- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Απορώ γιατί δεν τους είχα ανακαλύψει νωρίτερα...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Δηλώνω παραίτηση από το τόπικ λόγω σοβαρότατης ασθένειας. Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια που ήρθε από τη Φινλανδία και λέγεται Γουιντερσανοενσιφερουμίτιδα.
μ@λ@κ@, μια φορα ακομα να γραψεις για αυτους τους ασχετους θα ερθω εκει και θα κανω τα cd σου φριζμπι!!!!!!
ρε kerry γραφεις για γαματα συγκροτηματα, μας πορωνεις, και μετα δε μας λες, εμας τους πολεμιους του downloading, που θα τα βρουμε!!!
folkearth και eluveitie συγκεκριμενα...
απο τους δευτερους κατεβασα μερικα τραγουδια αλλα ειναι τοσο γαματα, που θελω το αλμπουμ... αν τα κατεβασω σκοτωνω τη μουσικη τους... ασχετως αν η "μουσικία διαδιδει τον πειρατη"...
ξερεις κανα δισκοπωλειο που να τα εχει στανταρ; κι ας ειναι και στον εβρο! δε νομιζω να σε κατηγορισουν για διαφημιση!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
ξερεις κανα δισκοπωλειο που να τα εχει στανταρ; κι ας ειναι και στον εβρο! δε νομιζω να σε κατηγορισουν για διαφημιση!
Γιατί δεν "ψωνίζεις" κατευθείαν από το site των group ???
οσο για τον τασο:
quote:
Φίλε Ntavelis666 εμείς την παρέα σου γουστάρουμε
αλλα εσυ μας γραφεις και μιλας μονο για τον jari...
quote:
θα είναι μεγάλη ξενέρα να αποχωρήσεις
αλλα αμα σε ξαναπετυχω εδω μεσα, τη γ***σες!!!
![]()
kerry, την πιστωτικη μου, την υπογραφη μου και την **** μου προσεχω που τα δινω!!! και, οπως προανεφερα, δε θελω να τα κατεβασω... το digipack και το Booklet δεν downloadαρονται βρε αδερφε! thanks anyway brother!
quote:
την πιστωτικη μου, την υπογραφη μου και την **** μου προσεχω που τα δινω!!!
αλλά αυτό
quote:
το digipack και το Booklet δεν downloadαρονται βρε αδερφε!
Προσπαθώ να αγοράζω κάποια πράγματα που πραγματικά αξίζουν και κάποια συγκροτήματα που προσπαθούν σκληρά να καταφέρουν κάποια πράγματα. Και νοιώθω και καλύτερα με την συνείδηση μου. Από την άλλη πόσα να αγοράσεις, υπάρχουν χιλλιάδες συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και τα περισσότερα δεν τα φέρνουν καν τα δισκάδικα.
Οπότε όπως είπε και ο kerry
quote:
Γιατί δεν "ψωνίζεις" κατευθείαν από το site των group ???
το έχω κάνει αρκετές φορές. Και σου προτείνω να το κάνεις και συ. Με την πιστωτική δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και στο κάτω κάτω ότι παράνομες αγορές γίνουν (που δεν θα γίνουν είμαι σίγουρος) τις ανακαλείς.
Hammerfall=>δεν έχω προλάβει να το ακούσω ακόμα με την ησυχία μου με έχει πιάσει τώρα και ακούω όλα των Meshuggah αλλά θα επανέλθω.
Amon Amarth=>it rocks!!!!Το ακούω το πρωί στο αυτοκίνητο όταν πάω δουλειά για να παίρνω δυνάμεις.

Η φράση «η πειρατεία σκοτώνει την μουσική» δεν αφορά το downloading. Το downloading προωθεί την μουσική, είναι η καλύτερη διαφήμηση και βοηθάει τον κόσμο να μάθει κάποιοα γκρουπ, που σε άλλη περίπτωση ούτε καν θα είχε ασχοληθεί μαζί τους. Σκεφτήτε μόνο πόσα κουφά ονόματα έχουνε κάνει παρέλαση μέσα από το θέμα μας...
Τα γκρουπ βγάζουνε λεφτά από το live. Εκεί είναι το ψωμί γι’άυτούς. Και με το να γνωρίζεις ένα γκρουπ και τις δουλειές του, αυξάνεις και τις πιθανότητες να πας να το δεις και live.
Το downloading δεν είναι τίποτα άλλο, από την εξέλιξη της κασέτας που κάποτε κυκλοφορούσε χέρι-χέρι μεταξύ φίλων. Ποιός μπορούσε να το σταματήσει αυτό ? Και θα ήτανε παράλογο να το σταματήσει, την στιγμή που στο εμπόριο υπήρχαν άγραφες κασέτες και συσκευές εγγραφής και αντιγραφής. Σε κάθε κενο CD, σε κάθε recorder, σε όλα υπάρχει ποσοστό επί των πνευματικών δικαιωμάτων μέσα στην τιμή. Οπότε αυτοί που είναι να τα κονομήσουν, θα τα κονομήσουν με κάθε τρόπο.
Πειρατεία δεν είναι το downloading. Πειρατεία είναι να πουλάς το αντικείμενο του downloading. Τα μαυράκια με τα πειραστικά CD δρούνε ανενόχλητα ανάμεσά μας και έχω δει και μπάτσους εν ώρα υπηρεσίας να ψωνίζουν από αυτούς. Οπότε ας μην κοροϊοδευόμαστε.....
Και στο κάτω-κάτω, ούτε τα μαυράκια «σκοτώνουνε» την μουσική. Ζημειά στις πολυεθνικές κάνουνε, όχι στα συγκροτήματα. Έχετε ποτέ αναλογιστεί πόσο είναι το κόστος ενός CD ? Σε σχέση με αυτό που πληρώνουμε δεν είναι ούτε το 5%. Από αυτο το κόστος, στα συγκροτήματα πάει ένα ποσοστό από τα πνευματικά δικαιώματα, μια σκατούλα με λίγα λόγια. Τα υπόλοιπα πάνε στην τσέπη της δισκογραφικής και του καταστήματος. Γι΄αυτό και τα site των γκρουπ προωθούν την ηλεκτρονική πώληση (λιγότερο κέρδος για μαγαζί – μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτά), ενώ δεν είναι και λίγα τα γκρουπ που στήνουν δική τους δισκογραφική για να επιβιώσουνε... Αυτό είναι κοινό μυστικό μέσα στον χώρο, αυτοί που το πιάσανε το νόημα και τους την σπάσανε οι δισκογραφικές προωθούν την δουλειά τους μέσω του downloading (πχ Smashing Pumpkins), ενώ κάποιοι ξεφτίλες πουλημένοι το καταδιώκουνε (πχ Metallica) και κάποιοι που δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4, πετάνε και αυτοί την μαλακία τους ότι το downloading σκοτώνει την μουσική (πχ Κότσιρας).
Το digipack θα το αγόραζες, ακόμα και αν είχες ήδη το CD σε άλλο version. Η μανία της συλλογής δεν καταλαβαίνει ούτε downloading ούτε τίποτα. Εγώ πιστέυω πως οι ARKONA πχ θα με ευγνωμωνούνε που έκανα downloading την δουλειά τους, γιατί άμα έρθουνε για live πχ, θα βρούνε έστω και έναν παραπάνω φανατικό οπαδό που θα τα ακουμπήσει για να τους δει, ενώ σε άλλη περίπτωση θα έλεγε «ρωσικό metal ???? χαχαχα, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ????».....
οσο για το κατεβασμα τραγουδιων. δεν ειμαι αντιθετος, kerry, στο κατεβασμα μερικων sample η και ολοκληρων τραγουδιων, αφου κατεβασα και το gaulish war, για να δω αν τελικα μου αρεσουν οι ελβετοι, αλλα οχι σε ολοκληρους δισκους. ενταξη, για ενα συγκροτημα που δεν μπορω να πω οτι τρελενομαι, η για καποιο που δεν προσφερει και τπτ αλλο εκτος απο καλη μουσικη, οπως πχ για τους metallica, οκ. αλλα για ενα αλμπουμ οπως των αμον αμαρθ, η των therion... ε, αυτο δεν το κατεβαζεις... οικονομια, οπως λεει ο kircher, αλλα οχι τσιγγουνια!
και μιας και η κουβεντα ειναι στους βορειους...
εχω ενα προβλημα.
δε βρισκω με τιποτα την τελεια ισορροπεια, αναμεσα σε μεταλ και φολκ. οι αμαρθ, μουσικα... ειναι καφροι. οι ensiferum... ξεφευγουν απ'το φολκ. οι eluvietie, καπου παραφωνουν λιγο, αν και τα παλικαρια κανουν φιλοτιμη και εξαιρετικη προσπαθεια. αλλοι φολκαδες, ξεχνουν να παιξουν μεταλ...
οι μονες περιπτωσεις που ενιωσα οτι ειμαι σε drakkar, θα το ξαναπω κινδυνευοντας να γινω νταβελης[!] [hail brother!] ηταν:
-- therion - the three ships of berik [εδω τα brutal γινονται δεκτα επειδη τραγουδαει ο θεος!]
-- cruachan - the middle kingdom [η κοπελια ομως θελει μερικα μαθηματα ορθοφωνιας!]
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! θελω ενα τραγουδι του δασους, και ενα της βορειας θαλασσας, χωρις πολλα brutal, και με πολλα φολκ στοιχεια... τοσο πολλα ζηταω;
Εύγε νέε μου!
Τους cruachan (ακούγεται σαν κρουασάν χε χε
) τους παρακολουθώ από το 90 που ήμουν ακόμα Ελλάδα και δεν με έχουν απογοητεύσει ακόμα.
Την Παρασκευή στις 17 κυκλοφορεί το καινούργιο CD τους με τίτλο The Morrigan's Call.
Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Φίλε Kerry King έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που γράφεις.