ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

wholemind32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/01/2010, 20:50:46
quote:
Δηλαδή δεν έχεις βιώσει εμπειρίες με την ψυχή σου ?

Βασικα δεν ξέρω τι εννοείς με αυτό. Δεν νομίζω να έχω βιώσει οποιαδήποτε εμπειρία με (πλήρη)απουσία συναισθημάτων αν αυτό εννοείς.

quote:
Έλεγχος πλήρης σημαίνει να μπορεί να ελέγχει μία προσωπικότητα πλήρως το αστρικό της σώμα ,το συναισθηματικό – αισθαντικό της σώμα , τον αστρικό της φορέα.
Εσύ όμως , ας πάρουμε για παράδειγμα εσένα (αν δεν σε πειράζει ) μπορείς να αντιληφθείς ότι είσαι κάτι παραπάνω από το φυσικό σώμα και τα συναισθήματά σου ?

Δεν ξέρω τι συνεπάγουν όλα αυτά(ο έλεγχος του αστρικού κλπ.)
Ως προς το αν μπορώ να αντιληφθώ ότι είμαι κάτι παραπάνω κλπ ναι μπορώ, ετσί νομίζω τουλάχιστον.

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

01/01/2010, 23:03:04

alfa-omega
Δηλαδή δεν έχεις βιώσει εμπειρίες με την ψυχή σου ?

Dr Jekyll Mr Hyde
Βασικα δεν ξέρω τι εννοείς με αυτό. Δεν νομίζω να έχω βιώσει οποιαδήποτε εμπειρία με (πλήρη)απουσία συναισθημάτων αν αυτό εννοείς.

alfa-omega
Οι ενέργειες της ψυχής γίνονται αντιληπτές , από την προσωπικότητα η οποία αναζητάει το φως της ψυχής .
Αυτό εννοούσα .
Δεν είναι μία ενέργεια , τυποποιημένη .
Το φυσικό σώμα ταλαιπωρείται από μία ενέργεια της ψυχής , επειδή είναι το όργανο αντίληψης της .
Ένα άτομο μπορεί να έχει πονοκέφάλους και να φαίνεται ψυχολογικά και σωματικά υγιέστατο.
Να έχει επίγνωση δυνάμεων , όπως για παράδειγμα διαισθήσεις ,προαισθήματα , τα οποία να βγαίνουνε αληθινά ……,

alfa-omega
Έλεγχος πλήρης σημαίνει να μπορεί να ελέγχει μία προσωπικότητα πλήρως το αστρικό της σώμα ,το συναισθηματικό – αισθαντικό της σώμα , τον αστρικό της φορέα.
Εσύ όμως , ας πάρουμε για παράδειγμα εσένα (αν δεν σε πειράζει ) μπορείς να αντιληφθείς ότι είσαι κάτι παραπάνω από το φυσικό σώμα και τα συναισθήματά σου ?

Dr Jekyll Mr Hyde
Δεν ξέρω τι συνεπάγουν όλα αυτά(ο έλεγχος του αστρικού κλπ.)
Ως προς το αν μπορώ να αντιληφθώ ότι είμαι κάτι παραπάνω κλπ ναι μπορώ, ετσί νομίζω τουλάχιστον.

alfa-omega
Θα μπορούσε αυτό το κάτι παραπάνω να είναι η ψυχή ?

01/01/2010, 23:48:39
quote:

Ναι θα μπορούσε.
quote:
Το φυσικό σώμα ταλαιπωρείται από μία ενέργεια της ψυχής , επειδή είναι το όργανο αντίληψης της .
Ένα άτομο μπορεί να έχει πονοκέφάλους και να φαίνεται ψυχολογικά και σωματικά υγιέστατο.
Να έχει επίγνωση δυνάμεων , όπως για παράδειγμα διαισθήσεις ,προαισθήματα , τα οποία να βγαίνουνε αληθινά

Λες δηλαδή ότι οι δυνάμεις οι ψυχικές ενός ατόμου δεν ειναι απαραίτητα αντιληπτές στον έξω κόσμο άρα μπορεί εγώ να μην έχω εμπειρίες της ψυχής αλλά άλλοι να έχουν χωρίς να γίνονται αντιληπτές.

Ίσως εννοείς ότι μπορεί κ να έχω τέτοιες εμπειρίες χωρίς να το συνειδητοποιώ και αυτό να μη φαίνεται άμεσα αλλά έμμεσα μέσω ενός πονοκέφαλου κλπ.
Ή μπορεί απλά αυτό το περι πονοκεφάλου να αποτελεί επέκταση του επόμενου σχόλιου περι μη εμφανούς στον έξω κόσμο ψυχικής εργασίας.

Αυτό που λέω ουσιαστικά είναι πώς γίνεται να μην νιώθεις το ότι δεν νιώθεις όταν έχεις μια εμπειρία ψυχική, και επιπλέον νομίζω ότι το θέμα δεν είναι να μην νιώθεις αλλά να νιώθεις μια πιο μεγαλη και καθαρή ευτυχία. That's my point..

02/01/2010, 12:52:26

quote:

Ναι θα μπορούσε.
Διανύεις ένα στάδιο .
Αυτό το στάδιο , το εξελικτικό στάδιο που διανύει η διάνοιά σου , μπορεί να ονομασθεί στάδιο αμφισβήτησης της ψυχής .
Αμφισβητείς , οτιδήποτε δεν μπορεί να συλλάβουνε οι αισθήσεις σου .
Αυτή η λειτουργία είναι φυσιολογική .

Αισθήσεις είναι όμως χρόνος και για να ξεπεράσει ένα άτομο τα όρια που θέτουνε οι αισθήσεις ,απέναντι στον χρόνο ,θα πρέπει να βιώσει κάτι .
Κάτι που θα μπορούσε να είναι η ψυχή .
Όσο αυξάνονται τα βιώματα , γίνονται εμπειρίες ,υποκειμενικές εμπειρίες του αόρατου και εσωτερικού κόσμου.
Αυτές στηρίζουνε την πεποίθεση, της υπάρξεως της ψυχής .
Και φυσικά η θεωρία που διαβάζει ένα άτομο, για την ψυχή , από δασκάλους της προαιώνιας σοφίας , πλαισιώνουνε το στήριγμα αυτό , δηλαδή το στήριγμα διαμορφώνεται σε ένα οικοδόμημα ,επάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η ύπαρξη της ψυχής .

02/01/2010, 18:00:16

quote:

Dr Jekyll Mr Hyde
Αυτό που λέω ουσιαστικά είναι πώς γίνεται να μην νιώθεις το ότι δεν νιώθεις όταν έχεις μια εμπειρία ψυχική, και επιπλέον νομίζω ότι το θέμα δεν είναι να μην νιώθεις αλλά να νιώθεις μια πιο μεγαλη και καθαρή ευτυχία. That's my point..

Πιστεύεις ότι οι ενέργειες της ψυχής θα πρέπει να έχουνε συναισθηματικό χαρακτήρα .
Αν ήτανε τόσο απλή η αναζήτηση και εύρεση της ψυχής , η ανθρωπότητα θα λειτουργούσε με την ψυχή ,δηλαδή ενωτικά και όχι με την προσωπικότητα ,δηλαδή χωριστικά .
Τα σοβαρά προβλήματα θα είχανε λυθεί όλα και τον πλανήτη γη θα τον διαμορφώνανε σε αληθινό παράδεισο για όλη την ανθρωπότητα .

02/01/2010, 19:14:28
quote:
Πιστεύεις ότι οι ενέργειες της ψυχής θα πρέπει να έχουνε συναισθηματικό χαρακτήρα .

Θα πρέπει να έχουν συναισθηματικό αποτέλεσμα. Επομένως ναι και χαρακτήρα.
quote:
Τα σοβαρά προβλήματα θα είχανε λυθεί όλα και τον πλανήτη γη θα τον διαμορφώνανε σε αληθινό παράδεισο για όλη την ανθρωπότητα .

Δηλαδή ένα μάτσο ενωμένα αναίσθητα πλάσματα που δεν γελάνε και δεν ευχαριστιούνται τίποτα αφού δεν υπάρχει το συναίσθημα της ικανοποίησης κ της ευτυχίας?

04/01/2010, 07:35:17
quote:

alfa-omega
quote:

Dr Jekyll Mr Hyde
Δηλαδή ένα μάτσο ενωμένα αναίσθητα πλάσματα που δεν γελάνε και δεν ευχαριστιούνται τίποτα αφού δεν υπάρχει το συναίσθημα της ικανοποίησης κ της ευτυχίας?

alfa-omega
Να κοίταξε κάπως έτσι ..,

http://www.youtube.com/watch?v=HGiRzrVkcks&feature=related

04/01/2010, 11:13:05
Μου είναι δύσκολο να δω πώς αντιστοιχεί το βίντεο σε αυτό που περιγράφεις το οποίο εμένα μου θυμίζει μια μυρμηγκοφωλιά που τα πάντα βρίσκονται σε τάξη και οι πάντες είναι ρομπότ. Άλλωστε για να υπάρξει τάξη σε ένα σύστημα μάλλον όλα πρέπει να δουλεύουν αυτόματα.

04/01/2010, 19:13:22
Dr Jekyll Mr Hyde
Μου είναι δύσκολο να δω πώς αντιστοιχεί το βίντεο σε αυτό που περιγράφεις το οποίο εμένα μου θυμίζει μια μυρμηγκοφωλιά που τα πάντα βρίσκονται σε τάξη και οι πάντες είναι ρομπότ. Άλλωστε για να υπάρξει τάξη σε ένα σύστημα μάλλον όλα πρέπει να δουλεύουν αυτόματα.

alfa-omega
Αυτό που περιγράφω το βλέπεις αρνητικά , διότι δεν υπάρχει έντονα αποτυπωμένο στον χαρακτήρα που διαμόρφωσε η προσωπικότητά σου , το στοιχείο της τάξης .
Υπάρχουνε αρκετοί συνάνθρωποί σου ,οι οποίοι έχουνε έντονα ανεπτυγμένο στον χαρακτήρα τους ,αυτό το στοιχείο, το στοιχείο της τάξης και αυτό είναι μία αιτία που σου φαίνεται ότι όποιος μιλάει και γράφει ,επιδιώκοντας να υπάρχει τάξη στις σκέψεις του , ότι μιλάει άλλη γλώσσα.

Dr Jekyll Mr Hyde
Θα πρέπει να έχουν συναισθηματικό αποτέλεσμα. Επομένως ναι και χαρακτήρα.
alfa-omega
Με ποιον τρόπο θα αντιληφθεί μία προσωπικότητα που διαμόρφωσε συναισθηματικό χαρακτήρα , ότι οι ενέργειες προέρχονται από την ψυχή του ?

04/01/2010, 22:35:12
quote:
alfa-omega
Αυτό που περιγράφω το βλέπεις αρνητικά , διότι δεν υπάρχει έντονα αποτυπωμένο στον χαρακτήρα που διαμόρφωσε η προσωπικότητά σου , το στοιχείο της τάξης .
Υπάρχουνε αρκετοί συνάνθρωποί σου ,οι οποίοι έχουνε έντονα ανεπτυγμένο στον χαρακτήρα τους ,αυτό το στοιχείο, το στοιχείο της τάξης και αυτό είναι μία αιτία που σου φαίνεται ότι όποιος μιλάει και γράφει ,επιδιώκοντας να υπάρχει τάξη στις σκέψεις του , ότι μιλάει άλλη γλώσσα.

Χαχ. Δεν το νομίζω. Δεν είμαι φυσικά υπόδειγμα τάξης αλλά οι σκέψεις μου σίγουρα έχουν κάποια τάξη. Για να καταλάβεις αυτό που λέω περι μυρμηγκοφωλιάς πρέπει να χεις διαβάσει το βιβλίο που σου λεγα. Αλλά θα πω απλά αυτό, ότι Η ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ. Το βιλίο αυτό μιλάει για μια πολιτεία υπόγεια στο Θιβέτ με τέλεια οργάνωση που οι κάτοικοι είναι σαν ψυχρές μηχανές, τελείως απροσωπες και αποστασιοποιημένες. Άνθρωποι πολύ εργατικοί, πολύ ευγενικοί και καλοπροαίρετοι που το μοναδικό πράγμα που τους νοιάζει και για το οποίο μιλάνε είναι η πνευματική πορεία, και οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν ότι ο πνευματικός τους Ηγέτης, ο "Ιερός Λίθος", είναι ο διάβολος εν-σωματωμένος και τους πηγαίνει αργά προς τη καταστροφή. Αυτοί ανύποπτοι βρισκόμενοι και μόνο στο χώρο επιρροής του επηρεάζονται απ τους δαίμονες του και απο την φαινομενική αλήθεια των λόγων του μόνο που οι ίδιοι χάνουν αργά την ζωή απο μέσα τους, αποκολλούνται απ τη ψυχή τους χωρίς να το καταλαβαίνουν, και οι πιο "μυημένοι" απο αυτούς που παίρνουν μέρος σε "μυστικηστικές" τελετές με σύμβολα και ιστορίες χαίρονται για τις δυνάμεις που αποκτούν όπως διάισθηση κλπ και θεωρούν ότι πάνε καλά.

Η τάξη απο μόνη της είναι άχρηστη. Η τάξη υπάρχει γιατι οδεύει κάπου. Αν της αφαιρέσεις τον σκοπό τι μένει?

Για μια λοιπόν γυμνή απο συναίσθημα ψυχή ποιος είναι ο σκοπός? Τι αντικαθιστά το συναίσθημα?.. Τι αντικαθιστά το σκοπό?

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 04/01/2010 23:08:28

ForgotenMemoriesΝέο Μέλος
24/05/2008, 17:00:34
APO MIKRH ANARWTIOMOYN KAI PARAMENEI AYTO TO ERWTIMATIKO, GIATI AFOY O XRHSTOS HKSERE OTI THA TON PRODOSOUN KAI THA TON STAYROSOUN DEN EKANE TIPOTA GIA AYTO???????

ο Χριστός....;

25/05/2008

25/05/2008, 13:40:03
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ GIATI O XRHSTOS............??? ΣΕ Γιατί ο Χριστός....;

====================================================

Αγαπητή ForgotenMemories, καλώς ήλθες κοντά μας.
Σου εύχομαι να καλή συνέχεια!

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς ώστε τα μηνύματα σου να είναι πιο ευανάγνωστα.

Σχετικά με τον Ιησού, την ζωή του την δράση του αλλά κι ερωτήματα για την φύση του έχουν υπάρξει πάρα πολλά στις Συζητήσεις.
Εάν χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση (επάνω αριστερά στην σελίδα), υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που σε ενδιαφέρει και πατήσεις Αναζήτησε!, θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.

Εάν βρεις κάποια ενεργή, μπορείς να συνεχίσεις σ' αυτήν για να αποφύγουμε τα πολλαπλά θέματα γύρω από το ίδιο θέμα και να έχουμε όλες τις απόψεις συγκεντρωμένες σε ένα θέμα.

Σχετικά με τον Ιησού, θα μπορούσες να υποβάλλεις το ερώτημα σου σε κάποιο από τα παρακάτω θέματα (κλίκαρε στους παρακάτω τίτλους για να μπεις κατευθείαν):

Ιησούς Χριστός είναι......

Ο Ιησούς Χριστός ήταν υιός Θεού???

Φυσικά, μπορείς να βρεις κι άλλα θέματα με τον τρόπο που σου ανέφερα, καθώς τα θέματα που σου πρότεινα είναι ενδεικτικά.

Το θέμα λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί σε κάποιο από τα προτεινόμενα θέματα.

In anticipation of my resurrection...