ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ - - Κινηματογράφος -

- ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ - - Κινηματογράφος -

charmed4431 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
charmed44Νέο Μέλος
30/08/2006, 10:36:51
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΙΔΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ-ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ.ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ Ο DEPP ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 2ΤΑΙΝΙΕΣ.
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
30/08/2006, 15:27:12

quote:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΙΔΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ-ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ.ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ Ο DEPP ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 2ΤΑΙΝΙΕΣ.
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

χαιρε charmed44

εχω δει την πρωτη ταινια και τρελλαθηκα με τα κοτσιδακια του Τζακ Σπαροου!!!

αξιολογη παρουσιαση των πειρατων, ανταξια του Λονγκ Τζον Σιλβερ της Νησου των Θησαυρων και των Πειρατων του Πολανσκι (με τον Γουολτερ Ματαου)

τον Ντεπ τον αγαπησα για τον τροπο που λιποθυμουσε στον Ακεφαλο Καβαλαρη - στην πορεια τον εκτιμω για τον τροπο εκφρασης του (ακουσα οτι αυτος επελεξε τα ρουχα του Σπαροου) και τον τροπο ζωης του

αϊ αϊ σερ... και ολοι στο μπουντρουμι μ ενα μπουκαλι ρουμι

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

30/08/2006, 16:18:04
Προσωπικά, φίλε μου charmed44, έχω δει μόνο την πρώτη ταινία.
Θυμάμαι οτι είχα πάει στον κινηματογράφο με 2 φίλους μου κι η ταινία όχι μόνο μας άρεσε αλλά κι είχε αρκετές δόσεις χιούμορ.
Ο Depp πολύ καλός στο ρόλο του, όπως κι ο Orlando Bloom κι αν θυμάμαι καλά επίσης η συγκεκριμένη ταινία ήταν αυτή που ανέδειξε και την πανέμορφη Κίρα Νάϊτλι (πολύ καλή ηθοποιός επίσης).

Την δεύτερη ταινία δυστυχώς δεν την είδα.
Θα ήθελες να μας πεις μερικά λόγια για την υπόθεση της αλλά και για τους πρωταγωνιστές?

In anticipation of my resurrection...

wendigoΜέλος
31/08/2006, 00:13:52
Και στις δυο ταινίες όλα τα λεφτά είναι ο Ντεπ, κατά τη γνώμη μου.
Αποζητώντας κάτι ελαφρύ, χαβαλεδιάρικο και κατάλληλο δια βρώση ποπ-κορν πήγα να δω το δεύτερο.
Εκνευρίστηκα και απογοητεύτικα πολύ για τον εξής λόγο:
Η ταινία (συρραφή περιπετειών παρά μεμονωμένη ιστορία με δική της αρχή μέση και τέλος) κόβεται απότομα, χωρίς να έχει δοθεί καμμία λύση σε τίποτα! Έτσι απλά, σα να βλέπεις σήριαλ! Η συνέχεια στο επόμενο...
Και καλά, σε ταινίες σαν τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών ή το Kill Bill το ξέρεις αυτό εκ των προτέρων. Εδώ δεν υπάρχει απολύτως κανένα αίτιο πέρα από το "κάτσε να τους τα πάρουμε με το σήκουελ". Το κόψιμο είναι τόσο άχαρο και απροκάλυπτα εμπορικό που σχεδόν περιμένεις να δεις διαφημίσεις και ειδήσεις. Το Matrix 2 -που ξέραμε πως είναι μέρος τριλογίας- είναι απείρως πιο ομαλά κομμένο και σε σύγκριση σχεδόν αυτοτελές.
Οι Πειρατές μετά από δυόμιση ώρες και σε αφήνουν στα μισά της περιπέτειας (που ήδη έχει τραβήξει πολύ).
Ναι, είναι πλούσια ταινία, ναι, ο Ντεπ πάλι δίνει ρέστα, αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναπετύχει σε ταινία στη ζωή μου και νομίζω πως μας περνάνε πλέον ομαδικά για... (μπιπ)!
Μήπως να αντιδρούσαμε λίγο, λέω;

No Method, No Guru, No Teacher

31/08/2006, 07:35:52
quote:
Μήπως να αντιδρούσαμε λίγο, λέω;

Ένας τρόπος που μπορώ να σκεφτώ, φίλε μου wendigo, είναι να μην πάει κανένας να δει την ταινία!
Αυτό όμως, πέραν της πλάκας, δεν γίνεται.
Συνήθως όταν κάποιος έχει δει το πρώτο μέρος μιας ταινίας θα δει και την συνέχεια (ή και τις συνέχειες).
Είναι πάλι σύνηθες το φαινόμενο το δεύτερο μέρος μιας ταινίας να είναι καλύτερο από το πρώτο (εκτός του Lord of the rings όπου προσωπικά μου άρεσαν και τα 3 μέρη).

quote:
Οι Πειρατές μετά από δυόμιση ώρες και σε αφήνουν στα μισά της περιπέτειας (που ήδη έχει τραβήξει πολύ).

Ωχ!
Αυτό σημαίνει δηλαδή οτι θα συναντήσω πάλι το φαινόμενο Matrix!
Αν είναι έτσι δεν ξέρω αν θα πάω κινηματογράφο να δω τους Πειρατές ή αν θα το δω σε dvd.
Με το Matrix II ήθελα να φύγω στο 20λεπτο...

wendigoΜέλος
31/08/2006, 12:33:03
quote:
Ένας τρόπος που μπορώ να σκεφτώ, φίλε μου wendigo, είναι να μην πάει κανένας να δει την ταινία!

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι να κάνω με την τρίτη ταινία που θα ακολουθήσει.
Δεν είναι δα και το αριστούργημα που δε μπορεί κανείς να χάσει!
Τρεις μέρες αφότου είδα την ταινία και ήδη δεν πολυθυμάμαι τις λεπτομέρειες.
DVD και πολύ του πάει. Και μάλιστα έτσι ώστε να μην δώσω φράγκο γι αυτό.
Και ίσως ούτε καν αυτό.
Τα μεγάλα στούντιο αντιμετωπίζουν τις ταινίες σαν προϊόντα.
Το ελάχιστο που μπορούμε να απαιτούμε ως θεατές είναι προϊόντα που να μην είναι "ελαττωματικά". Αν το Dead man's chest πήγαινε άπατο (πράγμα καθόλου δύσκολο αν λάβουμε υπόψη τα τεράστια έξοδα της ταινίας και το πόσα έσοδα απαιτούνται για να είναι κερδοφόρα) τι θα γινόταν;
Θα έβγαινε τρίτο; Δύσκολο, μια που δεν ήταν τριλογία οι Πειρατές, απλά μια σειρά ταινιών με ίδιους ήρωες (σαν τον Τζέϊμς Μποντ, πχ, ή τον Χάρρυ Πόττερ).
Και οι θεατές που πληρώσαμε για... μισό χολυγουντιανό παραμυθάκι;
Ας προσέχαμε.
Μια που δεν έχουν κάποια καλλιτεχνική ηθική τα κοστουμάτα τζιμάνια του Χόλλυγουντ, ας έχουν, τουλάχιστον, στοιχειώδη εμπορική ηθική.
Και ας συμμαζέψουν την παραγωγή τους αντί να σκούζουν για το πώς "Η πειρατεία σκοτώνει" -όχι αυτή της Καραϊβικής, ε!

Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δεν είδα στις παρουσιάσεις και κριτικές της ταινίας αυτής να αναφέρεται καθόλου αυτή η... μικρή λεπτομέρεια: το ότι φιλμ τελειώνει εκεί που αποφάσισαν να το κόψουν κι όχι εκεί που θα είχε κάποιο νόημα ή κάποια αίσθηση αυτοτελούς.

GWGWΜέλος
31/08/2006, 12:40:29
ερωτηση: αν ενα εργο ειναι ωραιο
ειναι κακο να βγαινει δευτερο και τριτο?

αν κρατουν τα χαρακτηριστικα, την ποιοτητα δημιουργιας και το στυλ της ταινιας γιατι να μη συνεχιζεται?

εγω θα προτιμουσα να μη πεθαινε ο v for vendetta στο εργο (αν και ο θανατος του εδωσε απιστευτο νοημα στην ταινια)μονο και μονο για να τον ξαναδω σε αλλη περιπετεια..

δε καταλαβαινω γιατι ειστε κατα των συνεχειων..
σε αυτο που επρεπε να ειστε κατα ειναι το να μη μειωνεται η ποιοτητα στο βωμο του κερδους και να κρατουν σταθερο το επιπεδο της αρχικης ταινιας

το εργο δε το εχω δει οποτε δε θα εκφερω γνωμη ακομη, κατα καποιο τροπο ομως εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στον johnny depp και στις επιλογες του

Edited by - GWGW on 31/08/2006 12:42:24

Nausika317Μέλος
31/08/2006, 14:30:33
θα συμφωνήσω με αυτά που είπες, φίλε wendigo,μακρόσυρτη ταινία και απότομο τέλος , χωρίς νόημα. ( να πώ εδώ ότι δεν έχω δεί την πρώτη ταινία).

Μάλλον γιά χαβαλέ , και μόνον, είναι η ταινία, κι αν πείς για τα χαμένα μας λεφτά... πάρτο απ' την ανάποδη, ότι με 7 ευρώ, περάσαμε τρεις!! ώρες στο σινεμά, αντί για δύο!! ( ναι, αλλά τα επιπλέον έξοδα για τσίπς και αναψυκτικά,που τα φάγαμε με το παραπάνω για να περάσει η ώρα, που τα βάζεις?)

- Πολύ πλάκα έχει ο Johnny Depp, αλά και τα πλοκάμια του θηρίου ήταν τρέλλα! φαντάζομαι ότι, μερικοί-μερικοί που κάνουν τους εξωγήινους με πλοκάμια εδώ στα φόρουμς, θα έσκασαν από τη ζήλεια τους!!(jonniebegood,κάπου εδώ παραπάνω πήρε το μάτι μου, ότι είδες την ταινία..)

Πάντως, δεν σκοπεύω να δώ το τρίτο... Το λυπηρό όμως είναι ότι, όπως παρατήρησα σε ορισμένες περιοχές, τα περισσότερα σινεμά παίζουν αυτό το έργο! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?? ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΝΑ ΔΕΊ ΕΝΑ ΈΡΓΟ, ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥς "ΠΕΙΡΑΤΕΣ", ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

01/09/2006, 02:20:44

quote:

Nausika317

- Πολύ πλάκα έχει ο Johnny Depp, αλά και τα πλοκάμια του θηρίου ήταν τρέλλα! φαντάζομαι ότι, μερικοί-μερικοί που κάνουν τους εξωγήινους με πλοκάμια εδώ στα φόρουμς, θα έσκασαν από τη ζήλεια τους!!(jonniebegood,κάπου εδώ παραπάνω πήρε το μάτι μου, ότι είδες την ταινία..)

ειδα την πρωτη, και μ αρεσε

το θηριο απ ο,τι μουπαν ηταν το Κρακεν και οχι κανα τυχαιο θηριακι

αναρωτιεμαι απο ποια τρυπα του θα βγει ο Τζονυ στο τριτο μερος...

οσον αφορα τα πλοκαμια των εξωγηινων του φορουμ, παρακαλω μανταμ να μην τα σχολιαζετε - τι να τα κανουμε δηλαδη οσοι καταγομαστε απ τον Μιζαρ, να τα κοψουμε?

ΥΓ. δεν εχει τα πιο γ@μ@τ@ κοτσιδακια ο Σπαροου???

www.johnniebegood.gr

01/09/2006, 08:15:51
Φίλε wendigo, οι Πειρατές απ' όσο γνωρίζω πράγματι δεν ήταν προορισμένοι να γίνουν τριλογία.
Τώρα γιατί έγινε αυτό?
Χμμμ!

Money makes the world go round (που έλεγε και το τραγούδι).

quote:
Πάντως, δεν σκοπεύω να δώ το τρίτο... Το λυπηρό όμως είναι ότι, όπως παρατήρησα σε ορισμένες περιοχές, τα περισσότερα σινεμά παίζουν αυτό το έργο! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?? ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΝΑ ΔΕΊ ΕΝΑ ΈΡΓΟ, ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥς "ΠΕΙΡΑΤΕΣ", ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

Καλή μου Nausika317, μπορώ να θυμηθώ πολλά παραδείγματα όπου έχει συμβεί το ανάλογο.
Είναι σαν ένα είδος υποβολής στο καταναλωτικό κοινό με σκοπό την προσέλευση του.
Κι εδώ κολλάει ένα ηθικό ερώτημα στην απόδοση ευθυνών για ένα τέτοιο θέμα.

Φταίει μόνο αυτός που δίνει ένα προϊόν ή κι αυτός που το παίρνει?

01/09/2006, 15:34:04
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2

ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΧΑΣΜΟΥΡΙΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΠΩΠΩ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ..

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ,ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ,ΤΖΑΜΠΑ Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ..

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΠ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ,ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ,ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ..

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΕΧΩ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΣΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ Η ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ???????????????Ο ΕΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΙΝΕΜΑ.....!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???

01/09/2006, 15:44:15
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ,ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ,ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΑΡΑΞΤΕ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ DVD ΤΩΝ ΚΑΡΑΙΒΙΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ 100%

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ,ΝΑ ΣΤΑΜΠΑΡΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΒΟΣΚΟΣ...
ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ..

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΕΧΕ

ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΙ...

ΠΟΙΟ JACK SPAROOU TSSS XAXA
CA VI?

01/09/2006, 17:43:38

πειρατεια στην πειρατεια της εξουσιας

www.johnniebegood.gr

01/09/2006, 18:35:09
Ρε παιδιά μήπως τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά ;

Όταν πάμε να δούμε μια ταινία στον κινηματογράφο ή σε dvd, πιστεύω ότι όλοι πάνω κάτω ξέρουμε τι δα δούμε, επομένως η κριτική μας πρέπει να είναι ανάλογη.

Την συγκεκριμένη ταινία δεν την έχω δει, κρίνοντας όμως από την πρώτη φαντάζομαι τι θα “παίζει” περίπου και τι είδους ταινία θα είναι.

Θα τη δω (μάλλον σε dvd) για να χαλαρώσω μετά τη δουλειά τρώγοντας πατατάκια,( γιατί ως συνήθως τέτοια ώρα η τηλεόραση θα έχει βλακείες) και για να περάσω ένα χαλαρό απόγευμα χωρίς να κουράζω το μυαλό μου.
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορώ να κάνω αυστηρή κριτική ότι δλδ με κορόιδεψαν και άλλα τέτοια. Αυτού του είδους οι ταινίες τις βλέπω για να χαζέψω τα εφέ τους, να γελάσω με καμιά ατάκα και άλλα τέτοια σοβαρά και ψαγμένα.

Αυτές τις βάζω στον κουβά με τις ταινίες για όλη την οικογένεια.

Για να μην σας κουράζω ένα παράδειγμα :
Είδα πριν λίγες μέρες το SYRIANA (πολύ καλή ταινία), δεν μπορώ όμως να πω ότι έχω τις ίδιες προσδοκίες από αυτές τις δυο ταινίες, όταν βάζω το δισκάκι στο dvd.

Η μια είναι ταινία απογευματινή για πατατάκια και η άλλη βραδυνή για ποτάκι και τσιγάρο.

Άρα μήπως παρά είναι αυστηρή η κριτική που της γίνεται

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

02/09/2006, 03:39:52
θα απαντησω εγω για μενα.

ευστρατιε σε κανενα δεν αρεσει να τον κοροιδευουν.
εβγαλε ο τυπας το χρημα απο την πρωτη ταινια,3 φορες την ειδα,επρεπε ξεροντας την προσελευση να δωσει κατι ανταξιο.

δεν μου εδωσε αυτο που ηθελα...

επεκτεινετο στο απειρο,πιασε και τα προηγουμενα που ειπα να καταλαβεις τους λογικους συνηρμους

ca vi?
χαχα

02/09/2006, 11:13:15
quote:
αναζητητης
θα απαντησω εγω για μενα.

Ωραίος !!

Φίλε αναζητητη πολύ καλά κάνεις εννοείται και κάνεις κριτική.
Μην τα ισοπεδώσουμε όλα.
Εγώ έγραψα αυτά που έγραψα ,γιατί μου φάνηκε αρκετά αυστηρή η κριτική που της έγινε, όχι από εσένα αλλά γενικά.
Στο κάτω κάτω δεν πας να δεις (όχι εσύ ) το “Νονό” αλλά τους “ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ”.
Τι εννοώ :
-Είναι μια κλασσική εμπορική Hollywood-ιανή ταινία που σκοπεύει μόνο στο κέρδος.
-Έχουμε γνωστό και εμπορικό καστ ηθοποιών όπου ο ένας είναι πιο άσχημος από τον άλλο, για να προσελκύσουμε και τους μικρούς θαυμαστές.
-Αφορμή για τη δημιουργία της είναι η προηγούμενη αρκετά πετυχημένη πρώτη ταινία.
-Ξέρουμε ότι, πριν καν παιχτεί το δεύτερο μέρος, ετοιμάζεται το τρίτο.
-Ξέρουμε ότι, δεύτερα και τρίτα μέρη σπάνια ικανοποιούν τις προσδοκίες μας.
Άρα τι μπορούμε να περιμένουμε .

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι και κριτική σε τέτοιου είδους ταινίες, πρέπει να είναι το ίδιο ανάλαφρη όσο και η ίδια η ταινία.

Α !!!! Και συγνώμη για την ζαλάδα που σας προκάλεσα.

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

lord of greenΜέλος
02/09/2006, 11:40:51
Συμφωνώ απόλυτα με τον Ευστράτιο.
Ταινίες σαν τους Πειρατές της Καραϊβικής είναι για να φας τα πατατάκια σου και να πιεις την κοκακόλα σου, να την δεις με τους φίλους σου.
Καθαρά για διασκέδαση
Εκεί αποσκοπούν κιόλας οι παραγωγοί
Επομένως μην έχετε υψηλες προσδοκίες
Αφού είχατε δει και την πρώτη ταινία και είχατε καταλάβει περίπου περί τίνος πρόκειται
Τέλος πάντων, υπάρχουν βέβαια ταινίες που δικαιώνουν απόλυτα τον ορισμό της τέχνης στον κινηματογράφο και αυτές είναι ίσως πιο άξιες κριτικής
02/09/2006, 11:55:05
Αγαπητέ Ευστράτιε, όπως είπες σπάνια τα δεύτερα και τρίτα μέρη ικανοποιούν τις προσδοκίες μας.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει για 2 πολύ σημαντικούς λόγους:

1) Ο σκηνοθέτης κάνει απλά ένα σίκουελ μόνο και μόνο για τα χρήματα που θα του αποφέρει ενώ στην πρώτη μπορεί να μην ήταν αυτό το μοναδικό του κίνητρο.
2) Το κοινό είναι τόσο ενθουσιασμένο από το πρώτο μέρος που θα κρίνει αρνητικά το δεύτερο μιας και περιμένει να βιώσει έναν παρόμοιο ενθουσιασμό.

Υ.Γ. Πάντως το Γιαπωνέζικο Ringu ήταν μια χαρά τριλογία...

02/09/2006, 12:03:10
quote:
Dying_Incubus
1) Ο σκηνοθέτης κάνει απλά ένα σίκουελ μόνο και μόνο για τα χρήματα που θα του αποφέρει ενώ στην πρώτη μπορεί να μην ήταν αυτό το μοναδικό του κίνητρο.
2) Το κοινό είναι τόσο ενθουσιασμένο από το πρώτο μέρος που θα κρίνει αρνητικά το δεύτερο μιας και περιμένει να βιώσει έναν παρόμοιο ενθουσιασμό.

Πως μπορώ να μην συμφωνίσω

Και με τον lord of green, πως να διαφωνίσω αφού συμφωνεί μαζί μου

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

wendigoΜέλος
03/09/2006, 01:04:47
Παιδιά, μιας που ξεκίνησα τη... γκρίνια, θα ήθελα να μην παρεξηγήσουμε κάποια πράγματα! Αποσαφηνίζω:
1. Το πρόβλημα δεν είναι το είδος της ταινίας. Δεν πήγα να δω Ταρκόφσκι, ούτε Φελλίνι. Ήξερα πως θα έβλεπα ένα χολυγουντιανό blockbuster. Αυτό και ήθελα να κάνω. Δεν είχα "υψηλές προσδοκίες" κανενός είδους (πέρα από το να μην είναι πλήρης πατάτα για τα πλαίσια του είδους του).

2. Το πρόβλημα δεν είναι πως ήταν σήκουελ. Το γνώριζα πολύ καλά. Μια χαρά είναι τα σήκουελ -για τέτοιου είδους ταινίες. Κανένα ιδεολογικό πρόβλημα με δαύτα. Μόνο που συχνά δεν είναι τόσο διασκεδαστικά, αλλά είναι ρίσκο που αν θες το παίρνεις.

3. Το πρόβλημα ήταν πως σε μια ανεκτή ταινία (όχι τόσο ευχάριστη όσο η πρώτη) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΛΟΣ. Η ιστορία έμεινε μεταίωρη. Κανενός ήρωα οι εκκρεμότητες δε λύνονται! Όχι με τον τρόπο που κανενός το πρόβλημα δε λύνεται σε μια ταινία του Τρυφώ, ας πούμε! Όοοοοχι! Όυτε χάπυ εντ, ούτε κακό τέλος, ούτε κακός να τιμωρείται, ούτε κακός να νικά, ούτε κάποιο κλείσιμο, τίποτα!
Σαν να βλέπεις το "Στο Παρα Πέντε", ένα πράγμα, και να τελειώνει μόλις μπαίνει ο τύπος με την πιστόλα στο χέρι. Αλλά με περισσότερα εφφέ και λιγότερη πλάκα.

Συγνώμη ρε παιδιά, δε μιλάμε πως δεν ήταν σινεμά τέχνης, μιλάμε για αρπαχτή της κακιάς ώρας (πλούσια, όντως), για νταβατζιλίκι. Εξαναγκασμός να δεις και το επόμενο αλλιώς δεν ξέρεις τι γίνεται με την ιστορία.

Άρα

quote:
πειρατεια στην πειρατεια της εξουσιας

και ούτε του παπά μην το πείτε!

Edited by - wendigo on 03/09/2006 01:10:25