ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποια δυναμη ειναι αυτη που μας σταματαει απο το πνευματικο μας μονοπατι? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Ποια δυναμη ειναι αυτη που μας σταματαει απο το πνευματικο μας μονοπατι? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

hierophantis9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
hierophantisΝέο Μέλος
17/10/2006, 21:06:18
Θέλω της εμπειρίες σας και της σκέψεις σας , σαν επέκταση αυτόν των εμπειριών .
Το θέμα είναι αυτό που έχω και στον τίτλο του θέματος , και η ανάγκη για δημοσιεύσεις αυτής είναι , γιατί απλά εδώ και ενάμιση χρόνο έχω σταματήσει κάθε πνευματική ενασχόληση , με μεγάλη μου λυπη και απορία , απλά δεν θέλω και δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα ,
Και αυτό για έναν άνθρωπο που είναι αναζητητής από όταν θυμάται τον εαυτό του είναι αν μη τι άλλο , παράξενο , έχω παρά πολλές απαντήσεις , όμως καμιά δεν με ικανοποιεί δεν με κάνει να νιώθω , ότι αυτή είναι !
Αυτό θέλω και από σας να μου πείτε αν θέλετε, αν σας έχει συμβεί , αν το ξεπεράσατε και αν ανακαλύψατε τι ήταν αυτό που σας φρέναρε και σας σταμάταγε .
Ζήτησα της εμπειρίες σας γιατί μέσα από σας σαν καθρέπτη ίσως ανακαλύψω πιο άμεσα τι συμβαίνει
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
maraTΜέλος
17/10/2006, 21:32:21
καλησπέρα hierophantis,
δύσκολες ερωτήσεις μας βάζεις βραδυάτικα
το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απαντήσω από προσωπική σκοπιά.
σε κάθε πνευματικό ταξίδι καταρχήν πρέπει να ξέρουμε γιατί το κάνουμε, τι είναι αυτό που μας έσπρωξε να το κάνουμε και τι προσδοκούμε από αυτό. δεν εννοώ απαραίτητα να έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο γιατί αυτό θα εμπόδιζε την όλη διαδικασία.
τέλος συμαντικό είναι η στιγμή που ξεκινάμε το ταξίδι και τα εφόδια που διαθέτουμε.
πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να διακρίνουμε τα οφέλη και τα δώρα του πνευματικού μας ταξιδιού πρέπει πρώτα να έχουμε την ωριμότητα και τις εμπειρίες που κερδίζουμε από το πεζό φυσικό μας ταξίδι.
όταν εγώ κολούσα στην προσπάθεια πνευματικής εξέλιξης, πάντα έκανα στάση και προσπαθούσα να βρώ τι θέλει να μου πει αυτό το κόλλημα. ποιά εφόδια μου έλειπαν και δεν "έβλεπα" αυτό που επιθυμούσα. τότε έκανα διάλλειμα, ζούσα και έδινα περισσότερη προσοχή στο παρόν και τον φυσικό πεδίο δράσης μου και στην πορεία ερχόταν η στιγμή που το ταξίδι ξαναξεκοινούσε από μόνο του. έτσι απλά κάτι γινόταν και ξανάρχιζα το ταξίδι.
θα σε συμβούλευα να μην απογοητεύεσε και να αρχίσεις να παρατηρείς το κόσμο γύρω σου. όχι μόνο τα λάθη και τις αδυναμίες του αλλά τις κρυμμένες ευκαιρίες και τα δώρα που έχει να μας προσφέρει.
quote:
Και αυτό για έναν άνθρωπο που είναι αναζητητής από όταν θυμάται τον εαυτό του είναι αν μη τι άλλο , παράξενο , έχω παρά πολλές απαντήσεις , όμως καμιά δεν με ικανοποιεί δεν με κάνει να νιώθω , ότι αυτή είναι !

μήπως δεν κάνεις την σωστή ερώτηση;
19/10/2006, 14:48:14
Μηπως, το ιδιο μας το "ειναι" ειναι που μας σταματαει απο την πορεια του πνευματικου μας μονοπατιου? (Ρητορικη Ερωτηση)

...and the Predators will prevail...

Katsu kangae wa motsu na makenu kangae wa hisuyo...Tekki ni yotte tenka seyo

MarteΜέλος
19/10/2006, 16:22:08
Φίλε/η hierophantis

Πιστεύω πως αυτή η κατάσταση είναι ένα μεταβατικό στάδιο όταν έχουμε βρεθεί σε κάποιο ¨σταυροδρόμι¨ της πνευματικής μας αναζήτησης.
Όταν ο εσωτερικός μας εαυτός κρίνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την μετάβαση σε μια καινούρια μήτρα (έτσι την ονομάζω εγώ) συνήθως πέφτουμε σε κατάσταση πνευματικής απάθειας για κάποιο διάστημα και δεν το θεωρώ κατ΄ ανάγκη κακό.
Απλά θέλει την προσοχή του γιατί στην δική μου περίπτωση η συγκεκριμένη κατάσταση κράτησε γύρω στα 8 χρόνια!!

Ήρθα από το φως και τους θεούς,και να με,εξόριστος,αποκομμένος μακριά τους...
19/10/2006, 20:35:07

quote:

hierophantis

γιατί απλά εδώ και ενάμιση χρόνο έχω σταματήσει κάθε πνευματική ενασχόληση , με μεγάλη μου λυπη και απορία , απλά δεν θέλω και δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα ,

μπορει και να εισαι σε καλο δρομο φιλε ιεροφαντη

"μην το αναζητας, μην προσκολλεισαι" ειπε ο Βουδας

quote:

"ου μαθειν δει τους μυστας αλλά παθειν"

Αριστοτελης

quote:

Αυτό θέλω και από σας να μου πείτε αν θέλετε, αν σας έχει συμβεί , αν το ξεπεράσατε και αν ανακαλύψατε τι ήταν αυτό που σας φρέναρε και σας σταμάταγε.

κατα την γνωμη μου, αυτο που σε φρεναρει ειναι η συνειδητοποιηση της ματαιοτητας του να προσπαθεις

αφεσου και βιωσε τις στιγμες σου, τα Τωρα σου

quote:

Ζήτησα της εμπειρίες σας γιατί μέσα από σας σαν καθρέπτη ίσως ανακαλύψω πιο άμεσα τι συμβαίνει
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

εσυ πρεπει να γινεις καθρεπτης - να αντανακλας (να βιωνεις) αλλά να μην κρατας τιποτα (να μην ταυτιζεσαι)

βεβαια, οταν λειτουργεις σαν καθρεπτης, οι αλλοι συνηθως τσατιζονται, ισως γιατι δεν τους αρεσει αυτο που βλεπουν να αντανακλας οταν τους κοιταζεις...

νασαι καλα, και ζησε το Τωρα σου

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

20/10/2006, 14:24:06
hierophantis
Εχεις σκεφτεί την πιθανότητα να άνακάλυψες οτι αυτό που ζητούσες το είχες ήδη η να το απέκτησες στον δρόμο?
Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ...απλώς έφτασες εκεί που πρός το παρόν προσδοκούσες.
Στο μέλλον θα φανεί τι ήταν αυτό και τι άλλο ζητάς...
Απλώς σκέψεις

Φιλικά

20/10/2006, 16:46:45
Γειά σου hierophantis.
Ωραίο το θέμα που άνοιξες.
Καλύτερα θα ταίριαζε όμως στην ενότητα .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Μεταφέρεται εκεί λοιπόν
από την ενότητα "Απόψεις, Προτάσεις κ.ά." που το άνοιξες αρχικά.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

20/10/2006, 17:37:44
Δεν ξέρω hierophantis, εάν στο πνευματικό μονοπάτι υπάρχει κάποιο point of no return.

Πολλές φορές πάντως, το μονοπάτι αυτό έχει σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα και μεγάλες χρονικές περίοδοι, όπου κάποιος να έχει φαινομενικά απομακρυνθεί από το πνευματικό μονοπάτι. Σε εμένα είχε συμβεί αυτό για ένα διάστημα αρκετών χρόνων. Αλλά μετά από την παρέλευση του διαστήματος αυτού αντιλήφθηκα, πως έπρεπε να πάρω κάποιο "μάθημα" που θα με βοηθούσε να προχωρήσω. Τότε, νόμιζα πως είχα απομακρυνθεί από αυτό, που στα νεανικότερα χρόνια μου αποτελούσε βασικό άξονα της ζωής μου. Αλλά όταν επέστρεψα, κατάλαβα πως έπρεπε να περάσω όσα πέρασα, για να μπορέσω να προχωρήσω αφήνοντας πίσω μου κάποια προσωπικά μου εμπόδια, που δε θα μου επέτρεπαν να προχωρήσω.

Πιστεύω πως κάτι τέτοιο, όπως αυτό που συνοπτικά ανέφερα πιο πάνω, επαναλαμβάνεται περιοδικά. Δεν γίνονται τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Θα έλεγα πως για κάποια περίοδο της ζωής του, ένας άνθρωπος καταθέτει κάποια πράγματα εσωτερικά και για κάποια άλλη, εργάζεται γι' αυτά εξωτερικά. Μπορεί να γίνεται αυτό συγχρόνως, μπορεί όμως και να γίνεται σε διαφορετικές χρονικά φάσεις, έτσι ώστε να νομίζει ότι σταμάτησε, πρακτικά όμως να συνεχίζει.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

maya1Μέλος
21/02/2007, 21:23:20

Αγαπητέ φίλε hierophantis

Αρχικά δεν ξέρω αν μπαίνεις ακόμη στο forum.

Απαντώντας στην ερώτησή σου «Ποια δύναμη είναι αυτή που μας σταματάει από το πνευματικό μας μονοπάτι;» σου αναφέρω την γνώμη μου.

Τα περισσότερα εμπόδια που μας προκύπτουν προέρχονται από την προσωπικότητά μας. Οι περισσότεροι είμαστε αστρικά πολωμένοι που σημαίνει ότι λειτουργούμε συναισθηματικά.

Συνήθως παρασυρόμαστε από τα θέλω μας και ενεργούμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας χωρίς να αφήσουμε το νου μας να επέμβει, γιατί ο νους (ο ανώτερος νους, η ψυχή) βάζει ορισμένα πρέπει που αντιβαίνουν των επιθυμιών μας.
Ενώ θα έπρεπε να κάνουμε διαλογισμό, να μελετάμε βιβλία αποκρυφιστικού περιεχομένου ώστε να αφυπνιστεί η συνείδηση, ο συναισθηματικός παράγων υπεισέρχεται και μας παροτρύνει να βγούμε βόλτα με τους φίλους μας, να πάμε σινεμά κλπ. Εξάλλου είναι ο εύκολος δρόμος που μπορούμε να τον ακολουθήσουμε χωρίς δυσκολία. Ο άλλος, αυτός που υποδεικνύει ο νους, θέλει κόπο, πειθαρχεία, θυσία. Θέλει αποφασιστικότητα ώστε η προσωπικότητά μας να μάθει να επιμένει σε αρχές και κανόνες.

Αν είμαστε πιο νοητικοί και όχι τόσο συναισθηματικοί, υπάρχει μέσα μας η φιλοδοξία.
Η φιλοδοξία ως προσωπική δύναμη μας σταματά από το πνευματικό μονοπάτι.
Η φιλοδοξία συνήθως υπάρχει για μια καλύτερη θέση στη δουλειά μας, για χρήματα, για αναγνώριση.

Η Alice Bailey στην Λευκή Μαγεία αναφέρει:
«Ο κοινός νους είναι πάντα εγωιστικός, ιδιοτελής και εκφράζει την προσωπική εκείνη φιλοδοξία που φέρνει μέσα της το σπέρμα της καταστροφής».

Ο φόβος είναι άλλο ένα εμπόδιο γιατί μπορεί να προέρχεται από άγνοια ή από σφαλερή σκέψη. Με τη μνήμη (θυμικό παράγοντα) επανέρχεται ο πόνος που μεγεθύνεται ως σκεπτομορφή και δημιουργεί φοβίες.

Μπαίνοντας στο πνευματικό μονοπάτι εφελκύουμε ενέργειες που διεγείρουν κρυμμένες φυσικές επιθυμίες, λαγνείες. ...
Στο συναισθηματικό φορέα μας δημιουργούνται μεταπτώσεις, είτε μεγάλη έφεση, είτε απώλεια ενδιαφέροντος.
Αν είμαστε νοητικοί μια διέγερση και έφεση για γνώση, με περιόδους αδράνειας.

Στη ζωή μας, στην εργασία μας στην οικογένειά μας, πρέπει να ήμαστε ήρεμοι σε ό,τι κάνουμε. Έτσι ηρεμώντας τα συναισθήματα μας θα μπορέσει η ψυχή να ευθυγραμμιστεί με τη προσωπικότητα και σιγά σιγά να αρχίσει να την ελέγχει.
Αν το αστρικό μας είναι διαταραγμένο, η ψυχή αδυνατεί και αδιαφορεί για την προσωπικότητα.

Αν καταφέρουμε να δούμε τη ζωή που ζούμε ως παιχνίδι και αληθινή την εσωτερική ζωή, τότε θα ξεπεράσουμε τις προσωπικές μας συνθήκες. Ο,τι μας συμβαίνει είναι πρόσκαιρο και δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Επιθυμίες της κατώτερης φύσης μας, πιστεύω μας αν μπορούμε να τα ξεριζώσουμε, θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά.

Μπορούμε να χωριστούμε πνευματικά από τους αγαπημένους μας που είναι μια ισχυρή δύναμη που μας τραβά προς τα πίσω, μια τροχοπέδη;

Ακολουθούν δύο μικρά αποσπάσματα από τα βιβλία «Το Κάλεσμα» και «Άγκνι Γιόγκα» του Μορύα.

Το Κάλεσμα
283. …Αυτό που είναι ακατόρθωτο σήμερα, έρχεται αύριο μ’ ευκολία.
Τις δυσκολίες της ατραπού τις προκαλούν οι συνήθειες του σώματος….

Άγκνι Γιόγκα
44. Μην λέτε, «Δεν θυμάμαι». Πείτε, «Δεν κατάφερα να παρατηρήσω». Μην καταδικάζετε τη μνήμη, αλλά στρέψτε το βλέμμα σε μια αδύναμη παρατήρηση. Οι άνθρωποι πιο γρήγορα κατρακυλάνε, παρά προσέχουν τα σκαλοπάτια.
Μην λέτε, «Δεν γνωρίζω». Πείτε, «Μέχρι τώρα δεν κατάφερα να μάθω». Ούτε η ηλικία, ούτε η υγεία, ούτε οι συνθήκες της ζωής δικαιώνουν το πένθιμο «δεν γνωρίζω». Η τόλμη στη ζωή ξεχειλίζει από προθυμία για γνώση.
Μην λέτε, «Αποφάσισα». Να λέτε, «Αυτό φαίνεται κατάλληλο για το σκοπό». Είναι εύκολο να αυξήσετε την ευστοχία, αλλά δεν είναι άξιο να μεταβάλετε την απόφαση σας.
Κυρίως, μην εφελκύετε επίμονα τη δυστυχία, όπως γίνεται συνήθως.

Ευχαριστώ και σε χαιρετώ.

Η αγνή σκέψη αποτελεί άμεση εγγύηση συνεργασίας.