- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ARCHON ΑΝΑΦΕΡΩ *** ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ *** ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ.
ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ..
quote:
Ο ΚΑΝΤ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΝ ΠΕΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣΤΡΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΑΠ' ΟΣΑ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤAI ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜO ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ.
ΕΔΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ Α Μ Ε Σ Η Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α (ΒΙΩΣΗ) .... ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ..
ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ????????
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....
ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΘΑΡΑ... ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ.....
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .....
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
ΑΡΑΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ARCHON ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
ΑΡΑΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΤΑ ΣΥΝΕΣΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον αυτός ο διάλογος.
Να εκφράσω και εγώ λοιπόν την χαρά μου για την συμμετοχή σε αυτό! ![]()
Αναφέρθηκε προηγουμένως το θέμα της Κρίσης, όσο αφορά την κατανόηση της Αλήθειας. Θα ήθελα να επισημάνω πως ο Χριστός επισημαίνει δύο σκέλη που αφορούν την Νομοτέλεια της Κρίσης.
Ναι μεν «μην κρίνεται για να μην κριθείτε» που αναπτύσσεται όμως στο «με όποιο μέτρο κρίνεται με αυτό θα κριθείτε»
Εδώ παρουσιάζεται Νόμος.
Νόμος που αφορά αυτή την κριτική λειτουργία του ανθρώπινου νου και λόγου.
Ο Ιησούς δεν μας αποτρέπει από την κριτική λειτουργία αλλά μας αποτρέπει από την λανθασμένη χρήση της επισημαίνοντας την σημασία της.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις επισημάνσεις περί Δευτέρας Παρουσίας, όπου καταγράφεται ότι ο Πατέρας δεν κρίνει είναι Ουδέτερες αλλά «έδωσε» όλη την Εξουσία στο Υιό-Λόγο για να Κρίνει και η Κρίση Αυτού είναι Αληθής.
Επισημαίνω και ένα άλλο σημαντικό σημείο που αφορά την Κρίση. Αναφορικά για την Κρίση της 2ης Παρουσίας του Λόγου Χριστού «πως δεν κρίνονται τα παιδιά αλλά ο Θεός θέλει Κριτές για να Κρίνει»!
Όλα αυτά τα σημεία που αφορούν την Νομοτέλεια της Κρίσης αξίζει να ερευνηθούν για δυο λόγους:
1ον Για να μην μένουμε στην παιδική εντύπωση που καλλιεργείται πως οι Χριστιανοί δεν πρέπει να σκέφτονται αλλά μόνο να πιστεύουν, και μάλιστα το ότι η συλληπτική ικανότητα και οι περιορισμοί του κάθε «ειδικού» χωράνε!
2ον Η Κρίση είναι Εξουσία του Λόγου.
Εντελώς «συμπτωματικά» είναι και ικανότητα του ανθρωπίνου νου και εκφράζεται μέσω του λόγου του. Του ανθρώπου και κανενός άλλου έμβιου οργανισμού επάνω στη γη!
Έχουμε λοιπόν την υπέροχη σχέση (που φαίνεται εκπληκτικά στην ελληνική γλώσσα) :
ΛΟΓΟΣ του ΘΕΟΥ- ΛΟΓΟΣ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Δεν αποφεύγουμε την κρίση κάθε μέρα, κάθε στιγμή σχεδόν!
Όσο σκεπτόμαστε κρίνουμε, διαχωρίζουμε, συνθέτουμε, συγκρίνουμε, συμπεραίνουμε, δεχόμαστε, απορρίπτουμε, οριοθετούμε, υποτιμούμε, κατακρίνουμε, κακολογούμε, υπερηφανευόμαστε, υποκρινόμαστε, επικρίνουμε, και γενικά χρησιμοποιούμε συνεχώς την κριτική μας λειτουργία. (ας δούμε μόνο τα συνθετικά «κρίση» των προηγούμενων ρημάτων!)
Θετικά, αρνητικά, λιγότερο ή περισσότερο περιορισμένα κρίνουμε συνεχώς.
«Μην κρίνεται» λοιπόν, «για να μην κριθείτε»!
Μήπως μας πείραζε ο Ιησούς;
Αφού εκ των πραγμάτων όσο σκεπτόμαστε κρίνουμε!
«Γιατί με όποιο μέτρο κρίνετε με αυτό θα κριθείτε»
Εδώ λοιπόν είναι το «ζουμί»!
Έχουμε δύο ερωτήματα:
Να κριθούμε λοιπόν ή να μην κριθούμε;
Δύσκολη ερώτηση, αλλά μονόδρομος στην πνευματική μας πορεία.
Να κριθούμε, γιατί μόνο τα παιδιά έχουν το ακαταλόγιστο!
Να κριθούμε, γιατί μόνο έτσι θα γνωρίσουμε την κάθε σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας!
Να κριθούμε, γιατί μόνο έτσι να αποκτήσουμε πραγματική αυτογνωσία!
Να κριθούμε, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εφαρμοστεί η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη στη γη!
Να κριθούμε, γιατί μόνο έτσι θα γνωρίσουμε τον Αληθή (ή Απολεσθέντα) Λόγο!
Με ποιο μέτρο θα κριθούμε;
Με το ατελές μέτρο του κάθε ειδήμονα;
Με το ατελές μέτρο των φίλων και γνωστών μας;
Με το ατελές μέτρο της δικής μας κατανόησης;
Ή με το Μέτρο του Λόγου;
Μόνο όταν ο λόγος μας ταυτιστεί με τον Θείο Λόγο, τότε και η κρίση μας γίνεται Τέλεια, δηλαδή είναι Αλήθεια, και έτσι είναι ένα με την Κρίση του Αληθή Λόγου.
Τίποτα διαφορετικό, τίποτα λιγότερο.
Τουλάχιστον φίλοι μου, έτσι το κατανοώ αυτή την στιγμή με το νου μου.
Όταν (ή όποτε) ο Άνθρωπος ενωθεί με τον Θείο Λόγο τότε είναι Κριτής και Κρίνετε.
Είναι Κριτής και Κρίνει!
Και η Κρίση του είναι Αληθής. Γιατί δεν Κρίνει αυτός, αλλά ο Θεός μέσα από αυτόν!
Γιατί δεν υπάρχει ο άνθρωπος, αλλά ο Άνθρωπος!
Ίσως κάποιοι να σκανδαλίζονται από αυτή την ιδέα.
Τα λόγια όμως δεν είναι δικά μου.
Ο λόγος ανήκει στον Λόγο, τον Ιησού Χριστό.
Να θυμίσω πως την πρώτη φορά που δήλωσε πως «Εγώ και ο Πατήρ Εν Εσμέν» άρπαξαν πέτρες οι Ιουδαίοι για να τον λιθοβολήσουν για βλασφημία!
Και τους απάντησε ο Ιησούς γιατί με κατηγορείτε για βλασφημία δεν είναι γραμμένο στον Νόμο (Παλαιά Διαθήκη-μιλάει ο Θεός) «αμαρτία δεν φέρετε γιατί Εγώ είπα Θεοί Εστέ»;
Και αν αυτό το έχει ήδη πει ο Θεός προς τους ανθρώπους, για πια βλασφημία μιλάτε;
Αναφορικά λοιπόν για το τι έχει παρουσιάσει ο Ιησούς.
Ή αλλιώς ο Λόγος που ενανθρωπίστηκε στη γη.
Οι ιδέες λοιπόν και ο τρόπος που τις διαχειριζόμαστε στο νου μας, ορίζουν και καθορίζουν τους ορίζοντές της συνείδησής μας. Είναι απλό αν πιστεύει κάποιος πως γεννιέται και πεθαίνει σκλάβος και δεν εισχωρεί στον νου του η ιδέα της ελευθερίας, τότε δεν θα την αναζητήσει ποτέ!
Τα όρια μας εμείς τα θέτουμε.
Από την άλλη και ο εγωισμός μας δεν είναι κάτι απλό και εύκολο.
Πως θα γνωρίσουμε λοιπόν και πως θα ενωθούμε με τον Αληθινό Λόγο;
Το ερώτημα θεωρώ πως είναι και επίκαιρο.
ΚΑΛΗ μας λοιπόν ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΦΩΤΗ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΗΣ.......
ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ?????
ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ
quote:
ΤΑ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.
ΤΑ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ/ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΜΑΤΟΣ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.
ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ/ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ NOHΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ
ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ
Αλήθεια Φίλε μου που διακρίνεις το «Δογματικό Περιορισμό»;
Στο ότι χρησιμοποίησα τα λόγια του Ιησού Χριστού;
Στο ότι Αυτός θεωρείται ο Λόγος (Αληθής-Απωλεσθής) που έλαβε σάρκα στη γη;
Στο ότι έχουμε την ίδια λέξη στην Ελληνική γλώσσα για τον ανθρώπινο και θείο Λόγο;
Πιστεύεις μήπως πως ορίζοντας ως «νοητικά οικοδομήματα» τα κατεστημένα του νου μας πως πλησιάζεται ευκολότερα η Αλήθεια;
Αγαπητέ μου Φίλε, θεωρώ πως είμαι πλήρως συγχρονισμένος στο διάλογο για την αναζήτηση του Αληθή Λόγου εντός του ανθρώπου (μεγάλη κουβέντα, αλλά να το τονίσω λίγο
)
Θα σε παρακαλούσα, αν θες βέβαια, να έπαιρνες θέση (εκτός αορίστου αφορισμού) στην προσέγγιση της Νομοτέλειας που διέπει την κριτική ικανότητα του νου μας, καθώς αυτή είναι που θα βεβαιώσει ή θα απορρίψει τελικά, του Λόγου το Αληθές!
Αν διαφωνείς με τις προσεγγίσεις μου, θα σε παρακαλούσα να μου εξηγήσεις που και γιατί, ή εκτός και εννοούμε εντελώς διαφορετικές έννοιες όταν αναφερόμαστε στον Λόγο, όπου και αυτό θα ήταν χρήσιμο να διευ-κρινιστεί.
Η Κρίση, ως συνεχόμενη λειτουργία του νου, είναι καθοριστική για κάθε μας συμπέρασμα στο κόσμο των ιδεών και στις αναμεταξύ μας σχέσεις.
Αυτό που ορίζουμε φυσικά και δεν είναι Αληθές καθώς κανείς μας δεν «κατέχει» ακόμη την Αλήθεια!
Έτσι είναι και αναγκαία η αναμεταξύ μας συνεργασία μέσα στην πνευματική μας πορεία.
Εύχομαι Καλή Ανάσταση (Ανά & Στάση- δίχως περιορισμούς
) για όλους μας.
...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ...
ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΟΥ, ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΔΙΑΦΩΝΩ.![]()
Ο ΛΟΓΟΣ; ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΑΛΗΘΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ.... Η ΔΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο AVATAR ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ...ΓΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΑΝΟΙΚΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕΒΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΩ" ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ - ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ. Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ... ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΣΥΝΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ) ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON
ΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΕΙΣ)

Φίλε Άρχων συμφωνώ σε όλα όσα λες.
Αδυνατώ λοιπόν να καταλάβω που διαφωνείς μαζί μου ![]()
Για τα όσα αναφέρω δε θεωρώ πως είναι κτήμα κάποιου Ιησού όπου και ο ίδιος ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι τον πιστεύουν.
Είναι κομματάκι εγωιστικό να «διαμοιράζουμε» τον Λόγο.
Το ότι χρησιμοποιώ στοιχεία από τα Ευαγγέλια, δεν είναι δα και αμάρτημα στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε την Αλήθεια, και μάλιστα όταν Αυτός που τα παρουσίασε ξεκαθάρισε πως «γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς.»!
Απλά διαπιστώνω ένα «κούμπωμα» για το Έργο και την Διδαχή του Ιησού όσο αφορά την εμβάθυνσή μας σε θέματα που αφορούν πνευματικές νομοτέλειες.
Αυτός ο δισταγμός δεν υπάρχει φυσικά για τον Βούδα, ή τους Σούφι, ή τον Σωκράτη και ας καταδικάστηκε και αυτός ως «αιρετικός»
Είναι ίσως κατάλοιπο της εφηβικής μας «επανάστασης» απέναντι στα κατεστημένα που μας επιβάλανε στην ζωή μας.
Κατανοητό αλλά όχι και απαραίτητα δικαιολογήσιμο.
Αγαπητέ Φίλε δεν με σκανδαλίζεις για τις όποιες θέσεις σου σε διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλον άνθρωπο. Αντίθετα πιστεύω πως όλοι αποτελούμε νότες σε μια υπέροχη κοσμική συμφωνία.
Στο χέρι μας (στο νου και στην καρδία μας) είναι να συγχρονιστούμε με αρμονία και να παράγουμε και εμείς πνευματικό έργο.
Όσο βέβαια για τον Λόγο, πέρα από τον Λόγο (ως Διδαχή και Νομοτέλεια) που παρουσιάζεις υπάρχει και ο άλλος-ίδιος Λόγος, η Δημιουργική εκδήλωση του Θεού!
Προσωπικά θεωρώ πως αυτός είναι και ο αυθεντικός-αληθινός Εαυτός του κάθε ανθρώπου και πως με Αυτόν καλείται να συνεργαστεί στη πνευματική του Πορεία.
Τώρα αν υπάρχει πρόβλημα ορισμού προς τον πρόσωπο του Ιησού Χριστού, δεν έχω κάποιο πρόβλημα να τον πούμε «ΙΧ», ή «Θείο Εαυτό», ή «Άγνωστο Θεό», το ίδιο μου κάνει, καθώς ο Λόγος-Θεός δεν περιορίζεται φυσικά από τη δική μας αντίληψη.
Αυτά προς το παρών και φυσικά δεν υπονοώ πως υπάρχει «κακή» Ανάσταση.
Το «καλή» είναι ένδειξη το πώς μια, τετριμμένη για κάποιους ευχή, κρύβει Σοφία.
Άντε λοιπόν παλικάρια, Καλή μας Ανάσταση!
ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΣ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;
ΔΙΑΦΩΝΩ OXΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ..ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ .. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΦΗΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΡΟΠΟΥΣ).
ΦΥΣΙΚΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΣΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΕΧΩ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Αληθεια και απωλεσθεντας Λογος….Τουτη την μερα δεν θα μπορουσα να συμμετασχω σε καποια άλλη συζητηση….
Εν αρχη ην ο Λογος….και τι σημαινει αυτό αραγε?Πως η ανυποθετος αρχη,ο θεος,o Ην και ο Ον,το Απολυτο Είναι ,γιατί και με ποιο στοχο χρησιμοποιησε το Λογο?
Κυριε Ιησου Χριστε,Υιε Θεου και Λογε,Λογε διου τα πάντα εγιναν,γινονται και θα γινονται….
Χμ…κάτι που γίνεται,Υπάρχει…..δεν Είναι…
Απ’την κατασταση του Είναι περναμε δια του Λογου στην κατασταση Υπαρξη….
Μαλιστα….απλη εξισωση βασισμενη σε ένα αξιωμα….και λοιπόν?
Τι εχει να κάνει με μενα?
Εμενα ειπα? Τι ειμαι αραγε? Από πού προερχομαι? Που παω? Τι σημαινει αισθανομαι? Τι σημαινει σκεφτομαι? Γιατί καμια σκεψη δεν είναι σταθερη? Γιατί κανενα συναίσθημα δεν είναι σταθερο? Ακομα κι αυτό το ίδιο το οχημα, το σωμα, αλλάζει…Κι όλο αυτό το «χαος» μου ειπαν ότι ονομαζεται Εγω…και για να μην μπερδευεται με τα αλλά Εγω,του εδωσαν και ένα άλλο ονομα με μια μυηση(ετσι το λενε) που ονομαζεται βαφτιση.
Κι όμως δεν ξερω τιποτε για το Εγω μου,ειμαι σιγουρος γι αυτό!(Εν Οιδα ότι Ουδεν Οιδα).
Μου δωσαν την γλωσσα την Ελληνικη,ένα νοητικο δημιουργημα,για να μπορω να οριοθετω το «χαος»,δλδ εμενα.
Αλιμονο!Η διαπιστωσις μου για την αγνοια μου παρεμεινε!Ας ψηλαφισω το περιβάλλον μου με τις αισθησεις μου λοιπόν….κι όμως με την αφη δεν μπορω να καταλαβω από πού προερχομαι….με την ακοη,ακομα χειροτερα:χιλιαδες οι προτασεις προελευσης!Τα ματια…αχ αυτά ματια…όταν κοιταζω ένα ηλιοβασιλεμα γιατί νιωθω πονο απ’αυτην την απιστευτη ομορφια και άλλες φορες μια υπεροχη ευεξια?Τι απιστευτη σύγχυση!
Το πηρα αποφαση,Εγω η συνηδητοποιημενη αγνοια:Θα φυγω από τα αισθητα και θα προσπαθησω να αντιληφθω τα νοητα!Απ’τον Λογο Διδοναι στον Λογο Πορευεσθαι.
Να κατανοησω την Αληθεια χρησιμοποιωντας τον Νου.Την Αληθεια?Μηπως την απολυτη Αληθεια?Οχι βεβαια….η απολυτη Αληθεια(χρησιμοποιωντας το νοητικο δημιουργημα που καποιοι μου προσφεραν και ονομαζεται γλωσσα) Είναι,σημαινει τα Πάντα εν Πασει.Πως θα χωρεσει μέσα σε έναν νου που κατοικει σε έναν από τους χιλιαδες εγκεφαλους των Εγω?Αρα πρεπει να αρχισω από την σχετικη Αληθεια.Θα μαθω όμως την Αληθεια ή θα ειμαι η κάθε τοποχρονικη Αληθεια μου?Μαλλον το δεύτερο μιας και ειμαι το αποτελεσμα των δικων μου σκεψεων,συναισθηματων,η εκφραση τους.Δηλαδη την κάθε φορα ταυτιζομαι με αυτό που ο Νους μου επιτρεπει να αντιληφθω ως Αληθεια.
Χμ…δεν ακουγεται και ασχημο:μπορω και δημιουργω εμενα στην κατασταση της Υπαρξεως.Μηπως γι’αυτό Εκεινος ειπε:θεοι εστε…ή καθ’εικονα και ομοιωση με τον δημιουργο?
Αν αυτό είναι πραγματι ετσι…μηπως θα πρεπει να μπω στην διαδικασια να διαμορφωσω έναν εαυτό ο οποιος θα είναι μέσα στην αγαπη,το φως,την αρμονία,την σοφία,και φυσικα την δυναμη?Αυτη η περιγραφη μου θυμιζει την περιγραφη των ιδιοτητων του θεου: καπου ακουσα να λενε ότι ο θεος είναι Πανσοφια,Παναγαπη,Παντοδυναμος….Ισως τοτε να ακουσω μέσα μου την φωνουλα που θα μου λέει:Εγω Ειμι….
Από την κατασταση του Είναι περναμε δια του Λογου στην κατασταση του Υπαρχω!
Τώρα μπορω να καταλαβω τι σημαινει αυτό για μενα!(την συνηδητοποιημενη αγνοια,που πλεον δεν είναι και τόσο αγνοια)….
πλησιαζει Ανασταση και πρεπει να φυγω
ας ευχηθω τουτο:
Λαμπρυνον μας τον μανδυα της Ψυχης μας Δεσποτα