ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/09/2011, 21:02:14
quote:

Το κατά Ψηλόν,ιερού ευαγγελίου το ανάγνωσμααααααα!!!

Πάλι με τα quote τα σκατώνεις Ψηλέ.
Βάζεις άλλον να λέει άλλα αντί άλλων!!

Οποιαδήποτε συζήτηση μαζί σου Ψηλούλη μας,είναι καταδικασμένη.
Η ανθρωπότητα δεν εχει εφεύρει ακόμη όπλο κατα της...βλακείας!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Πες μου που τα σκάτωσα, γιατί εγώ βλέπω πως μια χαρά τα έχω βάλει.
Λες να φταίει ο σκοταδιστής Αϊνστάιν;

*Όπως βλέπεις αγαπητή lixos,
έσπευσαν οι αυτόκλητοι κριτές να σε σώσουν.

Edited by - Ψηλός on 26/09/2011 21:04:18

26/09/2011, 21:28:07
εδω το έβαλες Ψηλε!!

Απεστάλη: 26/09/2011, 17:51:38 Εμφάνιση Προφίλ Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
lixos

Μίλησα για το πρώτο κομμάτι του βίντεο και βρίσκω απόλυτα σωστά αυτα που λέει,απο επιστημονικής πλευράς.Ο αιθέρας υπάρχει και αν δεν υπήρχε ο σκοταδιστής της επιστήμης Αϊνστάϊν,θα είχε <ξαναανακαλυφθεί>.Αλλά και τώρα κοντά είμαστε.Αφου ήδη αρχισε να κατaρρέει το E=m.c2,θα έρθει και ο αιθέρας.

Οτααν το ονομα ειναι μεσα στο quote εννοει πως τα λόγια ειναι δικά του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

lixosΜέλος
26/09/2011, 21:58:07
Αρχικά θα ζητήσω από Ψηλό και Νικόμαχο ψυχραιμία. Ο καθένας δικαιούται να έχει άποψη. Από τον Γιάννη μας τον ψεύτη, δεν θα ζητήσω τίποτα. Προφανώς εδώ είναι για να κριτικάρει μόνο κράζοντας ως συνηθίζει (λυπηρό).
Εν πάση περιπτώσι, η δική μου άποψη είναι ότι και ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία δυστυχώς του σκοταδισμού και του μεταθανάτιου φόβου. Τουλάχιστον όπως την έχουν μεταφέρει οι δήθεν εκπρόσωποί του. Επί 2000 συναπτά έτη αυτό πουλάνε. Αυτός ήταν ο λόγος που σε προηγούμενο post μου μίλησα για θαυμαστό marketing. Είναι καταπληκτικό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να πουλάς αέρα και να έχεις μαγαζιά-γωνία με απίστευτη πελατεία!
Η ύπαρξη του Χριστού, αμφισβητείται. Κανείς σύγχρονός του ιστορικός δεν τον αναφέρει. Πράγμα μάλλον περίεργο.
Την ύπαρξή του πλασάρανε με εξαιρετική μαεστρία οι υποτιθέμενοι μαθητές του-απόστολοι. Περιμένω αντίθετες απόψεις.
Ξαναλέω ότι δεν ακυρώνω ορισμένες φωτισμένες για μένα πνευματικές μορφές που έχουν ανθίσει μέσα από τη συγκεκριμένη θρησκεία. Αυτοί στέκουν φάροι που όμως εάν εξέφραζαν σε όλο το μήκος και το πλάτος τις απόψεις τους, θα τους είχαν καταπιεί οι σκοταδιστές.
Επίσης, στο θέμα της μετεμψύχωσης κλπ θα έλεγα να είμαστε πιο ανοιχτοί και γενικότερα να κρατάμε και μια επιφύλαξη. Εμείς τουλάχιστον οι κοινοί θνητοί που ψαχνόμαστε, γιατί στο forum υπάρχουν και οι παντογνώστες που τα ξέρουν όλα (κι εκνευρίζουν εμάς που πραγματικά τα ξέρουμε )

Edited by - lixos on 26/09/2011 22:00:15

26/09/2011, 22:59:24
quote:

εδω το έβαλες Ψηλε!!

Απεστάλη: 26/09/2011, 17:51:38 Εμφάνιση Προφίλ Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
lixos

Μίλησα για το πρώτο κομμάτι του βίντεο και βρίσκω απόλυτα σωστά αυτα που λέει,απο επιστημονικής πλευράς.Ο αιθέρας υπάρχει και αν δεν υπήρχε ο σκοταδιστής της επιστήμης Αϊνστάϊν,θα είχε <ξαναανακαλυφθεί>.Αλλά και τώρα κοντά είμαστε.Αφου ήδη αρχισε να κατaρρέει το E=m.c2,θα έρθει και ο αιθέρας.

Οτααν το ονομα ειναι μεσα στο quote εννοει πως τα λόγια ειναι δικά του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Αν δεν κάνω λάθος το όνομα το έγραψες εσύ αναφερόμενος στη lixos, σωστά;
Δεν έκανα τίποπα παραπάνω από το να παραπέμψω ολόκληρη την παράγραφο όπως τη είχε στο μήνυμά σου.
Είναι ανώφελο να πιάνεται κανείς από το τίποτα, όταν δεν έχει να πει τίποτα, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει θέμα για το τίποτα.

Αλλά, όπως είπα, ο καθένας όπου είναι ταγμένος. Δίνεις στους άλλους από αυτό που έχεις στη καρδιά σου.

Αγαπητή lixos, διαφωνώ σε αυτά που ισχυρίζεσαι ως προς την ιστορική πορεία του Χριστιανισμού.
Όπως και να έχει, δεν πιστεύω πως αυτό είναι το ζήτημα που μας αφορά τώρα, εκτός κι αν θες να ασχοληθούμε με αυτό αντί για τον τίτλο του θέματος

27/09/2011, 00:14:36
quote:

Αρχικά θα ζητήσω από Ψηλό και Νικόμαχο ψυχραιμία. Ο καθένας δικαιούται να έχει άποψη. Από τον Γιάννη μας τον ψεύτη, δεν θα ζητήσω τίποτα. Προφανώς εδώ είναι για να κριτικάρει μόνο κράζοντας ως συνηθίζει (λυπηρό).
Εν πάση περιπτώσι, η δική μου άποψη είναι ότι και ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία δυστυχώς του σκοταδισμού και του μεταθανάτιου φόβου. Τουλάχιστον όπως την έχουν μεταφέρει οι δήθεν εκπρόσωποί του. Επί 2000 συναπτά έτη αυτό πουλάνε. Αυτός ήταν ο λόγος που σε προηγούμενο post μου μίλησα για θαυμαστό marketing. Είναι καταπληκτικό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να πουλάς αέρα και να έχεις μαγαζιά-γωνία με απίστευτη πελατεία!
Η ύπαρξη του Χριστού, αμφισβητείται. Κανείς σύγχρονός του ιστορικός δεν τον αναφέρει. Πράγμα μάλλον περίεργο.
Την ύπαρξή του πλασάρανε με εξαιρετική μαεστρία οι υποτιθέμενοι μαθητές του-απόστολοι. Περιμένω αντίθετες απόψεις.
Ξαναλέω ότι δεν ακυρώνω ορισμένες φωτισμένες για μένα πνευματικές μορφές που έχουν ανθίσει μέσα από τη συγκεκριμένη θρησκεία. Αυτοί στέκουν φάροι που όμως εάν εξέφραζαν σε όλο το μήκος και το πλάτος τις απόψεις τους, θα τους είχαν καταπιεί οι σκοταδιστές.
Επίσης, στο θέμα της μετεμψύχωσης κλπ θα έλεγα να είμαστε πιο ανοιχτοί και γενικότερα να κρατάμε και μια επιφύλαξη. Εμείς τουλάχιστον οι κοινοί θνητοί που ψαχνόμαστε, γιατί στο forum υπάρχουν και οι παντογνώστες που τα ξέρουν όλα (κι εκνευρίζουν εμάς που πραγματικά τα ξέρουμε )

Edited by - lixos on 26/09/2011 22:00:15

Τα κοράκια κράζουν καλή μου, αυτά που οσμίζονται καιροφυλαχτώντας να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο.
Δεν παρατήρησες προφανώς την στιγμή που πετάχτηκαν από το κουρνιαχτό τους.

ΔΕΝ υπάρχει τρόπος – και ούτε θα μπορούσε να υπάρχει – επικοινωνίας με τους πεθαμένους.
Οι πεθαμένοι είναι τελείως νεκροί.

Ακόμα και ο Ιησούς πίστευε πως οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν μένουν στον τάφο.
ΔΕΝ πάνε πουθενά.
Ούτε στον ουρανό, ούτε στα έγκατα της γης, πουθενά.
Μένουν στον τάφο τους περιμένοντας να ακούσουν την φωνή του κυρίου τους.
Τότε και μόνο τότε, θα αναστηθούν και θα βγουν από τους τάφους σαν ζόμπι.
Κατά τον Ιησού πάντα.
Οι μεν καλοί θα αναστηθούν σε ανάσταση ζωής, και οι κακοί σε ανάσταση κρίσης.

Δηλαδή, την Δευτέρα παρουσία θα αναστηθούν για να κριθούν.

Αυτά που λέγονται ότι πάνε κάπου ψηλά και μας βλέπουν, είναι ένα εσκεμμένο ψέμα της εκκλησίας, για να εκμεταλλεύονται τον κόσμο.
Είναι γνωστή η ιστορία με τα συγχωροχάρτια, πόσα τάλαντα απέδωσε στο Βατικανό.
Και παρεμφερείς ιστορίες υπάρχουν πολλές.

Εσύ προφανώς θέλεις να ακούς ΜΟΝΟ αυτούς που σου πουλάνε ελπίδα, αποκρύπτοντας την αλήθεια.

Στην ύπαρξη, στην φύση, στο ΕΚΕΙΝΟ, δεν υπάρχει καλό-κακό, δίκαιο-άδικο, πρέπει δεν πρέπει.
Αυτές οι έννοιες ορίζονται από τους ανθρώπους

Σταμάτα να εκνευρίζεσαι με αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σου, αλά να τους απαντάς με την δική σου γνώμη, αυτή που έχεις μελετήσει και είσαι σε θέση να υποστηρίξεις με δικά σου λόγια.
Εδώ συζητήσεις κάνουμε, καταθέτοντας τις δικές του απόψεις ο καθένας,
Σου αρέσει δεν σου αρέσει η άλλη άποψη μην εκνευρίζεσαι..
Με ποια στοιχεία οδηγήθηκες στην μετεμψύχωση?
Σε γοητεύει μήπως ο Ινδουισμός ή ο Βουδισμός?

Αλήθεια για πες ποιοι είστε «εσείς που πραγματικά τα ξέρεται όλα» οι «πεφωτισμένοι»ι ας πούμε.
Μιλάς για τον εαυτό σου, χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό της μεγαλοπρεπείας?
Μιλάς εκ μέρους κάποιας ομάδας πεφωτισμένων ?
Γίνε ποιο σαφείς.

Μήπως είναι καιρός να … ξεπεζέψεις από το καλάμι?
Ερώτηση είναι – υπάρχει ερωτηματικό στο τέλος -

27/09/2011, 05:08:36
quote:
Όσον αφορά τις εμπειρίες μιας άλλης ζωής και για τη μετενσάρκωση …. θεωρώ πως δεν υφίσταται.
Δεν πιστεύω πως υπάρχει στενότητα στο σύμπαν ώστε να γίνεται επανα-χρήση της ίδιας ψυχής σε ένα άλλο σώμα ή αντικείμενο. Η ψυχή είναι μία και μοναδική και συνεχίζει την πορεία της στο χώρο και στο χρόνο (υπό τη συμβατική έννοια του χωροχρόνου). Άσε που δεν βλέπω πώς μπορεί να βελτιωθεί μια ψυχή όταν επανέρχεται σε ένα άλλο σώμα, χωρίς καν ο άνθρωπος να γνωρίζει ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

Ψηλέ, και στην θεωρία της μετενσάρκωσης έχουμε να κάνουμε με μια ψυχή η οποία συνεχίζει να εκτελεί την πορεία της στον χρόνο.
Η ψυχή συνεχίζει να υφίσταται χωρίς να φθείρεται ή να χάνεται, αυτό που αλλάζει είναι ο φυσικός φορέας στον οποίο ενοικεί κάθε φορά.
Σχετικά με τις εμπειρίες προηγούμενων ενσαρκώσεων, σύμφωνα με κάποιες εσωτερικές διδασκαλίες, μια ψυχή έχει αναμνήσεις από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις της όσο πιο πολύ εξελίσσεται και προσεγγίζει το Θείο.

In anticipation of my resurrection...

lixosΜέλος
27/09/2011, 09:29:04
quote:

quote:

Εσύ προφανώς θέλεις να ακούς ΜΟΝΟ αυτούς που σου πουλάνε ελπίδα, αποκρύπτοντας την αλήθεια.

Σταμάτα να εκνευρίζεσαι με αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σου, αλά να τους απαντάς με την δική σου γνώμη, αυτή που έχεις μελετήσει και είσαι σε θέση να υποστηρίξεις με δικά σου λόγια.
Εδώ συζητήσεις κάνουμε, καταθέτοντας τις δικές του απόψεις ο καθένας,
Σου αρέσει δεν σου αρέσει η άλλη άποψη μην εκνευρίζεσαι..
Με ποια στοιχεία οδηγήθηκες στην μετεμψύχωση?
Σε γοητεύει μήπως ο Ινδουισμός ή ο Βουδισμός?

Αλήθεια για πες ποιοι είστε «εσείς που πραγματικά τα ξέρεται όλα» οι «πεφωτισμένοι»ι ας πούμε.
Μιλάς για τον εαυτό σου, χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό της μεγαλοπρεπείας?
Μιλάς εκ μέρους κάποιας ομάδας πεφωτισμένων ?
Γίνε ποιο σαφείς.

Μήπως είναι καιρός να … ξεπεζέψεις από το καλάμι?
Ερώτηση είναι – υπάρχει ερωτηματικό στο τέλος -

Όπως σου έχω ξαναπεί αγαπητέ, τα έχεις κάνει όλα χωροχρονική σούπα.
Πάμε πάλι λοιπόν μπας και γίνω σαφής: κατά πρώτον όπως έχω πει και ξαναπεί και ξαναπεί δεν έχω ακόμη πειστεί από κάτι. Το ψάχνω. Και ναι, δεν το κρύβω ότι ελπίζω να υπάρχει κάτι μετά το βιολογικό θάνατο.
Δεν εκνευρίζομαι με αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη από μένα παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σου γιατί προφανώς το έχεις χόμπι να τσακώνεσαι, έστω και στα forum.
Τις αντίθετες απόψεις δεδομένου ότι είναι μη εριστικά διατυπωμένες, τις σέβομαι ως δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται ελεύθερα. Δεν είμαι όμως και υποχρεωμένη να τις ασπαστώ.
Δεν με "γοητεύει" καμία θρησκεία με την έννοια που το περιγράφεις. Επίσης δεν είμαι εύκολο θύμα αφού εξετάζω ό,τι ακούω και δεν αφήνομαι σε κανέναν επιτήδειο που "πουλάει ελπίδες". Κοινώς διαθέτω αυτό που λέμε κριτική σκέψη.
Για το θέμα της μετεμψύχωσης είπα απλώς να είμαστε πιο ανοιχτοί. Ποτέ δεν είπα ότι κατέληξα κάπου.
Και τελειώνοντας, η φράση που χρησιμοποίησα ότι αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που πραγματικά τα ξέρουμε, ΗΤΑΝ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!!!!!!!! αλλά μπα, ούτε από αυτό....δεν....
Πάλι πουλόβερ το έπλεξες Γιάννη μου!
Όσον αφορά στο τελευταίο με το καλάμι, πάλι ALOU FUN PARK Γιαννάκη μου. Άστοχο και άκυρο εντελώς το σχόλιό σου...

27/09/2011, 10:20:28
quote:

quote:
Όσον αφορά τις εμπειρίες μιας άλλης ζωής και για τη μετενσάρκωση …. θεωρώ πως δεν υφίσταται.
Δεν πιστεύω πως υπάρχει στενότητα στο σύμπαν ώστε να γίνεται επανα-χρήση της ίδιας ψυχής σε ένα άλλο σώμα ή αντικείμενο. Η ψυχή είναι μία και μοναδική και συνεχίζει την πορεία της στο χώρο και στο χρόνο (υπό τη συμβατική έννοια του χωροχρόνου). Άσε που δεν βλέπω πώς μπορεί να βελτιωθεί μια ψυχή όταν επανέρχεται σε ένα άλλο σώμα, χωρίς καν ο άνθρωπος να γνωρίζει ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

Ψηλέ, και στην θεωρία της μετενσάρκωσης έχουμε να κάνουμε με μια ψυχή η οποία συνεχίζει να εκτελεί την πορεία της στον χρόνο.
Η ψυχή συνεχίζει να υφίσταται χωρίς να φθείρεται ή να χάνεται, αυτό που αλλάζει είναι ο φυσικός φορέας στον οποίο ενοικεί κάθε φορά.
Σχετικά με τις εμπειρίες προηγούμενων ενσαρκώσεων, σύμφωνα με κάποιες εσωτερικές διδασκαλίες, μια ψυχή έχει αναμνήσεις από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις της όσο πιο πολύ εξελίσσεται και προσεγγίζει το Θείο.

Μήπως φίλε Dying η ιδέα/αίσθηση της μετενσάρκωσης ( ο σωστός όρος κατα την γνώμη μου είναι αυτός και όχι “μετεμψύχωσης”) οφείλεται στις γενετικά μεταφερόμενες εμπειρίες, δηλαδή το ομαδικό ασυνείδητο?

Όταν λες πως η ψυχή συνεχίζει να υφίσταται και μετά τον θάνατο, πως επιβεβαιώνεται αυτό?
Γνωρίζεις κάποια μελέτη που καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα?

Τι είναι τελικά, αυτό που περιγράφεις με τον όρο “ψυχή”?
Ο Ιησούς – για παράδειγμα - αυτό που αποκαλούσε “ψυχή”, το περιέγραφε σαν κάτι υλικό.
Έχει κατα την γνώμη σου κάποια σχέση με την υλοενέργεια?

Σε ποιο μέρος του σώματος ευρίσκεται η ψυχή?
Ο άνθρωπος (το ανθρώπινο σώμα ) μπορεί να ζήσει χωρίς ψυχή?
Χωρίς την πλήρη εγκεφαλική λειτουργία, το άτομο θεωρείται “άψυχο” , “φυτό”?

Τα ζώα έχουν ψυχή?
Τα φυτά?

Το πνεύμα και η ψυχή έχουν κάποια σχέση?
Ο “ανθρώπινος χαρακτήρας” έχει σχέση με την “ψυχή”?

Για να κουβεντιάσουμε ένα θέμα που αναφέρεται στην ύπαρξη μιας ασαφούς έννοιας όπως αυτή της “ψυχής”, οφείλουμε να ορίσουμε το περιεχόμενο αυτής της έννοιας, και πως αποκτήσαμε αυτή την γνώση που την περιγράφει

Κατέθεσα μερικές απορίες μου, που πιθανόν εσύ να έχεις δώσει επιστημονικές ή έστω λογικές απαντήσεις,

lixosΜέλος
27/09/2011, 10:42:05
Οι εικασίες και τα ρεύματα/θρησκείες/φιλοσοφίες που μιλούν για την μετενσάρκωση/μετεμψύχωση/επαναβίωση είναι πολλά.
Όλα όμως καταλήγουν σε μια θεωρία εξελικτικής διαδικασίας με στόχο την τελειοποίηση αυτού που αποκαλούν ψυχή/πνεύματος.
Ο στόχος δηλαδή είναι η συλλογή εμπειριών με απώτερο σκοπό την τελειοποίηση του πνεύματος έτσι ώστε να αποφύγει τις περαιτέρω επαναλήψεις αυτού του κύκλου και να μείνει μόνο στο πνευματικό επίπεδο.
Αυτό είναι το κεντρικό νόημα, η κεντρική ιδέα με λίγα λόγια, τουλάχιστον έτσι όπως το έχω αντιληφθεί εγώ. Φυσικά είναι και πολλά περισσότερα, μια μικρή περίληψη μόνο έδωσα.
Όσον αφορά στα ζώα και στα φυτά, είναι και δική μου απορία το τι ακριβώς γίνεται. Υποτίθεται ότι υπάρχει και γι΄αυτά επαναβίωση αλλά μέσα από άλλο ενεργειακό επίπεδο.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περιγράψει με ακρίβεια αναμνήσεις μιας "προηγούμενης ζωής". Σε μερικές περιπτώσεις έγινε έρευνα σχετική και προέκυψαν και στοιχεία. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι δεν συνδέονταν βιολογικά με τις "προηγούμενες ενσαρκώσεις" τους μέσω κάποιας μακρινής συγγένειας οπότε και δεν μπορούσε να υπάρχει κυτταρική ή γονιδιακή μνήμη.
Εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον video με μια περίπτωση

http://www.youtube.com/watch?v=CXF3W8U4Zj4

Παρεμπιπτόντως ο Ιησούς δεν περιέγραφε την ψυχή ως κάτι υλικό αλλά ως κάτι άυλο, άφθαρτο και αιώνιο. Επίσης υποτίθεται ότι κατά το χριστιανισμό η ψυχή είναι αθάνατη και μετά το βιολογικό θάνατο αποχωρίζεται του σώματος για να κριθεί κλπ κλπ κλπ.
Είμαι και εγώ μπερδεμένη σχετικά με την έννοια και την ύπαρξη ή μη της ψυχής/πνεύματος. Είναι τελικά διαφορετικά πράγματα από τον νου/συνείδηση; συνεχίζει ο νους/συνείδηση μετά θάνατον; είναι ξεχωριστός από τον εγκέφαλο;

27/09/2011, 12:05:47
quote:

Οι εικασίες και τα ρεύματα/θρησκείες/φιλοσοφίες που μιλούν για την μετενσάρκωση/μετεμψύχωση/επαναβίωση είναι πολλά.
Όλα όμως καταλήγουν σε μια θεωρία εξελικτικής διαδικασίας με στόχο την τελειοποίηση αυτού που αποκαλούν ψυχή/πνεύματος.

Και όταν τελειοποιηθεί η ψυχή τι γίνεται;

quote:

Ο στόχος δηλαδή είναι η συλλογή εμπειριών με απώτερο σκοπό την τελειοποίηση του πνεύματος έτσι ώστε να αποφύγει τις περαιτέρω επαναλήψεις αυτού του κύκλου και να μείνει μόνο στο πνευματικό επίπεδο.

Γιατί θα πρέπει να ζήσει ένας άνθρωπος περισσότερες από μια ζωές για να γίνει αυτό;
Μια ζωή δεν φτάνει;
Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αναμνήσεις πρότερων ζωών. Τι γίνεται με αυτούς;

quote:

Όσον αφορά στα ζώα και στα φυτά, είναι και δική μου απορία το τι ακριβώς γίνεται. Υποτίθεται ότι υπάρχει και γι΄αυτά επαναβίωση αλλά μέσα από άλλο ενεργειακό επίπεδο.

Αν δεν κάνω λάθος, μια «κακιά ψυχή» μετενσαρκώνεται σε κάτι κατώτερο, σε κάτι «χειρότερο», υπό τη μορφή τιμωρίας για όσα έκανε σε προηγούμενη ζωή.
Πώς μπορεί αυτό να επιδράσει ευεργετικά στην ψυχή που τιμωρείται με αυτό τον τρόπο;

quote:

Παρεμπιπτόντως ο Ιησούς δεν περιέγραφε την ψυχή ως κάτι υλικό αλλά ως κάτι άυλο, άφθαρτο και αιώνιο. Επίσης υποτίθεται ότι κατά το χριστιανισμό η ψυχή είναι αθάνατη και μετά το βιολογικό θάνατο αποχωρίζεται του σώματος για να κριθεί κλπ κλπ κλπ.
Είμαι και εγώ μπερδεμένη σχετικά με την έννοια και την ύπαρξη ή μη της ψυχής/πνεύματος. Είναι τελικά διαφορετικά πράγματα από τον νου/συνείδηση; συνεχίζει ο νους/συνείδηση μετά θάνατον; είναι ξεχωριστός από τον εγκέφαλο;

Πιστεύω πως αν ψάξεις, στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση, υπάρχουν αναφορές για την πορεία της ψυχής όταν αποχωρίζεται από το υλικό της σώμα.