ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΕΥΤΥΧΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η ΕΥΤΥΧΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Traveller53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
TravellerΜέλος
07/11/2002, 10:04:10

Η ευτυχία και η ομορφιά είναι παντού !

Στο νερό που κυλά, στα δέντρα του δάσους, στους ήχους των κοχυλιών της
θάλασσας.

Πριν από αυτό είναι στα μάτια μας, στα αυτιά μας, στις μαγικές αισθήσεις
μας.

Και πριν από αυτό είναι στο αίμα μας, στα μύρια κύτταρά μας, στην πανταχού
παρούσα ψυχή μας!

Είναι στις σκέψεις μας, άπειρα μικρά διαμάντια, που είτε τα προσφέρουμε αστραφτερά, διάφανα, γεμάτα ψυχισμό, είτε αβίαστα τα παραδίδουμε, σκονισμένα και γκρίζα.

Η ευτυχία θωρεί πίσω απ΄ τη γαλήνη, τη μειλιχιότητα, την απρόσμενη ηρεμία.
Μια κατακτητική ηρεμία, τόσο ποθητή, σχεδόν ηδονική, τόσο ζηλεμένη.

Και συνεχίζω να ταξιδεύω την ψυχή μου, και ευγνωμονώ όποιον σταματήσει το
διάβα μου για να μου προσφέρει κι αυτός ένα διαμάντι!

Όνειρο ουράνιου τόξου είσαι ευτυχία, και εγώ κυλιέμαι στις άκρες σου,
που συνεχώς αλλάζουν!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΙΗΜΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑ...

Traveller

18/11/2002, 23:48:22
[quote]

Το τι είναι πραγματικά η ευτυχία. Καλό θέμα για συζήτηση, κι ακόμα περισσότερο για σκέψη.Νομίζω ότι η ευτυχία δεν προσδιορίζεται. Είναι σα να προσπαθείς να κλείσεις τον ωκεανό σε ένα κουτί, ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.
Προσωπικά πιστεύω, πως η ευτυχία δεν σχετίζεται καν με την εκπλήρωση κάποιων επιθυμιών, θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ακριβώς το αντίθετο. Να νιώθεις δηλαδή ότι δεν επιθυμείς τίποτε, είτε γιατί όλες σου οι τωρινές επιθυμίες έχουν εκπληρωθεί,είτε γιατί δεν αγχώνεσαι για την εκπλήρωση κάοιων επιθυμιών.

03/11/2003, 01:02:32
ΕΥΤΥΧΙΑ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ
...ΜΕΣΑ ΤΟΥ....

(...+ΣΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ "ΑΠΟΨΕΙΣ"...)

ΦΙΛΗ TRAVELLER,ΧΑΙΡΕ!

03/11/2003, 06:59:45
(Φίλη???...και τόσο καιρό σε νόμιζα άρεν)
'
Η ευτυχία είναι κάτι που δε περιγράφεται...Η ευτυχία δεν είναι ευχαρίστηση.
Η ευχαρίστηση ανήκει στον κόσμο των αισθήσεων και ικανοποιεί και ικανοποιείται πρόσκαιρα.
Η ευχαρίστηση μπορεί να αναγνωριστεί απο τις λειτουργίες του νού που είναι σκέψη.
Η ευτυχία δε μπορεί να μεταφερθεί απο το Νού, μπορεί μόνο να βιωθεί και η αίσθηση αυτής γεμίζει την καρδιά και όχι τον φλύαρο Νού.
Η Ευτυχία υπάρχει όπου απουσιάζει η αναλυτική και διυστική σκέψη.
Ευτυχία είναι η σταγόνα που κυλάει απο το τριαντάφυλλο στην πρωινή πάχνη.
Ευτυχία είναι αυτός ο κόκκος ύπαρξης, στο άπαν και στο διηνεκές του χρόνου, που ονομάζεται Γή.
Ευτυχία είναι να αισθάνεσαι τη μουσική των σφαιρών που περιστρέφονται ανα τους Γαλαξίες...
Ευτυχία είναι να έχεις δώσει ό,τι έχεις μέσα σου και να μη προσμένεις ούτε να προσδωκάς ποτέ να πάρεις...

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 03/11/2003 07:01:46

ramcyΝέο Μέλος
03/11/2003, 09:12:24

Η ευτυχία είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να το δώσεις χωρίς απαραίτητα να το έχεις, μεγαλώνει δε όσο ποιό πολύ το μοιράζεις .

TravellerΜέλος
03/11/2003, 15:49:21
ATMA, ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ... ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΤΩΧΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΔΩΡΟ ΣΟΥ...

ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΑΣ, ΚΑΙ ΝΑΙ - ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ - ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙΣ...

RAPTILE, ΑΤΜΑ ΠΡΟΔΩΣΕ () ! U R RIGHT... THE BLAME ON ME! ΒΥ CHANCE? ΝΟΟΟΟ....

ΡΟΜΑΝΤΙΚΕ RAPTILE...

TravellerΜέλος
03/11/2003, 16:04:39

ΔΙΑΜΑΝΤΙ...

ΚΑΤΑΘΕΣΗ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...

Φ Ω Σ !

solitudeΝέο Μέλος
03/11/2003, 16:08:14
Ευτυχία..;άραγε μπορούμε να δώσουμε έναν ορισμό;;δεν νομίζω!ευτυχία για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό!αυτό είναι το ωραίο!το πρωινό ξύπνημα απο της σταγόνες τις βροχής που πέφτουν στο τζάμι.. να ξέρεις οτι κάποιος σε περιμένει..σε σκέφτεται..να ζείς την κάθε μέρα με την μοναδικότητα που της ταιριάζει..να βλέπεις ανθρώπους ευτυχισμένους, γιατί απλά ξέρουν να ζούν κάθε στιγμή..όλα είναι ή μάλλον προσφέρουν ευτυχία!!
μετά απο αυτό το θέμα νιώθω ευτυχισμένη!!!

Βαθιά τη νύχτα,τα μεσάνυχτα, με τ'ανοιχτά φτερά του ονείρου,πετά η ψυχή μου,σκλάβα ελεύθερη, στους μυστικούς κόσμους του απείρου..

Stavros_ΗΜέλος
03/11/2003, 17:36:59
ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΤΡΥΓΥΡΙΖΟΥΝ.

lencolasΜέλος
04/11/2003, 17:06:26
ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΠΡΟΣΩΠΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
1)ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ..
2)ALMA LIBRE! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ...

ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....

05/11/2003, 01:53:58
quote:
(Φίλη???...και τόσο καιρό σε νόμιζα άρεν)

...γιατι εχω την εντυπωση πως ετυχε σε τουτο το ποστ και "μαντεψα"....;

να σκεφτεις οτι κι εγω το ιδιο νομιζα πριν...
μα κατι στη γραφη της εισαγωγης του θεματος εδω....
+ταυτιστηκαμε...

βικτωρ-βικτωρια δεν ειχαμε στα εσω ωρα εχουμε!

(ω!πολυ ομορφο αυτο...+ταιριαζει στον τοπικ του ερμασφροδιτου νου)

καλημερα αγαπημενοι συνταξιδιωτες!

TravellerΜέλος
05/11/2003, 09:56:20

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΤΜΑ! ΑΚΡΙΒΩΣ...

ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ ΝΟΥΣ...ΤΟ ΦΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ...

ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΣΕ ΕΝΑ !

TravellerΜέλος
05/11/2003, 10:00:20

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ !

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ !

ΚΙ ΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΚΙ ΕΒΛΕΠΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΕΤΟΝ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΗΜΕΡΑ...

ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ...ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ...

06/11/2003, 04:04:45
quote:

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΤΜΑ! ΑΚΡΙΒΩΣ...

ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ ΝΟΥΣ...ΤΟ ΦΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ...

ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΣΕ ΕΝΑ !

Καλημέρα απο τη νύμφη του Βορρά...
Καλή μου Traveller ας μη συγχέουμε τη σεξουαλική φύση μας με τη γνώση ή/και τη Σοφία...
Υπάρχει ο άνδρας, υπάρχει η γυναίκα και χρειάζεται ο ένας τον άλλο ώστε να υπάρξει δημιουργία...
Αν οτιδήποτε στη φύση ήταν ερμαφρόδιτο ή άφυλο, δε θα μπορούσε να υπάρξει δημιουργία...
Οτιδήποτε πέρα απο τη σύζευξη αυτών των δύο αντίθετα ομόρροπων δυνάμεων (άνδρας-γυναίκα) είναι μη φυσιολογικό και κατ' επέκταση θα απορριφθεί απο τη Φύση.
Διότι αυτή μας γέννησε...αυτή γνωρίζει καλύτερα...
That's my 2 cents...
Και πάλι καλημέρα

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 06/11/2003 04:06:09

TravellerΜέλος
06/11/2003, 10:41:19
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ RAPTILE !

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΝΑ, ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ... Η ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ, Η ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΔΙΚΑ...ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...Α ! ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ, ΤΟ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΗΜΝΑ ΒΡΑΧΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΗ-ΛΙΓΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ...ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ...
10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΙΣΕΙ RAPTILE... Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΚΕΙ...

ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΕΩ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ. Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΩ ΝΑ ΠΩ... ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ.
ΚΙ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΥΠΗΡΞΕ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΓΕΝΝΗΤΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ...ΣΤΟΥΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ...ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΗ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ (ΟΥΠΣ! ΓΕΝΟΣ ΘΗΛΥΚΟ ) ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΞΑΛΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ "ΛΕΠΤΟ" ΤΟ ΘΕΜΑ... +ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ. ΙΣΩΣ "ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ" ΚΑΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΚΑΦΕ... ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ... (ΣΗΜ.: ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ...ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ...)

ΧΑΙΡΕΤΩ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ...

Edited by - Traveller on 06/11/2003 10:43:48

cristos56Νέο Μέλος
06/11/2003, 11:01:20
EUTHXIA ME THN ENOIA THN DIARKEIAS, ISOS DEN YPARXEI.
ALLA EYTHXISMENES STIGMES SIGOURA.

SOU APANTO GIATI SE SEBOMAI.
ASXETOS AN SHMFONO H DIAFONO MAZI SOU.
"ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ
ΚΑΙ ΥΠΕΙΡΟΧΟΝ ΕΙΜΕΝΑΙ ΑΛΛΩΝ!"
(Όμηρος, Ιλιάς, Ζ, 2Ο8)

OannesΜέλος
06/11/2003, 15:44:27
«Η ευτυχία είν αυτό που περιμένουμε να ρθεί», όπως λένε και οι στίχοι κάποιου τραγουδιού...

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
06/11/2003, 18:31:48
Κάθε τι στη ζωή μας είναι μέρος της προσωπικής μας ευτυχίας. Και δεν είναι τίποτα περισσότερο από στιγμές μέσα στο χρόνο. Η ευτυχία δεν μετριέται με ποσότητα ούτε με διάρκεια. Μια φευγαλέα στιγμή είναι. Ένα ηλιοβασίλεμα, ένα ξημέρωμα, το τρυφερό άγγιγμα ενός χεριού, ένα φιλί, μια ματιά στον ορίζοντα, ένα βλέμμα μέσα στο δικό σου. Αυτή είναι η ευτυχία...
07/11/2003, 04:08:15
Καλημέρα Traveller,
Όντως, δύσκολο το θέμα και δύσκολα προσεγγίζεται απλά και μόνο μέσα απο τις λέξεις. Χρειάζεται η πλήρης συμμετοχή του ατόμου και όχι μόνον οι λέξεις που αντηχούν μοναχικά στα στερεότυπα μυαλά μας...
Ευπρόσδεκτη λοιπόν εδώ πάνω, το καφεδάκι δικό μου και το ξεκίνημα της συζήτησης δικό σου.

~Γρηγόρης~

07/11/2003, 13:38:11
Ένα σχετικό άρθρο...

H ευτυχία είναι η εύθραυστη κόρη της αρετής
H ιστορική διαδρομή της δυτικής ηθικής σκέψης
από τον Σωκράτη και τους Στωικούς ως τον Kαντ και τον Xέγκελ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_66261_24/02/2002_17057

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου