ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαμένη Ατλαντίδα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Χαμένη Ατλαντίδα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Reo45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
04/10/2005, 19:12:17
καλησπέρα...

συγνώμη που θα διαφωνήσω αγαπητέ PY8AGORAS αλλά μια και τυχαίνει να ζω στην περιοχή του Ρίο και παρόλο που στις παραλίες μας έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα παλίρροιας κάθε βράδυ,

ομολογώ πως στην τελευταία και πολυσυζητημένη ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε πριν κάπποια χρόνια δεν διαπιστώσαμε κάποια αύξηση του φαινομένου

Galadriel

in God we trust

05/10/2005, 00:20:24
quote:
συγνώμη που θα διαφωνήσω αγαπητέ PY8AGORAS αλλά μια και τυχαίνει να ζω στην περιοχή του Ρίο και παρόλο που στις παραλίες μας έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα παλίρροιας κάθε βράδυ,

ομολογώ πως στην τελευταία και πολυσυζητημένη ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε πριν κάπποια χρόνια δεν διαπιστώσαμε κάποια αύξηση του φαινομένου

Αγαπητή galadriel,
μιλάω για μια επίσης "μερική" έκλειψη ηλίου, που έλαβε χώρα κάποιον από τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ των ετών 1999-2002, αλλά πάντως όχι παλαιότερα. Δεν ξέρω αν μιλάμε για την ίδια έκλειψη.

Εγώ τότε ήμουν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (στο Ρίο δηλαδή) και κάναμε μπάνια στη θαλάσσια περιοχή του Αγ.Βασιλείου.
Ενώ η θάλασσα ήταν ήρεμη και ο καιρός καθαρός, στη διάρκεια της κορύφωσης της έκλειψης (με κάλυψη ηλιακού δίσκου τότε γύρω στο 70%-75%, και ενώ είχε μια ανεπαίσθητη μεταβολή στη φωτεινότητα της ατμόσφαιρας όπως όταν υπάρχει αραιή συννεφιά) παρατηρούμε ότι στη μέχρι τότε ΗΡΕΜΟΤΑΤΗ θάλασσα, αρχίζουν να σχηματίζονται κύματα, τα οποία όταν έσκαγαν στην παραλία του Αγ.Βασιλείου έφταναν σε ύψος το 1 ή και 1.5m μερικές φορές. Αυτό ελλείψει άλλης οφθαλμοφανούς αιτίας, προφανώς οφειλόταν στην έκλειψη.

Θα γνωρίζεις φαντάζομαι τις ψαροταβέρνες που βρίσκονται στην περιοχή. Μερικές είναι πολύ κοντά στον αιγειαλό. Σκέψου ότι σηκωνόταν και φεύγανε παρέες φίλων, επειδή τα κύματα τους βρέχανε στα πόδια!

Δεν μιλώ ποτέ αν δεν έχω δει ή δεν έχω βιώσει κάτι
και γι'αυτό δεν μ'αρέσει να αμφισβητούνται τα γραπτά μου...

Πάντοτε φιλικά,
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 05/10/2005 00:28:16

05/10/2005, 15:11:18
Πιθανότατα μιλάμε για την ίδια περίπτωση αγαπητέ,

καταρχήν να διευκρινήσω ότι δεν έχω καμμία πρόθεση να αμφισβητήσω τα γραπτά σου, απλά καταθέτω κι εγώ αυτό που έζησα

και όπως δεν γελάνε εσένα τα μάτια σου, δεν με γελάνε και μενα τα δικά μου....

στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου (και όχι μόνο) αυτό που περιέγραψες συμβαίνει πολύ συχνά σαν αποτέλεσμα διερχόμενων πλοίων...

πριν βιαστείς να απαντήσεις πως δεν υπήρχε πλοίο εκείνη την στιγμή, σε προλαβαίνω για να σου πω ότι σε σχέση με το χρόνο
που χρειάζεται ο κυματισμός να φτάσει στην ακτή το όποιο διερχόμενο σκάφος μπορεί να προχωρήσει αρκετά πιο πέρα....

το ζήτημα δεν είναι αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει να αμφισβητούνται τα γραπτά μας... το ουσιώδες βρίσκεται στην πρόθεση
μας να μάθουμε μέσα από τα γραπτά όλων...

φιλικά
Galadriel

in God we trust

05/10/2005, 18:33:41
quote:
παρατηρούμε ότι στη μέχρι τότε ΗΡΕΜΟΤΑΤΗ θάλασσα, αρχίζουν να σχηματίζονται κύματα, τα οποία όταν έσκαγαν στην παραλία του Αγ.Βασιλείου έφταναν σε ύψος το 1 ή και 1.5m μερικές φορές. Αυτό ε-λ-λ-ε-ί-ψ-ε-ι ά-λ-λ-η-ς ο-φ-θ-α-λ-μ-ο-φ-α-ν-ο-ύ-ς α-ι-τ-ί-α-ς, προφανώς οφειλόταν στην έκλειψη.

Επειδή δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός, και επειδή το παρόν θέμα ήταν απλώς κάτι σε στυλ "ανακοίνωσης", δεν επιθυμώ να το μετατρέψουμε σε πεδίο κανενός είδους αντιπαράθεσης.

Στην περιοχή του Ρίου, του Αντιρρίου, των Αραχωβίτικων, του Ψαθόπυργου και της Ναυπάκτου πέρασα 5 συνεχόμενα καλοκαίρια, κάνοντας μπάνια από Μάη μέχρι και Σεπτέμβρη. Είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε απόγευμα.

Όσον αφορά τα πλοία έχω δει εκατοντάδες, από απλά ιστιοφόρα μέχρι και τάνκερ να διασχίζουν τα στενά. Εχω δει τι κύματα προκαλεί το καθένα, και πότε φτάνουν στην ακτή,κλπ,κλπ. Έχω επίσης γνώση των παλιρροικών φαινομένων που συμβαίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση νωρίς το πρωί ή κατά το σούρουπο, έντονα ή λιγότερο έντονα. Εχω δει και άπειρες "φουσκοθαλασσιές",κλπ,κλπ. Επίσης έχω και προσωπική εμπειρία από τα έντονα ρέυματα της περιοχής, καθώς ως κολυμβητής δεν κάθομαι να πλατσουρίζω στα ρηχά, αλλά συνήθως "ξανοίγομαι" αρκετά μακριά από την ακτή. Τέλος, ως φυσικός επιστήμονας, δεν βιάζομαι να συνδέσω αιτίες και αποτελέσματα, αν πρώτα δεν αποκλείσω οποιονδήποτε άλλο πιθανό συνδυασμό, που να αποδίδει μια δόκιμη εξήγηση...

Έχω καθήσει άπειρες ώρες στις γύρω περιοχές, με παρέα και φίλους και έχουμε χαζολογήσει, φιλοσοφήσει, κολυμπήσει, παρατηρήσει,κλπ,κλπ. Μπορεί να μην είμαι από εκεί, όμως με όλη αυτή την εμπειρία νομιμοποιούμαι να έχω κι εγώ ΓΝΩΣΗ και ΓΝΩΜΗ των φαινομένων της γύρω περιοχής.

Γι'αυτό λοιπόν και επιμένω.

Η έκλειψη για την οποία μιλάμε έγινε μεσημέρι, μεταξύ 12:00 και 14:00 αν θυμάμαι καλά. Ο καιρός όπως προείπα ήταν καθαρότατος και η ορατότητα πάρα πολύ καλή, πλοία (και ειδικά τέτοια που να δικαιολογούσαν -αργότερα- τα κύματα του 1.5m) δεν υπήρχαν σε πολύ μεγάλη ακτίνα, ούτε υπήρχαν τίποτα "μποφώρια". Και τότε έγινε αυτό που ανέφερα, περίπου για διάστημα μισής ώρας (γιατί τα κυματα μετά κόπασαν πάλι) σε χρόνο περί του σημείου της μέγιστης κάλυψης του ηλιακού δίσκου.

Τώρα αν εσύ θες, μπορείς να το αποδώσεις και στις νταλίκες που πέρναγαν τα διόδια του Ρίου εκείνη τη στιγμή, ή ακόμη και στις σφυριές που κοπανάγανε οι εργάτες στην περίφημη (και υπό κατασκευή τότε) γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης", και 1002 άλλες αιτίες, αλλά εγώ έχω καταλήξει στην γνώμη μου, την οποία δεν εκφέρω αβασάνιστα και άνευ επιχειρηματων.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

05/10/2005, 18:40:33
μάλιστα....

αγαπητέ βλέπω πως κάνεις ακριβώς αυτό που δεν θες .... ορίζεις δηλαδή εκείνες τις συνθήκες που ξεκινάνε μία αντιπαράθεση...

δεν με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή να κάνω καμμία ανάλυση/επίδειξη των γνώσεων μου γύρω από τις φυσικές επιστήμες γιατί
δεν έχω καμμία ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης...

όπως είπα και πιο πάνω, οφείλω καταρχήν να εμπιστεύομαι τα ματια μου και τα βιώματα μου...

αν εσένα σε καλύπτουν οι απόψεις σου και η συμπεριφορά σου, εμένα μου περισσεύει...

ελπίζω με το περασμα του χρόνου να αφήσεις ένα παράθυρο ανοιχτό στη σκέψη σου και στην ψυχή σου που να επιτρέπει
τις διαφορετικές απόψεις...

και το εύχομαι ειλικρινά

με πολλή αγάπη
Galadriel

in God we trust