ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΡΟΜΟΣ/ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΔΡΟΜΟΣ/ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

15/02/2003, 12:43:48
Αγαπητε Κελσο συμφωνω απολυτα ως προς το ζητουμενο.
Ως προς τα υπολοιπα,θα πρεπει να σου τονισω ότι σε καμμια περιπτωση δεν πιστευω ότι ο ορθολογισμος δυναται να υποκαταστησει τον διαλογισμο και τουμπαλλειν.Κατα την γνωμη μου είναι,σαν μέσα,διαφορετικα και το ίδιο αναγκαια στην προσεγγιση του ζητουμένου.(Σημειωνω ότι όταν ανφερομαι στον ορθολογισμο δεν αναφερομαι στο ρευμα,κινηση όπως αυτό ελαβε χωρα παλαιοτερα στην ευρωπαικη ιστορια).Ας προσεγγισω το θεμα λιγο διαφορετικα(μιας και πολλές φορες με πιανει ο λογοτεχνικος οιστρος και πλατειαζω):
Θα αναφερθω παραδειγματικα στην Διαλεκτικη του Πλατωνος.Η καθαρση της ψυχης μεσω της ψυχικης και ενορατικης λειτουργιας αναπτυσσεται αυτοεξελισσομένη ακολουθωντας 5 βαθμιδες:
1. Αναγνωριση της αγνοιας μεσω της Σωκαρατικης ειρωνιας.<Τον λογον διδόναι> δηλαδη την λογοδοσια ενωπιον του εαυτου μας και την ‘ομολογια’ της αγνοιας μας, η οποια καταληγει στο ‘Απορητικον σταδιον’ μετά την ελεγτικη μεθοδο των ερωτοαποκρισεων.
2.Στην πληρη σύγχυση που οδηγειται ο νους μετά την εξεταση μεσω των αισθησεων εις ότι αφορα το αιτιο της γενεσεως,της φθορας και της εν γενει υπαρξεως του οντος.
Η εντονη συνειδηδιακη κριση που ακολουθεί,εχει ως αποτελεσμα την στροφη από τα ‘πράγματα’ στους ‘λογους’.Απο τον ‘Λογον διδόναι’ στον ‘λογον πορεύσθαι’ αναζηταται η αιτια,η αληθεια των οντων.Απο τα αισθητα στα νοητα.
‘Ο δευτερος πλούς’ είναι η αγωνιωδης προσπαθεια της πορείας προς την ανυποθετον αρχη μεσω του κοσμου των καθαρων Ι δ ε ω ν.(Ανυποθετος Αρχη,κατά Πλατωνα,είναι το ‘Αγαθον’).
3.Το προβλημα της ‘κοινωνιας των ιδεων’ και η αναπτυξη του ‘οντως Οντος’ εν σχέση με το ‘μη ον’.(Παρμενιδης και Σοφιστης.)Αντιπαραθεση επιστημονος και διαλεκτικου.
4.Η ‘διαιρετικη μεθοδος’ επιτρεπει την κατανόηση του αμεταβλητου οντολογικου ορισμου μια εννοιας και την διαταξη των ιεραρχικων της βαθμιδων.Η ερευνα περι της εξευρεσεως του ορισμου των οντων φέρει την μοναδικη σφραγιδα της αναγνωρισης τους και της μεταξυ τους διακρισεως σε ότι αφορα την ‘δυναμη’ αυτων(Σοφ.)
5.Στο τελευταίο σταδιο της διαλεκτικης ,ο Πλατωνας εισερχεται στην αριθμολογικη φαση.Δι’αυτής ο Πλατωνας συλλαμβανει την ενιαια συνθεση της συνολικης πραγματικοτητας ενσωματωνοντας την λογική,την γνωσιοθεωρητικη και την ενορατικη της διασταση,’εις την ενιαιαν ενορατικην θεασιν του Αγαθου’.
«τον δε ερωταν και αποκρινασθαι επισταμενον άλλο τι συ καλεις η διαλεκτικον;»(Κρατ.390Δ).
Δυστυχως λογω ελλειψης χρόνου δεν θα επεκταθω αλλά ας δουμε που μπορεί να μας φανει χρησιμος ο ορθολογισμος πριν τον απορριψουμε.Διοτι δεν ακυρωνει τον διαλογισμο(ταυτιση)…
Καλως ή κακως ζουμε στην παχυλη υλη και από αυτην πρεπει να ξεκινησουμε.Πριν το βρεφος αναγνωρισει την ουσια του ψηλαφιζει το περιβάλλον του…Δεν το ακυρωνει…Είναι και αυτό στην Δημιουργία…
Φιλικα

SilverwolfΜέλος
15/02/2003, 21:16:45
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑ.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.

”ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑΙ ΜΡΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
SÖREN KIRKEGAARD”

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

SilverwolfΜέλος
16/02/2003, 00:33:58
"ΝΑΙ ΜΕΝ" ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΧΙ "ΝΑΙ ΜΡΝ".
Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

16/02/2003, 00:52:46
Καλησπέρα σας φίλοι...
Χμμμμμμ να που βάζουμε μια τάξη στο Χάος....
Φίλε Μόρεντ, απλά ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ την άποψή μου περί ΔΙΑλογισμού και ΟΡΘΟλογισμού...
Σε καμία περίπτωση δεν τα ΤΑΥΤΙΣΖΩ ούτε και τα ΣΥΝΔΙΑΖΩ όμως...

Χρήσημα είναι ΟΛΑ, αν δεν ήταν δεν θα υπήρχαν!!!

Απλά όμως τονίζω ότι το ΚΑΘΕ εργαλείο, είναι για ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...
Το κατσαβίδι για να βιδώνω...
Το σφυρί για να καρφώνω κλπ κλπ κλπ...

Φυσικά μπορέις να κάνεις ΚΑΙ άλλα πράγματα/δουλειές με τα εργαλεία ΠΕΡΑΝ απο αυτές που ορίζει ΑΥΣΤΗΡΑ ο κατασκευαστής...
Με την πένσα π.χ που σαν κύριο σκοπό έχει τον να ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ αντικείμενα, μπορείς ΚΑΙ να κόψεις καλώδια ΚΑΙ να καρφώσεις ένα καρφί ΚΑΙ να βιδώσεις μια βίδα ΚΑΙ να σκάψεις ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΚΑΙ...
Το αποτέλεσμα λοιπόν ποιό είναι;
Αφ΄ενός να έχεις κάνει τη δουλειά σου...
Αφ΄ετέρου:
α) να την έχεις κάνει ΠΡΟΧΕΙΡΑ αλλά να νομίζεις ότι την έκανες ΣΩΣΤΑ και ΚΑΛΑ
β) να έχεις καταστρέψει το εργαλείο (την πένσα)...
γ) την επόμενη φορά που θα θελήσεις να το ΞΑΝΑΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, πιθανά να έχει φθορά, πιθανά να πάθεις ατύχημα απο την φθορά κλπ κλπ
δ) κλπ κλπ κλπ....

Τι θέλω να πώ με αυτό το ίσως χαζό παράδειγμα, ότι απλά το ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ που μας έχει "χαρίσει" η Μάνα Φύση ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ και μάλιστα να το χρησημοποιούμε ΣΥΜΦΩΝΑ με τις οδηγείες του κατασκευαστή και να το συντηρούμε

Ας κάνουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε με τον ΟΡΘΟλογισμό καθώς επίσης και με τον ΔΙΑλογισμό...

Τα ανέφερα όλα αυτά γιατί είπες φίλε μου πώς:

quote:
Κατα την γνωμη μου είναι, σαν μέσα, διαφορετικα και το ίδιο αναγκαια στην προσεγγιση του ζητουμένου.

Το ζητούμενο (με το οποίο και συμφώνησες) θεωρώ ότι με τον ΟΡΘΟλογισμό ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το πετύχω, ενώ αντιθέτως με τον ΔΙΑλογισμό μπορώ...

Θα χαρώ να δώ ΚΑΙ αυτόν τον τρόπο να το καταφέρνει, αλλά πίστεψέ με φίλε μου, θεωρώ το ΣΥΝΟΛΟ της Ανθρωπότητας ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ απο εκείνη την εποχή που ΙΣΩΣ ΝΑ το καταφέρει ή που το ΕΙΧΕ καταφέρει...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

16/02/2003, 11:37:44
quote:

”ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑΙ ΜΡΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
SÖREN KIRKEGAARD”

TO AYTO

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

16/02/2003, 22:10:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ,ΛΟΓΙΚΗ , ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...
ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΛΟΓΙΚΗ,ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...
ΝΑ ΠΕΥΤΟΥΝ ΣΑΝ ΦΘΙΝΟΠΟΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ

ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ........

ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΕΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ
ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ. (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ)

ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

16/02/2003, 22:23:24
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ,ΛΟΓΙΚΗ , ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...
ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΛΟΓΙΚΗ,ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...
ΝΑ ΠΕΥΤΟΥΝ ΣΑΝ ΦΘΙΝΟΠΟΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ.

ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ........

ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΕΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ
ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ. (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ)

ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

17/02/2003, 18:52:47
Αγαπητε Αβαταρ εισαι πολύ καλη ψυχή,με δυνατες ποιοτητες που,ακριβως επειδη είναι τετοιες, πρεπει να εκφραστουν ορθα…τετοιας ‘παστας’ υπαρξεις έχουν και τις αναλογες δοκιμασίες…καλο δρόμο…

Φιλικα

17/02/2003, 21:37:20
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ morent11 ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ....

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ...
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.....

ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ...
ΑΛΛΑ ΔΡΟΜΟΙ...
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΤΟΣΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ "ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ" ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
ΑΠΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤAIΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ....

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

GalaxyΜέλος
18/02/2003, 05:23:46
Geia sas
Pragmati poly endiaferonta ola auta gia tin mathiteia ala na...den tha eprepe na legame kai gia tous kindinous enos mathiti,oxi vevea pou nomizei oti ta kserei ola, auto den einai pagida agapite Avatargr,auto einai epipoleotis....ala to oti einai etimos.. kai na to
tolmisi......

18/02/2003, 08:52:39
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ Galaxy ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΗ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ

quote:
Pragmati poly endiaferonta ola auta gia tin mathiteia ala na...den tha eprepe na legame kai gia tous kindinous enos mathiti,oxi vevea pou nomizei oti ta kserei ola, auto den einai pagida agapite Avatargr,auto einai epipoleotis....ala to oti einai etimos.. kai na to
tolmisi......

ΠΟΤΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ?????
ΠΟΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ......
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΩΣ Η ΜΑΘΗΣΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ.
ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΝ....

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ??????
ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΣΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ???????

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ....
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ...ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ....
Η ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ....

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ....
ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ...ΜΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ....
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΑΣ.
ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

maria3Μέλος
06/10/2013, 19:37:06
Ξεκινάω αυτό το θέμα σε σχέση με ένα άλλο θέμα που ανοίξαμε στο 4ΠΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και είχα θέσει το εξής απόσπασμα:

quote:

ΜΗΘΥΡΑ Και θα κάνω μία παρένθεση και θα δανειστώ ένα link για το τι έλεγε Ο Αναξιμένης:

Ταυτίζει τον αέρα με την ψυχή και θεωρεί πως μόνον αυτός αποτελεί τη γενετική Αρχή του Κόσμου.

“Όπως η ψυχή μας είναι ένας αέρας που συγκροτεί εμάς τους ίδιους, έτσι κι ο κόσμος ολόκληρος συγκροτείται από μια πνοή, έναν Αέρα…”

Όλα τα όντα του φυσικού κόσμου προέρχονται από τον Αέρα.

Η αρχή του κόσμου βασίζεται στην αραίωση και την πύκνωση του Αέρα.

Οι πυκνότητες δημιουργούν τις ποικίλες ουσίες.

Όταν ο Αέρας αραιώνεται, γίνεται φωτιά, όταν πυκνώνεται, γίνεται άνεμος, ύστερα σύννεφο, ύστερα νερό, ύστερα χώμα, ύστερα πετρώματα κι όλα τα στοιχεία που συγκροτούν τη γη.

Αιτία της αιώνιας κίνησης είναι μόνο ο Αέρας.

Ο Αναξιμένης με τις θεωρίες του ανοίγει διάπλατα τις πύλες της ορθολογικής ερμηνείας των φαινομένων και των πραγμάτων του κόσμου.

Η Γη είναι ένα επίπεδο σώμα, μια αβαθής “σκάφη” που αιωρείται στον αέρα.

Και τα ουράνια σώματα είναι επίπεδοι δίσκοι που γλιστρούν πάνω στον αέρα.

Αυτά αποτελούνται από φωτιά κι έχουν έναν πυρήνα από στερεά ύλη που μένει αθέατη.

Ο Αναξιμένης πιθανόν να υπήρξε ο πρώτος που παρατήρησε πως η Σελήνη δανείζεται το φως της από τον Ήλιο.

Εξάλλου εξηγούσε το ουράνιο τόξο ως αποτέλεσμα της αντανάκλασης των ηλιακών ακτίνων πάνω σε μια μάζα συμπυκνωμένου αέρα και με γνήσιο επίσης επιστημονικό ταλέντο περιέγραψε το φαινόμενο του φωσφορισμού της θάλασσας.

Φαίνεται πως απέδιδε μια κυρίαρχη θέση στον Ήλιο: ο Ήλιος βρίσκεται στο κέντρο, ανάμεσα στη Σελήνη και στα άστρα και φωτίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

Ο δικός μας κόσμος δεν είναι ο μοναδικός που υπάρχει.

Η αχανής μάζα του αέρα περιέχει ταυτόχρονα αναρίθμητους κόσμους που συνεχώς γεννιούνται και πεθαίνουν, επιστρέφοντας στο αρχικό άπειρο νεφέλωμα.

Edited by - maria3 on 27/09/2013 20:46:07

Και αναρωτιέμαι τι άλλαξε από τότε σε σχέση με τον αιθέρα;

Μήπως δεν είναι ότι ποιο αρχαίο πράγμα στο σύμπαν;

Με τις καινούργιες απόψεις βέβαια και τους καινούργιους νόμους σβήστηκε η θεωρεία της φιλοσοφίας με την πάροδο των χρόνων.

Είμαστε σωστή στις απόψεις μας ως προς τις αντιδράσεις του, τον βλέπουμε σαν σώμα με καρδιά;

06/10/2013, 20:30:59
σχολιο 1

...σε χαιρετω κι απο δω Μαρια ... ωραιος ο τιτλος ..αμα πλησιασουν οι γνωστοι καρχαριες οι παλαιοφρουριτες με το ειρωνικο δαγκωμα ας τους κανουμε να μην ξερουν που να κρυφτουν παρε Τριαινα και σουβλα τους εκει που τους ποναει ... τωρα που βγαζουμε τα <<μαργαριαρια>> του βυθου σε δημοσια θεα ...οι καρχαριες κι ολα τα νεφελονυχτοπλασματα με τα μεγαλα δοντια ,,τα σαρκοβορα του φορουμ πρεπει να εκδιωχθουν με καθε δυνατον τροπο ..

.. το θεμα προσφερεται μονο για ανθρωπινους δυτες αληθινους αναζητητες ανοιχτομυαλους ...κι οχι για τα τερατα της θαλασσας και τους καβουροκαγκουρες ...

..να καταθεσω κι εγω μια εισαγωγικη θεση για τον ΑΙΘΕΡΑ και θα θελα και την δικη σου ..και στην πορεια μεσα στην βδομαδα που μας ερχεται βλεπουμε πως θα αναπτυχθει το θεμα ....εχω και κατι αλλα θεματα πολυ σοβαρα για μενα να αναπτυξω οποτε θα μοιραζομαι αναλογα με τον ελευθερο χρονο μου ..

==================================================================
Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚAI ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΟ

...στην βιοσφαιρα μας ( γεωσφαιρα ,υδατοσφαιρα , ατμοσφαιρα μας )οπως και στο διαστημα (διακοσμικη-διαστρικη βιοσφαιρα ) απλα με πολυ μικροτερες συγκεντρωσεις υπαρχουν ...

- υποατομικα σωματιδια ελευθερα ( πρωτονια , ηλεκτρονια, νετρονια )

- ατομα ελευθερα και ατομικα ιοντα ( ατομικο οξυγονο , υδρογονο , αζωτο χλωριο, κατιοντα υδρογονου ανιοντα οξυγονουν κτλ )

-μορια ελευθερα και μοριακα ιοντα ( αεριο υδρονο διατομικο , διατομικο αεριο οξυγονο νιτρικα ιοντα θειεκα κτλ )

-συμπλοκα πρωτονιων, νετρονιων ,ηλεκτρονιων , ατομων ,μοριων, ατομικων και μοριακων ιοντων

...η ηλεκτρομαγνητικη συμπλοκη ολων αυτων ( δεν προκειται απλα για μια μηχανικη αθροιστικη σουπα κινουμενων σωματιδιων αλλα για αλληλεπιδρωντα μεσω ηλεκτρομαγνητοδυναμικης, σωματιδια )συνθετει το περιβοητο μυστηριο συνθετο υλοενεργειακο μεσο με πολλαπλα επιπεδα οργανωσης που λεγεται ""αιθερας"" ...

.... Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ..ΣΤΕΡΕΑ,ΥΓΡΑ ,ΑΕΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ AΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ...

ΤΟ ""ΠΛΑΣΜΑ"" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΩΣ 4Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΕΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ
( ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΩΝ , ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΙΟΝΤΩΝ , ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΙΟΝΤΩΝ , ΣΥΜΠΛΟΚΩΝ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΙΟΝΤΩΝ κτλ)

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 06/10/2013 20:42:32

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 06/10/2013 20:44:21

maria3Μέλος
06/10/2013, 21:02:54
quote:

σχολιο 1

...η ηλεκτρομαγνητικη συμπλοκη ολων αυτων ( δεν προκειται απλα για μια μηχανικη αθροιστικη σουπα κινουμενων σωματιδιων αλλα για αλληλεπιδρωντα μεσω ηλεκτρομαγνητοδυναμικης, σωματιδια )συνθετει το περιβοητο μυστηριο συνθετο υλοενεργειακο μεσο με πολλαπλα επιπεδα οργανωσης που λεγεται ""αιθερας"" ...

.... Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ..ΣΤΕΡΕΑ,ΥΓΡΑ ,ΑΕΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ AΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ...

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 06/10/2013 20:42:32

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 06/10/2013 20:44:21

Ο μεγάλος γρίφος για μένα είναι τι τα κάνει να αλληλεπιδρούν θα μου πεις είναι τα καιρικά φαινόμενα όπως αναφέραμε και διάφορες άλλες δυνάμεις.

Αλλά γιατί τα λέμε σωματίδια;

Ενώ είναι τόσο μικρά και μη ορατά στα μάτια μας είναι πάρα πολλά και τα αποτελέσματα τους όταν συγκρούονται (για μένα) είναι τόσο μεγάλα και τόση μεγάλη η έκταση.

Ξέρεις τι έχω παρατηρήσει έχουμε διάφορους τύπους άλλα δεν έχω βρει ένα τύπο που να ορίζει καθαρά τον αιθέρα.

Θα μου πεις διάφορη επιστήμονες υποστηρίζουν σήμερα ότι δεν μπορεί να μετρηθεί με τα όργανα επειδή κινείται πολύ γρήγορα.

Και λέω, εδώ καταφέραμε στο περίπου να μετρήσουμε την ταχύτητα του φωτός δεν μπορούμε τον αιθέρα;

Μήπως τελικά είναι το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό μέσον.

Και τέλος αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που έκανε Νεύτωνα να υποστηρίζει ότι οι κυματικές ιδιότητες του φωτός δεν αποδείκνυαν ότι υπήρχε αιθέρας.

Και μετά από αυτό έμειναν για αρκετά χρόνια στάσιμα τα πράγματα, βέβαια ξέρω ότι έχουν γίνει διάφορα πειράματα αλλά κανένα δεν βγήκε στην δημοσιότητα γιατί άραγε;

Ενώ υποστηρίζουν την ύπαρξη του, τι ανακαλύπτουν σε σχέση με τον αιθέρα;

07/10/2013, 08:50:49
quote:

Ο μεγάλος γρίφος για μένα είναι τι τα κάνει να αλληλεπιδρούν θα μου πεις είναι τα καιρικά φαινόμενα όπως αναφέραμε και διάφορες άλλες δυνάμεις.

Αλλά γιατί τα λέμε σωματίδια;

Ενώ είναι τόσο μικρά και μη ορατά στα μάτια μας είναι πάρα πολλά και τα αποτελέσματα τους όταν συγκρούονται (για μένα) είναι τόσο μεγάλα και τόση μεγάλη η έκταση.

Ξέρεις τι έχω παρατηρήσει έχουμε διάφορους τύπους άλλα δεν έχω βρει ένα τύπο που να ορίζει καθαρά τον αιθέρα.

Θα μου πεις διάφορη επιστήμονες υποστηρίζουν σήμερα ότι δεν μπορεί να μετρηθεί με τα όργανα επειδή κινείται πολύ γρήγορα.

Και λέω, εδώ καταφέραμε στο περίπου να μετρήσουμε την ταχύτητα του φωτός δεν μπορούμε τον αιθέρα;

Μήπως τελικά είναι το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό μέσον.

Και τέλος αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που έκανε Νεύτωνα να υποστηρίζει ότι οι κυματικές ιδιότητες του φωτός δεν αποδείκνυαν ότι υπήρχε αιθέρας.

Και μετά από αυτό έμειναν για αρκετά χρόνια στάσιμα τα πράγματα, βέβαια ξέρω ότι έχουν γίνει διάφορα πειράματα αλλά κανένα δεν βγήκε στην δημοσιότητα γιατί άραγε;

Ενώ υποστηρίζουν την ύπαρξη του, τι ανακαλύπτουν σε σχέση με τον αιθέρα;

σχολιο 2

..στο σχολειο μαθαινουν οι μαθητες παντως οτι πηγη του ηλεκτρομαγνητικου κυματος ειναι

-ειτε ενα ηλεκρικο διπολο που συνεχως αλλαζει πολικοτητα δηλδη το θετικο του ακρο γινεται αρνητικο και τουναπαλιν

ειτε ενα επιταχυνομενο φορτιο ( με θετικη η αρνητικη επιταχυνση)

...γενικα πιστευω οτι καθε κινουμενο σωματιδιο ειτε φορτισμενο ειτε αφορτιστο ειναι πηγη ηλεκτρμαγνητικου πεδιου δηλαδη λειτουργει ως ηλεκτρμαγνητικο διπολο ( πολυπολο ισως ) κια σαν "μαγνητακι" ασκει στα υπολοιπα σωματιδια που και αυτα ειναι πολυπολο ελξεις η απωσεις ...χμμ

Η ΥΛΉ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣH ΑΥΤΗ ΠΡΟΚYΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡOΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ < ΑΙΘΕΡΑ>................

,,,να γιατι αν κατανοησουμε το τι εινα κινηση ,ποια χαρακτηριστικα προσδιοριστικα μεταβαλλονται απο αυτη, ποια η αιτια της και ποιες οι μορφες της κινησης ,, τοτε θα εχουμε την θεωρητικη λυση που ζηταμε κAI θα μποροσOYμε να βρουμε σχεσεις ποσοσν πολυ μακραν απο τα τερτιπια της κβαντομηχανικης τσαρλατανικης πλανουρας ....

.................ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ
( ΣΩΜΑ =ΣΥΣΣΩΜΑΤΩΜΑ ??...
... ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ )ΟΧΙ ""ΒΟDΥ"" ΑΛΛΑ ""ΣΩΜΑ " ...ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦιΛΟΣΟΦΙΑ ΤHΣ ΦΥΣΗΣ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΜΜ ΑΓΡΟΙΚΕΣ παραγμενε απο ηχοποιηση και βαρβαρα μουγκρητα χχχχχχχχμ!!!!!!!) ...

ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο Δr DMC ,,,,αθελα του βεβαια ..

ΚΙΝΗΣΗ =ΜΕΤΑΒΟΛΗ (ΘΕΣΗΣ-ΤΟΠΟΥ ,ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ,ΕΝΤΑΣΗΣ ,ΜΕΓΕΘΟΣ ) ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΧΜΜΜΜ!!!!!!!!!!

ΠΟσΑ ΕΙΔΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ????????????????

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 07/10/2013 08:52:44

maria3Μέλος
07/10/2013, 09:56:09
quote:

ΚΙΝΗΣΗ =ΜΕΤΑΒΟΛΗ (ΘΕΣΗΣ-ΤΟΠΟΥ ,ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ,ΕΝΤΑΣΗΣ ,ΜΕΓΕΘΟΣ ) ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΧΜΜΜΜ!!!!!!!!!!

ΠΟσΑ ΕΙΔΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ????????????????

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 07/10/2013 08:52:44

Μα έθεσα ένα ερωτήματα αν το δεις σε άλλο θέμα, ήταν σχετικό σε σχέση με τον αιθέρα και την κίνηση στο 4ΠΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

quote:

ΜΥΘΗΡΑ καλημέρα και κάτι ακόμα, όταν το αντικείμενο πέφτει δεν μετακινείτε λίγο πιο μπροστά ή λίγο ποιο πίσω, χωρίς να σημαδέψουμε, πέφτει στην ίδια ευθεία, από εκεί που το ρίξαμε;

Παράδειγμα έχουμε συνηθίσει οι άνθρωποι όταν ρίχνουμε ένα αντικείμενο, π.χ παίζουμε βελάκια δηλαδή και τα ρίχνουμε στο στόχο ενώ έχουμε καλή όραση και σημαδεύουμε ευθεία, δεν πάνε πάντα στο στόχο.

Εγώ θα σου πω ότι πρέπει να βρούμε την γωνία της κίνησης και οι πολύ έμπειροι ασυνείδητα την έχουνε βρει.

Δηλαδή τι εννοώ έχουμε μάθει ασυνείδητα όταν ρίχνουμε κάτι στο στόχο να πηγαίνει το χέρι λίγο ποιο αριστερά η δεξιά, ή ποιο πάνω ή ποιο κάτω όχι στην ευθεία έτσι λογαριάζουμε, γιατί έτσι έχουμε μάθει αν το σκεφτείς αυτό το πράγμα γίνεται ασυνείδητα, το πρόσεξα όταν έπαιζα μπάσκετ και ήθελα να βάλω την μπάλα στο καλάθι, ασυνείδητα το έκανα.

Άλλο ένα παράδειγμα αν προσέξεις οι ποδοσφαιριστές, όταν βαράνε ένα φάουλ για παράδειγμα ή ένα κόρνερ, μαθαίνουν κάποιοι και κλωτσάνε τα μπάλα για να μπει στο τέρμα, υπολογίζουν δηλαδή και κάνουν σαν μισή περιστροφή και η μπάλα κινείται αν το προσέξεις όχι σε ευθεία αλλά σαν σε κάτι μισοφέγγαρο, πως γίνετε αυτό; Έχουν μάθει ασυνείδητα να υπολογίζουν τις περιστροφές της μπάλας, γιατί η μπάλα είναι στρογγυλή και περιστρέφετε όχι, κάτι άλλο δεν έχουνε μάθει;

Ασυνείδητα από την εξοικείωση τους με την μπάλα προς Θεού αυτό λέω.

Πρέπει να σου δώσω το τέλειο ορισμό για να το καταλάβεις συγνώμη αν σε μπέρδεψα.

Edited by - maria3 on 25/09/2013 08:10:37

Και θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα η Κίνηση Μπράουν ισχύει για σένα;

07/10/2013, 18:16:13
σχολιο 3

....αχχ Μαρια ..ναι κινησεις υπαρχουν πολλες φαντασου την κινηση ενος μεθυσμενου η αλαλφιασμενου ανθρωπου που παει πανω κατω δεν ξερει που θελει να παει ..αυτη την λεμε ατακτη κινηση ( και ρτις εγκυκλιες γνωσεις μας αναφερεται ως κινηση Μπραουν )

...ο αιθερας ομως δνε εινα μοναχα αυτα τα ατακτως κινουμενα σωματιδα που αλληλοσυνεχονται με ηλεκτρομαγνητικες δυναμεις χμμμ...

...ο αιθερας εχει μεσα του και σωματιδια που κανουν τακτικες κινησεις σαν μια ομαδα χορου σαν συντονισμενοι χορευτες αυτε ς τις κινησεις θελω να ανιχνευσουμε γιατι αυτε ςιενα που αποτελουν το φως η αλλιως την ζωη και δινουν στο αιθερα την βιοηλεκτρομαγνητικη του υποσταση ...
....
... τι κινησεις ,απο αυτες που συνδεονται με την μετατοπιση βεβεια , μπορει να κανει ενα σωμα-σωματιδιο ..χμ απαντω ..

-μπορει να μεταφερεται
-μπορει να περιστρεφεται
-μπορει να ταλαντωνεται
-μπορει να παλλεται

εεε λοιπον αν μελετησουμε το ηλεκτρομανγνητικο πεδιο που παραγει ενα τετοιο σωματιδιο τοτε θα εχουμε βρει τροπους να εκφρασουμε το συνθετο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο που δημιουργειται ...και αρα τους τροπος που αλληλεπιδρουν τα σωματιδια μεταξυ τους..

maria3Μέλος
07/10/2013, 18:31:09
quote:

σχολιο 3

εεε λοιπον αν μελετησουμε το ηλεκτρομανγνητικο πεδιο που παραγει ενα τετοιο σωματιδιο τοτε θα εχουμε βρει τροπους να εκφρασουμε το συνθετο ηλεκτρομαγνητικο πεδιο που δημιουργειται ...και αρα τους τροπος που αλληλεπιδρουν τα σωματιδια μεταξυ τους..

Ναι αλλά λένε στην κλασική φυσική ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι συνεχές και προωθείται με κυματοειδή τρόπο.

Ενώ στην κβαντομηχανική λένε ότι αποτελείτε από φωτόνια.

Εσύ τι πιστεύεις δώσε μου να καταλάβω πως το εξηγείς γιατί για μένα είναι λάθος και στις δύο περιπτώσεις.

Γιατί νομίζω ότι τα σωματίδια συγκρούονται γιατί φορτίζονται εκείνη την στιγμή και γίνεται κάτι σαν στροβιλισμός και τα κάνουν όλα αυτά.

09/10/2013, 08:16:21
quote:

quote:

σχολιο 3

Ναι αλλά λένε στην κλασική φυσική ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι συνεχές και προωθείται με κυματοειδή τρόπο.

Ενώ στην κβαντομηχανική λένε ότι αποτελείτε από φωτόνια.

Εσύ τι πιστεύεις δώσε μου να καταλάβω πως το εξηγείς γιατί για μένα είναι λάθος και στις δύο περιπτώσεις.

Γιατί νομίζω ότι τα σωματίδια συγκρούονται γιατί φορτίζονται εκείνη την στιγμή και γίνεται κάτι σαν στροβιλισμός και τα κάνουν όλα αυτά.

σχολιο 4

,,,,,,,,,,το ηλεκτρομαγνητικο πεδιο ειναι μονο κυμα αυτο πιστευω ...κυμα που διαδιδεται ομπως κι αλλα κυματα μηχανικα και ελαστικα που τα λεμε ...

...τα ηλεκτρομαγνητικα κυματα αλλοτε διαδιδονατι σαν μετωπα διαταραχης προς πασα κατευθυνση ..οπως και τα μηχανικα χμμ... κι αλλοτε ως δεσμες σωματιδιων ...τα οποια δημιουργουν στοιχειωδη κυματισμο σε ορισμενες κατευθυνσεις ...ενα κυματισμο.. που εχει μπορει να εκληφθει ως πολυ λεπτης ""διαμετρου"" κυμα που δημιουργειται απο τις κινησεις των σωματιδιων της δεσμης...

χμμμ ...θα σου στειλω με εμαιλ σχημα να καταλαβεις ..

..τωρα τι ειναι δεσμη σωματιδιων ναι αυτο θελει εξηγηση ..αλλα ας το αφησουμε προς το παρον ..αρα πιστευω το φως ειναι μονο κυμα που μπορει να παρει σε ορισμενες περιπτωσεις ιδιατερη μορφη διαδοσης μονοκατευθυντικης ...

..σαν κυμα εχει ολα τα χαρακτηριστικα των κυματων κια βεβαια χρειαζεται ελαστικο μεσο για την διαδοση του ..αν συναντουσε καπου το φως το απολυτο κενο ..χμμ απλα θα τσακιζονταν και θα χανοταν ..

αν συναντουσε υπεριονισμενο αεριο θα ετρεχε με τρελρς ταχυτητες που βεβαια ξεπερνουν το δεδομενο οριο της ταχυτητας στο κενο που λεμε....

ΑΡΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ εξαρταται
-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ
-ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΤΟΥ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
-ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΔΙΑΔΟΣΗΣ

και βεβαια απο το παρατηρηστη που το μετραει και την δικη του ηλεκτρομαγνητικη κατασταση ..

,,,ο στροβιλισμος που λες Μαρια ( αυτοπεριστροφη ) ναι ειναι ενας απο τους τροπους κινησης των σωματιδιων ...η φορτιση ναι εχει σχεση με τις συγκρουσεις των σωματιδιων ..δηλαδη μετα απο συγκρουσεις καποια ατομα η μορια φορτιζονται ,,γιατι βεβαια υπαρχουνκαι τα ελευθερα υποατομικα φορτισμενα εκ φυσεως σωματιδια..(ηλεκτρονια πρωτονια )

..ειναι αληθινος γριφος το τι γινεται στο μικροκοσμο ,,ενα τεραστιο κεφαλαιο που η κβαντομηχανικη το κουκουλωσε οπως -οπως αποπροσανατολιζοντας ΕΝΤΕΛΩς τις ερευνες που ειχαν ξεκινησει στα τελη του 19ου αιωνα ....

να γιατι τα βαζω με την κβαντομηχανικη ,,γιατι διαισθανομαι το μακαβριο ρολο της ,στην καθυστερηση της ανθρωπινης κατανοησης φυσικων φαινομενων που αληθινα θα μας ανοιγαν τα ματια για το τι παιζεται δραματικο κι αρρωστημενο με τον τεχνολογικο πολιτισμο που μας επιβληθηκε

...χμμ.. καταλαβαινεις που το παω ...

..

οι θεωρητικες πατατες ριχτηκαν στο πιατο της ανθρωποτητας για να καθυστερησουν την κατανοηση μας πανω στις τραγικες επιπτωσεις ενος τεχνολογικου πολιτισμου που σακατευει τα φυσικα μας πεδια κι ειναι μια υπουλη αιτια μυριωδων αθενειων της εποχηςμας κια βεβεαα βασικη αιτια θανατου ................
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ - ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

.....

..να γιατι τα βαζω με τους κβαντομηχανικους πιεροτους και μασκαραδες και τοκογλυφους της επιστημονικης ερευνας ...
(* τον προβληματισμο αυτο αντλω απο ενα χειρογραφο μου βιβλιο για την θεωρια του φωτος )

================================================================

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/10/2013 08:19:05

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/10/2013 08:29:07

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/10/2013 08:33:02

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/10/2013 08:40:47

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/10/2013 08:44:40

maria3Μέλος
09/10/2013, 08:54:46
ΜΥΘΗΡΑ ναι καταλαβαίνω που το πας θα το σκεφτώ και εγώ και θα ξανά επανέλθω.

Περιμένω να μου στείλεις και στο e-mail την εικόνα.

Και κάτι ακόμα που ξέχασα βάζω μία εικόνα για τα καιρικά φαινόμενα εδώ βλέπουμε καθαρά την περιστροφή.

Edited by - maria3 on 09/10/2013 09:08:32