ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/10/2011, 22:13:52
Το "παραμύθια της Χαλιμάς" πήγαινε στο αμέσως προηγούμενο της τοποθετήσεως μου μηνύματος του Αίολου. Δε μένει παρά να μας δείξει ότι δεν είναι παραμύθια αλλά πραγματικότητα.

quote:
macedon:
Είναι απλά η διαφορά με το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού που έχω εγώ με το τελικό κείμενο όπως ψηφίστηκε που έχεις εσύ. Αλλά μικρή η διαφορά, όπως θα δούμε παρακάτω.

Είδαμε...είδαμε....

Το ποσό το οποίο αναγράφεται στον Προϋπολογισμό, προορίζεται για τους μισθούς των 81, Μητροπολιτών, 9 Τιτουλαρίων Μητροπολιτών, 10 Βοηθών Επισκόπων, 2 Τιτουλαρίων Επισκόπων, 4 Σχολάζοντων Αρχιερέων, του Αρχιεπισκόπου και των ιεροκηρύκων (δεν έχω ιδέα πόσοι είναι).

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος (04.10.2011):

"...Ὑπὸ τὸν θόρυβο γιὰ τὴν δῆθεν ἀμύθητη περιουσία τῆς Ἐκκλησίας θεώρησα χρήσιμη μία συνάντηση μὲ τὸν ἁρμόδιο ὑπουργὸ καὶ τοῦ ἐξήγησα ὅτι ἡ ἐκκλησιαστικὴ περιουσία δὲν εἶναι ἕνας ἑνιαῖος κορβανὰς, ὅπως συνήθως θεωρεῖται ἀλλὰ περιουσίες περισσότερων ἀπὸ δέκα χιλιάδες νομικῶν προσώπων, ὅπως Μητροπόλεις, Μοναστήρια, Ναοί, Ἱδρύματα κ.ἅ. ποὺ λειτουργοῦν ὡς Ν.Π.Δ.Δ.,
μὲ τὰ συμβούλιά τους καὶ καταβάλλουν ὅλους τοὺς φόρους ποὺ ἐπιβάλλει τὸ Κράτος, παρὰ τὰ ὅσα μερικοὶ κακοπροαίρετα ὑποστηρίζουν.....

Η Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Ἀθηνῶν καὶ οἱἹερὲς Μητροπόλεις τῆς χώρας διέθεσαν τὸ ἔτος 2010 σὲ Ἱδρύματα καὶ εὐπαθεῖς ὁμάδες: 96.234.510,47 εὐρὼ "

....ποσό ικανό για να βγάλει την υποχρέωση των 6.664.000,00 και με το παραπάνω!

ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

ipkaraΝέο Μέλος
24/10/2011, 22:28:01
quote:

...
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος (04.10.2011):
[i]
"...Ὑπὸ τὸν θόρυβο γιὰ τὴν δῆθεν ἀμύθητη περιουσία τῆς Ἐκκλησίας θεώρησα χρήσιμη μία συνάντηση μὲ τὸν ἁρμόδιο ὑπουργὸ καὶ τοῦ ἐξήγησα ὅτι ἡ ἐκκλησιαστικὴ περιουσία δὲν εἶναι ἕνας ἑνιαῖος κορβανὰς, ὅπως συνήθως θεωρεῖται ἀλλὰ περιουσίες περισσότερων ἀπὸ δέκα χιλιάδες νομικῶν προσώπων, ὅπως Μητροπόλεις, Μοναστήρια, Ναοί, Ἱδρύματα κ.ἅ. ποὺ λειτουργοῦν ὡς Ν.Π.Δ.Δ.,
μὲ τὰ συμβούλιά τους καὶ καταβάλλουν ὅλους τοὺς φόρους ποὺ ἐπιβάλλει τὸ Κράτος, παρὰ τὰ ὅσα μερικοὶ κακοπροαίρετα ὑποστηρίζουν.....

...

Στις αρχές του 2011 εστάλη στις εκκλησίες εγκύκλιος οι οποία υποχρέωναν της εκκλησίες με τοπογραφικά και νομικές διαδικασίες να καταγράψουν την περιουσία τους και τουλάχιστον στην εκκλησία που είμαι, ήταν υποχρεωμένοι να το πράξουν μέχρι τέλος Ιουλίου αν θυμάμαι καλά.