ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/10/2006, 23:27:42
Βρε παιδιά, ξέρει κανείς αν σχεδιάζουν να βγάλουν σύντομα νέο cd οι Xandria κι οι Within Temptation?

Μέσα στους επόμενους μήνες του 2006 πάντως αναμένεται να βγάλουν οι Dark Sanctuary το Exaudi vocem meam II!

In anticipation of my resurrection...

15/10/2006, 14:00:11
οι within temptation, μολις εβγαλαν το silent force tour dvd.
φευγουν για ιαπωνια τωρα. μεχρι να γυρησουν, να κωλοβαρεσουν και λιγο, και μετα να μπουν τα κεφαλια μεσα να γραψουν κατι, να το ηχογραφησουν... για πασχα το βλεπω...

αν βγαλουν κατι καλο χαλαλι η αναμονη!

γιατι το stand my ground πηγε να γινει μεγαλυτερο τρεντοτραγουδο κι απ' αυτα των evanescence...

15/10/2006, 19:54:27
Για να είμαι ειλικρινής, βρε παιδιά, εμένα το The silent force δε με χάλασε!
Εντάξει, προτιμώ το Mother earth αλλά κι αυτό το ακούω άνετα...

Evanescence δεν άκουσα ποτέ μου πέρα από 2-3 τραγούδια που έχω στον υπολογιστή μου (όχι από τα γνωστά τους).

16/10/2006, 03:58:09
crucifire άκουσα επιτέλους το καινούργιο των Rhapsody of Fire και μου άρεσε αρκετά.

Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν έχει πολλά σόλο και είναι λίγο μαλακό (με έχει πιάσει τώρα τελευταία και ακούω πολύ βαβούρα) οπότε το Triumph or Agony μου φάνηκε πολύ ήρεμο. Μάλιστα ένας φίλος αμερικάνος που παίζει σε ένα death συγκρότημα εδώ μου έκανε πλάκα και με ρώταγε "ο παβαρόττι που είναι;"

Πάντως κλασσικός ήχος Rhapsody, εμένα όπως είπα και παραπάνω μου άρεσε πολύ.

Τους Within Temptation δεν τους ξέρω, και τους Evanescence τους μισώ γιατί εδώ τους ακούνε όλα τα δεκατετράχρονα. Τιποτα κακό με αυτό και για να πω και την αλήθεια δεν έχω ακούσει και πολλά για να μπορώ να κρίνω αλλά εμένα με χαλάει.

Infinitum Finitum Producit

16/10/2006, 07:21:34
Φίλε μου A. Kircher, από WIthin Temptation ψάξε το The dance, ίσως σου αρέσει.
Εγώ πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα τους τραγούδια.

Το είχαν βγάλει και σε cd single αλλά αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι χρονολογία.
Νομίζω το 1998.

Υ.Γ. Πρέπει πρώτα να αφυπνιστεί ο εγκέφαλος μου!
Χεχε!

16/10/2006, 17:20:50
οντως απο σολακια πασχει....
τσεκαρε και το mother earth που σου ειπε ο incubus. το ομονυμο τραγουδι ειναι που με εμπασε στην κελτικη μουσικη.

κατα τ'αλλα βεβαια ειναι κυριως συμφωνικοι στο ομονυμο αλμπουμ, ενω στο silent force ποπ-ιζουν λιγο... ασ'το για αργοτερα!

παντως, απ'ο,τι βλεπω στην τηλεωραση, τα παιδια εκει νομιζουν οτι ακουνε ροκ, χωρις να ξερουν τι ακουνε η γιατι... χιλιες φορες οι μαυροι που τουλαστιχον [!] ξερουν γιατι ακουνε ραπ...

εσυ σε ποιο μερος μενεις αν επιτρεπεται;
[ειναι κουλο, ξερω απ'εξω το χαρτη της αμερικης, αλλα νομιζα οτι οι σερρες ειναι νησι...]

17/10/2006, 10:10:38
quote:
το ομονυμο τραγουδι ειναι που με εμπασε στην κελτικη μουσικη.

Στην Κέλτικη?
Χμμμ!
Δε νομίζω να έχει πολλά Κέλτικα στοιχεία, φίλε μου...
Εμένα δηλαδή δε μου έφερε στο νου κάτι το Κέλτικο.

quote:
παντως, απ'ο,τι βλεπω στην τηλεωραση, τα παιδια εκει νομιζουν οτι ακουνε ροκ, χωρις να ξερουν τι ακουνε η γιατι... χιλιες φορες οι μαυροι που τουλαστιχον [!] ξερουν γιατι ακουνε ραπ...

Κι εδώ τα ίδια δεν γίνονται?
Ξέρεις πόσα παιδιά λένε οτι ακούνε gothic επειδή ακούνε Marilyn Manson ή οτι ακούνε metal επειδή έχουν ακούνε HIM?

18/10/2006, 02:08:37
crucifire και οι λοιποί brothers in metal,

σας γράφω από την Φλόριντα, είμαι μιάμιση ώρα από την Τάμπα το κέντρο του αμερικάνικου death και όχι μόνο. Από την Τάμπα είναι οι Morbid Angel , Death, Cannibal Corpse, Deicide, Obituary, Savatage, και πολλοί άλλοι.

quote:

quote:
Κι εδώ τα ίδια δεν γίνονται?
Ξέρεις πόσα παιδιά λένε οτι ακούνε gothic επειδή ακούνε Marilyn Manson ή οτι ακούνε metal επειδή έχουν ακούνε HIM?

Όντως η κατάσταση είναι γενική. Πολλοί νέοι δεν έχουν προλάβει τα συγκροτήματα που γνωρίσαμε εμείς οι παλιοί (εγώ έχω περάσει τα τριάντα -να που με κάνατε να σας πω και την ηλικία μου βρε μπαγάσσες-) και ακούω metal από τα 15 μου δηλαδή από το 1986. Προσπαθώ να ανανεώνω τα ακούσματα μου με ότι νέο αξιόλογο υπάρχει αλλά τα νέα παιδιά πολλές φορές δεν έχουν γνώση των παλιών συγκροτημάτων.

Εδώ στην αμερική, πολλοί μπερδεύουν το μέταλ με το metalcore, με συγκροτήματα όπως Avenged Centerfold, Killswitch Engage, Nuclear Assault και τα λοιπά που εγώ δεν θεωρώ μέταλ.

Στην χειρότερη περίπτωση ακούνε ΗIM που λέει και ο Dying Incubus και νομίζουν ότι ακούνε μέταλ.

Σχετικά με το ραπ, το οποίο και δεν μου αρέσει, οι μαύροι το μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο στις γειτονιές και τα πάρκα. Πολλές φορές έχω δει μαύρους να ραπάρουν στο δρόμο και να φτιάχνουν τραδούδια live. Είναι δηλαδή μια ζωντανή παράδοση. Από την άλλη, οι περισσότεροι λευκοί της αμερικής μαθαίνουν κυρίως μέσα από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο οπότε οι περισσότεροι ότι βλέπουν αγοράζουν γιατί είναι τρέντυ.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που ξέρουν. Για την αμερική ένα πράγμα ισχύει ευτυχώς ή δυστυχώς.

Απ' όλα έχει ο μπαξές.

Για τους WIthin Temptation θα επανέλθω μόλις ακούσω.

Infinitum Finitum Producit

18/10/2006, 07:54:41
Φίλτατε A. Kircher, θεωρώ οτι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει ακόμα και στα ίδια τα μουσικά είδη για τα οποία συζητάμε.
Το gothic πχ της δεκαετίας του '80 έχει διαφορά με το gothic του '90 κι αυτό πάλι έχει κάποια διαφορά από αυτό της σημερινής δεκαετίας.
Και το περίεργο που συμβαίνει (σε μένα τουλάχιστον) είναι οτι πολλές φορές νιώθω και διαφορετικά συναισθήματα όταν ακούσω κάποιο συγκρότημα του '80 από κάποιο σημερινό παρόλες τις ομοιότητες που μπορεί να έχουν.

quote:
Όντως η κατάσταση είναι γενική. Πολλοί νέοι δεν έχουν προλάβει τα συγκροτήματα που γνωρίσαμε εμείς οι παλιοί (εγώ έχω περάσει τα τριάντα -να που με κάνατε να σας πω και την ηλικία μου βρε μπαγάσσες-) και ακούω metal από τα 15 μου δηλαδή από το 1986. Προσπαθώ να ανανεώνω τα ακούσματα μου με ότι νέο αξιόλογο υπάρχει αλλά τα νέα παιδιά πολλές φορές δεν έχουν γνώση των παλιών συγκροτημάτων.

Νομίζω οτι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το από πότε ακούς ένα μουσικό είδος αλλά η διάκριση.
Σήμερα ακούω πολλές φορές να ακούει κάποιο άτομο ό,τι συγκρότημα άκουσε οτι είναι metal (χωρίς απαραίτητα να είναι) χωρίς να διακρίνει αν το ακούει επειδή θέλει να λέγεται metal-άς ή επειδή του αρέσει το συγκρότημα καθεαυτό.
Οπότε μετά επικρατεί ένας μικρός αχταρμάς...

18/10/2006, 16:50:27
quote:
σας γράφω από την Φλόριντα, είμαι μιάμιση ώρα από την Τάμπα

τι ηθελα και ρωτησα...
tampa bay. ενα σωρο αγαπημενες μου ταινιες γυριστηκαν, η λαμβανουν χωρα εκει...
συγνωμη κι ολλας γι' αυτο που θα πω, αλλα τωρα μη μου πεις οτι εχει και η αμερικη μεταλ...
ενταξη, εχει καποια αξιολογα σχηματα, αλλα επειδη ειναι αμερικανοι, νομιζουν οτι η τεχνολογια ειναι το παν. αφου μπορει να παιξει ντραμς ο υπολογιστης, γιατι να υδρωσω εγω...
τα συγκροτηματα που αναφερεις [τουλαχιστον οι death,savatage,morbid,corpse] ειναι μαλλον φωτεινες εξαιρεσεις. αν δε μου το 'λεγες οτι ειναι αμερικανοι δεν θα το ηξερα. αντε και οι arch enemy, αν και η γκομενα με τρομαζει....

ασχετο,αλλα ειναι avenged sevenfold... and they suck big time.
αυτα τα αμερικανακια ειναι εντελως βλαμμενα και δυστυχως εχουν περασει τη φιλοσοφια ους και εδω. χθες ημουν σε μια παρεα με ενα τυπα με φουντοτο μαλλι, φαβοριτες πουτις ειχε κανει μπουκλα μεχρι το σαγονι, κατι κοτσιδακια απο πισω [jedi ο δικος σου] και οταν τον ρωτησα τι ακους μου λεει εμο, χαρντκορ, γκοθικ [και κατι αλλα που ουτε να τα προφερει δεν ηξερε.] σε μια φαση κοιταζα το mp3 του. το πιο heavy που ειχε ηταν ενα τις pink...

παντως οι εκει rappers ξερουν τι λενε στους στοιχους τους και γιατι. μπορει να περιγραφουν εκεινη τη στιγμη, μπορει να περιγραφουν μι ολοκληρη φιλοσοφια...
εδω ξερουν μονο να λενε οτι "γ***με, μονο εμεις αξιζουμε εδω, εισαι αχρηστος αλλα αν γινεις τελειος θα σε αφγησουμε να μας ακολουθησεις... και θα σου κανω δωρο συμβολαιο με το family"

ειχα δει αυτον τον... tns [ονομα δεν του δωσε η μανουλα του;] στο δρομο... μιλαμε για ενα λεμέ....

εν αντιθεσει οι μεταλαδες λενε κι ευχαριστω που εντασονται στο χεβι μεταλ [ακουστε το book of heavy metal]

α, και οι HIM ειναι παγανιστικο eath metal... δε θελω μ***κιες με τους θεους
να δεις που τελικα ολο και μερικα κοριτσια γοντε μεταλουδες [πεταλουδες...] λογω τετοιων συγκροτηματων...

quote:
Σήμερα ακούω πολλές φορές να ακούει κάποιο άτομο ό,τι συγκρότημα άκουσε οτι είναι metal (χωρίς απαραίτητα να είναι) χωρίς να διακρίνει αν το ακούει επειδή θέλει να λέγεται metal-άς ή επειδή του αρέσει το συγκρότημα καθεαυτό.

εξηγησε μου αδερφε, πως γινεται να αρεσουν σε καποιον πχ οι maiden, η εστω να τους αρεσαν οι lordi, και να μην ακουνε μεταλ...
στη μεταλ η ολα σου αρεσουν η κανενα [καλα, οχι ακριβως αλλα καταλαβαινετε περιππου τι εννοω...]

και τελος, η εισαγωγη του mother earth μου φερνει κατι κελτικο [ισως ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται...]