- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το κουτί της Πανδώρας όπως το εννοείς, δεν υπήρξε ποτέ κλειστό.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
DSM
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το κουτί της Πανδώρας όπως το εννοείς, δεν υπήρξε ποτέ κλειστό.
Θα μου επιτρέψεις μια μικρή διαφωνία,που δεν αλλοιώνει το νόημα της φράσης σου.
Το κουτί υπήρξε κλειστό.
Μέχρι που...το άνοιξαν!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το κουτί της Πανδώρας είναι η ίδια η δημιουργία. Κατά βάθος πιστεύω πως αν το δούμε οντολογικά, και οι πρόγονοί μας αυτό εννοούσαν.
Κατά μία έννοια,οντολογικά σημαίνει και πραγματικά.
Δηλαδή να το δούμε πραγματικά σε σχέση με το όν,τον άνθρωπο.
Δεν ξέρω άν εννοείς αυτό.
Θα έλεγα να το δούμε και μεταφορικά.
Οτι δηλαδή,μέσα σε αυτο το "κουτί",υπήρχε δεσμευμένη όλη η αχέγονη γνώση,για τα πάντα.Και αναλόγως της χρήσης,δρομολογείται και η εξέλιξη.
Αλλά και αυτη η άποψη είναι "χαοτική".![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Και στην ίδια λογική θα σου πω, πως και ο Προμηθέας κατά τη δική μου αντίληψη, δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο, αλλά με τη διασπορά του τίποτα στο οποίο έχω αναφερθεί παραπάνω.
Ομολογώ ότι δεν βλέπω τον συσχετισμό.
Γίνε πιο επεξηγηματικός.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας. Δεν μίλησα για αρχέγονη γνώση. Για μένα το κουτί της Πανδώρας είναι το κοσμικό αυγό. Αυτό που δεν υπήρξε ποτέ και κυοφόρησε τα πάντα.
Ο Προμηθέας είναι αυτό που κυοφορήθηκε, δηλαδή το συν-παν. Ότι υπάρχει τέλος πάντων.
Ξέρεις, αν εκτιμάς τη διανοητική ικανότητα του δημιουργού του μύθου, έχεις το περιθώριο να εμβαθύνεις όσο θες, και παρ' όλα αυτά να φαντάζεσαι χαρούμενα πως πλησιάζεις τη σκέψη του.
Η οντολογία δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο. Αφορά -αφού έμείς μιλάμε- οτιδήποτε του οποίου μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξη.
Οσο για την οντολογία,ναι έτσι είναι.
Κατά μιαν έννοιαν είπα,μήπως εννοούσες τον άνθρωπο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.