ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ταμπού και αναζήτηση... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ταμπού και αναζήτηση... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

jonniebegood32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
25/05/2005, 01:50:39

.

φιλοι του φορουμ, (και ιδιαιτερα οι αναζητητες), εχω να θεσω εναν προβληματισμο μου υπο συζητησιν: συναδουν τα ταμπου με την αναζητηση?

θα παραθεσω τις δικες μου σκεψεις και παρακαλω σχολιαστε ελευθερα.

οι περισσοτεροι ανθρωποι που ανηκουν σε μια οργανωμενη θρησκεια εχουν τα ταμπου της θρησκειας τους (οπως το χοιρινο για τους μουσουλμανους και το αιμα για τους εβραιους), και οι περισσοτεροι ανθρωποι που ανηκουν σε μια οργανωμενη κοινωνια εχουν τα ταμπου της εποχης τους.

αυτο φυσικα δεν τους στερει την πιθανοτητα αυτοβελτιωσης, αφου μπορουν μεσω διαλογισμου να φτασουν στην φωτιση (οι χριστιανοι πχ επαναλαμβανουν το αλληλουια και οι μουσουλμανοι το ιλ αλαχ, οπως οι ινδουιστες και οι βουδιστες τα μαντραμ).

αλλα οταν γνωρισουν την φωτιση, καταργουνται ως φυσικο επομενο ολα τα ταμπου, αφου ο φωτισμενος αντιλαμβανεται πλεον την ολοτητα!

.

οι συγχρονοι αναζητητες της γνωσης ομως γινεται να εχουν ταμπου?

συναδει με την φυση του αναζητητη το όποιο ταμπου?

αν πχ ανακαλυψει μιαν αληθεια που ερχεται σε συγκρουση με τα ταμπου του (θρησκευτικα ή κοινωνικα) τι κανει?

την αποσιωπει?

.

απευθυνομενος σε ατομα που οντως αναζητουν (κατι) απο καρδιας, ομολογω πως κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν συναδει η ειλικρινης αναζητηση με τα (όποια) ταμπου και παρωπιδες!

ο αναζητητης πρεπει να ειναι ευελικτος και ανοικτος στο να δεχτει την γνωση σαν συνολο και οχι επιλεκτικα.

αν και αυτο ειναι μια παναρχαιη αληθεια, ας συνυπολογισουμε (οντες συγχρονοι της εποχης μας) και το οτι αλλαξαμε αιωνα - ειμαστε ηδη στον 21ο...

δεν ειναι καιρος να ξεριζωσουμε τον μεσαιωνα απο μεσα μας?

.

ναστε καλα!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

25/05/2005, 02:17:20
jonniebegood
quote:

ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ...ΟΜΩΣ...ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΑΔΕ ΑΙΩΝΑ...ΟΜΩΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ...ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ...ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΛΑ "ΠΑΡΑΣΙΤΑ" ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...ΚΑΠΟΙΟΙ "ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ" ΤΡΟΠΟΙ ΣΚΕΨΗΣ..."ΜΕΣΑΙΩΝΑ" ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΩΠΙΔΙΣΜΟΥ.

ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;...

..

25/05/2005, 02:38:58

quote:

pixeldream

ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;...[/b]

εσυ κι εγω, που συζηταμε αυτη την ωρα, σου κανουμε?

πχ, αυτα που ανεφερες (και συμφωνω) ειναι αποτελεσμα αναζητησης!

.

.

25/05/2005, 04:18:21
jonniebegood
quote:
εσυ κι εγω, που συζηταμε αυτη την ωρα, σου κανουμε?

MOY...KANOYME.

ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...Ή ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ...ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ;...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ;...ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ.

ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ...ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ/ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;...ΕΜΕΙΣ;...Ή...ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

quote:
ο αναζητητης πρεπει να ειναι ευελικτος και ανοικτος στο να δεχτει την γνωση σαν συνολο και οχι επιλεκτικα.

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

..

25/05/2005, 08:48:43
quote:

αν είναι λέει....?

μόνο που τα ταμπού ξεριζώνονται όταν πράγματι συναντήσεις την Αλήθεια...
και εμείς στην αναζήτηση μας συναντάμε μόνο ψήγματα της, που πολλές φορές είναι αμφισβητούμενα από κάποιους άλλους...

αυτό που είναι αλήθεια στο τώρα για κάποιους, είναι ταμπού παλαιότερα για άλλους...
το σίγουρο είναι ένα... όταν έρχεται η ώρα, αυτοί οι λίγοι που κάνουν την "υπέρβαση" του Εδώ και του Τώρα, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από δεσμεύσεις μεσαιωνικού τύπου...

την καλημέρα μου

Galadriel

πολλές φορές το Φως είναι
πιο απειλητικό απ' το σκοτάδι

25/05/2005, 12:22:52

quote:

pixeldream

ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...Ή ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

εγω εβαλα το "κατι" σε παρενθεση...

σκοπος του τοπικ δεν ειναι να βρουμε το τι αναζητα ο καθενας μας, αλλα αν πρεπει να υπαρχουν ταμπου στην αναζητηση οποιασδηποτε αληθειας.

και φυσικα αν βοηθουν στην ανταλλαγη πληροφοριων και γνωσεων μεταξυ μας!

quote:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;...ΕΜΕΙΣ;...Ή...ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

παντως δεν χτυπαει για οσους εγραψαν μεχρι στιγμης η καμπανα...

quote:

quote:

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

το ευκολο ειναι να παραμεινει κανεις στην κοινωνικη τεχνητη πραγματικοτητα, κοιτωντας με "ασφαλεια" μεσα απο τις παρωπιδες του!

στα αλογα τις φορανε για να μην τρομαζουν και για να μην παρασυρονται απο τα γυρω τους ερεθισματα...

25/05/2005, 12:41:23

quote:

galadriel

αν είναι λέει....?

μόνο που τα ταμπού ξεριζώνονται όταν πράγματι συναντήσεις την Αλήθεια...

η ιστορια μας δειχνει οτι οι αναζητητες πρωτα ψαχνουν μεσα τους και φυσικα τα πρωτα πραγματα που συναντουν και ξεπερνουν, ειναι οι φοβιες και τα ταμπου.

quote:

και εμείς στην αναζήτηση μας συναντάμε μόνο ψήγματα της, που πολλές φορές είναι αμφισβητούμενα από κάποιους άλλους...

ενα εσωτεριστικο ταμπου ειναι το να μην αποδεχεσαι τα ψηγματα των αλλων...

quote:

αυτό που είναι αλήθεια στο τώρα για κάποιους, είναι ταμπού παλαιότερα για άλλους...

και πολλα που ειναι ταμπου σημερα, δεν υπηρχαν καποτε!

quote:

το σίγουρο είναι ένα... όταν έρχεται η ώρα, αυτοί οι λίγοι που κάνουν την "υπέρβαση" του Εδώ και του Τώρα, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από δεσμεύσεις μεσαιωνικού τύπου...

αυτοι νομιζω πως δεν ειχαν να φοβουνται τιποτα εξ αρχης...

quote:

την καλημέρα μου

Galadriel

καλημερα σε ολους.

απο μια δροσερη, με ανοιξιατικο ψιλοβροχο Αθηνα!

.

.

25/05/2005, 14:03:30
jonniebegood
quote:
στα αλογα τις φορανε για να μην τρομαζουν και για να μην παρασυρονται απο τα γυρω τους ερεθισματα...

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ;...ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ...ΑΦΗΝΙΑΖΕΙ...ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ...ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ...ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ/ΦΟΡΤΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ...ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ...ΠΗΔΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ.

..

TimetrappedΜέλος
25/05/2005, 15:41:53
Χαιρετώ του αγαπητούς συνφορουμίτες!

Φίλε Jonnie...

quote:

φιλοι του φορουμ, (και ιδιαιτερα οι αναζητητες), εχω να θεσω εναν προβληματισμο μου υπο συζητησιν: συναδουν τα ταμπου με την αναζητηση?

Κατά τη γνώμη μου για να μπορέσει ο ανθρώπινος νους να δει κάτι όπως πραγματικά είναι, πρέπει να είναι ελεύθερος από κάθε προκατάληψη, από κάθε διαμόρφωση.

Αν είναι κανείς προσκολλημένος στις εμπειρίες του, τις κρίσεις και προκαταλήψεις του δεν είναι δυνατό να δει καθαρά, πάντα θα βλέπει τα πράγματα μέσα από τα δικά του φίλτρα.

quote:
αυτο φυσικα δεν τους στερει την πιθανοτητα αυτοβελτιωσης, αφου μπορουν μεσω διαλογισμου να φτασουν στην φωτιση (οι χριστιανοι πχ επαναλαμβανουν το αλληλουια και οι μουσουλμανοι το ιλ αλαχ, οπως οι ινδουιστες και οι βουδιστες τα μαντραμ).
αλλα οταν γνωρισουν την φωτιση, καταργουνται ως φυσικο επομενο ολα τα ταμπου, αφου ο φωτισμενος αντιλαμβανεται πλεον την ολοτητα!

Πιστεύεις πως κάποιος που έχει ταμπού και προκαταλήψεις μπορεί να φτάσει στη φώτιση μέσω διαλογισμού?

quote:

Συμφωνώ απολύτως με αυτό!

Τώρα το αν η γνώση μπορεί να οδηγήσει στην αλήθεια είναι ένα άλλο ερώτημα που ίσως χρειάζεται άλλο topic για να αναλυθεί...

Καλό φθινοπωρινό απόγευμα!!!

If the truth hurts prepare for pain.

ΜορφέαςΜέλος
25/05/2005, 23:41:07
Καλησπέρα σας, εγώ πιστεύω οτι τα ταμπού που υπάρχουν σε πολλές θρησκείες του κόσμου είναι αποτέλεσμα αναζήτησης, τα περισσότερα βέβαια τέθηκαν για λόγους πολιτικοκοινωνικούς της κάθε εποχής.
Ωστόσο για παράδειγμα στο Ισλάμ απαγορεύεται το χοιρινό, πολύ απλά το χοιρινό έχει υπερβολικές θερμίδες και έτσι μιας και το Ισλάμ διαδώθηκε κυρίως στις αραβικές χώρες όπου επικρατεί αρκετά ζεστό κλίμα, αυτό το ταμπού τέθηκε για την υγεία των ανθρώπων.
Θα ήθελα επίσης να κάνω έναν διαχωρισμό, αυτό που λέμε ταμπού είναι κάτι που συνήθως απλά μας το μετέφεραν με αυτόν τον τρόπο και εμείς ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε γιατί.
Για παράδειγμα οι "καλοί", "άγιοι" πατέρες της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας μας μετέφεραν μέσα στους αιώνες το ταμπού της ομοφυλοφιλίας (άσχετα που για τους περισσότερους άγιους πατέρες μόνο ταμπού δεν είναι αλλά εν πας η περιπτώσει). Σήμερα αυτό το ταμπού καταρρέει πολύ απλά γιατί ο κόσμος το βλέπει παντού γύρω του, ακόμα και στον βωμό της εκκλησίας...
Πιστεύω όμως οτι ένας άνθρωπος όσο εξελίσσεται δεν έχει ταμπού κα "πρέπει", αλλά κάνει απλά αυτό που θεωρεί σωστό γιατί ο ίδιος το πιστεύει και όχι επειδή του το μετέφεραν έτσι

Ευχαριστώ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

agathiroblotΝέο Μέλος
26/05/2005, 00:38:39
Ταμπού είναι η ισορροπία της αδυναμίας μας και της επιθυμίας μας

a. robl

wendigoΜέλος
26/05/2005, 03:39:21
Επειδή νιώθω κάπως επιεικής σήμερα:
Είναι αναμενόμενο οι αναζητητές να έχουν ταμπού. Με την αργή, επίπονη κατάργηση του καθενός απ'αυτά σημαδεύονται τα βήματα. Το να αναζητάς σημαίνει πως έχεις ακόμα όρια να ξεπεράσεις.
Οπότε λέω πως
quote:

Ναι, συνάδει. Επειδή είναι άνθρωπος. Επειδή είναι κι αυτό μέσα στο έργο που έχει μπροστά του. Επειδή η απελευθέρωση προϋποθέτει δεσμά προς σπάσιμο. Να έχει και η αναζήτηση κάτι να κάνει βρε αδερφέ!

quote:

Μπράβο του φωτισμένου. Αλλά έχει δουλειά μέχρι εκεί. Και δεν έχει νόημα να πήξουμε και στις ενοχές αν είμαστε ακόμα στο δρόμο.

εκτός κι αν...

quote:
αν πχ ανακαλυψει μιαν αληθεια που ερχεται σε συγκρουση με τα ταμπου του (θρησκευτικα ή κοινωνικα) τι κανει?
την αποσιωπει?

...κάνει τέτοιες φτήνιες και απατεωνιές, οπότε δεν είναι αναζητητής αλλά τζάμπα μάγκας και θα πέσει οθωμανικό φάσγανο!

Αύριο που θα έχω περισσότερη ενέργεια θα αυστηρέψω πάλι.

No Method, No Guru, No Teacher

26/05/2005, 03:53:15

quote:

wendigo:

εκτός κι αν...

quote:
την αποσιωπει?

...κάνει τέτοιες φτήνιες και απατεωνιές, οπότε δεν είναι αναζητητής αλλά τζάμπα μάγκας και θα πέσει οθωμανικό φάσγανο!

μ αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι!

.

να γραψω ενα συνθημα στον τοιχο του τοπικ τωρα που ειναι αργα και δεν μας βλεπουν?

ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΙΧΟΥΣ...

.

.

29/05/2005, 12:37:10
To χαρακτηριστικό στοιχείο του "ταμπού" είναι η ιδιότητα του "μεταδοτικού" δια τον λόγο αυτό το έδαφος επι του οποίου το πρόσωπο ταμπού (βασιλεύς, ιερέας, ασθενής, μάγος) θα εγγίση το πόδι του καθίσταται ταμπού. Η έννοια της λέξης είναι θρησκευτικής προέλευσης και αποδεικνύει τον ανάμεικτο μετά φόβου σεβασμό τον οποίο ενέπνεαν στους πρωτόγονους λαούς οι βασικές εκδηλώσεις της ζωής, τα περιβεβλημένα με υπερφυσικές δυνάμεις άτομα τα παράξενα φαινόμενα και οι ανεξήγητες εκδηλώσεις. Ο ρόλος τους είναι κατα συνέπεια προστατευτικός. Η παραβίαση τους προκαλεί "τιμωρία φοβερή εξ'ουρανού" τόσο στον ίδιο τον ένοχο, όσο και στο στενότερο περιβάλλον του.Αποτελεί αμάρτημα που προκαλεί συχνά ολόκληρη σειρά ιεροτελεστειών εξαγνισμού προοριζόμενων να προλάβουν την θεία τιμωρία.Τα ταμπού θρησκευτικά στοιχεία όλων των πρωτόγονων κοινωνιών τα οποία διαδόθηκαν και στον πολιτισμένο κόσμο αποτελούν τον αυθεντικότερο ορισμό της θρησκείας.
Φίλοι μου είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε τις συνέπειες που έχουν τα ταμπού στην ζωή μας.
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε την προέλευση των ταμπού που δέν είναι άλλη απο την θρησκεία καθώς και την οπισθοδρόμηση που επέφεραν αιώνες ατελείωτους οι μονοθειστικές θρησκείες και πιόσυγκεκριμένα ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός. Όσο είμαστε προσκολλημένοι σε αυτές δέν τολμάμε να κάνουμε βήμα περισσότερο μπροστά πολύ σπάνια θα το τολμήσουμε. Οι δοξασίες οτι η γή είναι επίπεδη και ακίνητη και όλο το σύμπαν περιστρέφεται γύρω της είναι γνωστές, και οι τρόποι επιβολής τους με σκληρές μέθοδους τιμωρίας των παραμικρών αμφισβητιών είναι ακόμα γνωστές.
Οι καιροί περνάνε και κάποτε θα εμφανιζόταν μπροστά μας η "μεγάλη πλάνη", το "μεγάλο ψέμα".
Ας διδαχθούμε απο τα λάθη του παρελθόντος και ας προχωρήσουμε μπροστά είναι έγκλημα να τα επαναλαμβάνουμε.
16/06/2005, 15:42:35
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ jonniebegood ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ....

ΤΑΜΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ....

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

quote:

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗΝ ΛΕΩ ΟΧΙ..
ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΠΟΡΕΥΣΟΥΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥ...

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥΝ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΕΓΩ-ΠΑΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑΣ....

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...

ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΧΗ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

16/06/2005, 17:18:50

.

καλε μου AVATARGR, σαφως και συμφωνουμε!

δεν ειχα εξαλλου αμφιβολια για την αποψη σου!!!

δεν σε εκτιμω "τυχαια"!

.

.

16/06/2005, 23:44:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ jonniebegood ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.....

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ...

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΜΑΣΤΕ....
ΠΑΝΙΑ ΜΑΣ Η ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ
ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ Η ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

alexilexosΜέλος
19/06/2005, 10:02:10
quote:
οι συγχρονοι αναζητητες της γνωσης ομως γινεται να εχουν ταμπου?

Όχι. Διαφορετικά δεν αναζητούν, βόσκουν.
quote:

Εάν έχεις ανακαλύψει την φύση του αναζητητή, βαδίζεις ελεύθερα και χωρίς φόβο, στα μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σου.
quote:

Στέκεται όρθιος και αντιμετωπίζει τους φόβους του.
quote:
την αποσιωπει?

Τότε μηρυκάζει.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

19/06/2005, 13:00:00
Καλημερα σε ολους Πως μπορει καποιος να χαρακτηρισθει αναζητητης αν συμβαδιζει με <<ταμπου>>? τοτε απλως ακολουθαει δεν αναζητα.
Για να μην δεχθεις τα ταμπου ομως πρεπει να εισαι μοναχικος καβαλαρης,η αναζητηση να γινεται μονο για την αναζητηση και οχι για να καλυψει πιθανες ανασφαλειες.
Σχετικα με το δευτερο σκελος της ερωτησης νομιζω οτι απο την στιγμη που ψαχνουμε μαλλον πρεπει να ειμαστε καπως προετοιμασμενοι για εκπληξεις,αλλιως καθομαστε στην τηλεοραση και βλεπουμε τις ειδησεις στο σταρ. Καποια στιγμη αναρρωτηθηκα τι εβλεπα χθες.
19/06/2005, 21:41:04
Η κοινωνία μας είναι δομημένη με τρόπο ώστε τα ταμπού να είναι αναπόφευκτα καθώς και η συμμόρφωση με νόμους και κανόνες του κοινωνικού συνόλου. Όταν τα εφαρμόζουμε στην έρευνα μας σωστά είπες φίλε nst ακολουθούμε δέν αναζητάμε. Σημασία έχει στην αναζήτηση της αλήθειας να τα αφήνουμε όσο γίνεται απ'έξω χωρίς φυσικά να περιθωριοποιείσουμε τον εαυτό μας και να στρέψουμε την κοινωνία εναντίον του. Στην ανάγκη ας φτάσουμε σε αυτό το σημείο αφού πολλές φορές το κέρδος απο την αναζήτηση και το θετικό αποτέλεσμα υπερπηδάει όλα τα εμπόδια. Το αποτέλεσμα μετράει.