ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εμείς κι ο κόσμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εμείς κι ο κόσμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Nemesi60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
NemesiΜέλος
17/06/2011, 18:06:42
quote:

quote:
nemesi
Στον ίδιο δρόμο είμαστε άραγε?

Αυτό που μετρά καλή μου Έλενα είναι η κατεύθυνση όχι ο δρόμος.
Η κατηφόρα και η ανηφόρα είναι ο ίδιος δρόμος, η διεύθυνση του δίνει νόημα

Δες το και αλλιώς.
Αν είσαι στον ίδιο ακριβώς δρόμο με κάποιον, ο ένας θα προηγείται ό άλλος θα ακολουθεί, - μονίμως ή εναλλακτικά - δεν έχει σημασία, γιατί κάθε φορά ο ένας θα ακολουθεί ίχνη, σε μια πορεία χωρίς ενδιαφέρον

Γιαυτό λέω η κατεύθυνση μετρά, και αν οι πορείες είναι παράλληλες, συγκλίνουσες ή αποκλίνουσες.
Από κει κρίνεται το ενδιαφέρον του ταξιδιού.

quote:
Hunter
το θεμα ευθανασια ειναι ποιο κοντα στην στηλη αυτη..κ ειναι μεγαλο θεμα απο καθε πλευρα...αν πουμε δηλαδη το πως επηραζει τις ανθρωπινες σχεσεις πχ για αρχη κ μετα ας το αφησουμε να εξελιχθει μονο του..

Σωστά το λες καλή μου Hunter για την ευθανασία.
Είναι πολύ σπουδαίο θέμα.
Δεν ξέρω για το έργο που αναφέρεις με τον Αλ Πατσίνο, αλά έχω υπόψιν μου ένα άλλο σπουδαίο έργο – αληθινή ιστορία - “η θάλασσα μέσα μου”
Αν δεν το έχεις δεί, να το δεις, θα έχεις καλύτερη άποψη για το θέμα της ελευθερίας στη λήψη μιας κρίσιμης απόφασης

quote:
Hunter
gianni μου ασχολουμαι κ γω με την νυχτερινη ενοραση κ πραγματικα εχω γοητευτει απο το μεγαλειο του συμπαντος αν κ τυρρανιστηκα λιγο στην αρχη μεχρι που να καταλαβω το πως "βλεπεις" μεσα απο ενα τηλεσκοπιο..

d.k

Με γυμνό μάτι όλα τα άστρα που βλέπουμε κάποια λίγα του γαλαξία μας.
Στο χώρο αυτόν (τον γαλαξία μας) υπάρχουν υπάρχουν και περιοχές νεφελωμάτων και αστρικά σμίνοι, διπλή αστέρες κλπ που δύσκολα διακρίνονται με γυμνό μάτι.
Πέραν του πολλαπλάσιου αριθμού άστρων και νεφελωμάτων του γαλαξία μας, με ένα τηλεσκόπιο μπορείς να δεις τους πλανήτες – σαν πλανήτες και όχι σαν άστρα – αλλά και μερικούς κοντινούς γαλαξίες (ανάλογα με το μέγεθος του τηλεσκοπίου)
Βλέποντας παράδειγμα τον Δία με τους δορυφόρους του ή τον Κρόνο με τα δακτυλίδια του ( αυτή την εποχή είναι ψηλά στον νοτιοανατολικό ορίζοντα) σε πιάνει δέος, και συνειδητοποιείς πως είμαστε μηδαμινή και άκρως εγωιστές να πιστεύουμε πως όλα αυτά γίνανε μόνο για μας.

Δηλαδή Γιάννη μου δεν μπορείς να συμβαδίζεις με κάποιον σε ένα δρόμο? εννοώ να βαδίζεις με τον άλλο δίπλα δίπλα... όταν πας βόλτα με ένα φίλο σου π.χ. ο ένας πάει μπροστά και ο άλλος πίσω? ακολουθεί ο ένας τον άλλον? Και οι παράλληλοι δρόμοι είναι καλοί αρκεί να μην γίνονται παράλληλοι μονόλογοι
Τα άστρα είναι μοναδικά παιδιά συμφωνώ, και φυσικά είμαστε εγωιστές φίλε μου Γιάννη, για μένα είναι ένα από τα ελατώμματα που πρέπει να αποβάλει κάποιος.

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."

17/06/2011, 19:38:17
quote:
nemesi
Δηλαδή Γιάννη μου δεν μπορείς να συμβαδίζεις με κάποιον σε ένα δρόμο? εννοώ να βαδίζεις με τον άλλο δίπλα δίπλα... όταν πας βόλτα με ένα φίλο σου π.χ. ο ένας πάει μπροστά και ο άλλος πίσω? ακολουθεί ο ένας τον άλλον? Και οι παράλληλοι δρόμοι είναι καλοί αρκεί να μην γίνονται παράλληλοι μονόλογοι

Μα καλή μου Έλενα δεν μιλώ για βόλτα, αλά για έρευνα.
Και φυσικά είναι πολύ ωραία μια βόλτα, - ιδικά στην ύπεθρο -, για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων. Έχουν υπάρξει πολύ γόνιμοι διάλογοι, υπό αυτές ακριβώς τις συνθήκες, ιδικά νωρίς το πρωί. Για μένα είναι πολύ απολαυστικοί, αν η συντροφιά είναι ενδιαφέρουσα. (να ενδιαφέρεται για την συζήτηση εννοώ)

Οι παράλληλοι δρόμοι (στην έρευνα ) κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλοί, αρκεί να υπάρχει καλή επικοινωνία και ανταλλαγή συμπερασμάτων.
Οι αποκλίνουσες πορείες οδηγούν σε αποξένωση

Οι συγκλίνοντες κατευθύνσεις είναι οι σπουδαιότερες, γιατί έχουμε δυο διαφορικές αφετηρίες που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

quote:
Τα άστρα είναι μοναδικά παιδιά συμφωνώ, και φυσικά είμαστε εγωιστές φίλε μου Γιάννη, για μένα είναι ένα από τα ελατώμματα που πρέπει να αποβάλει κάποιος.

Έχω την εντύπωση καλή μου, πως μόνο όταν θα καταλάβουμε πόσο μικροί είμαστε, και απαλλαγούμε από την εγωιστική αλαζονεία να γίνουμε αθάνατοι στο πλάι κάποιου θεού, τότε μπορεί να καταφέρουμε κάτι.

hunter1Μέλος
17/06/2011, 20:52:31
ειμαστε ολοι παιδια καποιου "θεου"...

η μικροτητα μας ειδικα μεσα στο συμπαν προσωπικα με φερνει πιο κοντα στην μεγαλη αγνωστη οντοτητα...
προσπαθω να δω gianni μου αλωτε τα κταφερνω κ ααλοτε οχι ειναι κατι πολυ καινουργιο για μενα εχω μαλιστα κ ενα βιβλιο night watcher ως οδηγο...

δεν την εχω δει nemesi μου αλλα θα τοψαξω...η ευθανασια πιστευω οτι ξεκινα απο την αξιοπρεπεια..

d.k

17/06/2011, 21:12:53
quote:
Hunter
ειμαστε ολοι παιδια καποιου "θεου"...

Μα αυτό ακριβώς καλή μου “Αρτέμιδα” εννοώ με το “εγωιστική αλαζονεία”

Για σκέψου το και δες τι λές
“Είμαστε παιδιά θεού”

Αν είσαι παιδί θεού, σταματάς να είσαι άνθρωπος, και γίνεσαι θεός.

Μα αυτό είναι και το πρόβλημα που αναφέρω.
Με επιβεβαιώνεις δηλαδή?

quote:
προσπαθω να δω gianni μου αλωτε τα κταφερνω κ ααλοτε οχι ειναι κατι πολυ καινουργιο για μενα εχω μαλιστα κ ενα βιβλιο night watcher ως οδηγο...

Εννοείς πως έχεις δικό σου τηλεσκόπιο?
Αν ναι, στείλε μου μήνυμα αν θες να σε βοηθήσω κάπου.
Οι ποιο πολλοί ερασιτέχνες, απογοητεύονται με αυτά που βλέπουν αρχικά

hunter1Μέλος
17/06/2011, 22:44:06
δεν μπορω απλα να πιστεψω οτι ειμαστε τυχαιες χημικες ενωσεις ή μια συμπτωση του συμπαντος...πιστευω οτι οιδυναμεις που εμφανιζονται στον ανθρωπο καθε που υπαρχει μια δυσκολια κ οι δυναμεις επιβιωσεις δεν ειναι απλα ενστικτα...

d.k

18/06/2011, 10:20:43
quote:

δεν μπορω απλα να πιστεψω οτι ειμαστε τυχαιες χημικες ενωσεις ή μια συμπτωση του συμπαντος...πιστευω οτι οιδυναμεις που εμφανιζονται στον ανθρωπο καθε που υπαρχει μια δυσκολια κ οι δυναμεις επιβιωσεις δεν ειναι απλα ενστικτα...

d.k

Ανεξάρτητα το τι μπορείς να πιστέψεις εσύ καλή, ή τι θα μπορούσα να σκεφτώ και να πιστέψω εγώ ή ο καθένας μας, αυτό που αντικειμενικά υπάρχει είναι το σύμπαν που παρατηρούμε.
Βεβαίως για πολλούς γνωστούς διαφορετικούς λόγους (τους έχω αναφέρει ποιο πριν) αλά και ίσως πάρα πολλούς άλλους που δεν ξέρουμε, η εικόνα που έχουμε για το σύμπαν δεν είναι η σωστή.

Αυτή την εικόνα προσπαθούμε να προσεγγίσουμε, και κάνουμε πολλές υποθέσεις.
Μερικές από αυτές είναι παράξενες – μοιάζουν με επιστημονική φαντασία – αλλά μπορεί να είναι και σωστές.
Παράδειγμα η θεωρία του ολογραφικού σύμπαντος, που εν συντομία περιγράφει πως αυτό που παρατηρούμε είναι η τρισδιάστατη προβολή της εσωτερικής επιφάνειας μιας δισδιάστατης τεράστιας σφαίρας.
Ακούγεται τρελό, αλλά σαν θεωρία είναι επαρκώς θεμελιωμένη.

Μια άλλη τρελή θεωρία προτείνει ένα άπειρο χωροχρόνο με άπειρες παλλόμενες μεμβράνες που αενάως και τυχαία, όταν οι κορυφές του κυματισμού τους συγκρούονται δημιουργούν κόσμους ίδιους ή και διαφορετικούς από τον δικό μας.
Άλλη πάλι είναι και η θεωρία του κβαντικού αφρού σε ένα πιθανό άπειρο χώρο.

Αν κάποια από αυτές τις θεωρίες είναι σωστή, - και αρκετές άλλες που δεν ανέφερα – τότε ναι ότι παρατηρούμε είναι μια τυχαία αλλά δυνατή εξέλιξη.

Φαντάσου να έχεις στο χέρι σου μια ανακατεμένη τράπουλα με 52 φύλλα, και να την πετάξεις μπροστά σου στο δάπεδο. Τι λες, υπάρχει κάποια τυχαία πιθανότητα να κάτσουν τα φύλα στη σειρά?
Φαίνεται απίθανο.
Αδύνατο όμως δεν είναι.
Και η αλήθεια είναι, πως σε μιά σειρά άπειρων δοκιμών, η πιθανότητα να βρεθούν σε αυτή την άκρως απίθανη θέση/σειρά δεν είναι μία, αλλά άπειρες φορές.

Ακούγεται τρελό, αλλά και η ιδέα ύπαρξης του απείρου είναι τρέλα.

Έκανα αυτή την εκτενή αλλά όσο μπορούσα ποιο απλή περιγραφή, για να καταλήξω στο συμπέρασμα/ερώτημα, μήπως ο ανθρωπικός παράγοντας , μας εμποδίζει να κατανοήσουμε τον κόσμο?

18/06/2011, 13:10:58
quote:

Ανεξάρτητα το τι μπορείς να πιστέψεις εσύ καλή, ή τι θα μπορούσα να σκεφτώ και να πιστέψω εγώ ή ο καθένας μας, αυτό που αντικειμενικά υπάρχει είναι το σύμπαν που παρατηρούμε.
Βεβαίως για πολλούς γνωστούς διαφορετικούς λόγους
.
.
.
.
.
.αυτή την άκρως απίθανη θέση/σειρά δεν είναι μία, αλλά άπειρες φορές.

Ακούγεται τρελό, αλλά και η ιδέα ύπαρξης του απείρου είναι τρέλα.

Έκανα αυτή την εκτενή αλλά όσο μπορούσα ποιο απλή περιγραφή, για να καταλήξω στο συμπέρασμα/ερώτημα, μήπως ο ανθρωπικός παράγοντας , μας εμποδίζει να κατανοήσουμε τον κόσμο?

Καλημέρα φίλε μου...
Ασφλώς και "ΝΑΙ" .... οι έρευνες -για οτιδήποτε αφορά το περιβάλλον μας και τον ίδιο τον εαυτό μας- δεν θα σταματήσουν ποτέ -αλλοίμονο- και θεωρίες -και εικασίες- απι θεωριών θα υπάρχουν και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες στο μέλλον...
Ωστόσο αναρρωτιέμαι ... "Ε! Και.."???
Αναφερόμαστε -και συνυπολογίζουμε- σε στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζουμε αλλα προφανώς -κατα τις απόψεις και το σκεπτικό ορισμένων-υπάρχουν ... "Παράλληλα σύμπαντα"...."παλλόμενες μεμβράνες..κλπ.." ...."Κβαντικός αφρός..." και ποιός ξέρει τι άλλο ακόμα...
Το θέμα -εδω- είναι το "Εμείς και ο κόσμος" ....
Και αναρρωτιέμαι "άραγε που είναι και ποιός είναι αυτός ο κόσμος"???
Δεν είναι απλά αυτός που εγώ και σύ αντιλαμβάνομαι και "συλλαμβάνω" δια μέσου των αισθήσεών μου/σου/μας???
Και αν αλήθεια θέλουμε να τον προσεγγίσουμε , ποιό θα είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε αν όχι ο ίδιος μας ο εαυτός και οι δυνατότητες που μας προσφέρει για την επικοινωνία με αυτόν -τον κόσμο- δια μέσου της νόησης και των αισθήσεών μας???
Ενδεχομένως οι αισθήσεις μας να είναι περιορισμένες -να το θέσουμε ως βάση στην συζήτησή μας λοιπόν.." και να αντιλαμβανόμαστε ένα μέρος απο αυτόν τον κόσμο..."οκ"...ωστόσο για μάς αυτός δεν είναι ο κόσμος , αυτός ο κόσμος που έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε δεν σχηματοποιεί μια εικόνα -την όποια εικόνα- εντός μας ???
Βλέπουμε γύρω μας διάφορα πράγματα , απο μια πέτρα...ένα βράχο...ένα βουνό...ένα δένδρο ή ένα δάσος ή έναν άνθρωπο ή οτιδήποτε άλλο ... αυτό βλέπουμε και αυτό εντυπώνουμε και εξ'αυτού νοηματοδοτούμαστε και διατυπώνουμε...απο τι άλλο δηλαδή???
Θα μπορούσε να πεί κανείς "Ναι αλλα το βουνό δεν είναι αυτό που βλέπεις και νομίζεις ότι είναι και αυό διότι το μάτι -εγκέφαλος δηλαδή- δεν μπορεί να κάνει ανάλυση των στοιχείων που συνιστούν μια πέτρα και αν πάρουμε ένα μικροσκόπιο θα βλέπαμε ότι αυτή η πέτρα δεν είναι μια ολόητα αλλα το άρθροισμα πολλών στοιχείων μεταξύ τους...δηλαδή με λίγα λόγια "Χαιρέτα μας τον Πλάτανο.."...

Εγώ και σύ -και όλοι οι άνθρωποι- ένα δένδρο και ενα δάσος βλέπουμε και δεν νομίζω ότι θα κατορθώσουμε κάτι αναλύοντας την πέτρα σε επιμέρους στοιχεία που την συγκροτούν και δεν θα επιφέρει κάτι το καλύτερο αυτό εντός μας και στην ζωή μας με τους υπολοίπους συνανθρώπους μας...αντίθετα μάλιστα μπορεί να χαθεί και αυτή η μαγεία -έστω ψευδαίσθηση- με την οποία μέχρι σήμερα βλέπουμε τον κόσμο αυτό...
Το "νεοφερθέν-στον-κόσμο-νεαρό-άτομο" βλέπει την μητέρα του...τον πατέρα του ... τα μάτια τους και όχι ένα σύνολο μερών-στοιχείων που τους συγκροτούν , δεν λέει "Α! Να...κοίτα , απέναντί μου έρχονται όλα τα στοιχεία που μου δημιουργούν την εικόνα που βλέπω και την ονομάζω-ορίζω ως πατέρα ή μητέρα μου" ή δένδρο ή οτιδήποτε άλλο...

Γιατί το λέω αυτό???
Διότι έχω την αίσθηση , ότι υπεραναλύοντας το κάθε τι .... θα χάσει την "μαγεία" του αλλα και θα απομακρυνθούμε απο αυτό...και στο τέλος -ενδεχομένως- να μην το βλέπουμε καν φίλε μου....και να μιλάμε για κάτι το υποθετικό -virtual- πράγμα το οποίο προφανώς δεν θα μας γοητεύει καθόλου...
Το τριαντάφυλλο , είναι όμορφο έτσι ακριβώς όπως το βλέπουμε και το "συλλαμβάνει" το μάτι μας...με την υπερανάλυση μόνο τριαντάφυλλο δεν θα είναι και μόνο όμορφο δεν θα είναι...ίσως κάτι αποτρόπαιο και όχι "μαγικό"...ίσως όχι ανθρώπινο!!!

Αναρρωτιέσαι.."Έκανα αυτή την εκτενή αλλά όσο μπορούσα ποιο απλή περιγραφή, για να καταλήξω στο συμπέρασμα/ερώτημα, μήπως ο ανθρωπικός παράγοντας , μας εμποδίζει να κατανοήσουμε τον κόσμο"?

Αναρρωτιέμαι και γώ φίλε μου για το ίδιο...μήπως χανόμαστε στην ανάλυση και χάνουμε τα πάντα..???
Θα τα ξανα-πούμε...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 18/06/2011 13:12:13

Edited by - Εαρινός on 18/06/2011 13:13:05

18/06/2011, 13:34:49

Καλημέρα φίλε Εαρινέ.
Έχω μια έντονη αντίθεση στους “μάγους”, στις “μαγίες”, και γενικά στα “μάγια”, και προσπαθώ να τα ξεμαγέψω.

Αντέχω την πραγματικότητα – έτσι πιστεύω – και επιμένω, όσο μπορώ, να την ψάχνω .

Δες το σαν ένα κουσούρι μου.

18/06/2011, 14:03:33
Και καλά κάνεις φίλε μου , ωστόσο πέραν των επιλογών που ο καθενας μας κάνει ως προς τις λέξεις που χρησιμοποιεί , δεν νομίζω ότι διαφωνούμε επι της ουσίας....θα μπορούσα να αντικαταστήσω την "μαγεία" με την "γοητεία" ενδεχομένως.....ή αυτό -έστω- που επιφέρει εντός μας γενικότερα- όμορφα συναισθήματα...
Το "έσωσα"..???

18/06/2011, 14:28:07
Τώρα ναί, συμφωνώ.!!!!
Υπάρχει διαφορά μεταξύ “μαγείας” και “γοητείας”.
Η πρώτη παραπέμπει - υπό όρους - και στην εξαπάτηση
Και αυτό ήταν το ενοχλητικό.

18/06/2011, 14:53:24
Σαν θέλουν οι άνθρωποι τελικά φίλε μου...ε???

18/06/2011, 15:00:53

Η καλή προαίρεση φίλε μετρά.
ΠΑΝΤΑ

hunter1Μέλος
19/06/2011, 13:01:37
η καλη προαιρεση??να τοπιστεψω??

ναι στην ουσια πολλες φορες αναλυουμε τοσο πολυ που χανουμε την χαρα της απλοτητας...στην τελικη η γοητεια ειναι στο οτι εμεις παντα θα εικαζουμε..

d.k

19/06/2011, 17:32:46
Hunter...

"η καλη προαιρεση??να τοπιστεψω"??

Δεν θεωρείς ότι πρόκειται για ένα "στοιχείο" που οδηγεί στην "καθιέρωση του εμείς" φίλη μου...κοινώς στην αμοιβαία εμπιστοσύνη , κάτι που οδηγεί σε ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας ανάμεσά μας???

hunter1Μέλος
19/06/2011, 18:53:49
εννοειται εαρινε μου...απλα μια μικρη λεξη πολλες φορες αλλαζει ολο το νοημα κ οδηγει σε αλλη σκεψη...χαιρομαι οταν βλεπω υγιεις συνομιλητες/συνομιλιες...τοτε ακομα κ η διαφωνια γινεται συνφωνια...

d.k

hunter1Μέλος
19/06/2011, 18:55:48
εννοειται εαρινε μου...απλα μια μικρη λεξη πολλες φορες αλλαζει ολο το νοημα κ οδηγει σε αλλη σκεψη...χαιρομαι οταν βλεπω υγιεις συνομιλητες/συνομιλιες...τοτε ακομα κ η διαφωνια γινεται συνφωνια...

d.k

19/06/2011, 22:45:59
quote:

d.k

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Hunter...

hunter1Μέλος
19/06/2011, 23:00:28
κ για να μην ξεφευγουμε απτο θεμα ο ορος σεβασμος αποτελει κομματι του εμεις κ ο κοσμος...

d.k

NemesiΜέλος
20/06/2011, 10:18:03
quote:

κ για να μην ξεφευγουμε απτο θεμα ο ορος σεβασμος αποτελει κομματι του εμεις κ ο κοσμος...

d.k

Σεβασμός πρώτα προς εμάς τους ίδιους και μετά προς τους άλλους, αλλιώς δε νομίζω να γίνεται, γιατί αν δεν ξέρουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας, πως θα μπορούμε να σεβόμαστε τους άλλους?

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."

hunter1Μέλος
20/06/2011, 10:27:32
τελικα αποδεικνυεται οτι το Εμεις κι ο κοσμος δεν ειναι τιποτα παραπανω απτο Εγω κι ο εαυτος μου..αν δηλαδη το εχουμε οντως ψαξει μεσα μας το εχουμε βρει κευρυτερα...

d.k