ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ασκησεις αποκωδικοποιησις της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ για αρχαριους.Η αρχη είναι το ημισυ του παντος. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ασκησεις αποκωδικοποιησις της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ για αρχαριους.Η αρχη είναι το ημισυ του παντος. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

madalena30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/08/2011, 06:42:12
quote:
αμοθεν - Απεστάλη: 29/08/2011, 16:34:29

Δεν περιμενω απαντηση ,ν’αφησουμε και το θεμα να «τρεξει»,αν συμφωνεις.

Εγώ πάλι λέω, ότι πριν τρέξει το θέμα, καλό θα ήταν να τεθούν οι βάσεις για συζήτηση αμοθεν και όχι για μονόλογο που δεν ανέχεται κριτική.

1. Μια καλή αρχή θα ήταν να προσπαθήσεις να είσαι σαφής.
Για παράδειγμα, στο θέμα που με παρέπεμψες:

quote:
Η «ΑΡΧΗ» με τον «προστατευόμενο» σου έγινε στο θέμα [τα τρία σημαντικότερα αγαθά του σύμπαντος] ενημερώσου ώστε την επόμενη φορά να είσαι αντικειμενική και δίκαια.

χρειάστηκε να επικαλεστώ μαντικές ικανότητες για να καταλάβω ότι εννοείς το:
Συμφωνα με τον ΕΛΛΗΝΑ Αθανατο ΜΕΝΤΗ-ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ,τρια[3] ειναι τα σημαντικοτερα αγαθα του συμπαντος.
Στο οποίο θέμα, βλέπω μια αυθεντική κρίση του gianipseftis για τα όσα είχες μέχρι στιγμή διατυπώσει:
"Μου έχεις κεντρίσει πολύ την το ενδιαφέρον, γιατί αυτά που αναφέρεις ακούγονται .... πολύ μα πολύ εξωπραγματικά, και αστεία. " στον οποίο απαντάς απαξιωτικά:
quote:
αμοθεν - Απεστάλη: 06/08/2011, 11:36:03

αντε γεια, "αγορινα"

"Αγορίνα"!!!
Άκουσον, Άκουσον... "Αγορίνα"...

Εκεί λοιπόν έγινε η αρχή της δικής σου κακοήθειας, διότι περί αυτού πρόκειται, δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Από που ως που μια ειλικρινής κρίση επί των απόψεών σου καθιστά αυτόν που τη διατυπώνει "αγορίνα";

2. Ακόμα μια βάση για συζήτηση είναι να μη χρησιμοποιείς αναφορές για την ηλικία των συνομιλητών σου για να τους μειώσεις.

Και βέβαια, επειδή όπως γράφεις:

quote:
Όλοι οι συνομιλητές μου είναι καλοπροαίρετοι εκτός από τον” προστατευόμενο” σου και τον [ζιπ] φυσικα.Αποδειξη είναι πως με όλους εξακολουθώ και έχω κάποιο επίπεδο διαλόγου.

"στόλισες" τον Dr Jekyll Mr Hyde στην πρώτη σελίδα, που σου απευθύνθηκε πολύ ευγενικά!
Κι εμένα με "στόλισες" επίσης (δεν έχω παράπονο) επειδή δεν πήρα το μέρος σου (και δεν πήραμε το μέρος σου εν προκειμένω, εφόσον όσα σου έγραψα δεν εκφράζουν μονάχα τη δική μου γνώμη επί της συμπεριφοράς σου στις συζητήσεις).

Αν δεν αντέχεις την αλήθεια αμοθεν τι να σου πει κανείς;

3. Μια επίσης βάση για συζήτηση είναι να μάθεις να δέχεσαι την κριτική επί των απόψεών σου και να μην επιτίθεσαι σε όποιον διαφωνεί μαζί σου.

Όσο για τη "γνώση" και την "εσωτερική αναζήτηση" που αναφέρεις:

quote:
Όλα αυτά πάντα καλοπροαίρετα και φιλικά για την γνώση και την εσωτερική αναζήτηση.

Μάθε πρώτα να συζητάς και να αντιμετωπίζεις τους άλλους αυθεντικά καλοπροαίρετα, με ευγένεια και ως ίσος έναντι ίσων, γιατί τέτοιου είδους "μεγάλες κουβέντες" ακούγονται πιο αστείες και από τις προφητείες του ΜΕΝΤΗ-ΑΘΗΝΑ!

31/08/2011, 11:01:18
quote:
αμοθεν

Όλοι οι συνομιλητές μου είναι καλοπροαίρετοι εκτός από τον” προστατευόμενο” σου και τον [ζιπ] φυσικα.Αποδειξη είναι πως με όλους εξακολουθώ και έχω κάποιο επίπεδο διαλόγου.

Με τον «προστατευόμενο» σου θα κάνω διάλογο αφού πρώτα ζητήσει ταπεινά συγγνώμη για ολες τις ειρωνιες και τις κατηγοριες εναντιον μου,και αφού εξηγήσει στο «ακροατήριο» ποιον [ΕΑΥΤΟ] εννοεί η Δελφική επιταγή «γνωθι σ’αυτόν»,αυτό το τελευταιο θα το χρωστα παντα.

Φίλε μου εκτός από κατ΄εξακολούθηση συνειδητός διαστρεβλωτής των θέσεων και των λόγων μου, είσαι – στην αδυναμία σου να αρθρώσεις σοβαρά επιχειρήματα – και κοινός συκοφάντης.
Με παρουσιάζεις να διατυπώνω απόψεις, που δεν είναι τίποτε άλλο από αποκυήματα της ανεμοδαρμένης έπαρσής σου, βάζοντας δηλαδή στα χείλη μου δικά σου λόγια.

Ενώ δεν έχεις απαντήσει σε καμία από τις δικές μου συγκεκριμένες ερωτήσεις , ζητάς να απαντήσω σε μια αρλούμπα δικής σου - μεγίστου μεγέθους -, για το αν το Δελφικό
ρητό είναι “καταγραμμένο στο αριστερό, αργό, αναλυτικο, καθημερινο, εγκεφαλο σου” ή στο δεξί που είναι και το γρήγορο και – κατά την δική σου αποκλειστικά άποψη - είναι εγκαταστημένο το υποσυνείδητο.

Και όλα αυτά, τα εξωφρενική, τα αναφέρεις την στιγμή που σε έχω ρωτήσει τρεις τουλάχιστον φορές, να μου εξηγήσεις, πως απέκτησες αυτή την γνώση, πως μπορείς δηλαδή να γνωρίζεις ποια είναι η έδρα της συνείδησης και ποια του ασυνειδήτου.

Για το συνειδητό γνωρίζεις κάτι να με πληροφορήσεις που κατοικοεδρεύει?

αμοθενΜέλος
31/08/2011, 21:38:15
ευχαριστω Πλατωνα

μαλλον θα ακολουθησω την συμβουλη σου.

μια τελευταια απαντηση μονο στην αμαλια

να περνας καλα

τα λεμε

αμοθενΜέλος
01/09/2011, 12:01:16
Αμαλία καλημέρα

Είχα μια αγωνία ότι σε πληγωσα,με λυτρωσαν όμως εκείνες οι τρεις λέξεις.
Πάντως ,αν είσαι από τα μέρη μου ,κερνώ μπύρα, να λυθεί και η παρεξήγηση.

Στο θέμα μας ,

1].-ευχαριστώ που αποφάσισες να «κάψεις», ειδικά αυτό το θέμα.

2].-δεν βλέπω να κάνω μονόλογο ,όποιος καλοπροαίρετος, έχει άποψη ,έστω και αρνητική την συζητώ μαζί του.

3].-Στην έκφραση του κυρίου γιαννηψευτη [ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ] εσύ διακρίνεις ένα καλοπροαίρετο συνομιλητή, εγώ από την άλλη βλέπω, ένα ανώριμο και αλαζόνα νεαρό που η κρίση του στηρίζεται σε ότι προσλαμβάνει με τις [5] αισθήσεις του και το καθημερινό αναλυτικό αργό ,αριστερό του εγκεφαλο.Ολα ταλλα για το ατομο αυτό είναι [ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ].

Είναι «φως φανάρι» για μένα ,πως η εμπλοκή μου σε μια καλοπροαίρετη και ειλικρινή συζήτηση με άτομα που πληρούν αυτή την περιγραφή, είναι αδυνατη.ΑΠΟΔΕΙΞΗ η συμπεριφορά του εν λόγο ατόμου στην συνέχεια.

Δεν είναι τυχαιο,επισης, που έχει γνώμη επί παντός επιστητού ούτε το ότι τον παρακαλούν μέλη του φόρουμ να «φύγει» από τα θέματα τους και αρνείται στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο φόρουμ .

4].-το ότι εσύ Αμαλία και η ομάδα σου με έχετε στοχοποιησει από την αρχή το γνωρίζω από την πρώτη μου επαφή με τον George.Τώρα αν ρωτήσω πόσοι πήρατε αυτή την απόφαση ,αν ήταν ομόφωνη και τι ηλικία έχετε ,θα βρω τον μπελά μου όποτε δεν ρωτώ.

Παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης της αληθειας.

01/09/2011, 14:07:22
quote:
αμοθεν
].-Στην έκφραση του κυρίου γιαννηψευτη [ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ] εσύ διακρίνεις ένα καλοπροαίρετο συνομιλητή, εγώ από την άλλη βλέπω, ένα ανώριμο και αλαζόνα νεαρό που η κρίση του στηρίζεται σε ότι προσλαμβάνει με τις [5] αισθήσεις του και το καθημερινό αναλυτικό αργό ,αριστερό του εγκεφαλο.Ολα ταλλα για το ατομο αυτό είναι [ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ

Ναι βρε φίλε μου, συνεχίζω να θεωρώ “εξωπραγματικές και αστείες” τις αναφορές σου για εγκεφάλους δύο ταχυτήτων, και είμαι περίεργος να μάθω πως έφτασες στην διαπίστωση, οτι στο αριστερό (τον αργό κατά την δική άποψη) κατοικεί αυτό που αποκαλούμε συνείδηση, ενώ στο άλλο το δεξί , είναι η έδρα του ασυνειδήτου.(και αυτό κακοβούλως το παρουσιάζεις σαν δική μου θέση ακόμη και τώρα)

Αν και σε έχω ερωτήσει επανειλημμένος να που διαφωτίσεις επ αυτού, εισπράττω αντί απαντήσεων χλευαστικά ποικιλότροπα σχόλια.

Τελικά έχεις κάτι να απαντήσεις?
'Η αυτά που λες είναι απλά δικές σου απόψεις και τίποτε περισσότερο?

Θα μπορούσες να διευκρινήσεις αν αναφέρεσαι σε δικές σου προσωπικές θέσεις, - και δεν είναι κακό να έχεις δικές σου θέσεις – κακό είναι να τις παρουσιάζεις σαν επιστημονικά συμπεράσματα.

04/09/2011, 17:13:59
quote:
4].-το ότι εσύ Αμαλία και η ομάδα σου με έχετε στοχοποιησει από την αρχή το γνωρίζω από την πρώτη μου επαφή με τον George.Τώρα αν ρωτήσω πόσοι πήρατε αυτή την απόφαση ,αν ήταν ομόφωνη και τι ηλικία έχετε ,θα βρω τον μπελά μου όποτε δεν ρωτώ.

Αγαπητέ αμοθεν, θα μπορούσες μήπως να μου πεις σε ποιόν "George" αναφέρεσαι και ποιά είναι αυτή η πρώτη επαφή που αναφέρεις η οποία σε έκανε να νιώσεις σίγουρος ότι έχεις στοχοποιηθεί από την Ομάδα Συνεργατών (ασχέτως εάν εσύ την αποκαλείς ομάδα της Διαχειρίστριας amalia;

In anticipation of my resurrection...

αμοθενΜέλος
05/09/2011, 17:35:23
Γιωργο

Σου ειναι γνωστη η εκφραση ,[do not call your higher self,George,he might not like it???]

αυτη ειναι η "πηγη" μου για θεματα καθημερινοτητας.Βλεπεις ειμαι παιδι της "σπηλιας",οχι κατ'αναγκην αυτης του [βερμοντ],για μην παρεξηγηθει και ο φιλος Νικομαχος αν παρακολουθει.

τα λεμε

05/09/2011, 22:24:52
Τσιριμπίμ, τσιριμπόμ!

Εσύ αμοθεν είτε νομίζεις ότι είσαι υπεράνω όλων, ο "καλύτερος του χωριού", πάνσοφος και άμεμπτος, είσαι βέβαια εντελώς εκτός πραγματικότητας και δε θέλεις να το παραδεχτείς, έχεις δε και κόμπλεξ με την ηλικία σου που νομίζεις ότι σου προσδίδει κάποιο κύρος...

ή μας δουλεύεις όλους.

Σημ:
Αυτό το

quote:
και τι ηλικία έχετε

όπως και τα άλλα παρόμοια που σχετίζονται με την αναφορά στην ηλικία μελών, τα βρίσκουμε να τείνουνε προς το χυδαίο.

αμοθενΜέλος
06/09/2011, 08:10:40
αμαλια

υπερβολες,μακρυα απο εμενα ολα αυτα.

παντα καλοπροαιρετα και φιλικα στο ονομα της γνωσης και της αναζητησης της αληθειας.

06/09/2011, 09:38:37
αμοθεν,

Αυτοί για τους οποίους εσύ αναφέρεσαι με τον τρόπο που αναφέρεσαι σε στυλ "τι ηλικία έχετε", ξεχνάς πως σου δίνουν, σου παρέχουν βήμα για να δημοσιεύεις τις επικές & δυσεύρετες ανοησίες σου. Είναι τουλάχιστον αχαριστία να γράφεις πως :

quote:
[...] εσύ Αμαλία και η ομάδα σου με έχετε στοχοποιησει από την αρχή το γνωρίζω από την πρώτη μου επαφή με τον George.

Εγώ αν ήμουνα στη θέση τους, θα σε είχα στείλει να κάνεις παρέα με τον Όμηρο.