- Νομος της ελξης(law of atraction) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
έκανα αυτό το θέμα γιατί διάβασα ένα βιβλίο (the secret) και είδα ένα ντοκιμαντέρ με το ίδιο θέμα!θα ήθελα λοιπόν να συζητήσουμε γι'αυτό τον
περιβόητο νόμο της έλξης που ασχολούνται ακόμα και επιστήμονες κβαντικής φυσικής!
Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles Beaudelaire
Καθώς μπορεί να μας βγάλει σε λάθος συμπεράσματα στην ουσία κατι τέτοιο μας λέει
Και ο νομος της έλξης να είμαστε αισιόδοξοι να σκεπτόμαστε θετικά και να αρπάξουμε την ευκαιρία όταν μας παρουσιαστεί .
Προσωπικά δεν μπορώ να πάρω θέση και να πω ότι ισχύει αλλα δεν βρίσκω κάτι το κακο στη θεωρία της απλα οποιος θέλει να πειραματιστεί να μην ξέχνα ότι τίποτα δεν γίνεται από
Μονο του θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό .
Charles Beaudelaire
Το αν η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο, εξαρτάται απο το τι ζητάς και με ποιον τρόπο το ζητάς... Το σύμπαν είναι πρόθυμο να εξυπυρετήσει όλες μας τις επιθυμίες μας. Όπως και το βιβλίο λέει, το σύμπαν είναι το τζίνι μας.
Πρέπει όμως να ζητάς σωστά αυτά που θέλεις... Το σύμπαν δεν αναγνωρίζει αρνητικές λέξεις όπως τα "μη" και τα "δεν". Αν για παράδειγμα έχεις αργήσει να ξυπνήσεις και εύχεσαι "μακάρι να μην αργήσω στο σχολείο/δουλειά" τότε το σύμπαν δεν διαβάζει το "μην" και πραγματοποιεί την επιθυμία σου ως "μακάρι να αργήσω στο σχολείο/δουλειά". Ο σωστός τρόπος για να μεταφέρουμε την συγκεκριμένη επιθυμία θα ήταν "μακάρι να φτάσω έγκαιρα στο σχολείο"... Φυσικά δεν χρειάζεται μόνο να ζητήσεις (αυτό είναι το πρώτο βήμα). Στη συνέχεια πρέπει να το πιστέψεις, δηλαδή να φανταστείς πώς θα άλλαζε η ζωή σου αν η επιθυμία σου είχε πραγματοποιηθεί, και τέλος να το αποτήσεις με το να νιώσεις πώς θα ένιωθες αν το αποκτόυσες...
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
quote:Αν για παράδειγμα έχεις αργήσει να ξυπνήσεις και εύχεσαι "μακάρι να μην αργήσω στο σχολείο/δουλειά" τότε το σύμπαν δεν διαβάζει το "μην" και πραγματοποιεί την επιθυμία σου ως "μακάρι να αργήσω στο σχολείο/δουλειά".
οταν πεις μακαρι να μην αργησω στο σχολειο/δουλεια στην ουσια φοβασε οτι θα αργήσεις!!!!!πολυ απλα πες : θελω να παω στο σχολειο/δουλεια στην ωρα μου.και να 'βλεπεις στο μυαλο σου' οτι πηγαινεις στην ωρα σου.ετσι δεν θα φοβασε οτι θα αργήσεις και δεν θα εισαι αρνητικος στο γεγονος.
Charles Beaudelaire
Το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους.
Δέν έχω διαβάσει το βιβλίο,αλλα είδα το βίντεο.
Open mind,δέν μιλάμε για άπλα,είναι διαφορετικό.Ο οραματισμός είναι μια δημιουργική διαδικασία που απαιτεί ενέργεια απο την συνείδησή μας.Όσο πιό πολύ ενέργεια δίνουμε στον στόχο,τόσο γρηγορότερα θα γίνεται.
Υπάρχει το νοητικό επίπεδο,το επίπεδο των σκέψεων.Αν δημιουργήσουμε μια σκεπτομορφή και την τροφοδοτούμε με ενέργεια κάθε μέρα,τότε είναι σίγουρο οτι αυτή η σκεπτομορφή θα δράσει και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σχετικά με τον οραματισμό... είναι και ένα επιπρόσθετο βήμα στη δημιουργική διαδικασία... Με αυτό το βήμα στην ουσία, ζεις αυτό που επιθυμείς αλλά στο μυαλό σου (που είναι ουσιαστικά το ίδιο με την πραγματικότητα). Με την οραματοποίηση ζεις κάθε στιγμή που θες με κλειστά τα μάτια... Και πραγματικά νιώθεις το αίσθημα του κεκτημένου.
Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως όταν σκέφτεσαι μια ενέργεια, ο εγκέφαλος λαμβάνει αυτή την σκέψη και κινεί τους κατάλληλους μύες και όργανα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως θα κινούνταν για την τέλεση αυτής της δράσης... Πιο συγκεκριμένα... επιστήμονες μάζεψαν διάφορους δρομείς και τους είπαν να οραματιστούν πως τρέχουν σε ένα αγώνα στίβου, ενώ έπαιρναν μετρήσεις και τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικα!!! Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως ενεργοποιούνταν οι ίδιοι ακριβώς μύες με αυτούς που θα έπαιρναν μέρος σε έναν πραγματικό αγώνα στίβου!!!
Μόλις το διάβασα αυτό έμεινα άναυδος και άρχισα να δοκιμάζω να πετύχω κάτι με την οραματοποίηση και μαντέψτε... Δούλεψε αφάνταστα καταπληκτικα!!! Μπόρεσα να ξεπεράσω τους περισσότερούς μου φόβους καθώς και να νιώσω διάφορες καταστάσεις που ποτέ δεν περίμενα να νιωσω
Και κατι αλλο υπαρχει ενα αλλο video το οποιο λεγεται what the bleep do we know!εκει αναφερεται και η κβαντομηχανική.
Charles Beaudelaire
quote:
Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως όταν σκέφτεσαι μια ενέργεια, ο εγκέφαλος λαμβάνει αυτή την σκέψη και κινεί τους κατάλληλους μύες και όργανα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως θα κινούνταν για την τέλεση αυτής της δράσης... Πιο συγκεκριμένα... επιστήμονες μάζεψαν διάφορους δρομείς και τους είπαν να οραματιστούν πως τρέχουν σε ένα αγώνα στίβου, ενώ έπαιρναν μετρήσεις και τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικα!!! Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως ενεργοποιούνταν οι ίδιοι ακριβώς μύες με αυτούς που θα έπαιρναν μέρος σε έναν πραγματικό αγώνα στίβου!!!
Η εσωτεριστική παράδοση μας λέει οτι την πραγματικότητα την δημιουργούμε εμείς με τον εγκέφαλό μας.Τίποτα έξω απο εμάς δέν είναι αληθινό.Επίσης έχει αποδηχθεί επιστημονικά οτι τα εσωτερικά ερεθίσματα του εγκεφάλου είναι χιλιάδες φορές εντονότερα απο τα εξωτερικά.Η κβαντική φυσική αποδυκνήει όλη την ύπαρκη αυτή του παραδόξου.Αυτοί που λένε οτι άλλο η κβαντική φυσική και άλλο ο μακρόκοσμος,παίρνουν απάντηση απο έναν επιστήμονα που λέει οτι τα πάντα που βλέπουμε στον μακρόκοσμο, αποτελούνται απο σωματίδια του μικρόκοσμου.
Sorry αν σου σπάω την ονειρόφουσκα αλλά δές εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_(2006_film)
Έχεις ασχοληθεί καθόλου με κβαντική φυσική? Είναι η τελευταία λέξη της μόδας σε ότι αφορά το πλασάρισμα παράξενων κι εξωτικών ιδεών. Το νεο περιτύλιγμα.
Αλλα ξαναρωτάω, έχεις ασχοληθεί ποτέ με κβαντική φυσική? Οι ιδέες αυτού του κλάδου της φυσικής είναι τόσο αντιφατικές και παράξενες που ο κόσμος ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τον πονοκέφαλο της ραγδαίας εξάπλωσης ιδεών (και την αναίρεση των παλιοτέρων κλασικών ιδεών) υπο το σοκ των ανακαλύψεων αυτής της επιστήμης.
Οι κάθε λογής μοντέρνοι, κουστουμάτοι τσαρλατάνοι εκμεταλλεύονται τη σύγχυση για να προωθήσουν τις ιδέες τους.
Για παράδειγμα. Το τελευταίο χιτ αυτής της σειράς ντοκυμαντέρ απ ότι ξέρω είναι το What the Bleep do we know: The rabbit hole. Το ντοκυμαντέρ έχει θέμα την κβαντική συνείδηση και την ανθρώπινη πνευματικότητα/συμπεριφορά.
Το ντοκυμαντέρ που αναμιγνύει αληθινούς επιστήμονες με ψευτικους και χρησιμοποιεί τους πρώτους δίνοντας μια αληθινή εισαγωγή για να ολοκληρώσουν οι δευτεροι ρίχνοντας την ατάκα που πουλάει(Ήδη έχουν γίνει μυνήσεις για διαστρέβλωση των λεγομένων μερικών εκ των συμμετεχόντων μέσω μοντάζ).
Το συγκεκριμένο αυτό ντοκυμαντέρ είναι γυρισμένο απο τη σχολή φώτισης Ramtha http://www.ramtha.com/. Οι τρείς σκηνοθέτες του φοιτούν στην εν λόγω σχολή, ενώ στο ντοκυμαντέρ εμφανίζεται η ίδια η J.Z. Knight οπου "υποτίθεται" φιλοξενεί με channeling το πνευμα του Ramtha, ενος Πολεμιστή ηλικίας 35.000 χρόνων απο την Ατλαντίδα(τρέχα γύρευε δηλαδη!).
Παρατηρείται μια κίνηση τα τελευταια χρόνια απο τυπάκια με βαρύγδουπους τίτλους σπουδών οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κάψουν την επιστημονική τους ιδιότητα με αντάλλαγμα τη δόξα και το χρήμα.
Αυτοί που προσφέρουν τη δόξα και το χρήμα είναι μερικοί παραγωγοί οι οποίοι έχουν συγκεκριμένους σκοπούς να εξυπηρετήσουν πέρα φυσικά απο την τσέπη τους.
Παρατηρούμε λοιπόν ενα είδος "ενοικίασης" ανθρώπων, κατόχων τίτλων σπουδών με στόχο την πρόσδωση κύρους σε διάφορες φευγαλέες ιδέες οι οποίες κυκλοφορούν στη πιάτσα εδώ και χρόνια και μένουν στο ράφι των αζήτητων λόγω έλλειψης κύρους.
Τα πάντα εξελίσσονται, ακόμη και οι μεθόδοι απατεωνιάς. Η νεα γενιά "εσωτεριστών" θα έχει απο 6-7 PhD και Bachelor στην καθισιά της και στο τέλος το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι στην χειρότερη να μας κοροιδέψουν και να κερδίσουν απο τη ζωή μας χρόνο και χρήμα η στην καλύτερη να μας προκαλέσουν πολλούς εξτρά πονοκεφάλους απ' όσους ήδη απειλούσαν τον απροστάτευτα βαλλόμενο απο παντού εγκέφαλο μας.
Ο διάβολος παίζεται στις λεπτομέρειες κύριοι, προσοχή τι αφήνετε να περνάει προς χώνεψη...
The eye seldom sees what the mind does not anticipate.
απο'τι καταλαβες (αν διαβασες αυτα που εχουμε πει μεχρι τωρα)
αυτα που ειπες εμενα προσωπικά δεν με ενδιαφερουν.Δηλαδη δεν
με νοιαζει αν αυτοι που λενε και διδάσκουν το 'Μυστικο' ειναι
απατεωνες!αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι αυτο που λενε ειναι
ενας αλλος τροπος ζωης που σιγουρα δεν μπορουν να τον δεχτουν
πολλοι ανθρωποι!εμενα προσωπικα με εχει βοηθησει στο οτι βλεπω
θετικα τα προβλιματα και τουσ φοβους μου και ετσι τα ξεπερναω
πολυ ευκολα!
και κατι τελευταίο, εμεις εδω δεν είπαμε σε καμια περίπτωση οτι ισχύει ο νομος της ελξης!Σιγουρα μια θεωρία αλλα συζητήσαμε σε περίπτωση που ισχυει...
Charles Beaudelaire
quote:
Οχι δεν λειτουργει.The eye seldom sees what the mind does not anticipate.
και μην είσαι τοσο κάθετος.τιποτα δεν ειναι σίγουρο στις μέρες μας.
Charles Beaudelaire
Το να θέλει να ζήσει κάποιος τα παράξενα είναι δικαίωμα του. Όμως το να βγαίνεις και να υποστηρίζεις ανυπόστατα πραγματα με αφορμή κάτι που διαδίδουν οι τσαρλατάνοι αυτο φίλε σε κάνει συνένοχο στο έγκλημα.
Τώρα το αν λειτουργεί η οχι ε εγώ θα σου πώ κάτι, Ο νόμος αυτός της έλξης παει διττά. Δηλαδή οτι ερχεται πάνω σου το χεις προκαλέσει με τις σκέψεις σου και την συμπεριφορά σου, έτσι δεν λέν αυτά που διάβασες?
Για σκέψου φίλε μου λοιπόν, τόσοι άνθρωποι με τόσες επιθυμίες, τόσοι άνθρωποι σε πολέμους με πολύ πολύ δυνατα κίνητρα να επιζήσουν οι οποίοι παρ' όλα αυτά πέθαναν, τόσοι καθημερινοί φουκαριάρηδες οι οποίοι καθημερινά προσευχονται για βοήθεια. Αυτούς γιατί δεν τους πιάνει ο νόμος που λές?
Α μάλλον θα είναι επειδή δεν έχουν δεί "Το Μυστικό" έτσι?
Πρέπει να σου πώ αδερφέ, η μπάρα σου του εφικτού εχει πολύ χαμηλά στάνταρτς και δεν αφήνεις το μυαλό σου να δουλέψει. Μην μασάς ότι σου σερβίρουν οι "φίλοι μας" οι πολυάστεροι..
quote:
Η υπογραφή σου τα λέει όλα φίλε. Εγώ απλά προτιμώ να είμαι πρακτικός. Η πρακτικότητα είναι πλεονέκτημα του ρεαλισμού. Το οτι είμαι κάθετος είναι δικαίωμα μου γιατί αυτή είναι η άποψη μου βάση όσων έχω παρατηρήσει, τώρα αν αυτό ενοχλεί τι να κάνουμε? Δημοκρατία έχουμε(ακόμα).Το να θέλει να ζήσει κάποιος τα παράξενα είναι δικαίωμα του. Όμως το να βγαίνεις και να υποστηρίζεις ανυπόστατα πραγματα με αφορμή κάτι που διαδίδουν οι τσαρλατάνοι αυτο φίλε σε κάνει συνένοχο στο έγκλημα.
Τώρα το αν λειτουργεί η οχι ε εγώ θα σου πώ κάτι, Ο νόμος αυτός της έλξης παει διττά. Δηλαδή οτι ερχεται πάνω σου το χεις προκαλέσει με τις σκέψεις σου και την συμπεριφορά σου, έτσι δεν λέν αυτά που διάβασες?Για σκέψου φίλε μου λοιπόν, τόσοι άνθρωποι με τόσες επιθυμίες, τόσοι άνθρωποι σε πολέμους με πολύ πολύ δυνατα κίνητρα να επιζήσουν οι οποίοι παρ' όλα αυτά πέθαναν, τόσοι καθημερινοί φουκαριάρηδες οι οποίοι καθημερινά προσευχονται για βοήθεια. Αυτούς γιατί δεν τους πιάνει ο νόμος που λές?
Α μάλλον θα είναι επειδή δεν έχουν δεί "Το Μυστικό" έτσι?
Πρέπει να σου πώ αδερφέ, η μπάρα σου του εφικτού εχει πολύ χαμηλά στάνταρτς και δεν αφήνεις το μυαλό σου να δουλέψει. Μην μασάς ότι σου σερβίρουν οι "φίλοι μας" οι πολυάστεροι..
Allseeingeye(μου αρέσει το nickname σου).Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δέν ξέρουμε.Ενα απο αυτά, που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν,είναι το κάρμα.Οι πόλεμοι, η φτώχεια κτλπ. είναι αποτέλεσμα του κάρμα.Τέλος πάντων,πέρα απο αυτό υπάρχουν και άλλα πολλά και δέν είναι σωστό να κρίνουμε χωρίς να βλέπουμε την συνολική εικόνα.
Λές οτι δέν λειτουργεί,έγω πάντως απο την μεριά μου μπορώ να σε βεβαιώσω οτι λειτουργεί,το έχω δοκιμάσει.Πίστευε ότι θές,no problem απλά δέν βλέπω πού είναι το κακό εδω πέρα.
τον υποστιριζεις και δεν ακους τιποτα αλλο!μηπως εισαι εσυ αυτος
που δεν βαζει το μυαλο του να δουλεψει και δεν κοιταει τιποτα
αλλο απο αυτο που του εχουν μαθει?ποιος σου ειπε οτι το να εισαι
πρακτικος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις?εσενα μπορει να
σου αρεσει να εισαι πρακτικος,ωραια αλλα δεν μπορεις να βγαινεις
και να λες τα πιστευω του αλλου ανυποστατα επειδη διαβασες η ειδες
κατι που το ακυρωνει.Ο καθενας επιλεγει το τροπο ζωης του αλλα μεσα
στον καθενα πρεπει να υπαρχει ενα κοινο σημειο το οποιο ειναι να σεβεσαι
τους αλλους και τα πιστευω τους.
Charles Beaudelaire
quote:
Allseeingeye(μου αρέσει το nickname σου)
Α! Τι ευγενίκός που είσαι, σε μερσώ!
quote:
Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δέν ξέρουμε.Ενα απο αυτά, που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν,είναι το κάρμα.
Μετά λές:
quote:
Οι πόλεμοι, η φτώχεια κτλπ. είναι αποτέλεσμα του κάρμα.Τέλος πάντων,πέρα απο αυτό υπάρχουν και άλλα πολλά και δέν είναι σωστό να κρίνουμε χωρίς να βλέπουμε την συνολική εικόνα.
Κι εγώ σε ρωτάω, εσυ αυτή τη συνολική εικόνα τη βλέπεις? Στη τελική τι μου λες αυτή τη στιγμή? Οτι είσαι αντικειμενικός κριτής και οτι θα πρέπει να δεχτώ την αποψή σου a-priori? Υποκειμενικά λες οτι ο νόμος ισχύει, υποκειμενικά σου λέω κι εγώ οτι δεν ισχύει, που ειν το πρόβλημα?
Φούρναρη λες,
quote:
Σε λεω καθετο γιατι αυτον το τροπο ζωης που εχεις επιλεξει
τον υποστιριζεις και δεν ακους τιποτα αλλο!
Όλοι οι άνθρωποι υποστηρίζουν τον τρόπο ζωής τους, λέγεται πεποιθήσεις..
quote:
μηπως εισαι εσυ αυτος
που δεν βαζει το μυαλο του να δουλεψει και δεν κοιταει τιποτα
αλλο απο αυτο που του εχουν μαθει?
Μήπως δεν με ξέρεις και με κρίνεις ήδη? Στην τελική το επιχείρημα μου έχει αντίκρυσμα, το δικό σου είναι... νεφελώδες να το πώ? Ονειροπόλο να το πώ? Ατεκμηρίωτο θα το πώ πάντως..
quote:
ποιος σου ειπε οτι το να εισαι
πρακτικος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις?
Ποιός σου είπε οτι το να είσαι πρακτικός δεν είναι? Τουλάχιστον απο το να κλαίω τη μοίρα μου και να ζητιανευω απο το σύμπαν να με λυπηθεί και να μου ρίξει ψίχουλα είναι καλύτερο, α ναι σωστά δεν το χα σκεφτεί έτσι.
quote:
εσενα μπορει να
σου αρεσει να εισαι πρακτικος
Δεν μου αρέσει, απλα δουλευει.
quote:
ωραια αλλα δεν μπορεις να βγαινεις
και να λες τα πιστευω του αλλου ανυποστατα επειδη διαβασες η ειδες
κατι που το ακυρωνει.
Ποιός το λέει οτι δεν μπορώ? watch me
quote:
Ο καθενας επιλεγει το τροπο ζωης του αλλα μεσα
στον καθενα πρεπει να υπαρχει ενα κοινο σημειο το οποιο ειναι να σεβεσαι
τους αλλους και τα πιστευω τους.
Δεν έδειξα ασέβεια, απλά εισέπραξα δράμα και το επιστρέφω. Ούτε καν στόχευσα κάποιον όταν ξεκίνησα να μιλάω και πέσατε οι "γνώστες" να με φάτε. Τι να κάνουμε? Μάλλον δεν μου αρέσει ο τρόπος που ρίχνετε τα χαρτιά σας. Παρ όλα αυτά το σέβομαι.