν είμαστε ψυχολόγοι όλοι και δε μπορούμε να κρίνουμε αν ο άλλος έχει τέτοιο πρόβλημα ή όχι.
Δεν δέχομαι πως ότι λέει ο φίλος Άρης είναι αλήθεια αλλά δεν τα απορρίπτω κιόλας. Δε μου έχει δώσει την εικόνα ενός ατόμου που δεν ξέρει τι λέει κι ο τρόπος που μιλάει δείχνει ένα σοβαρό άτομο.
22/07/2005, 11:47:17
Καλημέρα σε όλους.

Στο θέμα της ενέργειας όντως οι ανταλλαγές της κάπως έτσι γίνονται.
Και βέβαια είναι εύκολο κάποιος να το αναπτύξει τόσο πολύ που δεν είναι απαραίτητο να είναι βρυκόλακας (εννοώ στο υλικό πεδίο) για να καταφέρει να ρουφάει ενέργεια από κάποιον άλλον.

Τα άτομα που είναι πιό ευάλωτα είναι τα παιδιά γιατί δεν γνωρίζουν, δεν έχουν ωριμάσει και δεν ξέρουν πως να προστατευτούν. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να παίρνουν οι γονείς την ενέργεια των παιδιών, θέλει πολύ προσοχή στην συμπεριφορά για να μην γίνει.

Ο άνθρωπος που είναι απρόσβλητος είναι μόνο αυτός που την όποια κίνηση/συμπεριφορά του άλλου δεν την αφήνει να αγγίξει το αιθερικό του σώμα.
Εάν υπάρξει ρωγμή στο αιθερικό αυτό που έχει λάβει προχωράει πιό μέσα στο φυσικό σώμα και προκαλούνται τα όποια αποτελέσματα.

Και βέβαια απρόσβλητος είναι σίγουρα ο άνθρωπος που δεν πιστεύει σε όλα αυτά, εκ των πραγμάτων δεν τον αγγίζουν.

Στην περίπτωση του ΑΡΗ δεν ξέρω τι να πω, δεν το έχω ξανακούσει όλα είναι πιθανά.
Εξάλλου όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Πάντα μου έκανε εντύπωση το πως ξεκίνησαν να λέγονται όλα όσα έχουν σχέση με το Μεταφυσικό, που τα είδαν, πως τα σκέφτηκαν....

ΕρεβοςΜέλος
22/07/2005, 12:48:13
quote:

η γιαγια μου οταν αναφεροταν σε βρυκολακες, εννοουσε τις κολασμενες ψυχες που γυρναν στην γη και δεν εχουν ησυχασει. αυτες ναι εχουν επιτεθει σε αρκετους. αλλα ειναι αυλα πλασματα, οχι ο καραφλος με την καπαρτινα νεξτ κορνερ....

H γιαγια σου μπορει να μιλουσε για αυλα πλασματα,ομως παγκοσμιως οι περισσοτεροι θρυλοι για βρυκολακες μιλουν για πλασματα που εχουν και υλικη υποσταση.Αλλιως θα ηταν απλα κακα φαντασματακια.Οι πιο πολλοι βρυκολακες των θρυλων ειναι πτωματα που κανουν επιθεσεις σε ζωντανους.Φυσικα υπαρχουν και ιστοριες στις οποιες ειναι περισσοτερο αυλα οντα ομως ,χαρις στο αιμα, κατορθωνουν να αποκτουν σαρκα και οστα.Φυσικα δε λεω οτι ο Αρης μιλαει για κατι τετοιο,το ειπε εξ αρχης.Επιπλεον, δε καταλαβαινω το κολλημα σου με τη φαλακρα και τη καπαρντινα ,αν κρινω και απο το σκιτσακι που εβαλες μαλλον επιδειξιες-ανωμαλους σκεφτεσε. Με παραξενευει αυτο,γιατι στο cinema οταν δειχνουν καποιο vampire προσπαθουν να τον παρουσιασουν γοητευτικο πλεον.

22/07/2005, 13:34:13
Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν Vampires αλλά αυτά που απορροφούν ενέργεια από άλλα άτομα, άθελα τους.
Τώρα, αν υπάρχουν Vampires που πίνουν κι αίμα, όλα είναι πιθανά...
vlad255Νέο Μέλος
22/07/2005, 16:51:11
Εγω πιστευω πως ο ανθρωπος δε θα ξαναγραψει στο ιδιο του το θεμα με αυτα που εχει διαβασει απο ορισμενους εδω μεσα, δε νομιζω να αξιζει να ξανα απαντησει στο thread.ας ειναι καλα και θα κανει και χωρις ολους εμας.

Υπαρχουν πολλα που δεν ξερουμε!!!

astral-projectΜέλος
22/07/2005, 17:34:35
Και πριν το βιβλιο του στοκερ γιατι δεν υπηρχαν θρυλοι για δρακουλες που πιναν αιμα?

και δεν μιλαω για ξεχασμενους λαους στην μεσοποταμια, αλλα για ευρωπη. γιατι ναι σιγουρα ολο και καποιος λαος θα ειχε την φαντασια να εφευρει κατι τετοιο.....

ΕρεβοςΜέλος
22/07/2005, 21:06:30
quote:

Και πριν το βιβλιο του στοκερ γιατι δεν υπηρχαν θρυλοι για δρακουλες που πιναν αιμα?

και δεν μιλαω για ξεχασμενους λαους στην μεσοποταμια, αλλα για ευρωπη. γιατι ναι σιγουρα ολο και καποιος λαος θα ειχε την φαντασια να εφευρει κατι τετοιο.....

φυσικα και υπηρχαν(για βρυκολακες-vampires oxi δρακουλες μια και αυτο ειναι ονομα και μαλιστα υπαρκτου ιστορικα προσωπου,θεωρω οτι αυτα ειναι γνωστα λιγο πολυ) και μαλιστα σε πολλους λαους ,ξεχασμενους και μη,σε ολο το κοσμο ,με διαφορετικες ονομασιες αναλογα με τη γλωσσα του καθε λαου,αλλα και διαφορες στην περιγραφη,στο τροπο επιθεσεων κλπ
Ξαναλεω,οτι αυτο δεν αποτελει αποδειξη και οτι εγω προσωπικα δε πιστευω τιποτα για το οποιο δεν εχω αποδειξεις .Αυτο που εκανε το βιβλιο του Stoker ειναι να ωραιοποιησει τον μυθο,να του προσδωσει καποια στοιχεια ερωτισμου.Ο Δρακουλας του Στοκερ διαφερει αρκετα απο το σιχαμερο τερας (ενα πτωμα δε θα ηταν οτι πιο ευχαριστο) που αναφερετε σε αλλες παλαιοτερες ιστοριες .Δεν ηταν ο πρωτος που το εκανε ομως και αυτο γιατι εχω διαβασει παλαιοτερα ποιηματα και διηγηματα με τετοια στοιχεια.Θελεις να ψαξω να σου βρω site με αναφορες για vampires παλαιοτερες του Stoker? θα το κανω αν επιμενεις ,απλα θελει χρονο για ψαξιμο αυτο.

23/07/2005, 00:02:03
quote:
Εγω πιστευω πως ο ανθρωπος δε θα ξαναγραψει στο ιδιο του το θεμα με αυτα που εχει διαβασει απο ορισμενους εδω μεσα, δε νομιζω να αξιζει να ξανα απαντησει στο thread.ας ειναι καλα και θα κανει και χωρις ολους εμας.

Vlad255, λογικό είναι να μην θέλει να ξαναμιλήσει την στιγμή που μερικοί τον επέκριναν και τον προσέβαλαν...

astral-projectΜέλος
23/07/2005, 00:39:54
αγαπητε ερεβος,

θα σε παρακαλουσα να μου πεις σε ποιους λαους και ποτε ηταν αυτος ο μυθος....

δηλαδη να γινεις πιο συγκεκριμμενος....

ευχαριστω

23/07/2005, 03:04:11
Έχω ακούσει για κάποιους Βαλκανικούς λαούς που πίστευαν σε κάτι τέτοιο. Νομίζω πως υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται "Vampires" κι είναι από τις εκδόσεις Αρχέτυπο. Εκεί λέει πολλά...