- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ο προβληματισμός του Εχέμβροτου είναι ένας καθημερινός προβληματισμός μου, ακόμα κι όταν δεν ήταν προβληματισμός του Εχέμβροτου.
Έχετε σκεφτεί ότι η πραγματικότητα που βλέπουμε είναι μια σύλληψη ενός αγνώστου "Χ" έξω από εμάς, μέσα σε κάτι "Ψ" μέσα σε εμάς; Έχετε σκεφτεί δηλαδή ότι βλέπουμε και κρίνουμε κάθε φορά το εξωτερικό μας περιβάλλον με το νου μας;
Εφόσον αυτό συμβαίνει τότε παρατηρήστε ότι κάθε φορά που ενθουσιαζόμαστε ή απογοητευόμαστε με κάτι (εν προκειμένω με το forum μας), κάθε φορά που κρίνουμε θετικά ή αρνητικά τις καταστάσεις εδώ μέσα, στο παρασκήνιο υπάρχει πάντα αυτό το άγνωστο "Ψ" που τυλίγεται με συναισθήματα και σκέψεις πριν εκφέρει γνώμη.
Μπροστά από τον εαυτό μας η ζωή μας βάζει γυαλιά διαφόρων χρωμάτων και κάθε φορά κρίνουμε την πραγματικότητα μέσα από αυτά τα γυαλιά. Είμαστε σκλάβοι των "γυαλιών" μας και όσο είμαστε έτσι ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι μας σε κάθε κρίση που κάνουμε, ειδικά όταν αυτή η κρίση μπορεί δυστυχώς να πληγώσει ανθρώπους και όχι να τους βοηθήσει όπως είναι η ειλικρινής πρόθεσή μας.
Το Esoterica προσπαθώ κάθε μέρα να το δω με όλα τα "γυαλιά" που μου προμηθεύει η ζωή, για να μπορώ να έχω μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και έτσι να έχω μια πιο σφαιρική κρίση από αυτό που λέει η διάθεση της στιγμής.
Και η παρατήρηση των τελευταίων εβδομάδων μου λέει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε βασικό. Έχουν γραφτεί δεκάδες νέα μέλη, που πολλά από αυτά συμμετέχουν πολύ ενεργά και προσφέρουν εμπειρίες και γνώση, έχουν ανοιχτεί topics που δεν τσουλήσαν. Υπήρξαν συγκρούσεις αλλά και αμοιβαία κατανόηση. Υπήρξαν βρισιές αλλά στο ίδιο ποσοστό όπως στο παρελθόν (αν και νομίζω σε μικρότερη ένταση). Υπήρξαν συζητήσεις ανάλαφρες και χιουμοριστικές στα ανάλογα forums που ανοίχτηκαν για αυτόν τον λόγο και στα οποία συμμετέχουν πολύ καλά μέλη που έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολύ θετικά ταυτόχρονα και στα πιο βασικά forums κ.α.
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί να υπάρχουν και topics χιουμοριστικά ή πιο ανάλαφρα. Μπορώ να πω ότι αυτόν τον προβληματισμό είχαμε κι εμείς. Σκεφτείτε όμως. Εδώ μέσα έχουμε μια κοινότητα ανθρώπων που έχουν ως έναν από τους βασικούς τους στόχους την Εσωτερική Αναζήτηση. Δεν είναι φυσιολογικό από κάποια στιγμή και μετά αυτή η κοινότητα να διαποτίσει και το υπόλοιπο μέρος της ανθρώπινής μας φύσης; Δεν είναι φυσιολογικό, μέσα από τις σοβαρές συζητήσεις στα εσωτερικά θεματικά forums, να "δένεσαι" ή να "αποστρέφεσαι" με κάποιους από τους συνομιλητές σου; Είναι φυσιολογικό.
Και τότε τι κάνεις; Ευνουχίζεις το μέρος αυτό της ανθρώπινης φύσης σου, (την ανάγκη για ψυχαγωγία, την ανάγκη για αλληλογνωριμία, την ανάγκη για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς); Ή το εντάσσεις μέσα στα forums του Esoterica ως αναγκαίο και ανθρώπινο συμπλήρωμα στον κύριο άξονα της Esotericονικής μας Κοινότητας; Αυτό ήταν και είναι το "σαράκι" των υπευθύνων.
Επιλέξαμε να μην ευνουχίσουμε αλλά να εντάξουμε διατηρώντας την φροντίδα να μην χαθεί η ισορροπία (όπως τονίζει σε άλλο topic ο Εχέμβροτος). Ο πολιτισμός είναι ένταξη των διαφορετικοτήτων σε ένα πιο ευρύ όραμα και προοπτική και όχι αποκοπή, ενοχές, ιερές εξετάσεις κ.α. (δείτε την διαφορά της αρχαιοελληνικής κοσμοθέασης με την χριστιανική αντιδραστικότητα)
Δεν νομίζω ότι χάθηκε η ισορροπία. Προτρέπω όμως όποιον νοιάζεται για αυτήν την κοινότητα να αγωνιστεί για το καλό και το θετικό. Πως; Όχι με το να κατηγορεί την πραγματικότητα αλλά με το να χτίζει την πραγματικότητα. Δώστε την συμμετοχή σας σε όλα τα topics χωρίς να κάνετε αφορισμούς για μέλη και συζητήσεις. Μπείτε μπροστά σε κάθε συζήτηση που νομίζετε ότι θέλετε να συμμετέχετε και αφήστε τον άλλον να κάνει αυτό που θέλει αφού δεν σας ενοχλεί.
Ποιος μπορεί να ξέρει ποια εσωτερική ανάγκη οδηγεί τον καθένα μας να γράψει και να συμμετέχει. Ποιος μπορεί να κρίνει τι χρειάζεται τώρα η κάθε Ψυχή; Ας σεβαστούμε τους άλλους και την διαφορετικότητα όποια και αν είναι τα προσωπικά μας συναισθήματα και ας αναζητήσουμε τα τόσα θετικά που παίρνουμε κάθε μέρα εδώ μέσα. Η λάσπη που βγάζουμε από τα παπούτσια σας ως ενοχλητική και άχρηστη είναι πολύ χρήσιμη για έναν σπόρο, για την ίδια την Ζωή. Ας αφαιρέσουμε αυτήν που υποκειμενικά ο καθένας θεωρεί ως λάσπη και ας προχωρήσουμε. Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους και ακολουθήστε την εσωτερική σας οδοιπορία προς την αυτογνωσία.
Για τα υπόλοιπα μην πολύ-ανησυχείτε. Έχουμε έναν πολύ καλό και δίκαιο Admin που αγαπάει και σέβεται αυτό που κάνει, χωρίς να προδώσει τον ανθρωπισμό του. Ας τον βοηθήσουμε όλοι μας.

Δεν θέλω τίποτα απολύτως από κανένα, απλά γράφω...
Αν πειραζει, εστω και ενα Ατομο, εχω τη δυναμη να σταματησω!
Δεν θα ξαναναφερω τιποτα για ατομο που τυχον θιγεται!
Με..... τους ερωτες μου....![]()
![]()
Μα μόνο δυο λόγια, για αυτό που καλείς εσωτερική ταυτότητα!
Μου λες σε παρακαλώ τι είναι?
Δεν είσαι εδώ γιατί θέλεις να την γνωρίσεις?
Γιατί ΑΝ την γνωρίζεις, έχεις αυτογνωσία….
Αν όχι.... αυτο λέγεται ΕΓΩΙΣΜΟΣ!
που λιγο πολυ ολοι εχουμε...
Ξέρεις τι θα πει ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ?
Είμαι διάφανος, καθαρός σαν το Πνεύμα!
Και γιατί θέλεις να πας σε νησί?
Θυμάσαι εκεί στον Παράδεισο, στο Περί Αγάπης,….
σε είχα δει έτσι….και τώρα το γράφεις...
Τα βέλη.... και τα λόγια, όπως και οι εσωτερικές διατριβές,
θα ωφελήσουν πολύ περισσότερο,
από οποιοδήποτε βιβλίο, και γνώση…..
αν θελήσεις να κατανοήσεις…. τι αντιδρά στην Λιλιθ!
Με άπειρη Αγάπη….Πλάτωνας!
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 15/05/2003 18:48:28
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr".
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ1997 ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ....
quote:
ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ "ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ" ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ.
ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.....
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ?????????(ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ)
ΤΙΠΟΤΑ ...
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ .............
ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ)
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΤΩ....
ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ......
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ......
ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ......
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 Η 3 ΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ...
ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ...
ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ.............
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΟΛΑ .....
ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ...
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ESOTERICA.gr ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ......
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ....
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Φιλε μου Αβαταρ, απαντησα! Βλεπεις το παιδακι....τι κανει?
Εχει πολλα παιδια.... το Εσωτερικα.....
Στην ψυχη φυσικα... ετσι παιζουν, τραυματιζουν... και τραυματιζονται!
Παιδια.... δεν σημαινει, ΑΘΩΑ!!! ![]()
Τωρα γραψουν δεν γραψουν... ξερεις απο παιδια,....τις αταξειες τους θα τις κανουν!!!
Προτυνω ενα τσαγακι....και καλη μας συνεχεια!
Γεια σενα φιλε μου! ![]()

Ο καθένας αναζητά αυτό που θέλει, συμμετέχει εκεί που θέλει,γράφει αυτό που θέλει...εκφράζεται, σκέφτεται,...
Δεν μπαίνουν όλοι με το ίδιο σκεπτικό που έχεις εσύ η εγώ εδω μέσα.
Αλλος μπαίνει να κάνει την προπαγάνδα του,άλλως για χαβαλέ,άλλως ίσως ευελπιστεί να βρεί ταίρι όπως κάποιος είπε,άλλος να τονώσει το εγώ του, άλλος να κάνει οπαδούς,άλλος να μας διδάξει την απόλυτη αλήθεια, άλλος για να μάθει....
Και αυτό είναι και η μαγεία του Internet πιστεύω...σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα έρχεσαι σε επαφή με τόσα "φρούτα" ,τόσες απόψεις και πληροφορίες που κανονικά θα χρειαζόσουν αιώνες...
Δεν υπάρχει κάποια φορμουλα πιστεύω που να καθοδηγεί τα πράγματα...εκτός και αν μπεί το esoterica σε κατάσταση prive δωματίων δίνωντας κωδικούς στα άτομα που θέλει και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και δίκαιο αφού δικό σας είναι το σπίτι... αμα θέλετε του βάζετε φωτιά και το καίτε...
Αλλά απο την άλλη δε μπορώ να καταλάβω τις ευαισθησίες μερικών... ο Εχέμβροτος όπως προείπα και πιο πάνω είχε το ελεύθερο να με ζωγραφίσει όπως με έκανε (και με έκανε σα φρικιό)...τι τον πείραξε τώρα που σε ένα τόπικ ανάμεσα στα χιλιάδες έπεσε και ένα μπινελίκι ....δε μπορώ να καταλάβω.
Δεν τον είχα για τόσο πουριτανό...
_________________________![]()
"Μαθαίνω ελεύθερα να ανασαίνω..."
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 15/05/2003 22:07:55
ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΑ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ?????
ΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ
quote:
ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ...
ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ... (ΝΟΜΙΖΩ)
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ???????
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 7 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΠΙΚ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΟΡΟΥΜ?????
ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ???????
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΙΑΔΥΧΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
καληνύχτα
Προσωπική μου άποψη στη πρόταση του αγαπητού AVATARGR.
Νομίζω φίλε μου πως δε θα ωφελήσει σε κάτι το να σταματήσουμε 2-3 μέρες χωρίς να γράψουμε τίποτα.
Άλλωστε αυτοί που διαβάζουν όλα τα τοπικ, θα συνεχίσουν να τα διαβάζουν. (ένας από αυτούς είμαι κι εγώ![]()
![]()
) Και αυτοί που δε τα διαβάζουν, θα συνεχίσουν να διαβάζουν ότι τους αρέσει (είτε σταματήσουμε είτε δε σταματήσουμε το γράψιμο).
Πάντως, μιας και το πολύ καλό θέμα του αγαπητού ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥ, επιτρέπει προτάσεις για το καλύτερο διαχειρισμό, συντονισμό, των φόρουμς, θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια πρόταση.
Να δημιουργηθεί ένα φόρουμ για prive συνομιλίες, στο οποίο να μπορεί το κάθε μέλος να προσκαλεί (και όχι να προκαλεί) από 1 έως 3 άλλα μέλη, και να γίνεται μια συζήτηση (φανερή σε όλους) χωρίς να μπερδεύονται πολλοί.
Ελπίζω ο αγαπητός EoN (που μου έδωσε και την ιδέα), να μη με αποκαλεί φασίστα απ` εδώ και μπρος για την κάπως τραβηγμένη πρόταση που κάνω.![]()
![]()