ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο13!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο13!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PREDATOR56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
24/05/2005, 13:14:30
quote:

Με ποιον τρόπο νομίζετε πως ο άνθρωπος αισθάνεται ?

Deva

Με , η μέσω των 5 αισθήσεων.

Θα έλεγα δε , ότι κάθε πληροφορία που δέχεται από αυτές είναι μια ολοκληρωμένη αίσθηση.

24/05/2005, 17:48:57
Φίλε 3ADA , μην απελπίζεσαι.

Η ζωή μόνο άγχος δεν θέλει , ας τις κάνουμε το χατίρι και ας τα δούμε όλα ψύχραιμα.

Λογική και αίσθημα , συγγενεύουνε μεταξύ τους.

Υπάρχουνε λύσεις ,όταν το αίσθημα σε πονάει τρομακτικά.
Προσπάθησε να γίνεις θεατής , ενός ηλιοβασιλέματος.

Η θέα του ήλιου που (φαινομενικά ) αργοσβήνει ,θα σε παρασύρει σε άλλες ποιο ευχάριστες σκέψεις.

Υπάρχουνε και άλλες λύσεις.

Βρες ένα δάσος και κάνε έναν περίπατο μέσα σε αυτό.
Η μουσική του θα σε καλμάρει.

Να και μια άλλη.
Προσπάθησε να ζήσεις το αίσθημα σε όλη του την διάσταση.
Έτσι θα προπονηθείς , στον πόνο ρεαλιστικά αληθινά .
Αν δεν τον αντέχεις ,σβήσε το αίσθημα.
Δώσε εντολή στον επεξεργαστεί του εγκεφάλου , να σταματήσει να επεξεργάζεται το αίσθημα που σε πονάει.

Αν δεν βοηθήσουνε όλα αυτά τότε :

Βρες κάποιον φίλο ,να μοιραστεί τον πόνο του αισθήματός σου.

Αν πάλι δεν έχεις φίλο, εμείς γιατί είμαστε εδώ ;;;

Λύσεις υπάρχουνε .
Ψυχραιμία θέλει το πράγμα.

Πάρε θάρρος και αν θέλεις γράψε , πόσο βαθύς είναι ο πόνος σου.

Μην μου πεις μονάχα :
Έξω από τον χορό , πολλά τραγούδια λένε.
Έχω φάει και εγώ πόνο ,με κουταλάκι και με κουτάλα.

Καλοπροαίρετα.
Alfa-omega.

θείτσαΜέλος
25/05/2005, 00:37:58
Deva,
μα μέσω της σκέψης δεν γίνεται αυτό;

*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*

3ADAΜέλος
25/05/2005, 09:43:45
alfa-omega ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΟΥΤΑΩ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ(!!!)
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΩ ΕΚΕΙ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ!

25/05/2005, 11:21:14
Εχθές μετά από έναν μακρύ περίπατο ,κάθισα σε ένα παγκάκι για να ξεκουραστώ λιγάκι.

Είδα από μακριά να έρχονται προς το μέρος μου δύο τσιγκάνες με καροτσάκια.

Και να τι συνέβη ευθύς αμέσως :

Βλέποντας τα ρούχα που φορούσαν και γενικά το συνολικά φτωχικό παρουσιαστικό τους,
Μου δημιουργήθηκε αμέσως η αίσθηση της ανάγκης να δώσω οικονομική βοήθεια.

Το χέρι μου κατευθύνθηκε προς την τσέπη , μα αμέσως εκείνη την στιγμή, άρχισε το μυαλό μου να
επεξεργάζεται και να συγκρίνει μέσω παλιών αναμνήσεων , την αρχική αίσθηση ,που μου είχε δημιουργηθεί.

Τι πας να κάνεις είπα από μέσα μου.
Αυτές μια χαρά τα καταφέρνουνε και δίχως την βοήθειά σου.
Κράτησε τα χρήματα , για τα παιδιά σου και την οικογένεια σου.
Ο καθένας κοιτάζει το δικό του συμφέρον και δεν ασχολείται με τις ανάγκες των άλλων.
Άλλωστε κοιτάει κόσμος προς τα εδώ και μπορεί να σε δει κανένας γνωστός .
Τι θα σκεφτεί για εσένα ,αν σε δει να ελεείς τσιγκάνους.

Παλιά θυμάμαι ,ότι άκουγα τα λογικά επιχειρήματα του μυαλού μου και ακολουθούσα την λογική.

Τώρα πλέον έχω καθαρίσει από την μνήμη μου ,τέτοιου είδους άχρηστα για εμένα αρχεία .
Όταν με αγγίζει η αίσθηση της στιγμής αφοσιώνομαι σε αυτήν με όλη μου την ψυχή.

Δεν θα σας πω τι έκανα στην παραπάνω περίπτωση , για να μην περιαυτολογήσω.

Δοκιμάστε το και εσείς και θα ανακαλύψετε , ένα ίσως άγνωστο κομμάτι του εαυτού σας.

Αν συμβεί αυτό ,να είστε απόλυτα βέβαιοι ,ότι το θείο πνεύμα ενήργησε μέσα από την ψυχή σας.

Τέτοιου είδους εμπειρίες έχω βιώσει αρκετές.
Όταν συμβαίνει αυτό νιώθω και αισθάνομαι σαν ένας :

Μικρός θεός.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

undeafetedΜέλος
25/05/2005, 19:02:51
το συναισθημα θα σε κανει χαρουμενο,μπορει να σε οδηγησει σε λαθος μονοπατια αλλα μπορει και σε σωστα.

το ενστικτο μπορει πραγματικα να σε σωσει απο μερικες περιπτωσεις,η και το αντιθετο....

η λογικη τελος θα σε παει στον σωστο δρομο αλλα η πορεια δεν θα εχει καποια ευχαριστηση και θα ειναι βαρετη και τελος θα αναρωτιεσαι αν επρεπε να επιλεξεις το συναισθημα.

η καλυτερη συνταγη ειναι κατι απο το καθενα.ετσι ειναι ο ανθρωπος

"comig alive leavind dead"by deadhunter

θείτσαΜέλος
25/05/2005, 20:13:13
Alfa-omega
Νομίζω πως δεν γίνεται να τα ξεχωρίσουμε...
Δεν είναι όλα εγκεφαλικά;Δεν συνδέονται μεταξύ τους;Οι αισθήσεις δεν λαμβάνονται απο τα αισθητήρια όργανα και γίνονται αντιληπτές απο το κύριο όργανό μας;Μηχανικά και σχεδόν αυτόματα.
Τα συναισθήματα,που είναι πιο πολύπλοκα,χαρά,λύπη...
δεν ξεκινάνε απο τις απλές αισθήσεις και μετά βάλε λίγο τις χημικές ουσίες που θα ελευθερωθούν στο σώμα μας και βάλε και τον νού που θα χτίσει μια ιστορία γύρω τους,να'μαστε..
undeafeted ,τα συναισθήματα δεν σε κάνουν πάντα χαρούμενο,ανάλογα με το ποιο συναίσθημα θα ακολουθήσεις και πώς,ίσως να κάνουν την ζωή σου πιο έντονη..Το ένστικτο ξέχασέ το,τουλάχιστον για εμάς τους ανθρώπους.Είναι κάτι που το έχουμε έντονα στην βρεφική μας ηλικία και μετά σιγά σιγά το θάβουμε στο υποσυνείδητό μας.Ετσι μας χτυπάει καμπανάκια τα οποία εμείς τα φιλτράρουμε ανάλογα με την κοινωνία που ζούμε και ανάλογα με το πώς έχουμε δομήσει την προσωπικότητά μας.Η λογική πάλι δεν ξεκινάει μόνη της,θέλει βάσεις για να πατήσει επάνω όπως τα συναισθήματα,δεν νομίζω οτι είναι για όλους τους ανθρώπους βαρετός αυτός ο τρόπος..
Για εμένα τι είναι πιο σημαντικό...ψάχνω,ψάχνω...

*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*

25/05/2005, 20:30:36
Τα συναισθηματα κανουν συχνα λαθος ,κυριως οταν τα εχουμε αναγκη σε μια δεδομενη στιγμη.Η λογικη βασιζεται στην εμπειρια και στην κριτικη ικανοτητα οποτε και εκει μπορει να μπλοκαρεις.Αυτο ομως που σπανια κανει λαθος ειναι η διαισθηση και αυτο τον αερα που νιωθεις οταν συναναστρεφεσε εναν ανθρωπο.
ΜορφέαςΜέλος
25/05/2005, 23:24:11
Καλησπέρα σας, ωραίο θέμα!
Και εγώ να πω την αλήθεια είμαι λίγο προβληματισμένος σε αυτό το θέμα και συμφωνώ με την Θείτσα, τελικά δεν είναι όλα νοητικά; Τι σημαίνει νους και συναίσθημα; Εάν ήταν ξεχωριστά αυτά τα δύο τότε το συναίσθημα του ανθρώπου δεν θα ποικίλε από χώρα σε χώρα και από πολιτισμό σε πολιτισμό, πιστεύω απλά οτι το συναίσθημα είναι μια συγκλονιστικά δυνατή σκέψη η οποία μας φέρνει ταραχή. Ωστόσο αποδεικνύεται επιστημονικά οτι κάθε συναίσθημα δημιουργεί μια χημική αντίδραση στο εγκέφαλο.... ή μήπως το αντίθετο; Ξέρουμε για παράδειγμα ότι αν ένας άνθρωπος παράγει μέσα του περισσότερη ενδορφίνη, την ουσία της ηρεμίας, περισσότερη στραταμίνη, την ουσία της χαράς κ.λ.π. αλλάζει ανάλογα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τον εγκέφαλο μας με εξωτερικά, τεχνικά μέσα να δώσει την εντολή ώστε να γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή αυτών των ουσιών και έτσι ο άνθρωπος γίνεται πιο χαρούμενος.

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

26/05/2005, 20:00:30

Το αίσθημα έχει λογική , αλλά δεν εφαρμόζεται στην πράξη.
Το λογικό αίσθημα , είναι αυτό που είναι κοινό για όλους μας.
Εργασία ,Παιδεία ,υγεία , μόρφωση .

Δυστυχώς δεν εφαρμόζεται.

Τι φταίει ;;;

Απλά ο καθένας μας έχει την δική του προσωπική αντίληψη.

Προσωπικά πιστεύω ότι για την παιδεία , την υγεία και την μόρφωση , θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας μια κοινή αντίληψη.

Στην ουσία την έχουμε.
Η ατομική αντίληψη του καθενός μας ,για μια ενιαία κοινή λογική , σταματάει και δεν προχωράει εκεί όπου θίγεται το προσωπικό συμφέρον του καθενός.

Πως διαμορφώνεται το ατομικό συμφέρον ;;;

Ανάλογα με την αντίληψη .

Ποια αντίληψη ;;;

Ποιος ,η τι δημιούργησε την ζωή ;;
Από αυτό το εσωτερικό ερώτημα θα πρέπει να ξεκινάει ,η διαμόρφωση μιας ανθρώπινης λογικής .

ΜορφέαςΜέλος
26/05/2005, 22:53:25
Συμφωνό εν μέρη, αλλά από την άλλη δεν το βλέπω τόσο ρομαντικά, αλλά μιας και πήγεσ την ερώτηση σε πολύ βάθος, πιστεύω οτι αν θες να πάρουμε κι αυτό που αν θέλεις το λένε Θεό. Πιστεύεις οτι μπορεί να έχει δύο υποστάσεις; Ένα συναισθηματικό και έναο νοητικό; Δεν ξέρω, μπορεί...

Πάντως θα ήθελα να παραθέσω κάποια λόγια που άκουσα από έναν άγνωστο δάσκαλο... "Σκοπός της επερχόμενης εποχής είναι να σκεφτόμαστε με καρδιά και να αγαπάμε με μυαλό, σκοπός είναι να φτάσουμε στην νοήμων αγάπη"

Ευχαριστώ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

27/05/2005, 10:00:46

Την κοινωνία την γνωρίζουμε όλοι αρκετά καλά.
Την μαθαίνουμε το Αργότερο , όταν θα πρέπει να βγάλουμε μπακίρι ( χρήματα ) ,για να τα ανταλλάσσουμε σωστά, με αγαθά υλικά.

Αν την λογική και το αίσθημα την περιορίσουμε σε αυτήν , ο καθένας μας θα έχει και μια διαφορετική άποψη.
Από την μια είναι καλό , γιατί από αυτές όλες μπορεί να εξαχθεί μια κοινή συνισταμένη.
Εκτιμώ ότι θα είναι τόσες πολλές , όσα και τα προσωπικά βιώματα του καθενός μας, αφού καθένας ζει στον δικό του κόσμο.

Άλλωστε αν υπήρχε μια κοινή λογική για όλους μας ,θα το βλέπαμε στην καθημερινότητά μας.

Να πάρουμε και ένα παράδειγμα.
Προτείνω την βουλή των ελλήνων.
Οι βουλευτές έχουνε μια κοινή αντίληψη των πραγμάτων και διαμορφώνουνε λίγο πολύ , την ίδια λογική .
Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουνε πολύ καλά , ότι το κεφάλαιο (ανώνυμο και επώνυμο ), ελέγχει το βοιωτικό επίπεδο της χώρας μας.
Ξέρουνε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα μας , αλλά ξέρουνε επίσης , ότι η πλειοψηφία του λαού δεν το γνωρίζει.
Έτσι έχουνε εφεύρει τόσους πολλούς μηχανισμούς , για να εξαπατούνε τον λαό , που αν υπήρχε μετάλλιο στην απάτη και δημιουργία ψευδαισθήσεων ,θα παίρνανε το χρυσό .

Εξαιρέσεις υπάρχουνε ,αλλά δεν αρκούνε για να αλλάξει αυτό το καθεστώς.

Για τον λόγω αυτό ,προτιμώ να βλέπω τα πράγματα ,από την σκοπιά της δημιουργίας του κόσμου.

Το δύσκολο είναι βέβαια να αντιληφθώ το αίτιο στο οποίο οφείλεται αυτή η δημιουργία.
Είναι όμως περισσότερο χρήσιμο .

Την γνώση που κερδίζω από αυτήν την προσπάθεια , την χρησιμοποιώ για να διαμορφώσω έναν τρόπο ζωής , που να είναι αρμονικός με το σύμπαν . ( εντάξει το μέγεθος φαντάζει μεγάλο).

Η ύπαρξή μου όμως , γίνεται κατά πολύ ποιο χρήσιμη μέσα στην κοινωνία.

NeosΜέλος
06/06/2005, 12:26:24
η λογικη μου, ξερει, οτι το τσιγαρο ειναι κακο
το συναισθημα μου θελει να καπνισει...
και καπνιζει...
(γιατί αραγε?)

ειχα μια σχεση με μια κοπελα που ηταν "καποια" χρονια μεγαλυτερη μου και λιγο ιδιορυθμη σαν χαρακτηρας...την αγαπουσα πραγματικά.
η λογικη μου ελεγε να μην συνεχισω αυτην την σχεση και το συναισθημα να την συνεχισω.Καποια στιγμη η λογικη αρχισε να πνιγει το συναισθημα μου και επικρατησε.Το συναισθημα χαθηκε...(οχι ευκολα, μετα απο 5 χρονια)
την αφησα...πονεσα στην αρχη...
συνεχισα την ζωη μου και γνωρισα εναν ανθρωπο που πραγματικά ειναι πολυ ανωτερος απο τον προηγουμενο,την ερωτευθηκα... και ακομα ειμαι ερωτευμενος μαζι της πολυ περισσοτερο απο την προηγουμενη,
...τωρα θα μου πειτε υπαρχει μοναδα μετρησης του ερωτα? κι ομως υπαρχει!
καποιες στιγμες σκεφτομαι πως θα ηταν η ζωη μου αν δεν εκανα εκεινη την επιλογη,δηλαδη να "διαλεξω" την λογικη.
Δεν θα ειχα την ευκαιρια να γνωρισω τον ανθρωπο που πραγματικά "εφτιαξε το κεφι" της ζωης μου.

Ηταν θεμα τυχης ή επιλογης?
Οπως και να εχει εγω νιωθω οτι κερδισα...

07/06/2005, 10:48:33
Εντυπωσιακή εμπειρία.

Για 5 χρόνια παίδευε και κυριαρχούσε το αίσθημα επί της λογικής ,ώσπου να θριαμβεύσει το σωστό.

Αυτή όμως φίλε μου την εμπειρία, θα την θυμάσαι σίγουρα για μια ολόκληρη ζωή, αν δεν απατώμαι.

Αναρωτιέμαι ,αν στην απόφασή σου αυτή , έπαιξε σημαντικό ρόλο και η διαίσθηση, καθώς επίσης και το ένστικτο.

08/06/2005, 20:31:47
KATI ΦΟΡΕΣ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
ΕΙΘΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ.

ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΥ.
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

mystery flowerΜέλος
08/12/2011, 18:53:33
Βάζω το συναίσθημα στο τιμόνι να οδηγεί το πλοίο της ζωής μου και κάπου -κάπου φωνάζω τη λογική να αλλάξει κατεύθυνση, όταν εμφανίζονται μπροστά μου βουνά και εμπόδια που μου φράζουν το δρόμο.

Ταξίδι στο άγνωστο

Edited by - mystery flower on 08/12/2011 18:54:27