ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κώδικας Da Vinci - - Κινηματογράφος -

- Κώδικας Da Vinci - - Κινηματογράφος -

Cupid35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/08/2005, 11:24:07
ekati_rea κατ' αρχιν welcome!!!

κατα δευτερον :

quote:
αποτελει γυναικειο αποθημενο(40αρης,γοητεφτικος,intelectoual &spor)

-γοητεφτικος [δλδ γοητευτικος]: δεν θυμαμε να λεει πουθενα στα βιβλια κατι τετοιο, αλλα κι αν το λεει, πρεπει να δεις πως εχουν κανει τον χανκς γγια το ρολο. αισχρο μακρι [μεχρι τους ομους] μαλλι, με τεραστιο κενο στο μετωπο και κρεμασμενος [μας εχουν παρει και τε χρονια!]

-intelectoual [δλδ intelectual]: αυτο ειναι γυναικειο αποθημενο;;;
εγω αν ειμουν γυναικα θα τον ειχα πυροβολισει με τοση αναλυση που κανει παντου!!!

-spor [δλδ σπορος;;; μηπως εννοεις sportive ;!; ασχετο με το τοπικ, απλα δεν υπαρχει ορος spor ως αθλητικος στην αγγλικη... σημαινει αλλο πραγμα!!!]

quote:
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο Χριστιανισμός σβήνει. Μόνο σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες τύπου Ελλάδα "λύνουν και δένουν" οι παπάδες. Τουλάχιστον στα περί τέχνης....

δεν νομιζω ρε παιδια οτι ο κωδικας ντα βιντσι ειναι δα και κανενα φοβερο πληγμα στο χριστιανισμο, αφου ο,τι πραγματευεται , το στηριζει σε επιχειρηματα [καλα δεν ειπα οτι υπαρχει στο λουβρο η λειψανοθηκη της μαγδαλινης!]. μηπως θα επρεπε να επικεντροθουμε σε κατι αλλα εκτροματα, βλεπε παπαδες, που προσπαθουν να καταστρεψουν τη θρησκεια εκ των εσω;;;

ekati_reaΝέο Μέλος
09/08/2005, 12:51:58
Αρχικα σε ευχαριστω crucifire για τις διορθωσεις τοσο στα ελληνικα οσο και στα αγγλικα μου.Απλα εθεσα τις αποψεις μου για το βιβλιο αυτο που με ενοχλησε ηταν:αγοραζοντας τα πυροτεχνηματα.........διασκεδαση-cupid-01.08.05 γιατι το θεωρησα υπαινιγμο για τη τεχνη και τον χριστιανισμο γενικοτερα.Και κατι αλλο τα ερωτικα κριτιρια διαφερουν μεταξυ των δυο φυλων.
10/08/2005, 11:14:58
quote:
Και κατι αλλο τα ερωτικα κριτιρια διαφερουν μεταξυ των δυο φυλων.

απ' ο,τι φαινεται!!!

ekati_reaΝέο Μέλος
11/08/2005, 23:38:41
Συνεχιζεις crucifire μια "λογομαχια" με υπαινιγμο πρωσοπικης φυσης,λυπαμαι.
12/08/2005, 11:12:54
uhmm, το μονο που μπορω να πω εδω ειναι:
Ε ;

δεν υπαινηχθηκα τιποτα, απλα παραδεχτηκα την αγνοια μου, και σημειωσα την διαπιστωση μου που σημφωνει με την προηγουμενη δηλωση σου... δεν εχω σκοπο να προσβαλω κανεναν...

ποτε θα ηρεμησετε ολοι πια εδω μεσα; νομιζετε οτι ολοι προσπαθουν να σας επιτεθουν και να σας προσβαλουν, λες και γνωριζεστε προσωπικα!!!

αν πειραχτηκες που σε διωρθωσα, σορρυ, αλλα εγω ειμαι της αποψης "μαθαινω απο τα λαθη μου"...

γινεται τωρα να επιστρεψουμε στη συζητηση για τον κωδικα;;;

Edited by - crucifire on 12/08/2005 11:17:26

CupidΜέλος
17/08/2005, 22:27:47
Δεν αντιλέγω ότι ανά τους αιώνες η τέχνη υπηρέτησε τη θρησκεία.
Η τέχνη υπηρέτησε και θα υπηρετεί την κάθε θρησκεία, πάνω απ'όλα διότι
θρησκεία, κατά το πρακτικό της μέρος, σημαίνει χρήμα και εξουσία. Πολλά αριστουργήματα δημιουργήθηκαν στο όνομα της θρησκείας. Πέρα από αυτό όμως, το ερώτημά μου είναι: Μπορούμε και πρέπει εμείς να δεχόμαστε "θρησκευτικά προϊόντα", δημιουργημένα από άτομα που δεν έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη θρησκεία; Μήπως τελικά, κάνοντας μπεστ σέλερ το βιβλίο, και αργότερα τεράστρια επιτυχία την ταινία, δίνουμε άλλοθι στους "εμπόρους" και τα προϊόντα της υποκουλτούρας;
17/08/2005, 22:35:16
Δίνουμε άλλοθι όπως δώσαμε άλλοθι στα "Πάθη του Χριστού" του Μέλ Γκίμπσον κτλ κτλ...
Περίεργο το τηλεοπτικό κοινό!
Τη μία έτσι, την άλλη γιουβέτσι!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

18/08/2005, 16:27:47
δεν δινουμε cupid κανενα αλλοθι, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει εγκλημα για να του δωσουμε αλλοθι.
εχουμε ελευθερια λογου... αλλωστε οταν ο συγγραφεας προβαλει επιχειρηματα, ενω απο τη μερια της η χριστιανικη θρησκεια δεν εχει καν επιχειρηματα για την υπαρξη του θεου, ενω πολυ περισοτερο τα στοιχεια και η λογικη καταριπτουν την υπαρξη του.

δεν θα μου εκανε καμια εντυπωση αν ο χριστιανισμος χανοταν ξαφνικα οπως ο δωδεκαθεισμος π.χ. και ολοι μετα κοιτουσαν πισω και γελουσαν και το εκανα σηριαλ [βλεπε ηρακλης και ζηνα] και κωμμοδιες κλπ....

ας μην βιαζομαστε να κατηγορουμε φιλοι μου...

18/08/2005, 17:30:39
Δε νομίζω μερικές θρησκείες να εξαλειφθούν ποτέ, καλώς ή κακώς.
Κι αυτές κατά τη γνώμη μου ειναι 4:
Μουσουλμανισμός, Ινδουϊσμός, Χριστιανισμός και Βουδισμός...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

ekati_reaΝέο Μέλος
20/08/2005, 01:30:12
Επιμενω στην αποψη οτι η τεχνη πια δεν υπηρετει κανενα απλα διαλεγει τροπους να εκφραστει ο εκαστοτε δημιουργος.Οι εποχες που μια τετοια συμβαση ηταν αναγκαια πανε.Και αν πρεπει να αφηνουμε το καθε ενα να εκφραζεται .Τινα πω ,αυτο ελειπε να λογοκρινουμε και να κοβουμε οτι δε μας εξυπηρετει.Αν ειναι ετσι ας φτιαξουμε ενα κοσμο στα μετρα μας να γινουμε και θεοι.Τωρα να πω την αληθεια μ αρεσει να συνεχισουν να υπαρχουν αυτες οι θρησκειες οσο με ενοχλει να παιθενουν αλλες.Ακομα αν ειναι η ταινια προιον υποκουλτουρας ειναι βαρια εκφραση και δε μπορω να το πω αν δεν την δω.
CupidΜέλος
20/08/2005, 03:13:23
Νομίζω πως είναι μεγάλο λάθος να λέμε ότι η τέχνη είναι ελεύθερη στην εποχή μας. Η τέχνη ανέκαθεν χρειαζόταν χρήμα για να υπάρξει.
Οι μεγάλοι καλλιτέχνες είχαν τους προστάτες τους, τους μαικήνες τους.
Και αν τότε, στην αρχή, υπήρχαν ακόμα περιθώρια να εκφραστεί κανείς,
τώρα που η τέχνη έχει τελματώσει και απλά τρέφεται από τις σάρκες της, σαφώς και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει. 'Ενα έργο τέχνης, πρέπει πάνω από όλα, να είναι ένα προϊόν που πουλάει. Ειδάλλως, το έργο αυτό δεν έχει ζωή, ούτε έχει ελπίδες να ανακαλυφθεί στο μέλλον ως κάτι αληθινά σημαντικό, διότι πλέον δεν παράγεται σημαντική τέχνη.
Την τέχνη την έχουν αντικαταστήσει τα στιλ. Τα στιλ που ορίζονται από τα περιοδικά μόδας και "ποικίλης ύλης". Με λίγα λόγια, έχουμε μια τέχνη "φαστ φουντ". Παράγεται πρόχειρα, από ένα κολάζ διαφόρων στιλ και αναμασημένων πετυχημένων συνταγών του παρελθόντος, και σβήνει το ίδιο γρήγορα, όταν ένα άλλο λαμπερό προϊόν πάρει τη θέση του προηγούμενου. Θεωρώ ότι και αυτό το βιβλίο είναι μια τέχνη "φαστ φουντ".
onomaΜέλος
13/05/2003, 02:39:26
Φιλε Thoth ,

Δεν νομιζεις οτι η παροτρυνση που δινεις ειναι λιγο επικινδυνη;

Ειναι ενα ειδος λογοκρισιας.... και μαλιστα συνειδητης απο ολους τους συμμετεχοντες....

thothΙδρυτικό Μέλος
13/05/2003, 10:22:47
Γεια σου "Onoma".

Νομίζω ότι αναφέρεσαι στην φράση μου

quote:
Πάντως μια φιλική συμβουλή σε όλους. Όποιος ενδιαφέρεται για κάποιο θέμα, ας απαντάει κι ας ξεκινάει συζήτηση μόνο με μέλη που δείχνουν πραγματικά να ενδιαφέρονται να συμμετέχουν για το καλό του θέματος και όχι για να διασκεδάσουν, εκνευρίζοντας τους υπόλοιπους. Λύστε το πρόβλημα με το να αγνοείτε τα "παιδιά". Όσο απαντάτε στα "παιδιά", αυτά θα συνεχίζουν να παίζουν. Αν δεν απαντάτε θα αναγκαστούν να φύγουν αφου δεν τα "παίζετε" ή θα αναγκαστούν να "μεγαλώσουν" για να τους δώσει κάποιος σημασία.

Πριν από δύο χρόνια, όταν ξεκίνησα ως Διαχειριστής του Forum θα σου έλεγα ότι μπορεί να έχεις δίκιο. Τώρα μετά από την εμπειρία δύο ετών και μετά από αρκετές δοκιμές και λάθη μου, νομίζω ότι αυτό που προτείνω είναι η καλύτερη λύση, όχι η τέλεια αλλά η καλύτερη.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, όπως π.χ. να ξεκινήσεις σοβαρή συζήτηση με αυτά τα μέλη, ή να τους απειλήσεις ή να τους διαγράψεις, ή να τους κυνηγάς σε κάθε topic για να του δίνεις αυστηρές συμβουλές, ή να στέλνεις "πυροσβεστικά" e-mails σε όσους θίγονται κ.α. Σε ελάχιστες περιπτώσεις κάποιες από τις παραπάνω λύσεις "πιάνουν" αλλά αυτός ο τρόπος που προτείνω είναι αυτός που οδηγεί στον όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο και στην όσο το δυνατόν λιγότερη "καταστροφή" των topics.

Μπορώ να γράψω διατριβή επί του θέματος και ίσως κι ένα e-book... "Τα λάθη, οι ψευδαισθήσεις, οι γκάφες και οι ενοχές ενός Διαχειριστή"

Πάντως είμαι ανοιχτός στο μέλλον να αλλάξω άποψη αρκεί να με πείσει η... πραγματικότητα για αυτό.

Ευχαριστώ πάντως για την καλοπροαίρετη κριτική σου.

Μια ευχή όχι μόνο προς εσένα αλλά και προς όλους μας σε αυτή την μικρή... Esotericονική μας Esotericοινότητα.

Να είσαι καλά, να συμμετέχεις, να προσφέρεις και να μαθαίνεις από τα λάθη σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

onomaΜέλος
13/05/2003, 13:26:37
Καλως, καταλαβαινω και περιμενα αυτη την απαντηση και συμφωνω αλλα το θεμα ειναι ποσοι μπορουν να κρινουν και να καταλαβουν αν καποιος παιζει ή προσπαθει να βοηθησει....(εστω και με το δικο του τροπο)

Με λιγα λογια , αυτο που λες και παροτρυνεις δεν ειναι λογοκρισια με κακες προθεσεις.Η κακη εφαρμογη του ,ειναι λογοκρισια και αυτο δεν μπορει να το ελεγξει κανενας...

Αλλα αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα συζητησης,αλλης στιγμης...

thothΙδρυτικό Μέλος
13/05/2003, 17:24:30
Έχεις απόλυτο δίκαιο "ΟΝΟΜΑ".

Η κρίση, η διάκριση και η ελεύθερη βούληση είναι παιδί της ανθρώπινης εξέλιξης. Έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα για αυτήν μας την αποκοτιά.

Σε αυτό το forum υπάρχουν πανέξυπνοι μηχανισμοί που μας δίνουν δύναμη και μέσα. Αλλά όπως πάντοτε ο Άνθρωπος αποφασίζει και όχι η Μηχανή.

Εγώ είμαι έτοιμος να πληρώσω τα λάθη μου, και αγωνίζομαι να διώξω τον φόβο μπροστά στην ελευθερία, αλλά όπως λένε και οι Σούφι: "η θεωρία της Ελεύθερης Βούλησης, δεν συνεπάγεται την θεία ανικανότητα" και όπως λέει και ο Βιβεκανάντα: "δεν έχουμε το δικαίωμα να ενθαρρύνουμε την ιδιοτέλεια των άλλων με την δική μας ανιδιοτέλεια".

Ξέρεις.... το δένδρο φαίνεται από τους καρπούς του.
Ξεναγήσου και δοκίμασέ τους. Αν σου αρέσουν τότε... και ο σπόρος είναι καλός.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"