ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΕΥΤΥΧΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η ΕΥΤΥΧΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Traveller53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
23/10/2002, 16:50:13
Όταν το πνεύμα των ανθρώπων ανεβαίνει αλυσιδωτά με την ιεραρχία των δονήσεων θετικά και αρμονικά, δεν είναι υπέρβαση διότι δεν προσπαθείς ούτε κουράζεσαι για να σκεφτής. Έρχεται η γνώση φυσιολογικά. Ανοίγει η εσωτερική κκατανόηση και όλα έρχονται από μόνα τους. Είναι η ροή των πληροφοριών. Είναι σαν το ρυάκι που τρέχει και τότε πετάς σαν πεταλούδα και παίρνεις την γύρη από τα λουλούδια.
Συμφωνώ με την ποίηση Avatargr. Εξευγενίζει την ψυχή με ανάλαφρο τρόπο. Απαλύνει τις ενέργειες. Είναι ένας τρόπος εξωτερίκευσης του υποσυνειδήτου ή και του συνειδητού. Είναι έμμεσος τρόπος έκφρασης αρνητικός ή θετικός. Ο κάθε άνθρωπος που ακούει ένα ποίημα θα πάρη αυτό που θα τον κεντρίση στην ψυχή. Τα άλλα θα τα απορρίψη, και θα τα εξηγήση με τον δικό του νοητικό τρόπο όπως τα αντιλαμβάνεται. ΙΩΑΝΝΑ

Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
24/10/2002, 12:17:59
Αγσπητή φίλη Ιωάννα,

χαίρομαι για το ωραίο θέμα συζήτησης που έχεις επιλέξει!

Είδες πόσο γλυκιά και κατανοητή γίνεσαι όταν αφήνεις ελεύθερη την Ψυχή σου να μιλάει!

Μήπως οι αντιρδάσεις που συναντάς μέσ΄ στις συζητήσεις έχουν πηγή και βάση τις δικές σου τοποθετήσεις και όχι την "ανρητικότητα" των συνομιλητών σου!

Πολλές φορές έχουμε "πείσει" τον ευατό μας για κάποια πράγματα (Ιδέες) και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να τα υπερασπίζουμε!

Αν σε κάτι κάνουμε λάθος και το διαπιστώνουμε, είναι "καλό" να ενεργούμε προς αποκατάσταση.
Έτσι εάν στα λόγια μου (σε διαφορετικό topic) διαπίστωσες υποτίμηση και σε πίκραναν, σου ζητάω συγνώμη.

Θα σου θυμίσω όμως ότι η θέση μου ήταν και είναι διαλλακτική.
Αν διαφωνώ σε κάποιες εκδηλώσεις, ίσως να έχω και δίκιο.

Τέλος θα σε παρακαλέσω να αποκαταστήσεις τις κρίσεις σου γιατί είναι πολύ σοβαρές. ΑΝ θες!
Καλό είναι να πέρνουμε θέση σε ότι εκδηλώνουμε και όχι να ζητάμε από άλλους να το διευθετήσουν.

Και στο θέμα μας τώρα!!! Θα ήθελα να κάνει ο καθένας μας ένα απλό πείραμα.

Να στραφεί εσωτερικά και αφουυγκραστεί την ψυχή του.
Να της μιλήσει και να την ρωτήσε:
"ΨΥΧΗ μου τι θες;
Ψυχή μου μήπως πονάς;
Γιατί;"

Είναι ίσως ένα απλό βήμα προσέγγισης και εμπειρίωσης αυτού που ονομάζουμε Ψυχή!

Με Σεβασμό Φώτης.

24/10/2002, 14:26:45
FILOI MOU KALO MESHMERH

PISTEYW PWS EKTOS APO TIS APO TIS PNEYMATIKES ANAZHTHSEIS MAS MESA
SE AYTA TA FORUMS KALA THA EITAN NA DOUME KAI LIGO THN POIHSH.

PISTEYW MOU EINAI PWS H POIHSH EINAI ENA SKALOPATI GIA NA MAS FEREI PIO KONDA ME THN ANAZHTHSH MAS
ME ENAN GRAFYRO LOGO.
PISTEYW MOU EINAI PWS H POIHSH EINAI ENA BALSAMO GIA THS PSYXES MAS.

AS BALOUME LOION FILOI MOU KAI LIGO POIHSH STHN ZWH MAS STHN PSYXH MAS

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
24/10/2002, 20:36:23
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΨΗΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗ ΑΠΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΩΣΕΙ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.

ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΙΑΣΤΩ" ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ Η ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ "ΞΕΓΛΙΣΤΡΟΥΣΕ". ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΔΕΥΤΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΑΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ) ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟ ΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΧΩΡΙΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.

ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥ ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

nagualΜέλος
25/10/2002, 00:12:05
Γειά χαρά σε όλους.
Βλέπω και πάλι την ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ με την πλάτη στον τοίχο και τα φτερά κατεβασμένα και θλίβομαι πραγματικά γι‘αυτό.
Βλέπετε υπάρχουν ορισμένοι συνάνθρωποι μας οι οποίοι αρέσκονται να βλέπουν τα ελεύθερα πουλιά να τραγουδούν πίσω απ‘ τα κάγκελα ενός κλουβιού.
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι αρέσκονται να τα κυνηγούν και να τα σκοτώνουν.
Ελπίζω να μην υπάρχουν τέτοιοι εδώ μέσα...
Εχεις δίκιο φίλε μου Φώτιε οτι δεν είμαι ευέλικτος όσο δηλώνει το όνομα μου, αν και θα μπορούσα.
Αλλά οι αγαπημένοι μου γονείς με έμαθαν να λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
Φίλε Φώτιε κατηγόρησες την ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ σε κάποιο σημείο (μεταξύ άλλων) όταν αποκάλεσε τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ-ΠΑΝΑΓΝΟ ότι ο θεός δεν έχει ανάγκη τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς καιότι καλύπτει τα δικά της κενά.
Αντιγράφω την αρχή απ‘το «περί μυστικής θεολογίας» του Διονυσίου Αρεοπαγίτου:
«Τριάδα υπερούσια και υπέρθεη και υπεράγαθη,εσύ που επιτροπεύεις από ψηλά»..και στο ψηλά είχες διαφωνήσει επίσης.
Μάλλον και ο Διονύσης Αρεοπαγίτης υπάγεται στους κατηγορούμενους...
Λες παραπάνω..«αν διαφωνώ σε κάποιες εκδηλώσεις,ίσως να έχω δίκιο».
Καλύτερα θα ήταν να σκεφτείς και που έχεις άδικο...
Βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ οφείλει να αποκαταστήσει τους χαρακτηρισμούς που σου απεύθυνε.
Αλλά ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε διαρκή χλευασμό και κριτική θα υποπέσει και σε λάθη.
Φίλε THOTH γιατί δεν είσαι το ίδιο αυστηρός και με κάποιο άλλο μέλος(ξέρεις ποιό) το οποίο δεν έχει αφήσει όρθιο ούτε ιερό ούτε όσιο και σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους Ελληνες πράγματα κατά πολύ βαρύτερα από αυτά που υποτίθεται ότι βαρύνουν την ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ;
Ελπίζω τουλάχιστον τώρα να κατάλαβες ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο.
Ο Φώτιος σίγουρα το κατάλαβε.
Βέβαια δικό σου είναι το forum και κάνεις ότι νομίζεις αλλά ελπίζω να είναι ευπρόσδεκτες οι κριτικές και όχι μόνο οι κολακείες...

Φίλε Avatar ας βάλουμε λίγο ποίηση στη ζωή και στη ψυχή μας:

Μου μίλησε η ψυχή μου και με συμβούλεψε ν‘αγαπώ όλα όσα μισούν οι άλλοι,
Και να ‘μαι φίλος εκείνων που κατηγορούν.

Η ψυχή μου με συμβούλεψε και μου είπε να αφουγκράζομαι γιά φωνές
που δεν βγαίνουν ούτε απ‘τη γλώσσα ούτε απ‘τον λαιμό.
Πριν από κεινη τη μέρα άκουγα αλλά θολά,και στ‘αυτιά μου έφταναν
μόνο οχλαλοή και δυνατές κραυγές.
Ομως τώρα έχω μάθει ν‘αφουγκράζομαι την σιωπή
Ν‘ακούω τις χορωδίες της να τραγουδούν τους ύμνους των αιώνων
Να ψάλλουν τους ύμνους του διαστήματος και να φανερώνουν
τα μυστικά της αιωνιότητας.
Η ψυχή μου με συμβούλεψε και μου ‘πε ν‘απαντώ και να λέω «Σ‘ ακολουθώ»
το άγνωστο σαν με καλεί κι η περιπέτεια.
Μέχρι τότε απαντούσα μονάχα στη φωνή του κήρυκα στην αγορά
Κι ακολουθούσα μονάχα δρόμους γνωστούς και πατημένους.
Ομως τώρα το γνωστό έχει γίνει ένα άτι,που το καβαλικεύω
γιά ν‘αναζητήσω το άγνωστο
Κι ο δρόμος έχει γίνει μιά σκάλα που μ‘αυτή μπορώ ν‘ανέβω
σε κορφές επικίνδυνες.
Η ψυχή μου μου μίλησε και μου φανέρωσε ότι δεν είμαι δεμένος
μέσα στον κόσμο απ‘τις λέξεις:
«Εδώ,εκεί και παραπέρα».
Μέχρι τότεστεκόμουν πάνω στον λόφο μου και όλοι οι άλλοι
λόφοι μου φαίνονταν μακρινοί.
Όμως τώρα ξέρω ότι ο λόφος που πάνω του στέκω είναι
στ‘αλήθεια όλοι οι λόφοι,
Και η κοιλάδα που κατεβαίνω περικλείνει
τις κοιλάδες όλες.
Η ψυχή μου με συμβούλεψε και μου παράγγειλε να μη
χαίρομαι με τους επαίνους
Και με τις επικρίσεις να μη θλίβομαι.
Μέχρι εκείνη τη μέρα αμφέβαλλα γιά την αξία
του έργου μου
Αλλά τώρα έμαθα τούτο:
Ότι τα δέντρα ανθίζουν την άνοιξη και καρποφορούν
το καλοκαίρι
Και ρίχνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο γιά να γυμνωθούν
εντελώς το χειμώνα
Χωρίς να ακούν τους επαίνους με φόβο ή αισχύνη

Η ψυχή μου με συμβούλεψε και με βεβαίωσε
Ότι δεν είμαι απ‘ τον πυγμαίο ψηλότερος ούτε πιό
μικρός απ‘τον γίγα.
Πριν από κείνη τη μέρα έβλεπα την ανθρωπότητα σαν
δύο ανθρώπους
Ενα αδύνατο που τον χλεύαζα ή τον λυπόμουν
Και ένα δυνατό που τον ακολουθούσα ή του αντιστεκόμουν
Ομως τώρα ξέρω ότι είμαι φτιαγμένος απ‘το ίδιο χώμα
απ‘όπου έχουν πλαστεί όλοι οι άνθρωποι,
Ότι τα στοιχεία μου είναι και στοιχεία τους κι ο εσωτερικός
εαυτός μου είναι και δικός τους.
Ο αγώνας μου είναι αγώνας τους και το προσκύνημα τους
είναι και προσκύνημα δικό μου.
Αν παραστρατήσουν παραστρατώ κι εγώ,
Κι η επιτυχία τους είναι και δική μου.
Οταν υψώνονται,κι εγώ μαζί τους υψώνομαι,κι όταν
μένουν πίσω,μένω κι εγώ γιά να τους
συντροφεύσω.

Η ψυχή μου με συμβούλεψε και μ‘έκανε να δω ότι το φως
που μεταφέρω δεν είναι δικό μου φως,
Ότι το τραγούδι μου δε δημιουργήθηκε μέσα μου.
Γιατί μόλο που ταξιδεύω με το φως,δεν είμαι το φως,
Και παρόλο που είμαι ένα λάουτο με χορδές,
Δεν είμαι ο λαουτιέρης.

Τι άλλο; ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

ANTONIOS1997Μέλος
25/10/2002, 10:32:40
ΦΙΛΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ FORUM.
Προσπαθώντας χρόνια τώρα να κατανοήσω το υψηλότερο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης μόλις έφτανα στο σημείο να εκφράσω κάτι, τότε καταλάβαινα ότι οτιδήποτε νόμιζα ότι είχα καταλάβει ή νιώσει ή αισθανθεί δεν μπορούσε να μορφοποιηθεί δεν μπορούσε να εκφραστεί . Μπορώ να την αντιληφθώ σαν μια επαφή όπου ο ανθρώπινος λόγος είναι πολύ λίγος για να την εκφράσει θα μπορούσα με όλο το ρίσκο που αναλαμβάνω να τη χαρακτηρίσω σαν επαφή του ανθρώπου με το Θεό. Γιατί βέβαια η ψυχή είναι ζώσα και κομμάτι του Θεού όπως τα πάντα μέσα μας και έξω μας. Η επαφή όμως μαζί της είναι μια μυστηριώδης έξαψη και μια συνείδηση ότι ο άνθρωπος μπορεί να βίωση υψηλά πνευματικά πεδία.

ΦΙΛΙΚΑ

ANTONIOS1997

ANTONIOS1997Μέλος
25/10/2002, 10:44:17
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΦΩΤΗ

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Να στραφεί εσωτερικά και αφουυγκραστεί την ψυχή του.

Να της μιλήσει και να την ρωτήσε:
"ΨΥΧΗ μου τι θες;
Ψυχή μου μήπως πονάς;
Γιατί;"

Είναι ίσως ένα απλό βήμα προσέγγισης και εμπειρίωσης αυτού που ονομάζουμε Ψυχή!

Θεωρώ το σεβασμό στη ψυχή κυρίαρχη ιδέα, πεποίθηση σε ένα άνθρωπο για να μπορέσει αυτός ο άνθρωπος να προχωρήσει στην ανακάλυψη της ζωής . Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο σεβασμός αυτός δείχνει ότι αναγνωρίζει στον άνθρωπο ένα άλλο προορισμό έξω από αυτό που ορίζουν σαν ζωή. Βρίσκει και κάτι άλλο από τη χοικότητα του ανθρώπου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δείχνει σεβασμό (κατά δύναμη) στο θείο κομμάτι του.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/10/2002, 11:57:57
Καλημέρα σε όλους.

Θα ζητήσω συγνώμη για το ότι μετατοπίζεται η συζήτηση σε προσωπικές θέσεις και θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Φίλε Ναγκουάλ, από πού συνάγεις το συμπέρασμα, πως σου ζήτησα να είσαι ανειλικρινής και υποκριτής!!!
Δεν ήταν κατηγορία (αμάν βρε) το περί ευελιξίας, αλλά χαριτολόγημα!

ΝΑ ξεκαθαρίσουμε (καθότι είμαι νέος στις συζητήσεις) πως δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Από την πρώτη στιγμή όμως ήμουν ξεκάθαρος στις θέσεις μου και δεν φοβήθηκα να διαφωνήσω.
ΠΟΤΕ ως τώρα δεν προσπάθησα να υπονομεύσω κανέναν με υπόνοιες!
Αλλά έχω σταθεί απέναντι σε όσα θεωρώ λάθος και περιοριστικά.
Και φυσικά ο καθένας έχει το Δικαίωμα να με κρίνει και να διορθώσει τα λάθη μου.
Θα προσπαθήσω και εγώ να συνεργαστώ σε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή είπα πως ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ και πιστεύω πως είναι και η «πιο» υγιής στάση για έναν σωστό Διάλογο.
Άλλο όμως να κάνουμε Διάλογο, άλλο Μονόλογο και άλλο να θεωρούμε τους εαυτούς «Θείους Απεσταλμένους» που «διδάσκουν Κατώτερους ανθρώπους».
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Δεν κατηγόρησα όπως λες αλλά κατέδειξα μια λειτουργία:
Φίλε Φώτιε κατηγόρησες την ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ σε κάποιο σημείο (μεταξύ άλλων) όταν αποκάλεσε τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ-ΠΑΝΑΓΝΟ ότι ο θεός δεν έχει ανάγκη τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς και ότι καλύπτει τα δικά της κενά.
Κάθε «χαρακτηρισμός» προς το Θείο το Περιορίζει. Ακόμα και το «Άχρονος, Απεριόριστος» συγνώμη αλλά περιορισμένα είναι.
Αν κάποιος πιστεύει πως γνωρίζει πλήρως τον Θεό, τι άλλο να πω, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
Ο «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ» τι άλλο όμως σημαίνει από το ο «ΔΙΚΟΣ μας ΣΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ»;
Ο Ορθό-Δοξος, σημαίνει Αυτός που Τον Λατρεύουμε ΣΩΣΤΑ;
Και είναι ΛΑΘΟΣ (ΝΟΗΜΑΤΙΚΟ και ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ!) ως αναφορά!
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είναι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ επειδή (και υποτίθεται) λατρεύει- Δοξάζει τον Θεό με τον Σωστό -ΟΡΘΟ τρόπο!
ΑΥΤΗ είναι η Σημασία της λέξης σε όποια ΕΛΛΗΝΙΚΑ και αν την εξετάσουμε!!!!!
Τι άλλο να πω;
Δεν είναι κατηγόρια και βέβαια είναι «εσωτερική» κατάσταση συνείδησης!
Σαν χαρακτηρισμός πάντως στην γλώσσα μας, δείχνει πως ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!! Όχι μόνο είναι λάθος αλλά και «απαράδεκτο» θεολογικά.

«Τριάδα υπερούσια και υπέρθεη και υπεράγαθη, εσύ που επιτροπεύεις από ψηλά»..και στο ψηλά είχες διαφωνήσει επίσης.
Θα σε παρακαλέσω να μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου.
Δεν το έχω κάνει σε κανέναν!
Αν τώρα πιστεύεις πως το σχόλιό μου για την «εποπτεία από ψηλά του Λ. Αετού» αναφέρονταν και στον Θεό, τι να πω;
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ, μόνο από αυτό θα καταλάβεις γιατί διαφωνώ με τις «αφ’ υψηλού θέσεις και θρόνους»

Αυτό πρέπει να το δούμε στο:
Αλλά ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε διαρκή χλευασμό και κριτική θα υποπέσει και σε λάθη.
ΓΙΑΤΙ;
Το ανάφερα σε προηγούμενο μήνυμα (που αν πρόσεξες ζήτησα και Συγνώμη αν πίκρανα με την στάση μου) πως ο Χλευασμός και Κριτική έλκονται, πιθανώς από συγκεκριμένη στάση και τοποθέτηση!

Φίλε μου Ναγκουάλ αν αρχίσω να διατείνομαι ότι είμαι ο «Τάδε» Άγιος και έχω την «Καθοδήγηση» και την «Βεβαίωση» άλλων Αγίων στην «Ορθότητα» των όσων λέω, τι θα πεις;
Δεν θα με ελέγξεις;
Και αν συνεχίσω να στέκομαι υποτιμητικά προς όλους και να τους «επιδεικνύω» να «καθαριστούν» και να «αναβιβαστούν» για να με καταλάβουν, τι θα πεις;
Και αν μέσα σε όλα αυτά, απαντώ όταν και όποτε θελήσω, αγνοώντας επιδεικτικά τους συνομιλητές μου, πάλι τι θα πεις;
Και αν όσους διαφωνούν με την «Πίστη» μου, τους «Αφορίζω», τι θα πεις;
Και αν συνάμα κακοποιώ σε απίστευτο βαθμό την Ελληνική Γλώσσα, καταργώντας επιπλέον κάθε επιστημονική έννοια και αν χλευάζω έμμεσα όσους (που φυσικό είναι) δεν με κατανοούν, τότε τι θα πεις;
Και αν τέλος εκφράζομαι και επιχειρηματολογώ παραποιώντας μέρος των Ευαγγελίων ενώ τα «Εκπροσωπώ», πες μου τι θα πεις;
Ποιος «κυνηγάει» πουλιά και γιατί;
Μην τρελαθούμε κιόλας;

Τέλος, καθώς δεν αναγνωρίζω (προς το παρόν) λάθος στις προηγούμενες σου επισημάνσεις, θα σε παρακαλούσα αν έχεις άλλη ουσιαστική διαφωνία στα λεγόμενά μου να την καταδείξεις!
Ίσως, ακόμη, να σε ενοχλεί ο τρόπος που εκφράζομαι, πέρα από τις θέσεις μου.
Και πάλι πες το μου να δω που μπορώ να διορθωθώ.

Πιστεύω πως όλοι έχουμε να δώσουμε στον συνάνθρωπό μας μέρος της κατανόησης και των εμπειριών μας. Αν θέλουμε αυτός ο Χώρος μπορεί να γίνει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ για όλους μας.

Αυτά τα λίγα, και σας χαιρετώ με Αγάπη.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
25/10/2002, 12:01:24
Φίλε Αντώνιε καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και θα συμφωνήσω και εγώ με την ουσία των θέσεων σου για την Ψυχή και το Θείο Ευατό μας!

25/10/2002, 14:01:40
FILE nagual.

EINAI WRAIO TO POIHMA.

NOMIZW PWS DEN YPARXEI KALHTERO GIA THN PSYXH ENAS POIHTIKOS LOGOS
KAI MALISTA TOU ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ.

MIA POIHTIKH FILOSOFIKH ANAZHTHSH GIA THN PSYXH.
H YPARXH RYTMOU KAI GEWMETRIAS EINAI BALSAMO GIA THN PSYXH MAS.

EYXARISTW FILE MOU.

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

nagualΜέλος
25/10/2002, 23:17:30
Γειά και χαρά σε όλους.
Ο άγαπητός aenaon έχει σχολιάσει και καυτηριάσει πολύ εύστοχα σε πολλά του μηνύματα τους λεκτικούς ακροβατισμούς και γενικά το παιγνίδι με τις λέξεις.Φώτιε σου λέω οτι κατηγόρησες και μου λες,οχι,απλά κατέδειξα.
Φίλε Φώτιε δεν θα επεκταθώ.
Αν κάτι απ‘όλα αυτά που διαδραματίστηκαν σε προβλημάτισε έχει καλώς.Αν όχι πάλι καλώς.Δεν είμαι ο κριτής σου και αυτά που σου είπα πολλά είναι.
Αν κάτι από αυτά που είπα σε έθιξε σου ζητώ συγνώμη.
Με στενοχώρησες όμως.Εδωσες μεγαλύτερη προσοχή στην μηδαμινότητα μου απ‘ότι στον Χαλίλ Γκιμπράν.(Ξέρω-ξέρω λάθος κάνω).
Εκείνος απαντάει σε όλα.
Πραγματικό βάλσαμο φίλε μου Αvatar.

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
26/10/2002, 11:03:26
Καλημέρα σε όλους.

Καλημέρα Ναγκουάλ και σε ευχαριστώ για τις θέσεις σου.
Ναι έχεις δίκιο ότι η έκρασή μου έχει και μορφή "κατηγορίας" (το ξανακοίταξα )
Βέβαια (και δεν είναι δικαιολογία) πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να μεταφέρουμε πλήρως με το λόγο όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.
Όπως είπα και προηγουμένως δεν έχω τίποτα και με κανέναν.
Είμαι όμως αντίθετος με κάθε θέση που εγκλωβίζει τον άνθρωπο και περιορίζει την Ψυχή του.

Φίλε Ναγκουάλ έχεις ως τώρα καταδείξει αγάπη για τον συνάνθρωπό σου και καθαρότητα σε πολλές από τις εκφράσεις σου (υποκειμενικά πάντα και δεν σε "γλύφω").
Το να επικοινωνούμε όμως είναι ουσιστικό σε ένα χώρο Εσωτερικής Αναζήτησης.

Αλλοίμονο και φυσκά ΟΧΙ, δεν είσαι μηδαμινός!!!

Έχω όμως μια βσική απορία.
Δεν σε απασχολούν καθόλου οι προηγούμενοι προβληματισμοί μου;
Το μόνο που μου προσάπτεις είναι ένα "παιχνίδι λέξεων" ;
Τι είμαι δηλαδή "πολιτικός" ή "δικηγόρος" του forum?
Δεν είναι σημαντικές οι διαφωνίες μου στην Ουσία της Πνευματικής μας Αναζήτησης;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου (μαζί και με τις προηγούμενες είναι όντως πολλές ) μα θα σε παρακαλούσα να πάρεις θέση!

Χαιρετώ με Σεβασμό και Αγάπη!

nagualΜέλος
27/10/2002, 01:01:57
Χαιρετώ όλα τα μέλη και ιδιαίτερα τον αγαπητό Υάκινθο.
Που ήσουν χαμένος φίλε μου;
Καλέ μου φίλε Φώτιε πρέπει να σου ομολογήσω ότι είμαι συλλέκτης πολύτιμων λίθων.Συλλέγω διαμάντια,ρουμπίνια,σμαράγδια κλπ.
Η ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ σκόρπισε γύρω της μεγάλες ποσότητες από αυτά,τα οποία με μεγάλη μου χαρά μάζευα και την ευχαριστώ θερμά γι‘αυτό.
Βέβαια που και που άφηνε και καμμία «κουτσουλιά» την οποία άφηνα να περνάει απαρατήρητη γιατί ήμουν απασχολημένος με το έργο μου.
Πολλοί δεν έδωσαν προσοχή σ‘αυτά τα διαμάντια αλλά προτίμησαν να ασχοληθούν με τις κουτσουλιές.
Οι κουτσουλιές τώρα, εκτός από τις θρεπτικές τους ιδιότητες σε φυτά και αναπλαστικές ικανότητες του εδάφους, έχουν και κάποιες άλλες «παρενέργειες».
Λερώνουν το καινούργιο μας «κουστούμι» το οποίο με πολύ «κόπο» και «υπερηφάνεια» ράψαμε στον ράφτη μας και όμορφοι και ωραίοι περιφερόμαστε σε λογής λογής συγκεντρώσεις.
Συνήθως η πρώτη μας αντίδραση είναι να εκνευριστούμε με αυτή την όχι καθως πρέπει συμπεριφορά ορισμένων πετούμενων.
Σε δεύτερο χρόνο όμως μπορούμε να ψάξουμε γιά τα μηνύματα του «ουρανού»(να δικαιώσω λίγο και το όνομα μου).
Γιατί όλα και τα πάντα έχουν κάτι να μας πούνε
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ