- Η Ιστορία κι οι "παραχαράξεις" της - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Επειδή με τα quotes δεν τα πάω καλά, θα τα κάνω δια χειρός Παγώνας. Συγγνώμη αν είναι κουραστικό αυτό:
1.Λές αναφερόμενος σε δραστηριότητες εκτός σώματος, και εμπειρίες ΑΛΛΩΝ (όχι δικές σου εννοώ) "Κοινώς αποδεκτά?? Από ποιους? Εδώ είναι το ερώτημα."
Και απαντώ (για να γίνεται διάλογος περισσότερο): Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, λίγοι ήταν αυτοί που είχαν την εμπειρία ή την απόδειξη για κάποια πράγματα, κι όταν την παρέθεταν στους μή μετέχοντες την εμπειρία, το λιγότερο που μπορούσε να τους συμβεί ήταν να μειδιάσουν οι μή μετέχοντες -αλλά περιέργως πώς, ΠΑΝΤΑ περισσότερο γνώστες για κάθε εμπειρία άλλων!!! (αυτό ποτέ δεν θα το καταλάβω, όσο κι αν προσπαθήσω). Η αλήθεια είναι για να μιλήσουμε με την λογική που είναι αγαπητή σε όλους εδώ, οτι ακόμα και η εμπειρία του ήλιου δεν είναι ορατή και κοινή απο όλους, σωστά? Βέβαια, για αυτούς που δεν μετέχουν στην συγκεκριμένη πραγματικότητα (του ήλιου), πχ τους εκ γεννετής τυφλούς, μαθαίνουν να την αποδέχονται μέσα απο 'παράπλευρα' αποτελέσματά' της, όπως η θερμότητα, αλλά κυρίως -κι εδώ φαντάζομαι θα συμφωνήσεις- επειδή μεγαλώνοντας ΕΜΑΘΑΝ απο όλους τους υπόλοιπους οτι έτσι είναι... Περίεργη η 'πραγματικότητα', και ακόμα πιο περίεργη η 'εμπειρίωσή' της, δεν νομίζεις;
Η αλήθεια λοιπόν είναι οτι παρόλο που οι περισσότεροι απο τους μή μετέχοντες στην εμπειρία των υπόλοιπων ανθρώπινων σωμάτων (γιατί έτσι ωμά, σε αυτά τα σώματα θα βρείς την φημισμένη 'ψυχή'), έχουν εμπειρία παράπλευρων αποτελεσμάτων τους, δεν έχουν ΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ απο τους υπόλοιπους, και οι λόγοι είναι πολλοί. Μήν βιαστείς να πείς "επειδή δεν μπορεί να αποδειχθεί", γιατί τα πάντα είναι θέμα εμπειρίωσης κοινών καταστάσεων και ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ (ανάμεσα στους ανθρώπους) αυτής της εμπειρίωσης. Η γνώση και η εμπειρίωση των άλλων σωμάτων για λόγους που δεν είναι του παρόντος, αλλά ευχαρίστως να τους συζητήσουμε αν το θές, έφτασε να γίνει κοινή εμπειρίωση καταστάσεων και αποδοχή απο κοινού, αλλά μόνο για τους λίγους, την ελίτ (κάποτε) της ανθρώπινης φυλής, οι οποίοι συχνά πέρναγαν και απο διάφορα άσχετα τέστ, πρίν γίνουν αποδεκτοί στην 'κλίκα' (ή σχολή), και να μοιράζεται ως γνώση μέσα απο μία μυστι-κή, μυστηριακή, και τελετουργική διαδικασία. Θά'πρεπε όμως να κάνει εντύπωση και σ'εσένα και σε άλλους, το ότι αυτό έχει πάψει προ πολλού, και όλο και περισσότεροι 'μοιράζονται' (με περισσότερο θάρρος πιά) τις εμπειρίες και γνώσεις τους. Ισως ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος οτι Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ?????
2.Λές "Με λίγα λόγια: ευσεβείς πόθοι μπροστά στο φόβο της μηδαμινότητας". Αν ήταν έτσι α)δεν θα συνέβαινε σε παιδιά (ο 'χωρισμός' των σωμάτων εννοώ), τα οποία κανέναν ευσεβή πόθο δεν έχουν για καμμία αιωνιότητα, αφού όλη η αιωνιότητα βρίσκεται εδώ γι'αυτά, β) οι εμπειρίες παιδιών δεν θα ήταν κοινές με εμπειρίες ΟΛΩΝ των υπόλοιπων ηλικιών, ακόμα και ανθρώπων που σαν παιδιά δεν είχαν καμμία εμπειρία,ούτε θα ήταν κοινές ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών, κοινωνικού στάτους, μόρφωσης κτλ κτλ κτλ γ)δεν θα φοβόντουσαν τόσο πολύ την κοροϊδία (τουλάχιστον μέχρι πολύ πρόσφατα) οι 'φοβούντες την μηδαμινότητα', και μάλλον θα έβγαιναν όλο έπαρση να πούν στον κόσμο οτι ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ (τώρα βγαίνουν κάποιοι και τα λένε, αλλά μάλλον είναι η καταπίεση που υπέστησαν τόσους αιώνες....κομπλεξικούς τους κάναμε τους ανθρώπους :p), κι αυτό είναι κάτι που θα δεχόταν κάθε έντιμος ψυχολόγος, σύμφωνα με την αιτιολογία που δίνεις τουλάχιστον! Με λίγα λόγια, η αποξένωσή τους δεν δικαιολογείται απο την αιτία που δίνεις: τους ευσεβείς πόθους!
3. Λές "Εάν λοιπόν μου αποδείξει ΕΝΑΣ, μονάχα ΕΝΑΣ από τους εκάστοτε εκπροσώπους της πνευματοκρατίας ΠΟΥ επαναπαύεται, ή δεν ξέρω και’γω τι άλλο, για παράδειγμα η «ψυχή» του Ηράκλειτου, τότε να’σαι σίγουρος ότι η αξία ετούτης της απόδειξης θα έχει τόση σημασία ώστε να σταματήσει η γη να περιστρέφεται!! "
Μόνον ΕΝΑΣ μπορεί να στο αποδείξει, ο ΕΑΥΤΟΣ σου... Και αυτό που θα πώ σε τούτο το σημείο έχει την μεγαλυτερη σημασία για μένα: Ποσώς απασχολεί τον όποιον έχει τέτοιες εμπειρίες (της ψυχής αν θές) το άν κάποιος άλλος τις δέχεται ώς πραγματικές, αλλά επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας το αίσθημα του δικαίου, περιμένουμε, όπως οι μετέχοντες δεν έπιασαν ποτέ κανέναν απο το αυτί να του πούν: ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ, και ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΦΟΡΑΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑ (είναι εύκολο να τελειώνουν όλα κάποια στιγμή, δεν είναι?) έτσι και οι μη μετέχοντες να μήν πιάνουν τους λοιπούς απο τ'αυτί (το λιγότερο που κάνουν, γιατί μέχρι και ψυχασθενείς τους έχουν βγάλει) λέγοντάς τους ΠΛΗΡΕΙΣ ΓΝΩΣΕΩΝ (!!!!!) και με το ανάλογο ύφος πάντα (και δεν αναφέρομαι σ'εσένα βέβαια) "ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΖΕΙΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΔΩ, ΕΧΕΤΕ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ"... Θα σου πώ ένα μυστικό, τους περισσότερους απο τους μετέχοντες (μ'αρέσει τελικά αυτή η λέξη) ποσώς τους ενδιέφερε για την αιωνιότητα όταν είχαν την πρώτη τους εμπειρία της άλλης διάστασης. Κάποιοι πρωτοδιάβασαν κβαντική φυσική και μαθηματικά και φιλοσοφία, μετά απο μία τέτοια εμπειρία (στράφηκαν δηλαδή στην επιστήμη) και ω του θαύματος, βρήκαν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ γι'αυτο που ζούσαν, άκουσαν για άλλες διαστάσεις, άκουσαν για την ενέργεια που κινείται, διαμορφώνει και διαμορφώνεται! Και οι περισσότεροι ΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο πρίν και την εδώ πραγματικότητα για λόγους που επίσης δεν θα τους αναλύσω, εκτός αν το επιθυμείς διακαώς και πέσεις στα γόνατα και με παρακαλέσεις (πλάκα κάνω :p)
Τέλος 4. Λές "Όμως, και επειδή το άγνωστο σιωπούσε αλλά και θα συνεχίσει να σιωπά, οι ζηλωτές του αγνώστου θα συνεχίσουν να «ερμηνεύουν» την μεταθανάτια ανυπαρξία." Το άγνωστο ποτέ δεν σιώπησε, απλά περίμενε και περιμένει να το ανακαλύψουμε. Αν ο Ντα Βίντσι θεωρούσε οτι το άγνωστο σιωπά, θα είχε βρεί καλύτερα πράγματα να κάνει απο το ν'ασχολείται με την γή και τις επιστήμες και να κινδυνεύει να τον κλείσουν στο πλησιέστερο ψυχιατρείο της πόλης του! Οσο για τους ζηλωτές του αγνώστου, είναι λάθος ο όρος: Ζηλωτές της αλήθειας είναι, κι όσο περισσότερο 'άγνωστο' κάνεις 'γνωστό' στον εαυτό σου, τοσο καταλαβαίνεις οτι η 'γνώση' δεν σταματά πουθενά. Οταν σου ανοίγουν τα μάτια, με λίγα λόγια, δεν μπορείς να τα ξανακλείσεις.
Γι'αυτό καλέ μου φίλε, μήν κλείνεις τα μάτια, μήν δέχεσαι τίποτα ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Αν είσαι ζηλωτής της όποιας αλήθειας, ΤΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ, τουλάχιστον πρίν βγάλεις τα βέλη και αρχίσεις να σπέρνεις άρνηση για κάθε τί που δεν 'ξέρεις' γύρω σου....
Την αγάπη μου (ξανά)
και μία τεράστια συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα (πάντα το κάνω αυτό η άτιμη :)))))))!)
:))))
PS1 AAAAAAAAAAA,και για να μήν λές οτι διαφωνούμε σε όλα: συμφωνώ με το ότι 'σώμα και ψυχή' πάνε πακέτο, τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, και μέχρι το πρώτο σώμα να αποδημήσει εις Κύριον ;) (δεν έχεις παράπονο!). Μετά το πρώτο, μένει να αποδημήσει το δεύτερο, και μετά το τρίτο, κτλ, κτλ, μέχρι να φτάσεις να τα βιώνεις όλα με αριθμούς (χμμ, πολύ επιστημονικό μου ακούγεται αυτό, ε; Ας το προσπεράσω όμως, γιατί ήμουν πάντα σκράπας στα μαθηματικά...)
PS2 Και για να είμαι και εντός θέματος: όπως προείπαν πλαγίως, το πού βρίσκεται η ψυχή είναι λάθος ερώτηση, το σωστό είναι να ρωτήσουμε ποιά είναι η οργάνωση των ανθρώπινων σωμάτων, και ποια η λειτουργία του καθενός, και ποιά η έκφανση του κάθε σώματος σε όλα τα υπόλοιπα σώματα... και ποιός ο λόγος ύπαρξης του κάθε σώματος (αυτό το τελευταίο είναι λίγο άσχετο...) Αυτά, χαιρετώ ξανά μανά...
Edited by - Pagwna on 08/09/2004 10:57:43
quote:quote:
Σταδιακά όμως αποβαίνει και αυτή ένας φύλακας, ένα εμπόδιο στην Τελική Ένωση, το υπέρτατο Εγώ που πρέπει να καμφθεί.Όταν αυτό γίνει και ο Ναός πέσει, τότε το Πνεύμα προβάλλει ελεύθερο στον κόσμο μας και ένας Μεγάλος Μύστης έχει γεννηθεί.
Αγαπητέ Christoforou, καλώς ήλθες στο Διαδικτυακό αυτό χώρο!
Θα ήθελες να μας εξηγήσεις από πού και πώς προκύπτουν τα όσα αναφέρεις;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.
3 Άλφα
"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
H παράδοση του θανάτου της Ψυχής (του Εγωικού σωματος κατ’ ουσίαν )
είναι διάχυτη σε όλες τις μυητικές διαδικασίες (ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΖΕΝ κ.λ.π) ενώ υπάρχει συγκεκαλυμένη και στα κάτωθι θεία βιβλία, που περιέχουν όπως λένε, όλη την σοφία του κόσμου:
1) ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
2) ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ
3) ΣΟΥΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΤΖΑΛΙ
ΧΧ
CC
quote:
H παράδοση του θανάτου της Ψυχής (του Εγωικού σωματος κατ’ ουσίαν )
είναι διάχυτη σε όλες τις μυητικές διαδικασίες (ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΖΕΝ κ.λ.π) ενώ υπάρχει συγκεκαλυμένη και στα κάτωθι θεία βιβλία, που περιέχουν όπως λένε, όλη την σοφία του κόσμου:
1) ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
2) ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ
3) ΣΟΥΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΤΖΑΛΙ
Επειδή, όπως πολύ ορθά αναφέρεις "υπάρχει συγκεκαλυμένη", επέτρεψέ μου να διαφωνίσω με τα συμπεράσματά σου.
Από τις ίδιες πηγές, προσωπικά έχω εξάγει τελείως διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με το απόσπασμα το οποίο σε ρώτησα αρχικά.
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ αυταπάτες και αναμασώμενες φήμες, τις οποίες ουδείς ερεύνησε ποτέ.
"Πίστευε και μη, ερεύνα..." είναι η αρχή μου.
Το ΕΓΩ είναι ότι σημαντικότερο έχει ένας Μύστης.
Αλλά, ποιό ΕΓΩ
είναι το ερώτημα.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)