ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ροδοσταυρικό τάγμα AMORC, μικτή στοά κ.α - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ροδοσταυρικό τάγμα AMORC, μικτή στοά κ.α - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Rodostayritisa30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
RodostayritisaΝέο Μέλος
20/10/2004, 23:10:23
Λυπαμαι,αλλα δεν δεχομαι να συνεχισω η συζητηση οταν μου λετε να πλυνω τα απλυτα στο νεροχυτη μου.Δεν ειπα ποτε πως τα ξερω ολα και ουτε και αυτη ηταν η προθεση μου.δεν ειπα πως ανηκω σε τεκτονικη στοα για να ξερω περι αναγνωρισεως και αλλων λεπτομερειων,ειπα απλα πως μου εγινε προταση.εδω ηρθα για να μαθω και οπου μπορω να δωσω καποιες πληροφοριες . Τωρα αν αυτες ειναι σωστες ή λαθος,οφειλετε να τις κρινετε με καποιον ευγενικο τροπο.Οσο για τις κριτικες που κανετε και λυπαστε για μενα, δεν ειναι κανεις σε θεση να με κρινει.Ας κρινει για τον εαυτο του.Ο καθε ενας κανει τις επιλογες του.Δεν ζηταω να με κρινετε ουτε και αφεση αμαρτιων.Αυτα ειχα να πω κ αποχωρω απο το φορουμ.Οποιος θελει να κρατησει θετικη ή αρνητικη επαφή ας το κανει απο το μειλ.Ευχαριστω.

demon est deus inversus

GothicΜέλος
21/10/2004, 00:18:57
Φίλε GIORGOS-U.K. δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου στο να δηλώνει κάποιος την ιδιότητά του με ευκολία;
Είμαι τέκτων και είναι τιμή μου.Δεν μου απαγορεύει κανείς να το δηλώσω.
Μάλιστα το κάνω για να δείξω ότι οι πληροφορίες που έχω για το πως λειτουργεί ο τεκτονισμός ή κάποιο άλλο τάγμα είναι "εκ των έσω" και άρα δεν σφάλω.Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για θέματα λειτουργίας.

Συμγωνώ απόλυτα ότι ο τρόπος μου δεν είναι ο πρέπων αλλά αν είχες κι εσύ υπηρετήσει κάποια τάγματα για χρόνια και χρόνια και είχες φάει τη λάσπη στα μούτρα του συνωμότη και του σατανιστή και του δεν ξέρω κι εγώ τι,εξ αιτίας εντυπώσεων που δείνουν υποκείμενα του τύπου Rodostayritisa,θα έκανες το ίδιο.

quote:
episis lupamai merikous didaskalous pou odigisan kapoious pswnismenous stous tektonikous naous kai tous muisan sta mustika tou tagmatos.

Αυτό το εκλαμβάνω προσωπικά και από ότι βλέπω και η δική σου ηθική δεν είναι κατα πολύ καλύτερη.
Δεν νομίζω όμως ότι είσαι σε θέση να με κρίνεις εμένα ή τον οποιοδήποτε άλλον χωρίς στοιχεία περι των γνώσεών σου.
Αν μου πεις αν είσαι τέκτονας θα σου απαντήσω σε ποιά Μεγάλη Στοά είμαι.Αν δεν είσαι είναι περιτό να σου πω.

Αυτά και τέλος και με σένα και με την Rodostayritisa.
Έχω πάρει απόφαση να μην παίζω παιχνίδια τέτοιου είδους εδώ και το μόνον που κατηγορώ τον εαυτό μου είναι ότι ασχολήθηκα......
Κανείς δεν είναι τέλειος τελος πάντων....

Αν έχεις να πεις κάτι σοβαρό τότε πες το φίλε μου αλλιώς σιώπησε.
Όχι ότι θα σου απαντήσω βέβαια...

GIORGOS-U.K.Νέο Μέλος
21/10/2004, 01:28:15
lupamai pou grafw etsi alla apo to pc pou mpainw apagoreuontai ola ta downloads, elpizw na mi sas kourazei polu

FILE MOU

den exw provlima kai na min xanapantiseis oute exw kai tipota mazi sou de se xerw kai apo xthes sto katw katw

oute sto oti dilwneis oti eisai tektwn einai timi sou kata ti gnwmi mou (de mporw na katalavw vevaia giati de les an eisai sti Megali stoa i stin ethniki stoa )to mono pou me enoxlise einai oti dilwneis oti eisai tektwn opote thes na apodeixeis auta pou les
as leei o kathenas auta pou leei as rixnei laspi kai as krinei o kathenas monos tou
de xreiazetai na leei o kathenas ti einai pou einai kai posa xronia einai eisai kai stous naites na upothesw apo to stauro sto telos?

rodostauritisa tha ithela kai egw na mas peis gia ta "Οσα αρνητικά έχουν ειπωθει για τον τεκτονισμό ισχύουν μέχρι τελευταία λεπτομέρεια".

euxaristw

21/10/2004, 02:10:47
quote:
lupamai pou grafw etsi alla apo to pc pou mpainw apagoreuontai ola ta downloads, elpizw na mi sas kourazei polu

Δεν είναι θέμα "πολύ ή λίγο", αλλά αν είχες κάνει τον κόπο ν' ασχοληθείς λίγο παραπάνω, θα εύρισκες τη λύση.

Τέλος πάντων, είναι απλό. Πηγαίνεις εδώ:

Greek Keyboard Test

γράφεις ότι θέλεις και με copy-paste το μεταφέρεις εδώ. Δεν χρειάζεται download, αλλά για την ώρα τρέχει μόνον σε Internet Explorer και όχι σε άλλους browsers.

**

H Rodostayritisa πάντως, τη μία μας γράφει:

quote:
Οσα αρνητικά έχουν ειπωθει για τον τεκτονισμό ισχύουν μέχρι τελευταία λεπτομέρεια

και μετά:

quote:
Δεν ειπα ποτε πως τα ξερω ολα και ουτε και αυτη ηταν η προθεση μου.δεν ειπα πως ανηκω σε τεκτονικη στοα για να ξερω περι αναγνωρισεως και αλλων λεπτομερειων,ειπα απλα πως μου εγινε προταση.εδω ηρθα για να μαθω και οπου μπορω να δωσω καποιες πληροφοριες .

Απλά αντιφατική

Άραγε... ποιά ήταν η αναφερόμενη "πρόθεσή" της

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

21/10/2004, 02:51:59
Για να έχεις μια εικόνα φίλτατε GIORGOS-U.K. αν έχεις τι διάθεση και τον καιρό διάβασε το Topic

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4086

Η Ακακία μοι είναι γνωστή

21/10/2004, 08:58:12
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ Η Rodostayritisa ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΛΙΣΕΙ ΜΕ ΑΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ.

ΕΜΠΛΕΞΕ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ....
ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΠΙΚ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ A.M.O.R.C....

ΟΠΟΥ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ A.M.O.R.C.

ΚΡΙΜΑ...

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Zadok ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΜΦΙΣ-ΜΙΣΡΑΗΜ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΑ ΤEΚΤΟΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

21/10/2004, 09:38:43
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση στο παρόν topic.

Θα περίμενα, όμως, αγαπητά "παλαιά" μέλη, πέραν της οιασδήποτε εύλογης κριτικής που μπορεί να ασκείτε στις θέσεις του "νέου" μέλους Rodostayritisa, να στηλιτεύσετε, άμεσα, εκφράσεις του τύπου:

"Για να γίνω λοιπόν πιο συγκεκριμένος "αγαπητή" φίλη και να με την ελπίδα να ξαναγυρίσεις στο νεροχύτη σου που είναι τίγκα στο άπλυτο,έχουμε και λέμε"
από το μέλος Gothic,

πράγμα που έκανε, δυστυχώς, μόνο ο GIORGOS-U.K.

Τέτοιες εκφράσεις, όσο κι αν μας ενοχλούν τα λεγόμενα των συνομιλιτών μας, δε συνάδουν ούτε με το επίπεδο του forum, ούτε με των μελών που γράφουν εδώ μέσα.

Ζήσε τη στιγμή!

21/10/2004, 09:55:37
quote:
Ρωτήστε ό,τι θέλετε.Ελεύθερα.

quote:
Σκοπος μου ηταν απλα να μοιραστω ορισμενα πραγματα μαζι σας

quote:
Αυτα ειχα να πω κ αποχωρω απο το φορουμ.Οποιος θελει να κρατησει θετικη ή αρνητικη επαφή ας το κανει απο το μειλ

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

21/10/2004, 11:42:33
Στέφανος :

quote:
Τέτοιες εκφράσεις, όσο κι αν μας ενοχλούν τα λεγόμενα των συνομιλιτών μας, δε συνάδουν ούτε με το επίπεδο του forum, ούτε με των μελών που γράφουν εδώ μέσα.

Καλώς ή κακώς το Forum δεν είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον συζήτησης αλλά ένας χώρος όπου υπάρχουν όλες οι διαθέσεις.
Η σοβαρότητα, το χιούμορ, η απλή και η οξεία αντιπαράθεση, κλπ κλπ.

Σε πολλά Topic έχω δεχθεί λεκτικές επιθέσεις, σε πολλές από αυτές έχω απαντήσει είτε με χιούμορ είτε με ευθείες βολές, είτε με σιωπή.

Κανείς όμως δεν είπε ποτέ ότι αυτά δεν συνάδουν με το επίπεδο του Forum, γιατί απλά το Forum δεν είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον.

Ο GIORGOS-U.K. είναι νέο μέλος και δεν έχει πλήρη εικόνα των επιθέσεων που έχουν εκδηλωθεί κατά καιρούς στα άτομα που έχουν θετική άποψη για τον Ελευθεροτεκτονισμό. Είναι λοιπόν λογική η αντίδραση του απέναντι στην επίμαχη φράση.

Ο Gothic από την άλλη έχει πάρει μια γεύση από τέτοιες συμπεριφορές οπότε και κάποια στιγμή ίσως απηυδισμένος από όλα αυτά λέει κάτι πολύ ποιο ελαφρύ από αυτά που κατά καιρούς έχει ακούσει.

Γιατί όταν σε αυτό το Forum διαβάζεις πως οι Τέκτονες είναι «σατανιστές», «πίνουν αίμα», «σκοτώνουν όσα μέλη αποχωρούν», «είναι πράκτορες του διεθνούς σιωνισμού», «είναι προδότες της Ελλάδας» και άλλα τέτοια ωραία και μια ωραία πρωία έρχεται μια «κυριούλα» και σου λέει ότι «ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ και ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ» και βλέπεις πως δεν ξέρει που της πάνε τα τέσσερα ε το ποιο απλό είναι να της πεις να πάει στο νεροχύτη της.

Εγώ ίσως να την έστελνα να πάει και αλλού βέβαια αλλά δεν θα ήταν ανακοινώσιμο στο Forum και δεν ξέρω και κατά πόσο θα ήταν δυνατή η εκπλήρωση αυτής της «ευχής».

Άρα ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε την αντίδραση ενός μέλους αν δεν έχουμε πλήρη εικόνα.

Δεν μπορεί κάποιος/οι να λένε ότι αρλούμπα τους κατέβει στο ακατοίκητο κεφαλάκι τους και εσύ να τους μιλάς με το ’σείς και με το ’σας, όλα έχουν και κάποιο όριο.

Rodostayritisa ελπίζω να μη σε πρότεινε ο Svelto αλλά ο Fairy που στο κάτω κάτω συμφέρει .
Είναι πολλά τα πιάτα Άρη !!!!!!!!

21/10/2004, 12:24:57
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ Ramoglou ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΥΔΕΙΣ.

ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ AMORC ΚΑΙ ΑΜΙΓΕΙΣ/ΜΙΚΤΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΗΜΑ...
Ε ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΧΕΤΗ ΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ Rodostayritisa ΓΙΑ AMORC ΚΑΙ ΑΜΙΓΕΙΣ/ΜΙΚΤΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΕΚΤΟΝΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

21/10/2004, 12:38:22
Εδώ μπαίνει αν μου επιτρέπετε κι άλλο ένα θέμα...

Ολοι κατά περιόδους και κατά περίπτωση έχουμε αντιμετωπίσει επιθέσεις (παντός τύπου) μέσα στο φόρουμ.... Δεν σηκωνόμαστε τόσο απλά να αποχωρήσουμε από αυτό... Δεν ξέρω γιατί, αλλά εδώ κάτι άλλο μου μυρίζει.... σαν κάποιος να ήρθε να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα...

κι όταν θεώρησε ότι έμαθε αυτό που ήθελε έφυγε...έριξε μερικές "φυτιλιές" π.χ. να δει ποιοι θα τσιμπήσουν και τι θα απαντήσουν....

Δεν ξέρω αλλά αυτή η εντύπωση μου δημιουργήθηκε....

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

21/10/2004, 13:00:31
Αγαπητοί Ramoglou και AVATARGR.

Κανείς δεν έθιξε το δικαίωμα κανενός να υποστηρίζει τις απόψεις του και να καυτηριάζει τις θέσεις του άλλου.

Εκτιμώ, όμως, ότι με έναν κόσμιο τρόπο, όχι μόνον επιτυγχάνεται η σοβαρή ανταλλαγή απόψεων,
αλλά και αποφεύγονται αντιπαραθέσεις, οι οποίες προσφέρουν αποτελέσματα, όμοια των οποίων είδαμε όλοι, πρόσφaτα, στο forum.

Επαναλαμβάνω, κατά τη δική μου εκτίμηση, όταν βλέπεις ότι ο άλλος δεν καταλαβαίνει,
η σιωπή είναι χρυσός.

Γιατί και τα λόγια σου δε χάνεις και
τη μήνυση για εξύβριση θα γλιτώσεις.

Ζήσε τη στιγμή!

21/10/2004, 14:56:15
Αγαπητέ Στέφανε,

κάποτε αυτό το Φόρουμ είχε επίπεδο. Νομίζω ότι το έχει απωλέσει προ πολλού και εκτός από κάποιους "ρομαντικούς" (δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά), δε νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανείς γι' αυτό και κυρίως οι λεγόμενοι "υπεύθυνοι" του χώρου.

Από κει και πέρα, ο καθένας νομίζω ότι δείχνει τα δείγματα γραφής του και ο φίλτατος Gothic έδωσε επαρκείς, κατά την άποψή μου, εξηγήσεις:

quote:
Συμγωνώ απόλυτα ότι ο τρόπος μου δεν είναι ο πρέπων αλλά αν είχες κι εσύ υπηρετήσει κάποια τάγματα για χρόνια και χρόνια και είχες φάει τη λάσπη στα μούτρα του συνωμότη και του σατανιστή και του δεν ξέρω κι εγώ τι,εξ αιτίας εντυπώσεων που δείνουν υποκείμενα του τύπου Rodostayritisa,θα έκανες το ίδιο.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο σε όσα έχουν ήδη γραφτεί παρά μόνον:

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ".

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

21/10/2004, 16:32:59
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΦΙΛΗ Zadok...

quote:
κάποτε αυτό το Φόρουμ είχε επίπεδο. Νομίζω ότι το έχει απωλέσει προ πολλού και εκτός από κάποιους "ρομαντικούς" (δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά), δε νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανείς γι' αυτό και κυρίως οι λεγόμενοι "υπεύθυνοι" του χώρου.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...
ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ????????

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ Η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗΣ ??????

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ?????
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ????

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ?????

Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΟΦΙΕΣ ?????

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ...
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.

ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΤΕ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ) ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΥΠΟΥ
Rodostayritisa ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?????

ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ....

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΤΤΟΝΤΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ (ΙΣΩΣ ΑΡΚΕΤΑ) ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΓΜΑ Η ΤΑΓΜΑΤΑ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ)ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....

ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ESOTERICA.gr Forums ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΓΡΙΕΣ ΣΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ?????

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ?????

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΩΣ ΕΓΩ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΩ) ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ....

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΓΚΑΛΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΥΚΛΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Zadok ΠΟΛΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ....

ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

21/10/2004, 16:58:42
Φίλτατε AVATARGR,

σεβαστή η άποψή σου, αλλά επέτρεψέ μου να έχω τη δική μου και να μην επεκταθώ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση πάντως και να είσαι σίγουρος ότι εν τη ελευθερία μου, δε θα διστάσω να αναδιαμορφώσω άποψη και να την εκφράσω με την ίδια ευθύτητα, κρίνοντας πάντα απ' τα εκάστοτε δεδομένα.

3 Άλφα

thothΙδρυτικό Μέλος
21/10/2004, 17:18:04
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΦΙΛΗ Zadok...

quote:

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...
ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ????????

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ Η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗΣ ??????

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ?????
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ????

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ?????

Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΟΦΙΕΣ ?????

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ...
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.

ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΤΕ (ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ) ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΥΠΟΥ
Rodostayritisa ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?????

ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ....

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΤΤΟΝΤΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ (ΙΣΩΣ ΑΡΚΕΤΑ) ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΓΜΑ Η ΤΑΓΜΑΤΑ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ)ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....

ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ESOTERICA.gr Forums ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΓΡΙΕΣ ΣΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ?????

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ?????

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΩΣ ΕΓΩ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΩ) ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ....

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΓΚΑΛΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΥΚΛΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Zadok ΠΟΛΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ....

ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ελπίζοντας να μην μετανιώσω για το ότι γράφω σε ένα τέτοιο topic (πράγμα που πάρει την απόφαση να αποφεύγω) θα πω και εγώ την έρμη την άποψή μου. Και θα την πω διότι βλέπω πρώτα τον Στέφανο να λέει το αυτονόητο με τόσο ευγενικό και γλυκό τρόπο αλλά ακόμη περισσότερο για να πω ένα μεγάλο εύγε και ευχαριστώ στον ΑVATARGR για το παραπάνω μήνυμά του. Πραγματικά AVATARGR το μήνυμά σου είναι πάρα πολύ χρήσιμο και ουσιαστικό. Είναι ουσιαστικό γιατί θέτεις το "δάκτυλο στα σημάδια των καρφιών" και λες αυτό που είναι η αλήθεια. Είναι, δε, χρήσιμο διότι προέρχεται από έναν άνθρωπο που ίσως λίγοι γνωρίζουν βρέθηκε πολλές φορές σε "διασταυρούμενα πυρά" αλλά μπόρεσε να κρατήσει την ελευθερία του κριτηρίου του και να μην προστρέξει στην κάθε είδους ομαδοποίηση. Αυτή η ωριμότητά του είναι κάτι πολύ χρήσιμο για αυτό το forum. Και πάλι σε ευχαριστώ φίλε μου.

Και λίγα ακόμη λόγια για την ουσία του ζητήματος.

Ο Gothic είναι από τα μετρημένα στα δάχτυλα αξιόλογα μέλη αυτού του forum. Έχει την αμέριστη συμπάθειά μου για την μέχρι τώρα συμμετοχή του. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι έκανε ατόπημα και ίσως έχει χιλιάδες λόγους και δίκια για να πέσει σε αυτό το ατόπημα (εξάλλου "ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτον την πέτρα"), αλλά θα πρέπει αυτό το δίκιο που έχει να το αποδείξει εδώ και τώρα. Όταν βάλλεται, με τέτοιο επιπόλαιο και σκληρό τρόπο, αυτό που αγαπάει, όταν με καταφανώς αστήρικτες δηλώσεις, κατηγορείται αυτό στο οποίο έχει αφιερώσει, αγνά, ένα μεγάλο μέρος της ζωής του και της ψυχής του, τότε πρέπει να αποδείξει ο καθένας την δική του μεγαλοψυχία και κατανόηση της μικρότητας που προέρχεται από την άγνοια. Νομίζω ότι αυτή η στάση είναι πιο συνετή και πιο κοντά στο πνεύμα της εσωτερικής φιλοσοφίας και αναζήτησης.

Συγνώμη καλέ μου Gothic που τα λέω έτσι αλλά ας ξέρεις τουλάχιστον και την δική μου άποψη αφού άκουσες και τόσα θετικά. Εσύ θα σταθμίσεις το ποιος έχει δίκιο ή όχι. Εύχομαι να έχω άδικο και να μην σου βρήκα πραγματικό ψεγάδι. Το λέω από την καρδιά μου κι εύχομαι (ίσως απέλπιδα) να καταλάβεις την αγνότητα των προθέσεών μου.

Τέλος θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι είμαστε σε ένα δημόσιο forum όπου ο καθένας μπορεί να γραφτεί, να διαβάσει, και να στείλει μηνύματα με τις δικές του προσωπικές απόψεις. Εδώ θα πρέπει να είναι ο καθρέπτης του χώρου της εσωτερικής αναζήτησης στην Ελλάδα. Και ο καθρέπτης, για να είναι λειτουργικός και αληθινός, οφείλει να δείξει τη πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα μπορεί να δείχνει μια σκληρότητα, μια διείσδυση της συνομωσιολογίας στο πιο απόμακρο μέρος της Ελλάδας, μια επιπολαιότητα και ρηχότητα στην προσέγγιση των πιο βαθιών και απόκρυφων μεταφυσικών θεμάτων που αφορούν την ψυχή μας, αλλά... δεν μπορούμε να κάνουμε λογοκρισία στην πραγματικότητα ούτε να την φτιασιδώσουν οι συντονιστές του Esoterica.gr.

Λάθη και παραλείψεις από τους συντονιστές γίνονται αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει κάτι χειροπιαστό και είναι εδώ και ο τελικός ισολογισμός είναι θετικός. Έχουν συλλέξει άρθρα, συνεντεύξεις, ειδήσεις, ανθρώπους που έχουν κάποια ποιότητα και έλκουν τους ανθρώπους εδώ. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω χωρίς να γίνουν τελικά τύραννοι. Εμείς πρέπει να πάρουμε την σκυτάλη και να διαμορφώσουμε μια άποψη για τον εσωτερισμό που να αξίζει το όνομα αυτό και μετά να περιμένουμε γαλήνια και όμορφα στην γωνία για να πάρει ο καθένας αυτό που του αξίζει. Λίγοι θα μας αποδεχτούν, πάντα λίγοι ήταν εξάλλου, αλλά για αυτούς τους λίγους είμαστε εδώ. Για αυτούς τους λίγους μας έφερε το κάρμα εδώ για να τους χαρίσουμε το καλύτερο που ίσως έχουμε κατακτήσει από αυτόν τον σκληρό και κατατρεγμένο δρόμο της εσωτερικής φιλοσοφίας, την αρετή, την αγάπη, τον σεβασμό, την πίστη, την φιλαλήθεια, την ανεκτικότητα, την προσήλωση στο ιερό κ.α. Ας το δώσουμε με αυταπάρνηση και ας μην αποζητούμε ανταμοιβή. Η φύση είναι ένας δίκαιος ταμίας που σε ανταμοίβει ανάλογα με αυτό που έχεις δώσει. Και η ανιδιοτέλεια πάντα προσφέρει κάτι αλλά αργεί. Ας έχουμε πίστη και υπομονή.

Οφείλουμε να ευγνωμονούμε αυτόν τον καθρέπτη που μας δείχνει την αλήθεια και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να αλλάξουμε αυτό που δείχνει ο καθρέπτης, και όχι τον ίδιο τον καθρέπτη. Εκεί είναι που συμφωνώ απόλυτα με τον AVATARGR, όπως το είπε κι αυτός με τα δικά του λόγια.

Ας αναλάβει συνεπώς ο καθένας το δικό του φορτίο ευθύνης και ας αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο επιδεικνύοντας την αρετή που έχει εκεί που πρέπει, δείχνοντας σεβασμό στην αξιοπρέπεια της φύσης του ανθρώπου εκεί που δέχεται λάσπη, δίνοντας το στίγμα της μεγαλοψυχίας του εκεί που συναντά μικροψυχία. Με επιχειρήματα, με φροντίδα και προσοχή στον σεβασμό της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης φύσης και με απόλυτη σιγουριά και πίστη ότι η αλήθεια δεν κινδυνεύει από το ψέμα, ας δώσει μια δίκαια μάχη για τα πιστεύω του. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα διότι εάν ο σκοπός σου είναι να δείξεις την αξία των αρετών δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις απαξιωτικά μέσα. Εάν προσπαθώντας να αντιμετωπίσεις την ρηχότητα και την επιπολαιότητα καταλήξεις να μοιάσεις στον αντίπαλό σου, έχασες το παιχνίδι. Αυτό πιστεύω.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum

21/10/2004, 19:01:19
Αγαπητέ thoth,

αν κατάλαβα καλά τα γραφόμενά σου, θέλεις να πεις ότι εδώ συμμετέχουν δύο κατηγορίες:

1. οι εσωτερίζοντες (γιατί επ' ουδενί θα τόλμαγα να βάλω τον τίτλο εσωτεριστές), οι οποίοι οφείλουν να κρατούν το επίπεδο, και

2. οι λοιποί (βλέπε καθρέφτης της κοινωνίας), οι οποίοι μπορούν ελεύθερα να λασπολογούν, να χλευάζουν και εννίοτε να υβρίζουν,

και ότι εδώ ο χώρος είναι απλά "ότι προκύψει";

Θα ήθελα να αφιερώσω μία παραβολή του Δασκάλου τόσο σε εσένα, όσο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο παρόν θέμα, εκείνη "ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ" (ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 20:1):

ΔΙΟΤΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΝ ΟΣΤΙΣ ΕΞΗΛΘΕΝ ΑΜΑ ΤΩ ΠΡΩΙ ΔΙΑ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΡΓΑΤΑΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΥΤΟΥ
ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΥΝΕΦΩΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝ ΔΗΝΑΡΙΟΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΥΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΞΕΛΘΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ ΩΡΑΝ ΕΙΔΕΝ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΝ ΤΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΙΠΕΝ ΥΠΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΥΠΗΓΟΝ
ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΛΘΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΚΤΗΝ ΚΑΙ ΕΝΑΤΗΝ ΩΡΑΝ ΕΚΑΜΕΝ ΩΣΑΥΤΩΣ
ΠΕΡΙ ΔΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗΝ ΩΡΑΝ ΕΞΕΛΘΩΝ ΕΥΡΕΝ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΙ ΙΣΤΑΣΘΕ ΕΔΩ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΑΡΓΟΙ
ΛΕΓΟΥΣΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΜΙΣΘΩΣΕΝ ΗΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΑΒΕΙ
ΑΦΟΥ ΔΕ ΕΓΕΙΝΕΝ ΕΣΠΕΡΑ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΛΕΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΝ ΑΡΧΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΛΘΟΝΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗΝ ΩΡΑΝ ΜΙΣΘΩΘΕΝΤΕΣ ΕΛΑΒΟΝ ΑΝΑ ΕΝ ΔΗΝΑΡΙΟΝ
ΕΛΘΟΝΤΕΣ ΔΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΛΑΒΕΙ ΠΛΕΙΟΤΕΡΑ ΕΛΑΒΟΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑ ΕΝ ΔΗΝΑΡΙΟΝ
ΚΑΙ ΛΑΒΟΝΤΕΣ ΕΓΟΓΓΥΖΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΟΥ
ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΟΥΤΟΙ ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΕΚΑΜΟΝ ΚΑΙ ΕΚΑΜΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΙΣΟΥΣ ΜΕ ΗΜΑΣ ΟΙΤΙΝΕΣ ΕΒΑΣΤΑΣΑΜΕΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
Ο ΔΕ ΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΣΕ ΑΔΙΚΩ ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΩΝΗΣΑΣ ΕΝ ΔΗΝΑΡΙΟΝ ΜΕΤ ΕΜΟΥ
ΛΑΒΕ ΤΟ ΣΟΝ ΚΑΙ ΥΠΑΓΕ ΘΕΛΩ ΔΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΙΣ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟΝ ΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΣΕ
Η ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΝΑ ΚΑΜΩ Ο ΤΙ ΘΕΛΩ ΕΙΣ ΤΑ ΕΜΑ Η Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΘΟΣ
ΟΥΤΩ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΔΕ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ

3 Άλφα

21/10/2004, 19:54:33
Διάβασα με προσοχή τις παραπάνω τοποθετήσεις.

Και διαπιστώνω, όχι μόνο από αυτές, αλλά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τον τελευταίο καιρό, ότι το πρόβλημα στο forum είναι

το ύφος και το ήθος των γραφόντων και των γραφομένων.

Κατ'αρχάς, αγαπητοί Zadok, AVATARGR και thoth χαίρομαι για το δικό σας επίπεδο συζήτησης.
Με επιχειρηματολογία, χωρίς διάθεση να προσβάλετε το συνομιλητή σας, εκφράζει ο καθένας τις απόψεις του.
Κι ας έχουν διαφορές και ομοιότητες.

Μακάρι, όλοι μέσα σε αυτόν το χώρο να συμπεριφέρονταν παρόμοια.

quote:
Νομίζω ότι το έχει απωλέσει προ πολλού και εκτός από κάποιους "ρομαντικούς" (δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά),

quote:
Και θα την πω διότι βλέπω πρώτα τον Στέφανο να λέει το αυτονόητο με τόσο ευγενικό και γλυκό τρόπο

Zadok (παρ' ότι δεν αναφέρεσαι σε μένα προσωπικά ) και thoth, καθημερινά γίνομαι πολλές φορές σκληρός με τους συνομιλητές μου και τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η σκληρότητα ισοδυναμεί με προσβολή της προσωπικότητας.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον Gothic, ο οποίος, εξ όσων έχω προσέξει, είναι γενικά καθ' όλα αξιοπρεπής.
Αναφέρομαι, όμως, σε άλλους εξ αιτίας της συμπεριφοράς των οποίων, το forum αντιμετώπισε διάφορες τρικυμίες.

Αν όλοι, λοιπόν και κυρίως τα πιο παλιά μέλη, επισήμαιναν και αποδοκίμαζαν έμπρακτα αυτές τις συμπεριφορές, ίσως πολλά θα είχαν αποφευχθεί.

Ζήσε τη στιγμή!

GothicΜέλος
21/10/2004, 21:07:25
Γράφω μόνο για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αγαπητό Thoth.
Όπως πάντα έχει δίκιο.

Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω τον AVATARGR αν θα μπορούσε να με πληροφορήσει σχετικά με το Μέμφις-Μισραήμ στην Ελλάδα.

quote:
Δεν ξέρω γιατί, αλλά εδώ κάτι άλλο μου μυρίζει.... σαν κάποιος να ήρθε να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα...

κι όταν θεώρησε ότι έμαθε αυτό που ήθελε έφυγε...έριξε μερικές "φυτιλιές" π.χ. να δει ποιοι θα τσιμπήσουν και τι θα απαντήσουν....

Αυτό πιστεύω κι εγώ αγαπητή φίλη.

21/10/2004, 21:15:16
Διάβασα όλα τα παραπάνω post και θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου.

Αν καταφέρουμε να βρούμε την χρυσή τομή στη συμπεριφορά μας τότε θα επιτύχουμε αυτό που όλοι συμφωνούμε ότι χρειάζεται αυτός ο χώρος.

Αυτή η χρυσή τομή κατά την γνώμη μου είναι η συνισταμένη όλων των προηγούμενων προτάσεων .

Μακάρι να κατάφερνα κάποιες στιγμές να έχω την ηρεμία του Avatar, δυστυχώς αυτό το κομμάτι δεν το έχω καταφέρει ακόμα.
Όμως έχω καταφέρει να μην κρατάω «κακίες», έχω καταφέρει να ζητάω συγνώμη όταν σφάλω, έχω καταφέρει να αναγνωρίζω το σωστό λόγο άσχετος του ποιος τον εκφέρει.

Όπως προείπα έχω μιλήσει εδώ μέσα με όλους τους τρόπους, αλλά εδώ προτιμώ να είμαι ο εαυτός μου και όχι κάποιος δήθεν, γι αυτό και γράφω όπως θα μίλαγα, γι αυτό αφήνω να βγαίνει αυτό που νιώθω τη στιγμή που γράφω.

Απλά κάποια στιγμή με κουράζουν τα διάφορα «παιχνίδια» και έτσι δεν ακολουθώ τον ήρεμο λόγο αλλά την έντονη ίσως και πολλές φορές ειρωνική αντιπαράθεση.
Όχι όμως με στόχο να μειώσω τον συνομιλητή μου αλλά με στόχο να καταδείξω το ψέμα ή την απάτη που επιχειρείτε μέσα από ένα νοητικό οικοδόμημα που φτιάχνει ο κάθε γράφων.

Με τον Thoth έχω έλθει κατά το παρελθόν σε λεκτική αντιπαράθεση και αυτό τα παλιά μέλη το γνωρίζουν, όμως και τον σέβομαι και πολλές φορές τα γραφόμενα του προλαμβάνουν σκέψεις μου ή ακόμα καλύτερα και ερωτήματα μου. Μπορεί να είχαμε την όποια αντιπαράθεση σε επίπεδο ιδεών αλλά ήταν αντιπαράθεση ΜΟΝΟ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ.

Δε θα μιλήσω για τη Zadok και τον Gothic ίσως γιατί συμφωνώ σε πολλά μαζί τους και δε θέλω να εκφραστώ συναισθηματικά, πράγμα που δεν θα προσέδιδε αντικειμενικότητα ίσως στο λόγο μου.

Το μόνο που θα προσθέσω είναι πως με αφορμή τις τοποθετήσεις του GIORGOS-U.K. και του Στέφανος μας δόθηκε η αφορμή για να γίνει μια καλή κουβέντα κατάθεσης απόψεων. Από αυτή λοιπόν την άποψη θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλους.

Λόγο ταξιδιού θα σας «ξαναδώ» σε μία εβδομάδα και εύχομαι να σας βρω όλους καλά.