- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΘΕΛΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΤΑΙΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΣΗ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ ΦΙΛΕ AVATAR ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΥΠΟΥ FILIOQUE ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ (ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ) ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ, ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ;
ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΤΑΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ; ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΑΡΣΗ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΑΨΗΦΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
Ο ΘΕΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΫΛΟ ΚΟΣΜΟ. Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ "ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ". ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΜΗΛΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΥΤΩΝΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ Ο ΝΕΥΤΩΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΤΕ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Edited by - ARCHON on 11/04/2003 12:54:27
quote:
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.
ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ.
Φιλοσοφία ... εξερετικό εργαλείο... θα έλεγα - πανω και σε αυτο προσπαθω να κτισω την ζώη μου και οχι τις οποιαδηποτε αληθειες/αληθεια !
Και μιας και μιλάμε για νοητικά οικοδομήματα που βάζουμε θεμέλια
μπορεις να μας πεις που ΕΜΑΘΕΣ φιλε avatargr για τον δρομο προς την αλήθεια και τον απωλεσθέντα λόγο..?
και τι σου δίνει τι ελπιδα οτι μπορείς να ξαναβρείς (αυτο που αποκαλέις
χαμένο λόγο και ένωση με τόν θεό). μηπως πρεπει να γίνουμε κάτι διαφορετικό..?
quote:
Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΠΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.
ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.
ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
πολλη ενδιαφέρον.. και που ειναι το πρόβλημα..?
Γιώργος
Είναι κάτι σαν αυτό που λέει ο απλός λαός έμαθα να μαμώ και μαμώ το δασκαλό μου.
Το λαϊκό άσμα λέει ……
Πολύ δε θέλει ο άνθρωπος από απλός εισπράκτορας
να γίνει Ναπολέοντας να γίνει Αυτοκράτορας
Καλημέρα αγαπητοί φίλοι
O αναζητών
Apostolos
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

quote:
ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΙΑ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΗ ΛΟΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.
Λυπάμε φίλε αρχον δεν το γνωρίζω το παράδειγμα με την κάμπια.Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις.
Ο ανθρωπος μπορει να μην παρατηρει την κάμπια και να μην κατανοησει τη φύση της και να μην νιώσει τις μεταλλάξεις και ακομα μπορει να την διχοτομίση για να δει τι υπαρχει μέσα της ... και μπορει να μην ενδιαφέρεται να την δει να γίνεται πεταλούδα... και λοιπόν..?
Γιώργος
Edited by - Γιώργος on 13/04/2003 05:01:06
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΖΩΗ.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Το θέμα που άνοιξες είναι από τα πιό βασικά ένστικτα του ανθρώπου. Και λέω ένστικτο γιατί δεν έχουμε ούτε αίσθηση, ούτε γνώση περί του αντικειμένου αυτού. Γι'αυτό και είμαστε όλοι άνθρωποι (κάνε την ετυμολογία της λέξης άνθρωπος). Το ένστικτο παρ'όλα αυτά γίνεται ατροφικό όσο μεγαλώνουμε και επικρατούν πιο πολύ η λογική,η φαντασία,το συνειδητό συναίσθημα. Κι όμως τα ένστικτα είναι τόσο σημαντικά! Σκέψου το ένστικτο της μητρότητας, της πατρότητας, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και τόσα άλλα έντσικτα που δεν κάνουμε κόπο να αναλύσουμε. (Πχ ποιό ένστικτο είναι αυτό που παρακινεί ένα μωρό που μόνο ένστικτο έχει, να σηκωθεί στα δύο του πόδια;). Αυτό που συμβαίνει με τα ένστικτα είναι ότι όσο μεγαλώνουμε στηριζόμαστε λιγότερο σε αυτά και έτσι ατροφούν και γίνονται αναξιόπιστα.
Ερώτημα 1ο: Μπορούμε να έρθουμε ξανά σε επαφή με τα ένστικτά μας;
Μετά έχουμε τη λογική. Ξεκινώντας από μια μαθηματική πρόταση,(μαθηματικές προτάσεις είναι αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως αληθείς ή ψευδείς), μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Και η επαγωγική (ή μαθηματική λογική) λέει ότι δεν έχει σημασία αν ξεκινήσουμε από μία αλήθεια ή ένα ψέμα. Επαγωγικά και με σωστή συμπερασματική διαδικασία μπορούμε να φτάσουμε σε μία αλήθεια ή ένα ψέμα. θέλεις να φτάσεις σε αλήθειες; Μπορείς να ξεκινήσεις και με ένα ψέμα! Πχ Τα μαθηματικά μας λένε ότι δεν υπάρχει η τετραγωνική ρίζα του -1. Θεωρώντας όμως ότι υπάρχει και είναι ο i φτάνουμε στον υπολογισμό των βασικών εξισώσεων των εναλλασομένων ηλεκτρικών ρευμάτων και υπολογίζουμε τις τιμές των ιδιοτήτων τους!
Ερώτημα 2: Έχουμε τις νοητικές ικανότητες για να ξεκινήσουμε μια τέτοια διαδικασία;
Υπάρχει μετά η φαντασία: Ένα εργαλείο καθαρά υπερβατικό,υποκειμενικό και μπορεί να μας δώσει πολλές απαντήσεις. Μόνο ο οραματισμός ως παράδειγμα μπορεί να επιφέρει αλλαγές επάνω μας και στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο.
Ερώτημα 3ο: Μπορούμε και ξέρουμε να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας;
Υπάρχει το συναίσθημα. Το οποίο μας είναι σχεδόν ανεξέλεγκτο, μας δίνει διορατικότητα, δύναμη, και επηρρεάζει σοβαρά και την σωματική μας υγεία.
Ερώτημα 4ο: Μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας ή και να τα κατεθύνουμε προς τον σκοπό που θέλουμε;
Οι φυσικές μας αισθήσεις από την άλλη μας δίνουν μια διαφορετική "πραγματικότητα" η κάθε μία τις οποίες και έχουμε ονομάσει (ζεστό, κρύο, τραχύ, λείο, γλυκό, κόκκινο, μουσική, φωνή, μυρωδιές κα) και μπορούμε να συγκρίνουμε και αντιληφθούμε με αυτές μέρος της πραγματικότητας και μάλιστα είναι και οι πιο πειστικές.
Ερώτημα 5ο: Τι και πόσες πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε από τις αισθήσεις μας και πόσο μπορούμε να βασιστούμε σε αυτές;
Επιπλέον, υπάρχουν και οι ψυχοπνευματικές ικανότητες. (θέληση, ανδρεία, τόλμη κλπ)
Είναι αυτές μόνο οι ικανότητες του ανθρώπου; Μάλλον όχι. Είναι αυτές που έχουμε ικανές να μας οδηγήσουμε στο ποθούμε αποτέλεσμα; Δεν ξέρω.
Ακόμη, νομίζω ότι το ζήτημα πείραμα - παρατήρηση - συμπέρασμα που παρατέθηκε πιο πάνω δεν είναι και τόσο ασφαλές μιας και η ίδια η παρατήρηση επηρρεάζει το αποτέλεσμα (έστω και ελάχιστα).
Εγώ μετά από τα παραπάνω θεωρώ ότι ο άνθρωπος για να φτάσει στο σημείο να αντιληφθεί το Θείο πρέπει να προετοιμαστεί γι' αυτό.Δεν είναι έτοιμος ακόμα.Δεν μπορεί να αντιληφθεί πιο απλά πράγματα ακόμη. Πρέπει λοιπόν για να αντιληφθεί το Θείο να αναπτύξει όλες τις ικανότητες που διαθέτει (και ίσως και κάποιες που δεν έχει αντιληθφεί ότι διαθέτει).
Με προσπάθεια, επιμονή αλλά και βοήθεια (πας γαρ ο αιτών λαμβάνει) υπάρχει ελπίδα.
Το ταξίδι είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε για το Σύμπαν και τον εαυτό μας ΠΡΟΤΟΥ φτάσουμε εκεί που θέλουμε.
Πάντως αν ήμουν Δημιουργός (υπόθεση κάνω) θα έδινα στο δημιούργημά μου όλα τα προσόντα αλλά θα άφηνα αυτό να φτάσει σε εμένα.
Και μια τελευταία σκέψη: Ακόμη και το πιο αδύναμο σώμα, μπορεί με την κατάλληλη σωματική άσκηση να γίνει πολλαπλάσια δυνατότερο αν και υπάρχει κάποιο όριο. Αν "γυμνάσουμε" κατάλληλα και τις άλλες μας ικανότητες τι θα γίνει; Έχουν και αυτές όριο;
Τελευταίο Ερώτημα: Θα κάνουμε κάτι προς το σκοπό μας ή θα καθόμαστε και θα ευχόμαστε για αποκάλυψη εξ' ουρανού;
Ελπίζω η πρόχειρη ανάλυσή των απόψεών μου να σου δίνει κάποιες απαντήσεις. (Αν νομίζεις ότι είναι απαντήσεις).
"ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΕΩΝ"
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Εχετλαίε (ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΕΩ ????) ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙΣ) ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΩ.
ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ (ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ) ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΠΟΛΥ) ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ (ΝΟΜΙΖΩ) ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΩΣ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΟΣ ΛΟΓΟΥ.
ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ....
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
ΤΙ ΑΦΕΛΕΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!!
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ Α Μ Ε Σ Η Σ Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α Σ (ΒΙΩΣΗΣ) .... ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.... (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ).
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.
ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ???????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ...
ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
quote:
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ Α Μ Ε Σ Η Σ Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α Σ (ΒΙΩΣΗΣ) .... ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....
ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ AVATAR "ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ". ΤΟ ΡΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΜΕΣΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ; ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ;
ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ;
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΗΣΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
ΒΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ "Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΕΙ"
ΛΟΓΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;
ΙΣΩΣ
ΛΟΓΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΕΙΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΑΩ ΩΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.
Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ, Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΑ, ΣΑΝ...."ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Θα' θελα να προσθέσω τα εξής:
Λες ότι όλες αυτές οι διαδρομές είναι τα νοητικά οικοδομήματα που έχουν θεμελιωθεί σε επικρατούσες απόψεις. Δε νομίζω ότι το ένστικτο, το συναίσθημα και οι ψυχο-πνευματο-σωματικές ικανότητες του θεμελιώθηκαν σε επικρατούσες απόψεις (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα ότι εννοείς). Αυτά για μένα είναι τα βασικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος. Με βάση αυτά θα μπορούσε να δημιουργήσει και άλλα και για να γίνω πιο κατανοητός θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα: Για να φτιάξω ένα σπίτι θα πρέπει να φτιάξω μια σειρά από εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω άλλα εργαλεία (και με αυτά και άλλα ίσως) με τα οποία τελικά θα πραγματοποιήσω το σκοπό μου, έχοντας βέβαια και τις κατάλληλες γνώσεις, τις οποίες έστω και αν μου πάρει πολύ χρόνο μπορώ να τις αποκτήσω και με τη λογική, αν δεν τις έχω ήδη. Με γυμνά χέρια δεν μπορώ να το κάνω. Έπειτα, δε χρειάζεται να φτιάξω 10 δοκάρια και εμπειρικά να διαπιστώσω ποιό κάνει και ποιό όχι. Μπορώ να υπολογίσω επακριβώς τις διαστάσεις που ικανοποιούν τα κριτήριά μου.
Εν προκειμένω με τα διανοητικά οικοδομήματα συμβαίνει κάτι ανάλογο, μόνο που δεν μπορούμε να δούμε πόσο στραβό είναι το οικοδόμημα παρόλα αυτά στέκεται. Εμείς θα πρέπει να αξιολογήσουμε που είναι το σωστό και που είανι το λάθος (Ναί, είναι δύσκολο!).
Όσον αφορά δοξασίες και πεποιθήσεις, πιστεύω ότι στη μεν θρησκεία δε θα πρέπει να δεχόμαστε τίποτα, ούτε και να απορρίπτουμε τίποτα. Δεν είμαστε σε θέση να αποφανθούμε. Ας υπάρχουν όμως ως επιλογές όταν θα βρεθούμε σε τέτοια θέση. Στην επιστήμη δεν υπάρχουν πεποιθήσεις, υπάρχουν θεωρίες. Το δύσκολο είναι η απόδειξή τους πέραν πάσης αμφιβολίας.
Και μερικές ερωτήσεις:
Ποιός μας λέει ότι η άμεση εμπειρία μας αποκαλύπτει την αλήθεια;
Οι αισθήσεις μας δεν λένε πάντοτε την αλήθεια. Πόσα πράγματα είναι αυτά που δεν μπορούν να συλλάβουν (και μόνο με χρήση οργάνων-εργαλείων μπορούμε) και πόσα είναι αυτά για τα οποία μας δίδουν λάθος πληροφορίες; Πάρα πολλά. Δοκίμασε να βάλεις το ένα σου χέρι σε κρύο νερό, το άλλο σε ζεστό και μετά από 1 λεπτό βάλτα και τα 2 σε χλιαρό. Δεν θα έχεις την ίδια αισθητική αντίληψη.
Το ότι δεν βλέπουμε την ψηλή κορυφή ενός βουνού που κρύβεται πάντα στα σύννεφα ,φίλε μου, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει. Πρέπει όμως να ανεβούμε το βουνό για να τη δούμε.
Η λογική μας όμως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει παρόλο που δεν την έχουμε δει και βιώσει με τις αισθήσεις μας. Είναι η βίωση τελικά τόσο απαραίτητη; Πρέπει να ανεβούμε το βουνό για να διαπιστώσουμε κάτι που ήδη γνωρίζουμε;
Φιλικά, Εχετλαίος.
Παραθέτω κάποια αποφθέγματα του ιδρυτή της ατομικής θεωρίας (!!!) Δημόκριτου τα οποία βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα:
"ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΥΜΑΘΕΙΣ ΝΟΥΝ ΟΥΚ ΕΧΟYΣΙΝ"
"ΠΛΕΟΝΕΣ ΕΞ ΑΣΚΗΣΙΟΣ ΑΓΑΘΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Η ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΣ"
"Τίποτε δεν ξέρουμε κατευθείαν γιατί η αλήθεια βρίσκεται στο βάθος"
"Οι θεοί δίνουν στους ανθρώπους όλα τα καλά, και παλιά και τώρα. Αντίθετα, όσα κακά και βλαβερά και ανώφελα έχουμε, αυτά ούτε παλιά ούτε τώρα τα δωρίζουν οι θεοί στους ανθρώπους, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι τα πλησιάζουν, γιατί είναι τυφλός ο νους τους κι είναι απερίσκεπτοι"
"Ούτε τέχνη ούτε σοφία χτίζεται, αν δε μάθεις"
"Οι λογικοί έχουν πραγματοποιήσιμες ελπίδες, ενώ οι ελπίδες των ανόητων είναι απραγματοποίητες
"Οι αισθήσεις λένε στην διάνοια : Κακόμοιρη διάνοια, απορρίπτεις εμάς που σου δίνουμε αξιόπιστες πληροφορίες. Η απόρριψη αυτή θα οδηγήσει και στη δική σου κατάρρευση"
"Δύο μορφές γνώσης υπάρχουν, η μία είναι γνήσια, η άλλη ασαφής και σκοτεινή. Στη σκοτεινή ανήκουν όλα τα παρακάτω : ό,τι βλέπουμε, ό,τι ακούμε, ό,τι μυρίζουμε, ό,τι γευόμαστε, ό,τι αγγίζουμε.... Η άλλη μορφή γνώσης είναι η γνήσια, που είναι ξεχωριστή από την πρώτη. Όταν η σκοτεινή γνώση Δε μπορεί πια ούτε να βλέπει στα μικρότερα ούτε να ακούει ούτε να αντιλαμβάνεται οσμές ούτε να αισθάνεται γεύση ούτε να αισθάνεται με την αφή, αλλά χρειάζεται να ερευνηθεί κάτι πιο λεπτό, τότε εμφανίζεται η γνήσια, που έχει ένα λεπτότερο όργανο, για να καταλάβει κάτι "
"Οι άνθρωποι ζητούν την υγεία από τους θεούς με προσευχές, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν μέσα τους τη δύναμη της, κάνοντας μάλιστα τα αντίθετα με την αμετρία τους, γίνονται οι ίδιοι προδότες της υγείας τους με τις υπερβολικές επιθυμίες τους "
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ARCHON ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ,ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ , ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.
ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚTΙΣΜΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.
ΦΙΛΕ Εχετλαίε ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
"Δύο μορφές γνώσης υπάρχουν, η μία είναι γνήσια, η άλλη ασαφής και σκοτεινή. Στη σκοτεινή ανήκουν όλα τα παρακάτω : ό,τι βλέπουμε, ό,τι ακούμε, ό,τι μυρίζουμε, ό,τι γευόμαστε, ό,τι αγγίζουμε.... Η άλλη μορφή γνώσης είναι η γνήσια, που είναι ξεχωριστή από την πρώτη. Όταν η σκοτεινή γνώση Δε μπορεί πια ούτε να βλέπει στα μικρότερα ούτε να ακούει ούτε να αντιλαμβάνεται οσμές ούτε να αισθάνεται γεύση ούτε να αισθάνεται με την αφή, αλλά χρειάζεται να ερευνηθεί κάτι πιο λεπτό, τότε εμφανίζεται η γνήσια, που έχει ένα λεπτότερο όργανο, για να καταλάβει κάτι "
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Παιδεια που θα μας κανει ατομα σκεφτομενα διφορετικα ...
και η διαφορετικοτητα εγκυται στο οτι σκεφτομαστε διαφορετικα γιατι εχουμε αλλες πληροφοριες...
πληροφοριες που συλεξαμε γιατι ρωτησαμε για πραγματα που μας ενδιαφερουν...
και μας ενδιαφερουν γιατι μας θιγουν ή μας ευνουν..
μονοτονα επαναλαμβανω οτι ολα πηγαζουν απο εμας...
ο ανθρωπος ειναι το κεντρο του συμπαντος..
σημερα ισχυει περισοτερο απο καθε αλλη φορα το
"εγω ειμι ο ων"...
love for what is comming and forgivness for the past...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ drumx13 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ........
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤAI ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ .... ΑΛΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ARCHON ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .....
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΟΙΟ ΑΡΓΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ....
ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ....
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΕΛΕΤΕ...
ΑΝΑΜΕΝΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...
ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ,
Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ, ΠΕΡΑΣΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΣΤΟ WORD ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΥΠΩΣΑ, (ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ) ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΑΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΔΩ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΣΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ...ΟΜΩΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ "ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ"
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ARCHON ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΑΣΦAΑΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ Η ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ.
ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ....
ΑΝΑΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΟΔΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ;
ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΘΕΩΡΙΩΝ;
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ARCHON ΑΡΧΙΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ...
quote:
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ- ΣΕ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.
ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΕΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΘΕΩΡΙΩΝ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ).
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ?????????
ΑΝΑΜΕΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ, ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Ο ΚΑΝΤ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΝ ΠΕΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣΤΡΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΑΠ' ΟΣΑ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤAI ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜO ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ.
ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΥ ΛΑΘΟΣ;
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Edited by - ARCHON on 22/04/2003 09:59:40