- Εωσφόρος και Ιησούς:ποια η σχέση τους; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Τί θα φάτε σήμερα ρε παιδια;;
Χαρίζουν το γέλιο, ζωή και χαρά! :
Ο καραγκιόζης!
Ο xristosxatz!
Ο Λουκάς Αυγερινός!
quote:
Κοίτα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τις φοβίες σου και άσε μας εμάς να πιστεύουμε αυτά που θέλουμε και κράτησε τις "ανυησυχίες" σου για τον εαυτό σου.
Υποθέτω ότι εκτός από ειδήμων στα φιλοσοφικά/θρησκευτικά, είσαι και ψυχολόγος, έτσι;
(kangaroo είχες δίκιο. xx x 10 και λίγα έβαλες)
Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)
quote:quote:
Κοίτα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τις φοβίες σου και άσε μας εμάς να πιστεύουμε αυτά που θέλουμε και κράτησε τις "ανυησυχίες" σου για τον εαυτό σου.
Υποθέτω ότι εκτός από ειδήμων στα φιλοσοφικά/θρησκευτικά, είσαι και ψυχολόγος, έτσι;
Γιατί το υποθέτεις αυτό; Είπα εγώ κάτι τέτοιο;
Υποψιάζομαι ότι ο κανγκουρός κατάλαβε και άλλα πράγματα και έχει 100% δίκιο. Είναι πάρα πολυ επικίνδυνος αλλά όχι για αυτό που φαντάζεται ο μέσος άνθρωπος. Θα στείλω π.μ. στον κανγκουρό σύντομα
Χαρίζουν το γέλιο, ζωή και χαρά! :
Ο καραγκιόζης!
Ο xristosxatz!
Ο Λουκάς Αυγερινός!
quote:
Heretic,
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα νοητικής φύσεως, ήρθε εδώ για να κοροϊδέψει. Κοίτα λίγο την τοποθέτησή του, την οποία θεωρώ ως μια πρώτη προσπάθεια να μας εκφράσει την δική του γνώμη / άποψη και γι' αυτό το λόγο συνεχίζω στο θέμα.
Έχοντας ως βάση αυτό (που είναι δική του πρόταση)
quote:
Η λογική ακολουθία είναι σημαντικότερη από το γράμμα του κειμένου και βάσει αυτής ερμηνεύονται και τα κείμενα
την λογική ακολουθία δηλ.
quote:
Λ.Α.Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά. Η μόνη διαφορά μου [ εδώ το "διαφορά" δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει γ' αυτόν : σημαίνει διαφωνία ή όχι ; όπως και να έχει, εδώ μιλάει για κάτι προσωπικό σε σχέση "με τα τελευταία λεχθέντα" . Ποια είναι τα τελευταία λεχθέντα ; Είναι η άποψη του ilias1990 και η δική σου. Συνεπώς, τα "τελευταία λεχθέντα" αναφέρονται σε απόψεις ] με τα τελευταία λεχθέντα είναι ότι ο Διάβολος δεν γνωρίζει ότι θα χάσει. Όπως δεν γνωρίζει και τις βαθύτερες σκέψεις όταν έχουν καλό σκοπό . Ελπίζει ότι θα κερδίσει. Και εργάζεται δεν συν-εργάζεται. Δηλαδή κάνει ότι μπορεί αλλά όχι με σκοπό τη βοήθεια των ανθρώπων. Ο Θεός τον αφήνει για εξάσκηση των ανθρώπων προκειμένου να βελτιωθούν και να τον νικήσουν. Αυτό λέει ο χριστιανισμός.
ένας κοινός αναγνώστης όταν διαβάσει αυτό, μπερδεύεται. Δεν ξέρει αν η παραπάνω τοποθέτηση αφορά προσωπική άποψη ή όχι, γιατί στο τέλος βάζει μια ξεχωριστή πρόταση που λέει "Αυτό λέει ο Χριστιανισμός". Αν τον ρωτήσεις "από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο Διάβολος εργάζεται και δεν συν-εργάζεται ;", μπορεί εύκολα να σου απαντήσει "Αυτό λέει ο Χριστιανισμός, το αναφέρω ήδη!". Όμως οι προτάσεις που προηγούνται αυτής της τελευταίας, σχετίζονται με το "η μόνη διαφορά μου" ως λογική συνακολουθία μιας σκέψης διαφοράς ή διαφωνίας προσωπικής, δηλ. ο αναγνώστης θεωρεί πως ότι έπεται αυτής της προσωπικής αντωνυμίας αφορά προσωπική άποψη. Παρ' όλο όμως που φαίνεται πως μιλάει για κάτι προσωπικό, στο τέλος αυτής της λογικής συνακολουθίας αυτό το προσωπικό (διαφορά ή διαφωνία) το ανάγει σε κάτι άλλο. Σου λέει : δεν το λέω εγώ , το λέει ο Χριστιανισμός. Και την προσωπική αντωνυμία, γιατί την έχει βάλει ; Ποια ακριβώς είναι η διαφορά του ; Είναι δική του ή του Χριστιανισμού ; Ασάφεια. Αν αυτή η ασάφεια δεν γίνεται σκόπιμα, τότε πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα έκφρασης, νοητικής φύσεως ίσως. Αν όμως γίνεται - που εγώ νομίζω πως γίνεται σκόπιμα - τότε ο άνθρωπος κατά πάσα πιθανότητα ήρθε για να κοροϊδέψει.
Αυτό βέβαια γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο όταν εγώ του είπα "γιατί με βρίζεις ;" και αυτός απάντησε "το παπάρα δεν είναι βρισιά" ενώ ολόκληρη η φράση του ήταν :
quote:
Α πάγαινε παραπέρα ρε παπάρα που νομίζεις ότι θα με δουλέψεις κιόλας ανόητε!
Παρακάτω, γίνεται λίγο πιο σαφής αναφερόμενος πάλι σ' αυτήν την "διαφορά του".
quote:
Ναι πιστεύω ότι ορισμένα πράγματι είναι προφανή σε όλους περί Θεού, εφόσον πιστεύουν στην ύπαρξη Θεού. [ δηλ. το προφανές γι' αυτόν, αυτός πιστεύει πως είναι και για σένα ] Αλλά ακόμη και εκείνοι ππου δεν πιστεύουν έχουν την ελευθερία να διατυπώσεουν εικασίες ή γνώμες περί Θεού ή περί οποιουδήποτε άλλου πράγματος. Αυτό λλέγεται ελευθερία γνώμης, ακόμη και αν είναι ατεκμηρίωτη. Ο καθένας έχει δικαίωμα να την εκφράσει.
Εδώ βέβαια, έρχεται στα λόγια μου, όταν του έλεγα πως όλα αυτά που λέει είναι εικασίες χωρίς φυσικά να του έχω απαγορεύσει ποτέ να τις διατυπώνει ελεύθερα ή όχι. Στο θέμα του όμως ζητάει τεκμηρίωση. Τώρα, με αυτό που λέει παραπάνω, την γυρνάει την πλάκα : Μπορούμε να διατυπώνουμε (πιστοί ή όχι) εικασίες ακόμη κι αν είναι ατεκμηρίωτες.
Συνεπώς εγώ μπορώ να πω τώρα πλέον άνετα, πως κατά την διάρκεια του διαλόγου μεταξύ Εύας - Φιδιού, ο Θεός είχε πάει στο WC του παραδείσου να κάνει τσίσα του.
Edited by - kangaro on 20/06/2019 11:41:43
quote:
Υποψιάζομαι ότι ο κανγκουρός κατάλαβε και άλλα πράγματα και έχει 100% δίκιο. Είναι πάρα πολυ επικίνδυνος αλλά όχι για αυτό που φαντάζεται ο μέσος άνθρωπος.
![]()
"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."
quote:
Πρέπει να είναι κάποιος χρήστης που είχε μια σύντομη εμφάνιση πριν λίγο καιρό. Ξεκίνησε την διασπορά ρύπων με κάτι λιγότερο ραφιναρισμένο απο αυτό που βλέπετε. Και μόλις τον ζορίσαμε λίγο την έκανε. Βασικά ζητούσε δωρεές για κάτι βιβλία που επρόκειτο να βγάλειΠαιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)
Δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος με αυτόν. Πάντως αυτό που κάνει σε συνδυασμό με τις γνώσεις που φαίνεται πως έχει, τον καθιστά επικίνδυνο. Προσωπικά εμένα δεν μπορεί να με αγγίξει, του το έχω πει από την αρχή για να το ξέρει, να το βάλει καλά και να το χωνέψει στην γκλάβα του και παρ' όλο που μου έστειλε και p.m (τάχαμ απορία και καλά ...), τον συνέδεσα με Κάϊρο.
Προσοχή και σε κάτι άλλο : Κατά την διάρκεια του διαλόγου μας, φαίνεται πως ενθαρρύνει τον αναγνώστη να συνεχίσει τον διάλογο μαζί του :
quote:
- Για να δούμε , μπορεί να είσαι πιο ικανός στην έρευνα από μένα και να βρεις πράγματα.- Πολύ καλά ξεκίνησες! Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή ως τώρα!
- Σε ευχαριστώ για την εποικοδομητική συμμετοχή!!!
Στο τέλος, τον ίδιο αναγνώστη που τον ευχαριστούσε για την συμμετοχή του, τον λέει "παπάρα" γιατί προφανώς εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις του. Κάτι δεν πάει καλά ...
Στο θέμα "η συμπυκνωμένη γνώση της μαλακίας", λέει κάπου :
quote:
Ο Μεγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος δεν είναι ο Εωσφόρος αλλά ο Λόγος.
Δεν ξέρω τι εννοεί με την λέξη "Λόγος". Εννοεί τον κατά Ηράκλειτο Λόγο (που είναι η Αλήθεια), την γλώσσα (π.χ Terence McKenna) ή κάποιον Λόγο θεϊκής φύσεως ; Τον ρώτησα σχετικά, δεν απάντησε.
Ας τον αφήσουμε λίγο να δούμε και τις συνομιλίες του με κάποια άλλα μέλη (αν υπάρξουν) και μετά ... βλέπουμε.
Edited by - kangaro on 20/06/2019 11:32:58
quote:Γιατί αποκλείεις το συνδυασμό; Μπορεί να έχω πρόβλημα νοητικής φύσης (θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου έκανες και διάγνωση!) και να θέλω και να κοροϊδέψω αλλά και να προβάλλω τις απόψεις μου στο φιλοθεάμον κοινό του esoterica.gr όπως και πολλά άλλα.quote:
(kangaroo είχες δίκιο. xx x 10 και λίγα έβαλες)Heretic,
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα νοητικής φύσεως, ήρθε εδώ για να κοροϊδέψει.
quote:
Κοίτα λίγο την τοποθέτησή του, την οποία θεωρώ ως μια πρώτη προσπάθεια να μας εκφράσει την δική του γνώμη / άποψη και γι' αυτό το λόγο συνεχίζω στο θέμα. Κοίτα τι λέει :quote:
Λ.Α.Το θέμα αναφέρεται σε Εωσφόρο και Ιησού και το κάνατε σχέση Θεού - Σατανά. Η μόνη διαφορά μου [ εδώ το "διαφορά" δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει γ' αυτόν : σημαίνει διαφωνία ή όχι ;
Διαφωνία είναι προφανές (μάθε ελληνικά φίλε!)
quote:
όπως και να έχει, εδώ μιλάει για κάτι προσωπικό "με τα τελευταία λεχθέντα" . Ποια είναι τα τελευταία λεχθέντα ; Είναι η άποψη του ilias1990 και η δική σου. Συνεπώς, τα "τελευταία λεχθέντα" αναφέρονται σε απόψεις ] με τα τελευταία λεχθέντα είναι ότι ο Διάβολος δεν γνωρίζει ότι θα χάσει.
Ακριβώς! Μεγάλε υποκλίνομαι!
quote:
Όπως δεν γνωρίζει και τις βαθύτερες σκέψεις όταν έχουν καλό σκοπό .Ελπίζει ότι θα κερδίσει.Και εργάζεται δεν συν-εργάζεται. Δηλαδή κάνει ότι μπορεί αλλά όχι με σκοπό τη βοήθεια των ανθρώπων.
Δεύτερη υπόκλιση!
quote:
Ο Θεός τον αφήνει για εξάσκηση των ανθρώπων προκειμένου να βελτιωθούν και να τον νικήσουν. Αυτό λέει ο χριστιανισμός.
Τρίτη!
quote:
Ένας κοινός αναγνώστης όταν διαβάσει αυτό, μπερδεύεται. Δεν ξέρει αν η παραπάνω τοποθέτηση αφορά προσωπική άποψη ή όχι, γιατί στο τέλος βάζει μια ξεχωριστή πρόταση που λέει "Αυτό λέει ο Χριστιανισμός". Αν τον ρωτήσεις "από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο Διάβολος εργάζεται και δεν συν-εργάζεται ;", μπορεί εύκολα να σου απαντήσει "Αυτό λέει ο Χριστιανισμός, το αναφέρω ήδη!".
Αυτό είναι και προσωπικό συμπέρασμα. Είναι θέμα ορισμού της λέξης "συνεργασία" (στα ελληνικά).
quote:
Όμως οι προτάσεις που προηγούνται αυτής της τελευταίας, σχετίζονται με το "η μόνη διαφορά μου" ως λογική συνακολουθία μιας σκέψης διαφοράς ή διαφωνίας προσωπικής, δηλ. ο αναγνώστης θεωρεί πως ότι έπεται αυτής της προσωπικής αντωνυμίας αφορά προσωπική άποψη. Παρ' όλο όμως που φαίνεται πως μιλάει για κάτι προσωπικό, στο τέλος αυτής της λογικής συνακολουθίας αυτό το προσωπικό (διαφορά ή διαφωνία) το ανάγει σε κάτι άλλο. Σου λέει : δεν το λέω εγώ , το λέει ο Χριστιανισμός. Και την προσωπική αντωνυμία, γιατί την έχει βάλει ; Ποια ακριβώς είναι η διαφορά του ; Είναι δική του ή του Χριστιανισμού ;
Συνέπεσαν εδώ και μερικά χρόνια.
quote:
Ασάφεια. Αν αυτή η ασάφεια δεν γίνεται σκόπιμα, τότε πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα έκφρασης, νοητικής φύσεως ίσως. Αν όμως γίνεται - που εγώ νομίζω πως γίνεται σκόπιμα - τότε ο άνθρωπος ήρθε για να κοροϊδέψει, να παραπλανήσει και να κάνει ένα είδος brain washing στον κοινό και ανυποψίαστο αναγνώστη.
Πολλά θρίλερ βλέπεις και δεν πρέπει. Είναι απλό: συμπίπτουν σε αυτά τα σημεία οι απόψεις μου με του χριστιανισμού. Και όταν ανέφερα ότι αυτό λέει ο χριστιανισμός δεν το έκανα για να δημιουργήσω ασάφεια αλλά για να την άρω. Για να έχει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης τη δυνατότητα να βρει περισσότερα επ΄αυτού μιας και αν έλεγα ότι είναι προσωπική μου άποψη θα πίστευε ενδεχομένως ότι δεν είναι και η άποψη του χριστιανισμού. Τη δική μου άποψη για να τη μάθει σε όλες τις λεπτομέρειες θα πρέπει να ζήσει μαζί μου και να με γνωρίσει. Από μακριά δεν μαθαίνετια ο τρόπος σκέψης του άλλου. Τα χριστιανικά κείμενα όμως μπορεί να τα βρει παντού. Επομένως δεν ισχύει το σκεπτικό που υπέθεσες.
Άλλωστε τι είχ ανα κερδίσω από ένα brain washing του άνυποψίαστου αναγνώστη; Δεν έχω δουλειά να κάνω νομίζεις; Η διασκέδαση προκύπτει αυτόματα από τις λανθασμένες υποθέσεις που κάνετε για μένα, σαν να έχετε κάποια μύγα που σας μυγιάζει. Συνεχίστε.
quote:
Αυτό βέβαια γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο όταν εγώ του είπα "γιατί με βρίζεις ;" και αυτός απάντησε "το παπάρα δεν είναι βρισιά" ενώ ολόκληρη η φράση του ήταν :quote:
Α πάγαινε παραπέρα ρε παπάρα που νομίζεις ότι θα με δουλέψεις κιόλας ανόητε!
Η "βρισιά" ήταν αναμενόμενη από τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκες διαδικτυακά, εκτός και αν έχεις εσύ πρόβλημα και δεν το κατάλαβα, περισσότερο από την αδυναμία στην ελληνική γλώσσα. Άλλωστε ειπες ότι δεν παρεξηγείσαι. Επίσης ότι δε θα ασχοληθείς μαζί μου ενώ ασχολείσαι.
quote:
Παρακάτω, γίνεται λίγο πιο σαφής αναφερόμενος πάλι σ' αυτήν την "διαφορά του".
Εδώ πιάνεις άσχετο θέμα με το προηγούμενο που αφορούσε το αν ο Διάβολος εν γνώσει του κάνει ότι κάνει. Γιατί τα συγχέεις; . Αφορά (τούτο εδώ) το αν μπορούμε να λέμε ότι γνωρίζουμε το θέλημα του Θεού.
Ναι πιστεύω ότι ορισμένα πράγματι είναι προφανή σε όλους περί Θεού, εφόσον πιστεύουν στην ύπαρξη Θεού. [ δηλ. το προφανές γι' αυτόν, αυτός πιστεύει πως είναι και για σένα ] Αλλά ακόμη και εκείνοι ππου δεν πιστεύουν έχουν την ελευθερία να διατυπώσεουν εικασίες ή γνώμες περί Θεού ή περί οποιουδήποτε άλλου πράγματος. Αυτό λλέγεται ελευθερία γνώμης, ακόμη και αν είναι ατεκμηρίωτη. Ο καθένας έχει δικαίωμα να την εκφράσει.Εδώ βέβαια, έρχεται στα λόγια μου, όταν του έλεγα πως όλα αυτά που λέει είναι εικασίες χωρίς φυσικά να του έχω απαγορεύσει ποτέ να τις διατυπώνει ελεύθερα ή όχι.
Μάλλον δεν κατάλαβες (ακόμη) όσα σου απάντησα. Μπερδεύεις τα δύο θέματα και το που λέμε εικασίες και που όχι.
quote:
Στο θέμα του όμως ζητάει τεκμηρίωση. Τώρα, με αυτό που λέει παραπάνω, την γυρνάει την πλάκα : Μπορούμε να διατυπώνουμε (πιστοί ή όχι) εικασίες ακόμη κι αν είναι ατεκμηρίωτες.
Φυσικά , αυτό είναι δικαίωμα. Η τεκμηρίωση είναι φιλική συνεισφορά μεταξύ φίλων (λέμε τώρα) όταν κάνουν μια συζήτηση που τους σώζουν χρόνο έρευνας. Δεν είναι υποχρέωση από κάποιο κανονα δικαίου.
quote:
Συνεπώς εγώ μπορώ να πω τώρα πλέον άνετα, πως κατά την διάρκεια του διαλόγου μεταξύ Εύας - Φιδιού, ο Θεός είχε πάει στο WC του παραδείσου να κάνει τσίσα του.
Δεν κατάλαβα που κολλάς ακόμη. Ο Θεός άκουσε το διάλογο και ήταν παρών αν θέλεις και άφησε να εξελιχθεί ο αγώνας ώστε να νικήσει ο ικανότερος και να εκφράσει τη θέλησή του (ο ικανότερος). Ποιο είναι το πρόβλημα;
Δεν το θεωρείς καλό;
quote:Προσοχή και σε κάτι άλλο : Κατά την διάρκεια του διαλόγου μας, φαίνεται πως ενθαρρύνει τον αναγνώστη να συνεχίσει τον διάλογο μαζί του :
[quote]
- Για να δούμε , μπορεί να είσαι πιο ικανός στην έρευνα από μένα και να βρεις πράγματα.- Πολύ καλά ξεκίνησες! Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή ως τώρα!
- Σε ευχαριστώ για την εποικοδομητική συμμετοχή!!!
''Αγαπητέ φίλε Χρίστο σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και σου λέω με ειλικρίνεια ότι σωστά σκέφτεσαι''
''Φίλε Χρήστο, πολύ καλή η επίγνωση, μα δέν αρκεί από μόνη της για να φτάσει κάποιος στα ανώτερα πνευματικά επίπεδα, αποκτώντας πνευματικές εμπειρίες, ώστε να εξελιχθεί το πνευματικό του επίπεδο. Μιάς και έχω διαπιστώσει ότι είσαι ένας γνώστης, Αλλά όχι ακόμη στο πρακτικό επίπεδο του "βλέποντος" ή άλλως του μύστη. Σου προτήνω να δώσεις τα φώτα σου σε όσους αναζητούν την γνώση με σαφήνεια όστε να κατανοήσουν τα βασικά της θεωρίας και εγώ θα εξηγήσω την πρακτική εφαρμογή, των ερευνητών που δέν είναι μυημένοι στην εσωτεριστική πρακτική εξάσκηση''
''Φίλε Χρήστο ελπίζω, πέρα από της θεωρίες να συνεισφέρεις στην πρακτική εξάσκηση των όσων επιθυμούν να μάθουν της πρακτικές μεθόδους που οδηγούν στο υπερεγώ. Να θυμάστε πάντα πως η γνώση πρέπει να μεταδίδεται για να έχει νόημα ως σκοπός.''
Από εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12369&whichpage=1&ARCHIVE=
Εδώ υπάρχουν ομοιότητες με αυτα που παραθέτεις kangaro, εκθειάζει τον xristosxatz και ταυτόχρονα τον νουθετεί όπως ο πνευματικός δάσκαλος τον μαθητή.
Αυτό συν την αναφορά στον απατεώνα Rampa, Heretic, συν την προχωρημένη του ηλικία, με έβαλαν κι εμένα σε σκέψεις για το αν είναι όντως αυτός...
Παρ'όλα αυτά δεν πιστεύω ότι είναι το ίδιο άτομο. Τούτος εδώ φαίνεται εξυπνότερος από τον relativer.
Edited by - ilias1990 on 20/06/2019 11:59:39