ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- EINAI H ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- EINAI H ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Wolffaced30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
WolffacedΜέλος
19/04/2003, 20:04:09
quote:

>ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΘ,30-36>Οι κόρες του Λώτ συνουσιάζονται με τον πατέρα τους ύστερα από κραιπάλη

Δεν τους είπε ο Γιαχβέ όμως να το κάνουν, μόνες τους το έκαναν. Όταν αυτός κοιμόταν.

DAGONΜέλος
19/04/2003, 20:46:20
Συμφωνώ φίλε Wolffaced ότι σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει συναίνεση του Γιαχβέ για αυτην την αισχρότητα(γιατί σε πάρα πολλές άλλες υπάρχει).

Το ζήτημα όμως σε εκείνο το σημείο του κειμένου δεν είναι να δείξω την αισχρότητα του ίδιου του Γιαχβέ(αυτό το κάνω σε άλλα σημεία του κειμένου πχ. όπως στην περίπτωση του ατιμώρητου αδελφοκτόνου Κάϊν που φυγαδεύεται κιόλας από τον Γιαχβέ παρά το "ου φονεύσεις",και μπορώ να προσθέσω πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις).Το ζήτημα είναι να προβάλλω την ανηθικότητα των προτύπων της Π.Δ.Τι ηθικό δίδαγμα μπορεί να δώσει στα παιδιά του Δημοτικού η περίπτωση δύο αδελφών κλεισμένων σε μία σπηλιά με τον πατέρα τους και μην αντέχοντας να συγκρατήσουν τις ορμές τους,κανονίζουν να μεθύσουν τον πατέρα τους και πρώτα να πάει η μία μαζί του και ύστερα η άλλη?

drumx13Μέλος
19/04/2003, 22:44:54
.....το οτι ασπαστηκαμε τον χριστιανισμο και υιοθετησαμε την ΠΔ και τα ευαγγελια αποτελει πνευματικη ηττα του Ελληνισμου..και αυτο ειναι αυταποδεικτο.
Απο εκει και περα το να μιλαμε για ανθεληνισμο στην ΠΔ νομιζω οτι ριχνει νερο στον μυλο των φανατικων που εχτρευονται τους εβραιους (γιατι ειναι εβραιοι) και ονειρευονται.... ΤΕΛΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ...
Επειδη πιστευω οτι ο εμπνευστης του τοπικ δεν θα ηθελε το τοπικ να εξελιχθει σε ενα ακομα απο τα πολλα.... Αντιεραιωμασονισιωνιστικομπουρδολοεθνικιστικοναζιστικο τοπικ...
προτεινω να αφησουμε απ εξω τα περι ανθελινισμου της ΠΔ και να δουμε το συγραμμα αυτο στην εποχη του και ως ενα κοματι απο την "γνωση"
Αλωστε δεν θα εφτανε μεχρι της μερες μας ενα βιβλιο ή μια συρραφη βιβλιων αν δεν υπηρχε λογος και νομιζω οτι εκει πρεπει να παει το θεμα ...
ποιος ο λογος...?
τι εχει να πει...?
και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να θεωρησουμε την ΠΔ θεοπνευστη..
διοτι τοτε την θεωρουμε εξ οροσμου αληθεια...
Μαλλον για την ΙΣΤΟΡΙΑ των εβραιων προ χριστου προκειτε

love for what is comming and forgivness for the past...

Edited by - drumx13 on 20/04/2003 08:51:42

thothΙδρυτικό Μέλος
20/04/2003, 00:05:32
Γεια σας και από εμένα.

Καθώς προχωράει ο άνθρωπος και εκφράζει σταδιακά τον εντός του Θεό. τόσο περισσότερο "βλέπει" την εικόνα του Θεού πιο κοντά στο Αρχέτυπο.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να υπάρχει Θεός, μία Αρχή, το Εν χωρίς Δεύτερο, το Αγαθόν του Πλάτωνα, το οποίο όπως λέει ο Πλωτίνος είναι αυτό από το οποίο εξαρτώνται τα πάντα αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τίποτε.

Είναι αλήθεια όμως, ότι εμείς δημιουργούμε κάθε φορά την εικόνα του Θεού, που ταιριάζει περισσότερο στην εξελικτική βαθμίδα στην οποία βρισκόμαστε. Δηλαδή κατανούμε αυτή την Αρχή μέσα από τους νοητικούς και πολιτιστικούς μας περιορισμούς, όπως λέει και η Βεδάντα. Όπως κάνουμε και για τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ηθικής κ.α.

Στην Παλαιά Διαθήκη είναι αυτός ο Θεός, ο ίδιος Θεός όπως ταίριαζε στην φυλή των Εβραίων σε εκείνη την εποχή. Μέσα σε αυτά τα κείμενα υπάρχουν, πίσω από τις ιστορίες, κάποια σύμβολα και μεταφυσικές ερμηνείες που μας διαφεύγουν από μια εξωτερική ανάγνωση. Αυτό μπορεί κάποιος να το δει αν μελετήσει συγκριτικά την Π.Δ. και άλλες σύγχρονές της μυθολογίες, γιατί για μυθολογία πρόκειται και όχι για ιστορία.

Η εποχή μας θέλει πάλι Θεό αλλά την δική μας εικόνα για τον Θεό, που να ταιριάζει στο δικό μας επίπεδο.

Για παράδειγμα ποιος (εκτός από τους φανατικούς και απάνθρωπους) θα ήθελε να πιστέψει στον παρακάτω Θεό:

quote:
Αριθμοί, ΙΑ΄, 1:
«Και παραπονιόταν ο λαός πονηρά στα αυτιά του Κυρίου και ο Κύριος άκουσε και βγήκε η οργή του. Πυρ Κυρίου ρίχτηκε μεταξύ αυτών και κατέφαγε το άκρο του στρατοπέδου»

Αββακούμ, Γ΄, 11-12:
«Ο ήλιος και η σελήνη στάθηκαν στις κατοικίες τους, στην φωτιά των βελών σου περπατούσαν, στην λάμψη της αστραφτερής σου λόγχης. Με αγανάκτηση διήλθες την γη, στον θυμό σου καταπάτησες τα έθνη.»

Ψαλμοί, Β΄, 11-12:
«Υπηρετείτε τον Κύριο με φόβο και αγάλλεσθε με τρόμο. Φιλάτε τον Υιό, μην κάποτε οργιστεί και χαθείτε από την Οδό, όταν ανάψει ο θυμός του.»

Ιώβ, ΚΓ΄, 15:
«Για αυτό είμαι τρομοκρατημένος στην παρουσία του. Όταν τον σκέφτομαι, φοβάμαι. Ο Θεός έχει κάνει την καρδιά μου να λυγίσει.»

Κατά Λουκά, ΙΒ΄, 4-5:
«Λέω προς εσάς τους αγαπητούς μου. Μην φοβηθείτε από αυτούς που σας σκοτώνουν το σώμα και που μετά δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτε άλλο. Θέλω να σας δείξω ποιον να φοβηθείτε. Φοβηθείτε εκείνον ο οποίος μετά τον θάνατό σας έχει εξουσία να σας ρίξει στην κόλαση και σας λέω αυτόν να φοβηθείτε»

Δευτερονόμιο, ΙΓ΄, 6-10:
«Εάν ο αδερφός σου, ο γιος της μητέρας σου, ή ο γιος σου ή η κόρη σου ή η γυναίκα σου, ή ο φίλος σου ο οποίος είναι όπως η ψυχή σου, σε παρακινήσει κρυφά, λέγοντας: «Ας πάμε κι ας λατρεύσουμε άλλους Θεούς, τους οποίους δεν γνώρισες εσύ ούτε οι Πατέρες σου, εκ των Θεών των Εθνών, των γύρω σου, των πλησίον σου ή αυτών που είναι μακριά σου, από άκρη σε άκρη της γης, δεν πρέπει να ενδώσεις σε αυτόν, ούτε θα πρέπει να τον ακούσεις, ούτε θα θέλεις να τον δεις, ούτε θα πρέπει να τον λυπηθείς, ούτε θα πρέπει να τον κρύψεις αλλά εξάπαντος πρέπει να τον θανατώσεις. Το χέρι σου θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα βρεθεί επάνω του για να τον θανατώσει, και το χέρι του λαού μετά. Και θα πρέπει να τον λιθοβολήσεις, ώστε να πεθάνει, διότι ζήτησε να σε αποπλανήσει από τον Κύριο τον θεό σου, ο οποίος σε έβγαλε από την Αίγυπτο, από την δουλεία.»

Ησαΐας, ΙΓ΄, 9:
«Ιδού η ημέρα του Κυρίου έρχεται σκληρή και πλήρης θυμού και φλογερής οργής, για να καταστήσει την γη έρημη και θα θέλει να εξαλείψει από αυτήν τους αμαρτωλούς της.»

Ναούμ, Α΄, 2:
«Ζηλότυπος είναι ο Θεός κι εκδικείται ο Κύριος. Ο Κύριος εκδικείται κι οργίζεται. Ο Κύριος θα εκδικηθεί τους εχθρούς του και φυλάει οργή κατά των εχθρών του»

Προς Εβραίους, Ι΄, 30-31:
«Διότι ξέρουμε αυτόν που είπε: «Σε εμένα ανήκει η εκδίκηση, εγώ θα ανταποδώσω», λέει ο Κύριος. Και πάλι: «Ο Κύριος θα κρίνει τον λαό του.» Φοβερό είναι να πέσει κάποιος στα χέρια του ζώντος Θεού»

Δευτερονόμιο, ΛΒ΄, 41-42:
«Θα ακονίσω την λαμπερή μου μάχαιρα και θα επιβάλλω το χέρι μου στην κρίση. Θα εκδικηθώ τους εχθρούς μου, και θα ανταποδώσω σε αυτούς που με μισούν. Θα μεθύσω τα βέλη μου από αίμα, και το μαχαίρι μου θα καταφάει κρέατα, από το αίμα των φονευμένων και των αιχμαλώτων, από την κεφαλή των αρχόντων των εχθρών»

Αριθμοί, ΛΑ΄, 7:
«Και πολέμησαν εναντίον του Μαδιάμ, καθώς προέταξε ο κύριος στον Μωυσή, και θανάτωσαν παν αρσενικό.»

Δευτερονόμιο, Β΄, 32-34:
«Τότε εξήλθε ο Σηών σε συνάντηση με εμάς, αυτός και όλος ο λαός του, για μάζη στο Ιασσά. Και ο Κύριος ο Θεός μας παρέδωσε αυτόν ενώπιόν μας, και πατάξαμε αυτόν και τους γιους του και όλον τον λαό του. Και κυριεύσαμε όλες τις πόλεις του εκείνον τον καιρό και εξολοθρεύσαμε κάθε πόλη, άνδρες και γυναίκες και παιδιά, δεν αφήσαμε κανέναν.»

Δευτερονόμιο, Γ΄, 3-7:
«Και παρέδωσε ο Κύριος ο Θεός μας στο χέρι μας και τον Ωγ, βασιλέα της Βασάν και όλον τον λαό του και πατάξαμε αυτόν ώσπου δεν αφήσαμε κανέναν. Και κυριεύσαμε όλες τις πόλεις του εκείνο τον καιρό….
…εξολοθρεύοντας κάθε πόλη, άνδρες και γυναίκες και παιδιά»

Δευτερονόμιο, Ε΄, 9:
«… μην προσκυνήσεις αυτά [τα είδωλα] ούτε να τα λατρεύσεις, διότι εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, είμαι Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδοντας τις αμαρτίες των πατέρων επί τα τέκνα έως τρίτης και τέταρτης γενεάς αυτών που με μισούν»

Αριθμοί, ΙΕ΄, 32-36:
«Και κάποτε οι γιοι του Ισραήλ ήταν στην έρημο, και βρήκαν άνθρωπο που μάζευε ξύλα την ημέρα του Σαββάτου. Και τον πήγαν προς τον Μωυσή και τον Ααρών και προς όλη την συναγωγή και τον έβαλαν στην φύλαξη, επειδή δεν ήταν φανερό τι έπρεπε να τον κάνουν. Και είπε ο Κύριος προς τον Μωυσή: «Ο άνθρωπος εξάπαντος πρέπει να θανατωθεί, όλη η συναγωγή να τον λιθοβολήσει με πέτρες έξω από το στρατόπεδο.» Και τον έβγαλαν έξω από το στρατόπεδο και τον λιθοβόλησαν και αυτός πέθανε, καθώς προέταξε ο Κύριος στον Μωυσή.»

Σκληρός και αδυσώπητος Θεός για σκληρούς και αδυσώπητους καιρούς από σκληρούς και αδυσώπητους ανθρώπους.

Ας μην κρίνουμε τις παλιές εποχές με τα δικά μας μέτρα. Είναι ανόητο και ψέμα.

Ας πάμε μπροστά, ας νιώσουμε τον εντός Θεό και ας τον προβάλλουμε ξανά έξω "ντυμένο" με τον δικό μας τρόπο.

Μας καλεί να τον ξαναενσαρκώσουμε με καλύτερη μορφή.

Ας σκοτώσουμε τον Θεό, αλλά για να τον αναστήσουμε ξανά, νέο και καλύτερο. Επίκαιρο μήνυμα, δεν συμφωνείτε; Πλησιάζει και Μεγάλη Εβδομάδα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
20/04/2003, 00:22:39
Ρε Thoth πολυ συχνη επικοινωνία είχε εκείνος ο θεός με τους ανθτώπους εκείνη την εποχή δεν νομίζεις;
Σημερα εχει χαθει. Μονο ο Χριστόδουλος "επικοινωνει" μαζι του

thothΙδρυτικό Μέλος
20/04/2003, 00:27:45
Λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος Ωρίωνα.

Επικοινωνεί και ο Μπους και ο Μπιν Λάντεν και πολλοί ακόμα επικίνδυνοι άνθρωποι.

Το ερώτημα όμως με ποια εικόνα του Θεού επικοινωνούν και από ποια εικόνα παίρνουν την δύναμή τους.

Φοβάμαι ότι για αυτούς δεν έχει έρθει ούτε θα έρθει καμία Ανάσταση. Είναι ακόμα στην Σταύρωση, και ακόμα ακριβέστερα είναι ο σταυρωμένος Ληστής εξ αριστερών

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

DAGONΜέλος
20/04/2003, 13:00:50
Φίλε drumx13,πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.Σίγουρα δεν θέλουμε να προωθούμε καμία φανατική ιδεολογία αλλά πιστεύεις ότι είναι αντιεβραιομασονισιωνιστικομπουρδολοεθνικιστικοναζισμός το να μιλάμε με χειροπιαστές αποδείξεις για πράγματα που πολλοί αγνοούν?Και ποιός είπε ότι το να παραθέτουμε τα ανθελληνικά αποσπάσματα δεν αποδεικνύει το ότι η Π.Δ. δεν είναι θεόπνευστη?Πώς γίνεται ο καλός Θεός να τα έχει μονίμως με τους Έλληνες?Εγώ πίστευα ότι εδώ θα μιλούσαμε αντικειμενικά και αμερόληπτα για την Π.Δ..Δεν διαχώρισα εγω προσωπικά την θέση μου και είπα ότι ο λαός τους δεν ευθείνεται σε τίποτα?Δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη από μέρους μας γιατί αλλιώς η κουβέντα ξεφεύγει.Ας μιλάμε μόνο με επιχειρήματα.Οι Έλληνες αποδέχτηκαν τον Χριστιανισμό.Είναι πράγματι πνευματική ήττα μας η αποδοχή του χριστιανισμού γιατί χάσαμε τον ορθολογισμό και την λογική,για να γίνει όμως αυτό συντέλεσαν πολλά άλλα πράγματα.Δες όμως και τα θετικά.Ο Χριστιανισμός(της Καινής Διαθήκης παρακαλώ) δεν προβάλλει την αγάπη που την έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος?Και στο κάτωκάτω στις δύσκολες ώρες μας ως έθνος η θρησκευτική μας ενότητα δεν μας βοήθησε?Λες ακόμα ότι η Π.Δ. δεν είναι θεόπνευστη αλλά μάλλον η ιστορία των Εβραίων πΧ.
Εγώ θα έλεγα ότι εκτός από κάποια στοιχεία ιστορίας που περιέχει,περιέχει και μερικά λαογραφικά αλλά μέχρι εκεί.Γιατί αλίμονο αν μιλήσουμε για Αδάμ και Εύα και ξεχάσουμε τον homo sapiens και την παρέα του.Και όσο για το πως διεσώθει μέχρι τις μέρες μας ενώ ταυτόχρονα έχουν χαθεί χιλιάδες αρχαία ελληνικά χειρόγραφα αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Φίλε thoth,
έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες να μην κρίνουμε κάθε εποχή με τα ίδια μέτρα και σταθμά.Αν το καλοσκεφτούμε αυτό πάμε να αποδείξουμε>εμείς διαμορφώνουμε τους Θεούς μας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.
(βέβαια ο Θεός της Π.Δ. υπήρξε ο πιό ομιλητικός.Ίσως να ΄χε πολλά να πει)

21/04/2003, 12:47:44
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ/ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ (ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ.
(ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ -ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ)

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΩΣΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΝΟ)

ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

GAIA_YIOSΝέο Μέλος
21/04/2003, 20:11:20
Αγαπητοι φίλοι, η Π.Διαθήκη είναι ένα βιβλίο που διηγείται την πορεία(ιστορία) ενός λαού. Τα στοιχεία περί θεού είναι αναγκαία για να δικαιολόγησουν όλες τις αποτρόπαιες πράξεις και μέσα, που εφάρμοσαν οι ηγέτες του(στο όνομα του Θεού) για να αποκτήσουν την ευμάρια και την γή των αλλών χωρίς κόπο(βλ.Φιλισταίοι'Κρητες' και Αιγύπτιοι). Ο αιμοσταγής Θεός των Χαλδαίων νομάδων πήρε την έως σήμερα αποδεκτή μορφή από τον Μωυσή που με τα αξιώματα Αιγύπτιου Ιερέα είχε πρόσβαση σε αρχαία(Ελληνικά) κείμενα του Ερμή του Τρισμέγιστου(Ηλιούπολη). Ετσι προστέθηκε ενας Πανάγαθος Θεός από τα κείμενα του Τρισμέγιστου που στο όνομά του πρώτερα έγιναν φόνοι, πόλεμοι και όλα τα αποτρόπαια όπως βέβαια και στην μετέπειτα ανθρώπινη ιστορια (Βυζαντιο,Μεσαίωνας,Σταυροφορίες κτλπ). Το βίβλιο αυτό(Π.Διαθήκη) κατάφερει να μας κάνει βίωμα τον Φόβο Κυρίου.

εγώ σας προτείνω μια καλή(όποια νομίζετε) έκδοση των κειμένων του Ερμή του Τρισμέγιστου αντί της Π.Διαθήκης

GΑIA_YIOS ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Στην αρετή μπροστά οι θεοί έβαλαν ιδρώτα οι αθάνατοι, και μακρύ είναι κι ορθό το μονοπάτι ως αυτή και τραχύ στην αρχή, μα όταν φτάσεις στην κορφή εύκολα έπειτα ζυγώνεται κι ας ήτανε δύσκολη

DAGONΜέλος
21/04/2003, 21:18:56
Μία συμπλήρωση
Εκτός από τον φόβο του τιμωρού "Θεού" φίλε GAIA YIOS,κατάφερε να μας δημιουργήσει και ντροπή για το σώμα μας(πρωτόπλαστοι).

GAIA_YIOSΝέο Μέλος
21/04/2003, 23:27:44
σκεψου φιλε μου τι πρεπει να πουν ιδίως οι γυναίκες που είναι μιαρές για την εκκλησία μας καθώς και ακάθαρτες. Αν είναι δυνατόν.

GAIA_YIOSΝέο Μέλος
22/04/2003, 00:32:37
Ως πότε θα διδάσκουμε στα παιδιά μας την ιστορία των Εβραίων φιλτραρισμένη σαν ένα γαλλικό καφέ;

Ως πότε θα εξυψώνουμε ως ισάξιους του Αγαθού Θεού των προγόνων μας, Θεούς αποκυήματα της φαντασίας των μεγάλων δολοφόνων Αβραάμ, Μωυσή,Ιησού του Ναυή κτλπ.;

Ως πότε θα μαθαίνουν τα παιδιά μας τα παραμύθια των Ινδοευρωπαίων και νυν περί Αφροκεντρισμού;

Ως πότε θα εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας καλούς υπηκόους και όχι ενεργούς πολίτες;

Ως πότε θα ανεχόμαστε Δημοκρατίες που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από εναλασσόμενες ολιγαρχίες;

Ως πότε τα όνειρα των νέων θα σταματούν μόλις βγαίνουν στην αγορά εργασίας;

O Hσίοδος αναφερόταν στο παρακμιακό (και σύγχρονό του) πέμπτο γένος των ανθρώπων που ήταν κατά την γνώμη του και το χειρότερο. Αραγε εμεις σε ποιο γένος ανήκουμε;

Ποιος θα αφυπνήσει την συνειδησή μας;

Οι γνώσεις και τα συμπεράσματά μας είναι άχρηστα αν δεν τα μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Συγνώμη φίλοι μου αν σας κουράζω όμως ειλικρινά μόλις γεννήθηκα η μάλλον αναγεννήθηκα

GΑIA_YIOS ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Στην αρετή μπροστά οι θεοί έβαλαν ιδρώτα οι αθάνατοι, και μακρύ είναι κι ορθό το μονοπάτι ως αυτή και τραχύ στην αρχή, μα όταν φτάσεις στην κορφή εύκολα έπειτα ζυγώνεται κι ας ήτανε δύσκολη

22/04/2003, 00:48:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ DAGON ΚΑΙ GAIA_YIOS ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

22/04/2003, 01:00:06
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ.

ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ GAIA_YIOS...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ GAIA_YIOS ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΩΣ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ....
ΚΑΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ........

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

ALvaNoSΝέο Μέλος
22/04/2003, 01:13:29
Μπορεί η ιστορία να δημιουργήθηκε στο παρελθόν, αλλά η ιστορία παραμένει παρόν όταν ξαναζεί σαν τα παλιά και σήμερα.

Ας το κρίνουμε σαν ιστορικό, αφού το ίδιο κάνει… στον πρωτόγονο κόσμο που ακόμα ζούμε.

Από το να πιστεύεις τον κόσμο, καλύτερα να τον μελετάς.

DAGONΜέλος
22/04/2003, 08:29:01
Φίλοι μου όλοι συμφωνούμε να την δεχθούμε ως ένα ιστορικό βιβλίο,με την διαφορά ότι είναι ένα κακό ιστορικό βιβλίο.Τα ιστορικά ψεύδη που αναφέρονται μέσα είναι πάρα πολλά.

Φιλικά,
DAGON

GAIA_YIOSΝέο Μέλος
22/04/2003, 09:26:11
to θεμα φίλοι μου είναι οτι αυτό το 'ιστορικό βιβλίο ' το διδασκόμαστε στο σχολείο και μάλιστα ως θεόπνευστο. Και θέλω να πιστεύω οτι οι πατέρες της Εκκλησίας αναγκαία το δέχονται διότι χωρίς την Παλ.Διαθήκη δεν μπορεί να σταθεί μόνη της η Καινή(με τα μηνυματα του Χριστού μας και με την μια και αληθινή εντολή το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ).

Ομως φίλε μου Αvatagr εμείς εδώ όπως σωστά το είπες το κρίνουμε ως ιστορικό βιβλίο αλλά η θρησκεία μας το κρίνει και υποχρεώνει τα παιδιά μας να το διδαχτούν ως θεόπνευστο.

Τα τεράστια μηνύματα και οι διδαχές των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων,ποιητών,ιστορικών και τραγωδών δεν νομίζω ότι μπορείς να τα βρεις στην Π.Διαθήκη.

GΑIA_YIOS ΑΘΗΝΑΙΟΣ (χαίρομαι ειλικρινά που είμαι μαζί σας)

22/04/2003, 10:55:19
Την καλημέρα μου....

Κάποτε ήταν ΤΡΕΙΣ ΤΥΦΛΟΙ και συζητούσαν περί των ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ...
Στη συζήτηση προσπαθούσαν ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ να υποστηρίξει την άποψή του...
Και κουβέντα στη κουβέντα φτάσανε να τσακώνονται για το ποιός απο τους ΤΡΕΙΣ έχει δίκιο...

Τότε έφτασε ο Βραχμάνος του χωριού που είχε ακούσει την όλη κουβέντα και τους ρώτησε: "Πότε διαβάσατε ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ τα Θεόπνευστα Βιβλία;;;"
Τότε σχεδόν ταυτόχρονα του απάντησαν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ, το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ!!!!
'Οτι ΠΟΤΕ δεν είχαν διαβάσει ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τα Ιερά Κείμενα, ΑΛΛΑ είχαν ακούσει κάποιον άλλο που ΕΒΛΕΠΕ ή ορθότερα, είχαν και οι ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ κάποιους να μιλάνε γι'άυτά, αλλά χωρίς να ΞΕΡΟΥΝ αν αυτοί οι "κάποιοι άλλοι" μπορούσαν να ΒΛΕΠΟΥΝ και να διαβάζουν και έτσι με τον ΑΠΛΟΪΚΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ θεωρούσαν ότι είχαν ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ τα βιβλία αυτά και έτσι ξεκίνησαν τη σηζήτηση....

Τότε ο Βραχμάνος του χωριού, απλά τους υπενθύμισε τη γνωστή ιστορία με τους άλλους τρείς τυφλούς που τσακωνόντουσαν για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ...

Τότε εκείνοι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ, ζήτησαν ο ένας απο τον άλλο συγγνώμη και κάθησαν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ και προσπάθησαν ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΣ τις προσωπικές και άρα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ απόψεις τους να κατανοήσουν το ζητούμενό τους...

Είναι τα Ιερά Βιβλία Θεόπνευστα;;;;;

Θέλω να πώ ότι ΑΛΛΟ έιναι η ΟΥΣΙΑ και άλλο το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΥΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ...
Αποτέλεσμα θα έχουμε τότε (αν μένουμε στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΕΡΙΚΑΛΥΜΑΤΑ) να υποστηρίζουμε όπως οι ΤΥΦΛΟΙ για του ποιανού το ΚΑΛΥΜΑ είναι σωστότερο!!!!

Ας προσεγγίσουμε τα Θεόπνευστα Βιβλία με ΔΕΟΣ και που ξέρουμε, ίσως αποκαλυφθούν τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΡΥΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, απο τα βέβηλα μάτια των ΑΜΥΗΤΩΝ...
Και τα ΚΑΛΥΜΑΤΑ τα εξωτερικά σχεδόν ΠΑΝΤΑ, αποδίδονται ως ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

GAIA_YIOSΝέο Μέλος
22/04/2003, 11:57:38
Δηλαδή Αγαπητέ μου φίλε ΚΕΛΣΟ μου λες ότι στην Π.Διαθήκη υπάρχουν ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΡΥΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ για τους ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ενώ οι ΑΜΥΗΤΟΙ βλέπουν μόνο τις δολοφονίες και τις άρπαγες στο όνομα του θεού. Δεν διαφωνω εν μερει διότι η Π.Διαθήκη περιέχει φυσικά και καλά στοιχεία.Ομως θεόπνευστη? Δηλαδή ο Θεός δείχνει την Αλήθεια μόνο στους μυημένους? Τότε πως περιμένει να φέρει στους κόλπους του τους αμυητους τους απλούς ανθρώπους?
Με το πιστευε και μη ερεύνα η με το μελετάτε τας Γραφάς δηλ.μονο τις Διαθήκες.
Εαν δεν είχαμε γεννηθει και γαλουχιθεί σε ένα περιβάλλον ανεξιθρησκείας( και όχι Ορθοδοξία η Θάνατος) θα μιλούσαμε διαφορετικά τώρα.
Εμεις(εγώ;) απορρίπτουμε την Παλ.Διαθήκη ως θεόπνευστο βιβλίο αλλα την θεωρούμε ως ιστορικό βιβλίο και παράδοση ενός άλλου λαού.
Μπορούμε κάλλιστα να διδαχτούμε την δική μας ιστορία και παράδοση που είναι παρασάγγας αρχαιότερη από την Παλ.Διαθήκη που αναφέρεται σε τρεις κατακλυσμους σε τρεις αναφορές δημιουργίας του κόσμου(Θεογονία,Ορφικά,Ερμης Τρισμ) και εκει να δεις μηνύματα φίλε μου.

Αλλωστε μια απλή αναφορά να κανουμε στον πολιτισμό μας ΠΧ και ΜΧ θα δούμε που υπήρχε το κάλος.

Τα επη μας δεν έχουν μηνύματα? οι τραγωδίες μας επίσης? Το γενος των θεών και των Ημίθεων(Ηρώων) δεν έχει μηνύματα? Οι σοφοί μας δεν μας καλύπτουν? Στην Π.Διαθήκη βρίσκεται η αλήθεια?

και ας θεωρήσουμε οτι η Π.Διαθήκη είναι θεόπνευστη και τα μηνύματά της διαχρονικά, αγάπης, αλληλεγγύης και εξύψωσης του ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν αυτά στην δική μας ιστορία?

Τελικά φίλε μου δεν νομίζω οτί μετρά στο τι Θεό πιστεύει ο καθένας μας και ποιά βιβλία θεωρεί πιό αξιόλογα αλλά στο τι τελικά παίρνει από αυτά και αν εσύ φίλε μου εχεις την αγάπη και την ειλικρίνεια μέσα σου τότε εγώ φίλο μου αληθινό σε θεωρώ και οδηγό μου.

και μία παράκλιση
Θα ήθελα κάποιος φίλος από το forum να ανοίξει ένα νέο θεμα για την Καινή Διαθήκη και την ζωή του Χριστου

GΑIA_YIOS ΑΘΗΝΑΙΟΣ

22/04/2003, 12:17:02
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ GAIA_YIOS ΔΕΣ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ " .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. " ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**