- ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Γνώμη μου. Καλό θα ήταν μαζί με το βιβλίο να δίνει και μια τάπα.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kαλόοοοο!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ο Σαμαελ πιστεύω ότι ήταν γεμάτος υπαρξιακά προβλήματα. Για την εποχή του ίσως να είχε έδαφος για ΠΑΓΊΔΕΣ αλλά στην σημερινή εποχή οποίος δεχτεί το περιεχόμενο των βιβλίων του ως αναζήτηση του ΕΓΩ και του ΕΊΝΑΙ πάει χαμένος.
Αυτή η εμμονή του, ότι η σεξουαλικη πράξη είναι μια μορφή βίας απέναντι στον Θεό και πως ο άνθρωπος πρέπει να απαλλαγεί από τις ερωτικές επιθυμείς του, είναι η παγίδα που έπεσε ο ίδιος μέσα.
quote:Φίλη ΗΧΩ ως πραγματικό όνομα, ποιο εννοούμε; Αυτό που μας δίνουν κάποιοι όταν γεννιόμαστε;
Ένα άτομο που αντικαθιστά το πραγματικό του όνομα με κάποιο άλλο, μόνο και μόνο για να κάνει κρότο, που δραπετεύει από την μόρφωση σε τι κοινό μπορεί να απευθύνεται?
Είσαι σίγουρη οτι αυτό είναι το πραγματικό;
quote:Φίλη ΗΧΩ, ως όροι της γνωστικής διδασκαλίας, το "εγώ" και το ΕΙΝΑΙ είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα (αντίθετα, θα μπορούσαμε να πούμε).
Ο Σαμαελ πιστεύω ότι ήταν γεμάτος υπαρξιακά προβλήματα. Για την εποχή του ίσως να είχε έδαφος για ΠΑΓΊΔΕΣ αλλά στην σημερινή εποχή οποίος δεχτεί το περιεχόμενο των βιβλίων του ως αναζήτηση του ΕΓΩ και του ΕΊΝΑΙ πάει χαμένος.
quote:Νομίζω φίλη ΗΧΩ οτι δεν είσαι οικεία με την γνωστική διδασκαλία και κάνεις διάφορες υποθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα της.
Αυτή η εμμονή του, ότι η σεξουαλικη πράξη είναι μια μορφή βίας απέναντι στον Θεό
Γενικά η γνωστική διδασκαλία είναι από τις λίγες διδασκαλίες που όχι μόνο δεν απορρίπτουν την ερωτική πράξη αλλά και εξηγούν τους τρόπους που αυτή πρέπει να γίνεται ώστε να γίνει εργαλείο για την πνευματική εξέλιξη αντί για εργαλείο εκφυλισμού, όπως προσπαθούν να κάνουν τα διάφορα μέσα social engineering (κοινωνικής μηχανικής).
Η άποψη που αναφέρεις παραπάνω, δεν έχει αναφερθεί απ' τον Δάσκαλο.
Η άποψη αυτή όμως θα μπορούσε να προσβεύει πολλές από τις επικρατούσες θρησκείες.
Η γνωστική διδασκαλία δεν απορρίπτει το σεξ και το θεωρεί μάλιστα θεμελιώδη παράγοντα της πνευματικής εξέλιξης του ατόμου. Για αυτό και το βιβλίο (απ' τα ιδρυτικά του κινήματος) ονομάζεται "Ο Τέλειος Γάμος", καθώς πέρα από την μεταφορική σημασία του ονόματος, εννοείται και η κυριολεκτική σημασία της τέλειας Ένωσης δύο Οντών - του Άνδρα και της Γυναίκας - μέσα στην Ιερή Συνουσία.
Το 'Οντών' δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως τα 'Όντων' και 'Οντοτήτων'. Αλλά με όποιον δάσκαλο καθίσεις...
Επιπλέον, το 'Δάσκαλο' γιατί πρέπει να έχει κεφαλαίο το πρώτο γράμμα? Παίζει κάτι?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Και στα άλλα του βιβλία με αυτό το ύφος γραφής τον βλέπουμε.
Δάσκαλος? Στο τι? Ο δήθεν δάσκαλος δεν τα έχει βρει ούτε με τον εαυτό του, και είναι πολύ ανόητο να πιστεύεις ότι ένας άλλος άνθρωπος θα σου δείξει τον δρόμο προς το εγώ σου.
Ολοι οι Ρωμαίοι δεν ήταν από την Ρώμη.Εγιναν ρωμαίοι πολίτες και από τις κτήσεις.Από διάφορες θρησκείες, οργανώσεις και σέχτες.
Βέβαια όλοι είχαν ένα κοινό σημείο.
Κουτούλησαν στο γαλατικό χωριό.
Οι γνωστικοί ας πούμε, θεωρούν το γαμήσι ιερή συνουσία.Απλώς το ντύνουν διαφορετικά από τους άλλους.Ο κάθε ένας με την τρέλα του κι ο παπάς με την ομπρέλα του.
Οι γνωστικοί αισθάνονται υπερήφανοι, επειδή ο Σαμαέλ χρησιμοποίησε και δικά τους στοιχεία στο παραλήρημά του.
Κοίτα και κάτι άλλο βρε Ντιεσεμη.
Ολοι οι Δάσκαλοι αγράμματοι δεν ήταν?
Ξυλουργός ό ένας, βοσκός ο άλλος, να δεις κι εκείνον τον Κρόουλι, τι σκστά ήταν αυτός?
Συμπτώσεις θα μου πεις.
Συμπτώσεις ναι, θα σου πω, αλλά με οπαδούς τους οποίους με οποιονδήποτε τρόπο τρώμε κατακέφαλα στην "κοινωνική" μας ζωή!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Το κακό είναι ότι ήταν κακός κλέφτης ιδεών.
Και το πιο μεγάλο κακό είναι ότι υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι με την μύηση έρχεται και η θεοποιηση.
Τέλος πάντων.
Τελικά εσωτερική αναζήτηση προσπαθούσε να κάνει ο δάσκαλος ή μαθήματα σεξολογιας?

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία!